Последователи

неделя, 18 ноември 2018 г.

Истинската (?) история за Ангелите и Демоните


Част 1: Синовете Божии


[Възлюбени, не на всеки дух вярвайте, а изпитвайте духовете, дали са от Бога, защото много лъжепророци се явиха в света. (1 Йоаново 4:1)]


[А Духът ясно говори, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата, като се предават на измамливи духове и бесовски учения. (1 Тимотей 4:1)]

„Всяко видимо нещо в света е поставено под контрола на ангел.” – св. Августин

През 2002 г. британският вестник „Сънди Телеграф” съобщава, че Ватикана е забранила почитането на тези ангели, които не се появяват в оторизираните текстове на Библията.

Това бе опит да се отблъсне влиянието на безименни Ню Ейдж групи, които уж набирали членове в рамките на Римокатолическата църква.

За в бъдеще молитвите трябвало да се отправят само към тримата архангели Михаил, Гавриил и Рафаил, които са споменати в Библията. Според апокрифната и забранена Книга на Енох това били ангелски същества, отговорни за оковаването на падналите ангели или Бдители, които били престъпили Божия закон.

Репортажът казва, че ранната Църква била изключила книгата, приписвана на старозаветния пророк и патриарх Енох, от оторизираната версия на Библията, понеже тя описвала тези паднали ангели и техните дейности.

Кои са Бдителите или паднали ангели и защо ранната Църква и съвременната Ватикана са толкова загрижени за тях?

Битие 6:1-2 казва: „Когато човеците взеха да се умножават на земята и им се родиха дъщери, тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.”

Традиционно Ben Eloha или „синовете Божии” наброявали няколкостотин и слезли на планината Ермон.

Забележително е, че това било свещено място, както за ханаанците, така и за евреите, които нахлули в техните земи. В по-късни времена на нейните скатове били построени светилища на Ваал, Зевс, Хелиос и Пан и на богинята Астарте.

Тези Ben Elohim или „паднали ангели” били познати и като Бдителите, Григориите и Ирините. В еврейската митология Григориите били първоначално ангели от по-висша степен, които населявали най-високото небе с Бога и изглеждали като човешки същества.

Титлата „Бдител” означава „който наблюдава”, „който бди”, „който е буден” или „който не спи”. Тези титли отразяват уникалната връзка между Бдителите и човешката раса от древни времена.

В езотеричното Луциферианско предание те били специален елитен орден от ангелски същества, създадени от Бога, за да бъдат земни пастири на първите примитивни човеци. Задачата им била да наблюдават и бдят над появяващия се човешки вид и да докладват за прогреса му.

Само че те били ограничени от божествената основна директива да не се намесват в човешката еволюция. За съжаление те решили да пренебрегнат Божията заповед и да се противопоставят на Неговите заповеди, като станат учители на човешката раса, със злополучни последици, както за тях самите, така и за човечеството.

По-голямата част от информацията, която имаме за Бдителите и техните дейности, идва от апокрифната Книга на Енох. В православната Библия пророкът Енох, от ивритското “hanokh” или инструктор, е мистериозна фигура.

В Битие 4:16:23 той е описан като син на Каин, „първия убиец”, а първият град, построен от баща му, е наречен на него.

По-нататък в Битие 5:18-19, и няколко поколения по-късно, Енох е именуван като син на Яред и по време на неговия живот Бдителите или пристигат, или се въплъщават в човешки тела.

В апокрифната Книга на юбилеите, предполагаемо диктувана от „ангел Господен” на Моисей на Синайската планина, когато получил и Десетте заповеди, се казва, че Енох бил „първият сред хората, родени на Земята [sic], които изучават писменост, познание и мъдрост”.

Тя казва, че Енох записал „Небесните знаци” (зодиакалните знаци) спред месеците им в книга. Това било, за да могат човешките същества да познават сезоните на годините във връзка с реда на месеците и техните съответни звездни и планетарни влияния.

Индикацията е, че Енох получил тази информация от извънземни ангелски източници, т.е. Бдителите, и следователно той бил културен образец.


Част 1: СИНОВЕТЕ БОЖИИ
Част 2: ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ ИНСТРУКТИРАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО
Част 3: АЗАЗИЛ - ЛУЦИФЕР - ЛУМИИЛ
Част 4: РАСА МЕЖДУ БОГОВЕ И ЧОВЕЦИ
Част 5: 10 000 Г.ПР.Н.Е И КРАЯТ НА ЛЕДЕНАТА ЕПОХА
Част 6: СИМВОЛИКАТА НА МИТА ЗА ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар