Последователи

петък, 16 ноември 2018 г.

Усмивки от старите ленти - 25.12.2016 16:01 - Кое му е лошото на Путин?


image

Защо Путин е лош? Има много причини и обяснения. Може би, ще е по-добре да анализираме различните аспекти поотделно.




Путин – узурпатор. Всъщност, той взе вече узурпирана власт, но това едва ли го оправдава: можеше да властва по различен начин, но избра усъвършенстване на съществуващия модел. Всички държавни институции в Русия, която някога го избра за президент, той замени или с фиктивни, или приватизира.



Преди Путин Русия имаше някакъв парламент, сега няма. Преди Путин имаше някакъв съд, вече няма и съд, няма я и относително независимата регионална власт, а регионите са наследство за приближените на Путин.




Русия е правоприемник на Съветския Съюз. Казано с познатата квалификация, непосредствен резултат беше че “Империята на злото” падна, но злото(комунистическото) си остана.
Казано в историко-емоционален план, нормалните хора чакаха да умре “Империята на злото”, а сега чакат да умре самото зло…
Но то не умира и няма никакви изгледи да умре.
По тази причина Русия е погрешна, нецивилизована държава.
Втората причина е нецивилизования Руски народ като цяло. Има стотици хиляди напълно грамотни и достойни руснаци, но те не дават облика на целия народ.
Третата причина е самия цивилизован свят-вместо той да прекъсне всякакви връзки с нецивилизована Русия, той флиртува с нея и по този начин я амбицира и провокира.
Подобна, дори по-покварена е ситуацията в България. Основния резултат след прекратаването на комунистическия режим е че тя е най-близката до Русия държава-облик(символи), държавен глава(проруснак и комунист), политическите партии, официалната държавна пропаганда, съществуването на пет комунистически(проруски и просъветски) партии и разбира се като цяло едно увяхнало , цинично и примитивно население. Както то избира за държавен глава комунист, така и руското избира също комунист също за държавен глава.
И двамата са от един произход-офицери. А всеки офицер от колунистическите държави НРБ и СССР задължително е комунист. Има съвсем незначителни изключения.
Въпреки обективните членства на Р.Б. в ЕС и НАТО, по-обективен е факта че Р.Б. си е “Малка Русия”( тази квалифилация е дадена преди няколко месеца от публицист който откри че новоизбрания Български президент е Руски резидент).



Путин – враг на прогреса и културата. Путин съзнателното и непрекъснато архаизира обществото. Измислени псевдоправославни традиции, карикатурно пуританство и хомофобия, позорна борба с интернет като пространство за свободно изразяване и „мачкане“ на бизнеса. Всякакво творчество – и на артисти, и на инженери, за Путин е неразбираемо и чуждо. Трябва му единствено лоялност, която той купува или печели с полицейски мерки. Купените артисти се превръщат в съгласяваща се публика, за която съгласието е смисъл на съществуване. Лошите филми на Михалков – това е Путин. Лошата нова архитектура на руските градове – това е Путин. Лошата руска телевизия – това е Путин и само Путин. Фалшивите дисертации и университети, приличащи повече на сергии за продажба на дипломи – това също е Путин.

Путин открадна Девети май. Маркирам това в отделен абзац, защото е от принципно значение не за историята, а за настоящето и бъдещето. Единствената консенсусна дата в сложната руска история през ХХ век, единственият истински празник – “със сълзи в очите” – Путин направи свой имен ден, подменяйки тежестта на изпитанията и трагедиите с евтина бюрокрация, пълна с неуместни политически намеци. В годишнината от вдигането на обсадата на Ленинград, путинските политици от “Единна Русия” сравняват блокадата със западните санкции, а като нацисти, кои ли не бяха дамгосани, най-вече украинците, разбира се. Преди това “Законът на Годуин”, когато всеки спор стигаше до Хитлер, работеше само в глупавите интернет-спорове, а сега този закон се превърна в общоруски: държиш се лошо – властите те обявяват за фашист.




«Ордата на Ногай», е намерила историческо отражение в древното име на улицата "Ординка" в Москва Орда Naga/ Орда-Нагай/Нага/Долна земя => Орда_н_га(-й) => «Ординка», или «Иордан_Кай» Между впрочем, «Ордынка» = «Ордин_ка» дава => «Орден Ка» Между другото, "Ordynka" = "Ordyn_ka" т. е. означава «Орден на дракона-змей», доколкото «Ка» - това е дракона-змей / защото "Ka" е дракона змия. Най-общо казано, думата "Нага-й" в словото РА е представено като: Нагай Na_Gay = = "враг на човека -Ka последовател. Лингвистичната връзка на думата "Нагано" змия се характеризира с факта, че казаците отдавна наричат "нагайкой, камшик" змиевиднта камшик/плетка. В Египет, змията "Кобра", е наречена Naja Haje = "Ная хая" => "Naga (-ya/я)." Следователно, "Нагай (-ската) Орда" - " Кобра орда" е "змийска орда", преди това показахме, че дракона змей Хор-Христ Христос е Сим. Доколкото бе установено по-горе, че"Нагай Orda" е "змийска орда", то ще бъде вярно и следното твърдение: Сим-Орда = Нагай-Орда = «змийска орда» Съгласно правилата на словото РА, Наг (-и,ай) - е този, който следва Наг (ите). С оглед на прехода «г» в «к» в резултат на заглушаване в произношението на съгласен звук, гръбнакът на [H] = [HK] може да бъде озвучен като Ник = Ника. Но "Ника" - това е едно от най-известните имена на Хора-Христа Христос. Оказва се, че с помощта на езикова реконструкция ние бяхме в състояние да докажем, че Нагайската Орда е Ордата на Ники т. е. " Ордата на Христа". Ето защо на Руската православна църква (ние съзнателно използвам думата "Русия", доколкото "руска", е че не е - в "RAOS (и)" = "във величието на Sun Ra/Слънцето Ра ", тя не му вярват и не му се покланя), покланяйки се на Христос като ариански бог, както се нарича при "западно - православните (-alnoy)", т.е. терминът "Орда_Докс" / "Orda_Doks"- Ортодоксално. Тъй като "докс" на Латинска означава "Faith"/"Вера", то Руската православна църква е Църквата на "Horde вярата" /"Орденската Вяра".Защото тя вярва в Христа, той е Христос, който е в основата на "Ордата на Faith/Вярата", което означава, че Нагайска = Татарска змейска Орда, от Долната Земя, действително се явява "Христова", това е, "Ордата на Христос ." Както обикновено се случва в такива случаи, "някои другари се съмняват" - наистина, читателят може трудно да разбере, че нагите - татари всъщност са били християни следващи дракона змия - Христом -Никой.



Путин – човек от миналото. Всички гадости за западния империализъм, прочетени през младостта, той прилага в страната си. Военщината и полицейщината, култа към “геополитиката” в международните отношения, вярата в световните конспирации и чуждата агентура в страната, превърнаха Русия в страна на победилият военен пенсионер, който вярва в машинациите на ЦРУ и искрено съжалява, че на Елба не са избили всички американци, а незнайно защо са хукнали да ги прегръщат.




Путин – реваншист. Съветската система, свалена от Горбачов и народа в края на осемдесетте години, беше възстановена от Путин в най-простата си форма. Опирайки се на масовата носталгията по миналото, той не възражда нещо което липсва на хората на средна възраст, а това което те ненавиждаха: номенклатурата, идеологическия диктат и външнополитическата изолация.




Путин – строител на държава, враждебна към собствения си народ. Феноменът Чечня – регион, в който е наложена феодално-фашистка диктатура, която служи и като инструмент за сплашване на останалата част от страната. Странен модел, изграден от Путин без съгласието на руския народ.




Путин – президент на нереализираните надежди и тъпченето на място. От внезапно секналото петролно богатство не останаха дори и символични материални блага: пътища, болници или училища. Всичко е прахосано незнайно къде, руската провинция живее така, както и преди двадесет или четиридесет години. Бедните региони тихо подивяват, и новини като тази, в която събирач на дългове хвърля коктейл „Молотов“ в леглото на бебе, дядото на което дължи пари на банка, вече не изненадва и не шокира – това е Русия, всички свикнаха. Когато властта стане основна ценност, а страхът от загубата и – основен страх, не може да има развитие, защото развитието създава ненужни рискове за Путин. Създаването на публични институции, диверсификацията на икономиката, реформирането на полицията – не само е ненужно, за него това е реална заплаха, затова единствената промяна, за която той е готов, е деградацията; колкото по-примитивна е страната, толкова по лесно се удържа властта.




Путин – президент на лъжата. Лъжата се превърна в най-важния инструмент в управлението му. Така нареченият дневен ред, измислен в Кремъл и дооформен от пропагандаторите в държавните канали и други контролирани от държавата медии, подмени за обществото реалната картина и позволи на Путин да прави каквото си иска, без да се страхува, че неговите грешки и престъпления могат да бъдат обект на обществено внимание.




Путин – циник. В отношението си към живота, той изхожда от факта, че може да купи или да сплаши всички. Системата на социални отношения, изградена от Путин, е аморална и безнравствена, не предвижда благородни мотиви и еднакво увреди както поддръжниците, така и противниците на Путин, готови да говорят на неговия език, дори и само затова, защото друг език в Русия на Путин просто няма.




Путин лиши Русия от вяра в себе си. Той изгради полу-виртуална система на държавни култове. Имаме “Искандери”, спортисти, “Евровизия”, Крим, но няма и не може да има отношение към Русия като към нещо наистина свое: държавния интерес, за който той обича да говори, няма нищо общо с интересите на частния човек. Участието на гражданите в определянето на съдбата на страната, дори и по най-малките проблеми всъщност е изключено: няма референдуми, изборите се превърнаха във фарс, демонстрациите и митингите са ограничени до такава степен, че ако ги забранят, никой няма да забележи. Обществото не се вижда и не се чува – има само система за потискане, работеща толкова перфектно, че всеки враг на Русия ще види в нея признаците на нашето вековно робство или безволие, но опитайте се вие да бъдете свободен човек в страна с център “Э”, с областно управление на МВР” Дальний” и член 282 от Наказателния кодекс.




След тези десет пункта по които Путин недвусмислено е зло, следва модерният, но не на последно място, единадесети: Путин – корупционер. Очевидно, системата на Путин е построена включително и върху кражбите, но би било странно, ако резултатът от узурпацията, архаизмът и корупцията, не беше кражбата. За този пункт е по-лесно да се захванем, по-популярен е в медиите. Но оставяйки извън скоби най-важното защо Путин е лош, рискуваме да запазим след него същите гадости, които са основа на управлението му. Русия без Путин – това е не само Русия без корупция. Русия без Путин – това е съвсем различна страна, за която в момента незнайно защо, никой не мисли.




Олег Кашин – журналист.



image

Няма коментари:

Публикуване на коментар