Последователи

неделя, 14 февруари 2016 г.

Древни тайни и загадки



Първите тайни на света се занимават с истинския произход на човечеството. Нито една от двете най-преобладаващи теории днес - Дарвинизма и креационизма - не може напълно да обясни произхода и развитието на човечеството.



Теорията на Дарвин за оцеляването на най-пригодените не успява да обясни как хората са преодолели хилядите дефицити в човешката ДНК структура, докато креационизмът пренебрегва впечатляващите открития на вкаменелости. Ясно е, че е нужен нов модел.




Наскоро теориите за произхода на съвременните хора се объркаха още повече от откритието на вкаменелости, сочещи, че неандерталецът - примитивният човек - е живял в съседство с кроманьонеца - съвременния човек - например в това, което днес е Израел.



Въпреки това - мистериозно - двете раси очевидно не са се смесили. ,,Остава само едно решение на загадката" - пише Джеймс Шрийв, автор на ,,The Neanderthal Enigma: Solving the Mystery of Modern Human Origins" (,,Енигмата на неандерталеца: разрешаване на загадката на произхода на съвременния човек"). - Неандерталците и съвременните хора не са се смесили в Левант, защото не са могли...




Нещо повече: научното тестиране показва, че останките от съвременни хора в предисторически Израел предшестват неандерталските останки с цели 40 хиляди години, което представлява сериозен удар срещу теорията за непрекъснатата еволюция.




Тези открития биха могли да разрешат и въпроса за прословутото ,,липсващото звено" между приматите и съвременното човечество, а именно, че няма такова звено. Изглежда, е имало два отделни биологични вида, но това отново изисква нов модел на човешкия произход.



Днес се предлагат нови модели от растящ брой археологически, теологични и исторически ревизионисти, които оспорват любимите отговори, предлагани от конвенционалната наука през последните няколко десетилетия.



След като човешката природа е такава, каквато е, конвенционалните учени и теолози правят и невъзможното, за да защитят скъпите си теории.
Такива доказателства не са скорошно явление. Много от най-дълбоките загадки на тази планета включват артефакти, датиращи отпреди хиляди години. Сред тях са:



Няколко необикновено малки древни китайски порцеланови ,,печати", открити по цяла Ирландия през XVIII и XIX век - време, когато няма данни за търговия между Изумрудения остров и Китай.



Мистериозни кристални черепи в реален размер, датиращи от поне 3600 години, открити в Южна Америка.



Според персонала на лабораторията на Британския музей черепите дават индикации, че са направени с някакъв прахов резач.



Многобройните гигантски каменни топки, открити в Коста Рика през 30-те години на ХХ век, са от гранит, който не се открива в областта, а симетрията им е толкова съвършена, че въпросите кой или как ги е направил не се поддават на обяснение.



В цяла Англия, Франция и Германия днес стоят много древни каменни укрепления - само в Шотландия има около шестдесет, - построени с големи скали, които на някакъв етап са ,,превърнати в стъкло" - стопени са от такава топлина, че са станали на стъкло. Топлината, нужна за създаването на такъв ефект - до 1100 градуса по Целзий - изключва възможността камъните да са били разтопени от обикновени пожари.



Това, което за всички цели изглежда като компютър, датиран почти сто години преди Христос, открит през 1900г. до остров Антикитера, близо до Крит. Известно като ,,Механизма от Антикитера", това устройство съдържа система от различни предавки, за която не е известно да е била използвана преди XVI век.



Малък съд, съдържащ меден цилиндър с желязна пръчка в него, открити в иракско село и датиран от поне 220г. пр. Хр/. се оказва не друго, а батерия. Когато алкален гроздов сок се налее в странния предмет, се създава електрическо от половин волт.



Необяснени изкуствено създадени места като Стоунхендж и Силсбъри Хил във Великобритания, огромните глави в Ийстър Айлънд, линиите Наска в Перу, Голямата змийска могила в Охайо и спорната предисторическа ,,Каменна стена" източно от Далас, Тексас, изглежда, сочат технология, която е била изгубена в предисторически времена.



Бившият служител на НАСА Морис Шателен пише за тринадесет загадъчни места в радиус от 725 километра от отдавна почитания гръцки остров Делос, които - ако се свържат с прави линии - създават съвършен Малтийски кръст - емблемата на кръстоносците.



Шателен твърди, че такъв гигантски модел би могъл да се създаде единствено от гледна точка някъде в космоса.



Според Шателен монети с абсолютно идентично тегло са открити на географски места, които са отдалечени на хиляди мили и в различни култури, отделени от хиляди години.
През 1996г. Хан Пинг Чен - авторитет по древната китайска династия Шанг - потвърждава, че белезите, открити върху олмекските фигури в Централна Америка, датират отпреди повече от три хиляди години и са недвусмислено архаични китайски йероглифи. Озадачените археолози признават, че идентични системи на писане не могат да се измислят независимо една от друга.



Резби, намиращи се на 7.62 метра над пода в древния храм на Сети I в Абидос, Египет, наподобяват не на нещо друго, а на два реактивни самолета и на военен хеликоптер ,,Апачи".



Присъствието им там е отбелязано от съвременни пътешественици и се твърди, че са споменати в доклад от 1842г., но никой все още не знае какво точно представляват.



Вавилонските таблици с клинообразно писмо в Британския музей описват фазите на Венера, четирите луни на Юпитер и седемте спътника на Сатурн, но нищо от това не би могло да се види в древен Вавилон без помощта на съвременните телескопи.



Картите на турския адмирал Пири Рейс, датирани от началото на XVI век, за които се твърди, че се основават на по-ранни карти, предшестващи Александър Велики, точно изобразяват Амазонския басейн в Южна Америка и северната брегова линия на Антарктика, които не биха могли да се изследват преди изобретяването на летателните апарати през ХХ век.



Точността на тези карти по отношение на Антарктика е особено озадачаващата, тъй като тя е под ледена шапка от поне 4 000 години.
Правоъгълен зикурат, построен преди 8 000 г. пр. н. е., открит наскоро близо до Окинава, е индикация за народ с напреднали технологии, който е живял преди общоприетата дата на първите цивилизации.


Защо не знаем повече за миналото си и за такива артефакти като споменатите по горе? Отговорът се крие в деструктивната природа на хората. Само няколко от поемите на Омир са оцелели от унищожаването на произведенията му от гръцкия тиранин Пизистратос в Атина. Нищо не е оцеляло от разрушаването на египетската библиотека в Храма на Пта в Мемфис. По същия начин според оценките две хиляди тома безценни произведения изчезват заедно с разрушаването на библиотеката на Пергам в Мала Азия. Когато римляните изравняват със земята Картаген, разрушават и библиотека, за които се твърди, че е съдържала повече от пет хиляди това.



Тогава идва Юлий Цезар, чиято война срещу Египет води до загубата на великата Александрийска библиотека, смятана за най-голямата сбирка от книги в античността. Със загубата на клоновете ,,Serapeum" и ,,Bruchion" на тази библиотека в пламъците изчезват общо около седем хиляди тома натрупани познания. Малкото, което е оцеляло, е разрушено от християните през 391г. Европейските библиотеки също претърпяват разрушения от арианизираните вече римляни, а по-късно от ревностните християни. В периода между плячкосването на Константинопол и католическата Инквизиция са безвъзвратно загубени неизброим брой древни трудове. Колекциите в Азия нямат много по-добра съдба, тъй като китайският император Цин Ши Хуанг-ти заповядва масовото горене на книги през 213г. пр. н. е.



,,Заради тези трагедии се налага да зависим от несвързани фрагменти, разхвърляни пасажи и оскъдни разкази" - оплаква се австралийският автор Андрю Томас. - ,,Далечното ни минало е вакуум, изпълнен случайно с таблици, пергаменти, статуи, изображения и различни артефакти. Историята на науката би изглеждала съвършено различна, ако колекцията от книги на Александрия беше запазена до днес".

Загадката на човешкото минало може да се символизира с две от най-старите постройки на планетата.



Широко приетата мъдрост ни казва, че Великата пирамида в Египет и Сфинксът са построени от египтяните преди около 4500 години. Същевременно неотдавнашното откритие на ерозия от обилни дъждове - събитие, което може да е станало само преди повече от 10 000 години преди платото Гиза да стане пустиня - е доказателство, че тези прочути структури са построени хиляди години, преди древната египетска цивилизация да излезе на сцената.



Незачитащият нормите египтолог Джон Антъни Уест, който преди две десетилетия поведе в разпространяването на аргументацията за предисторическия произход на Сфинкса, е подкрепен през последните години от работата на геолога от Бостънския университет д-р Робърт Шок. След научни изследвания в началото на 90-те години Уест, Шок и други експерти заключават, че Сфинксът е построен още преди 7 000 до 5 000 години - и това се смята от някои за много консервативна оценка. ,,Оставам убеден, че Сфинксът трябва да предшества края на последната Ледникова епоха... Ако технология от този вид е била налична в Египет, мисля, че ще видим доказателства за нея и на други места в древния свят" - пише Уест.



Независимо от скорошната научна работа върху Сфинкса, която подкрепя теориите на Уест, и популярността на специален Филм от 1993г. на NBC по темата, египетските власти - очевидно по повелята на традиционните египтолози, ако не и на по-тайни групи - продължават да отказват на изследователи като Уест достъп до древните артефакти, които те изследват.


Прочутият екстрасенс Едгар Кейс през 1934г. заявява, че древните египтяни са наследници на предишна цивилизация, която е построила Великата пирамида и Сфинкса като ,,Зала на документите" - тяхната версия на времева капсула - за целите на предаването на научните познания на следващите поколения. Кейс дори казва, че тази библиотека с познания ще бъде открита под лапите на Сфинкса. В началото на 90-те години проникващ в земята радар потвърждава онова, което Кейс и някои съвременни екстрасенси заявяват - че под лапите на Сфинкса има камера. Странното е, че никой не е оторизиран да проведе разкопки на мястото.



Ако Сфинксът е построен преди края на последната Ледникова епоха, това означава, че структурата е завършена по някое време преди 15 000 години, което със сигурност изключва египтяните като негови създатели. Други сега признават, че много по-стара и дори по-напреднала цивилизация е предшествала египтяните.

,,Нивото на изработка на бижутата, както и архитектурата в древен Египет са по-високи в по-ранни периоди" - отбелязва Томас. Ясно е, че египетската цивилизация не се е появила спонтанно. Тя е наследство от някой предтеча.


Това сравнение осигурява убедителна подкрепа за онези, които твърдят, че библейските израилтяни са разчитали силно на древни египетски текстове. Египтяните на свой ред са придобили познанието и вярванията си от по-старите култури на Вавилон и Шумер.


Много автори през последните години подробно са излагали коренно различен брой археологически аномалии, простиращи се от Тибет и Индия до Южна и Централна Америка и Близкия изток. Реконструиран човек, наречен ,,Човека от Кенуик", чиито останки са открити в щата Вашингтон през 1996г., прилича повече на капитан Пикард от ,,Star Trek", (,,Стар Трек") отколкото на индианец. Археологически разкопки през 1977г., откриват, че Монте Верде, Чили, е населен поне от 12 500 години - хиляда години по-рано, отколкото се предполага, че първите американци са просекли по ,,ледения мост" Беринговия проток.



,,Оформящият се отговор внушава, че (предисторическите американци) не са азиатци или представители на монголоидната раса, които са пресекли в Аляска преди 11500 години, както пише в учебниците" - оповестява ,,Newsweek", - ,,а различна етническа група от места, различни от онова, което учените смятаха дори преди няколко години." Досега конвенционалната наука не може да обясни откъде са дошли тези хора или как са стигнали до двете Америки в предисторическите времена.


Признаците на напреднали предисторически цивилизации са по целия свят и не могат да се сбъркат, но не съответстват на конвенционалното становище за историята.



Скорошните открития и новите интерпретации на съществуващите данни допринасят за растящия обем доказателства, сочещи, че цивилизации с напреднала технология са съществували много преди писмената история.



В една книга, която е малко позната в Америка - ,,Gods of the New Millennium: Scientific Proof of Flesh and Blood Gods" (,,Боговете на новото хилядолетие: научни доказателства за богове от плът и кръв") - британският автор Алан Ф. Олфорд пише: ,,Изглежда, съществува неясна предистория, останала като наследство под формата на камък, карти и митология, които технологията ни на ХХ век едва сега позволява да разпознаем".



Кои са били тези хора и откъде са взели технологията си? Възможно ли е такава предисторическа напреднала цивилизация да е основата на легендите за Атлантида и Му?
Мнозина обвиняват за факта, че тези въпроси са били пренебрегвани от много отдавна, специализацията на областите на изследване. Науката и религията рядко се обмислят внимателно една друга. Археолозите рядко общуват с лингвисти или геолозите - с историци. Оттук и голяма част от историята на човечеството е била оставена на онези, които я представят от собствената си ограничена гледна точка. По-подозрителните го възприемат като заговор на богатия елит, за да поддържа властта и контрола си, като държи обществеността невежа за истинския си произход и потенциал



Идеята, че произходът на човека все още е скрит от нас както от времето, така и по план, естествено е много притеснителна за онези, които са прекарали цялата си професионална кариера в представяне на историята на човечеството като една дълга еволюция от дивака до цивилизования човек.



Въпреки това от наличните доказателства е видно, че съвременният човек вероятно едва сега започва да си възвръща познанията, загубени преди хилядолетия.



Изглежда, че частици предисторически познания са оцелели в различни езотерични форми чрез тайните общества като Школите на мистерията в Египет и школите на питагорейците.



Тези слабо разбирани групи са предавали на следващите поколения не само религиозни концепции, например прераждането или преселението на душите, но и реални познания за архитектурен дизайн, строителство, астрономия, агрономия и история. Една от фундаменталните и обединяващи концепции на тези ранни групи е мототеизмът - вярата само в един универсален бог създател.

Юдеите са сред най-добре документиращи/фалшифициращите народи на древния свят, но въпреки това не се споменава за работата върху Великата пирамида в иначе подробните архиви за времето, когато те са били египетски роби.



Според всички традиции юдейското познание произтича от техните патриарси Авраам и Моисей.



Вторият не само ги извежда от робството в Египет, но им представя и дълъг списък от закони и социални обичаи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар