Последователи

четвъртък, 21 март 2019 г.

Мисли форми 182

           
      
  
Нов невероятен експеримент показа, че две реалности могат да съществуват по едно и също време. Откритието може да промени естеството на начина, по който се правят научните открития.      


В проучване, публикувано в научното списание „AirXiv“, изследователи твърдя, че са доказали, че две реалности могат да съществуват по едно и също време, поне на квантово ниво. За да проверят хипотезата си, изследователите от департамента по експериментална физика в Университета в Инсбрук, се захванали с един от най-странните мисловни експерименти в света, наречен „Приятелят на Вигнер“. Експериментът бил кръстен на неговия създател, физикът нобелов лауреат Евгений Вигнер. За първи път той бил проведен път през 1961 с два индивида наблюдаващи едно и също нещо, в този случай фотон. Експериментът предполага, че двамата индивиди ще стигнат до различни заключения за състоянието на фотона, но въпреки и това и двамата биха били прави.

Паралелна реалност? 

Когато фотонът бива наблюдаван, той е представян или в хоризонтално, или във вертикално положение. Но според квантовата механика, преди да бъде наблюдаван, фотонът съществува в състояние на „квантова суперпозиция“ . Това означава, че той е и в двете положения по едно и също време – и хоризонтално и вертикално. При експеримента на Вигнер, един човек в лаборатория наблюдава фотона, което го поставя във вертикално или хоризонтално положение. Докато Вигнер е извън лабораторията и провежда прост тест, чрез който да докаже, че фотонът все още е в състояние на суперпозиция. В мисловния експеримент, твърдението на двамата наблюдаващи, съответно и двете реалности, доказано са симултанно истински.

Какво ни показват съвременните експерименти? Учени, начело с Масимилиано Пройети от Единбургския университет, изпробвали първоначалната идея на Вигнер. Чрез 6 заплетени фотона – частици от светлина, чиято съдба е свързана, Пройети и екипът му успели да повторят резултатите на „Приятелят на Вигнер“.

При наблюдение фотоните били в различни състояния, но при липса на намеса, те съществували в състояние на суперпозиция. Това откритие не само потвърждава дълго обсъждания експеримент, но и оспорва самите основи на научното наблюдение. Според Пройети: „Научният метод разчита на факти, установени чрез повторно измерване и общото им приемане, без значение кой ги измерва.“ „Във квантовата механика, обективността на наблюденията не е толкова ясна.“ Все пак, ако фактите нито могат да бъдат доказани, или опровергани, или и двете, както и сочи проучването на Пройети, може да се наложи самата наука да се промени.

Какво е квантово заплитане? 

В квантовата физика, връзката между заплетените частици се запазва. Това означава, че промените върху една от тях въздейства и върху състоянието на другата по същия начин. Това се наблюдава дори частиците да са на огромна дистанция една от друга.

На теория, дори частиците да са в различни част на Вселената, тяхното поведение отново ще бъде еднакво – промяна в състоянието на едната, мигновено ще се отрази и на другата. dailymail



Дали черните дупки не са нищо повече от холограми?

Ако има нещо, което да ни показва всъщност колко малко знаем за Вселената, то това са черните дупки. Ние не можем да ги видим, тъй като дори светлината не може да избяга от тяхното гравитационно притегляне.

 Учените нямат никаква представа от какво са съставени и къде отива материята, погълната от тях, щом черната дупка умре. Физиците не могат да достигнат и до общо мнение върху това, дали черните дупки са триизмерни или двуизмерни повърхности, които прожектират 3D образ, като холограма. Но ново проучване допълнително подсили хипотезата, че черните дупки са всъщност холограми, с нова калкулация на ентропията – или хаоса, в тях. Дали тези огромни енигми на Вселената не са нищо друго, освен оптична илюзия.

Една чудата хипотеза 

Холографската хипотеза била предложена за първи път през 90-те години от физика Леонард Съскинд. Хипотезата предрича, в математически аспект, че Вселената се нуждае от само две измерения – не три, за да е възможно законите на физиката и гравитацията да действа по начина, по който действат. За нас обаче всичко изглежда като триизмерен образ на двуизмерен процес, прожектиран върху огромния космически хоризонт. 

Това може да звучи налудничаво, но би решило някои големи противоречия между теорията на относителност на Айнщайн и квантовата механика.

По точно информационни парадокс, при който нищо не може да избяга от черна дупка, но и материята никога не може да бъде напълно унищожена. Физиците имат голям успех при съчетаването на резултатите от гравитационния феномен с поведението на квантовите частици, използвайки само 2 пространствени измерения. От 1997 година до сега над 10 000 публикувани научни изследвания, подкрепят тази идея. Нека приложим това към черните дупки. Според някои физици, причината да не можем да разберем какво става с материята щом тя бъде погълната вътре в черната дупка, е защото няма „вътре“. Всичко, което премине през отвъд хоризонта на събитията – точката, след която няма връщане – остава в гравитационните флуктоации на повърхността.

Просто илюзия? Научен екип, воден от физикът Дениеле Пранзети от германския Институт за теоретична физика Макс Планк, са стигнали до нов начин за измерване и изследване на вътрешността на черна дупка. „Успяхме да съставим по-точен и завършен модел на черна дупка, в сравнение с това, което сме виждали в миналото“, казва Пранзети. Пранзети и екипът му предприели нов подход, за да обяснят концепцията, наречена квантова гравитация. На теория квантовата гравитация предсказва, че материята на пространство-времето е съставена от зърна. Те са познати като кванти – атомите на пространство-времето. Според изчисленията на екипа и черните дупки са съставени от такива частици. Техните колективни качество, свойства и гравитационно влияние може да бъде изучено, чрез изучаването на свойствата на само една частица. Пранзети и екипът му съставили модел, приет от научната общност, според който триизмерното естество на черните дупки може би е просо илюзия. Всичката информация, която те съдържат, може на теория да бъде и в двуизмерно тяло, без нуждата за „дупка“ в него.




Известен хакер нарече нашия свят симулация и обяви, че смята да се измъкне от нея

29-годишният американски хакер Джордж Хотц, известен с проникването си в напреднала електроника и разработка на собствен безпилотен автомобил, обяви намерението си да създаде нова религия.


Той е убеден, че реалността около нас е компютърна симулация, създадена от висш ум.
Хакерът възнамерява да напусне този илюзорен свят заедно с бъдещите си последователи.

 Холограмата около нас

Хотц признава, че ако във Вселената има силно развита извънземна цивилизация, мощен изкуствен интелект или божествена същност е логично да се предположи, че такава сила е изолирала агресивното и непредсказуемо човечество. Това е станало в един вид „клетка“ направена толкова умело, че дори не осъзнаваме нейното наличие. Теорията има и по-сериозни поддръжници. Американският инженер и предприемач Илон Мъск многократно е казвал, че всички ние съществуваме в „компютърната игра”, разработена от по-висши сили. Стивън Хокинг, преди смъртта си, нарече вселената най-сложната холограма, направена от някой, неизвестно защо и с каква цел. 

Сривове в матрицата

Интересното е, че тази теория се подкрепя и от изследователите на необясними и свръхестествени явления. Според експертите всеки от нас може да намери потвърждение за илюзорния характер на човешкото съществуване. Например, да забележите няколко души са облечени по същия начин, или правоъгълни облаци в небето, или да попаднете на непознато място, движейки се по обичаен маршрут, или да се преместите във времето или дори в пространството. Може би такива необичайни събития са резултат от срив в така наречената “матрица”.
Алтернативните експерти са убедени, че матрицата обяснява и фантастичните съвпадения, пророческите сънища, различните миражи – например несъществуващи градове на хоризонта и други невероятни аномалии. Джордж Хотц планира да продаде своята компания и с парите да създаде църква за поддръжници на теорията за наличието на матрица. Целта е тази църква да събере последователи и да търси възможности да напусне тази „компютърна игра“.

Езорейтер

         


Руския цар бил разстрелян защото бил кръвопиец и тиранин и цялата държавна власт попаднала в ръцете на Ленин, който строял светлото бъдеще. Скоро Ленин бил поставен в изолация от Сталин и Троцки защото решенията му били пагубни и вредителски за държавата. Когато умрял Ленин се оказало, че и вторият човек в партията Троцки е предател. Каменев, Зиновиев и Сталин свалили Троцки и той избягал в изгнание, където съвсем заслужено му бил пратен убиец за да му сцепи главата с алпийски пикел. Съвсем скоро се оказало, че Каменев, Зиновиев и Бухарин също са врагове на държавата, шпиони и вредители. Тогава доблестният другар Ягода се наложило да ги разстреля. След това станало необходимо самият другар Ягода да бъде разстрелян от другаря Ежов заради обвинения в предателство в полза на чужди държави. Самият другар Ежов също бил обвинен в шпионаж и подготвян преврат и бил разстрелян от Лаврентий Берия. След смъртта на Сталин всички разбрали, че и Берия също е предател и вражески агент. Тогава Жуков не се подвоумил и го застрелял. Скоро Хрушчов разбрал, че и Жуков е враг на народа и предател и го пратил в изгнание в Урал. Изненадващо се оказало, че и самият Сталин всъщност е тиранин, враг, вредител и предател, а заедно с него и голяма част от политбюро на ЦК на КПСС. Тогава комунистите изнесли тялото на Сталин от мавзолея и разгонили всички близки до него партийци и начело застанал Хрушчов. Скоро станало ясно, че Хрушчов е вредител, а освен това е и волунтарист, авантюрист и враг на народа. Брежнев го пратил в пенсия. След смъртта на Брежнев станало ясно, че и той се е оказал вредител и основен виновник за застоя на СССР. Имало още двама вредители, но те толкова бързо били премахнати, че никой дори и не ги запомнил. На власт дошъл енергичният комунист Горбачов, който установил, че цялото държавно управление се състои от вредители и врагове на народа и той ще оправи всичко, като имал идея да преобрази и реформира не само държавата, а и комунистическата партия. В този момент обаче СССР грохнал и се разпаднал и веднага се установило, че всъщност предателя и врага на народа е Горбачов! След това закратко управлявал Елцин, който също скоро пратили в пенсия заради несправяне с държавните дела и начело на Русия застанал Владимир Путин, който обвинил и Горбачов и Елцин в предателство, задето по тяхно време бил разформирован Съветския Съюз. Изводът: Историята учи, че през последните над 100 години, Русия се управлява единствено от предатели и врагове на народа и държавата! Скоро очакваме и обявяването на Путин за враг на народа, шпионин на олигарсите и основна причина за икономическата изолация от съвременния свят, за разпада на Русия и завладяването на държавата от Китай... Скоро. Много скоро!

  



         

В Кали Юга имате “късмета” да наблюдавате обсебени от пари, материално благосъстояние и желание за удоволствия индивиди. Жалък и депресиращ спектакъл! Но как да обясниш на тези хора, че те са хванати в пси-капан? Как да им обясниш, че тяхното съзнание, с цел общо поробване и духовно и умственото деградиране е подложено на целенасочена психологическа обработка.

         



Зациклянето в материалното е знак за духовна лудост



Все повече и повече хора започват да осъзнават, че безграничното желание за власт, алчността и други атрибути на начина на живот на един хищник-паразит са характерни признаци на духовна деградация, дегенерация и психични заболявания.
Ето например какво каза по този повод на известния руски писател, биолог, антрополог Г. Сидоров:.. “Нормалните хора подсъзнателно чувстват, че всяка власт на първо място е отговорност. Грешки във властта не са разрешени. Те могат да струват много скъпо за обществото и, разбира се за този, който има властта …
     

За да се убедите в това, просто погледнете историята: къде са потомците на владетелите на Вавилон и Асирия, къде са потомците на императорите на Рим и Византия? Къде са потомците на Меровингите, Каролингите или на Рюрикови и Романови? Всички са се изродили. При това до корен. Това не е случайно. Родовете са върнали своя кармичен дълг …
Но тези, които се обединяват в тайни общества – точно това не разбират. Те се борят с всички сили за власт. Необходима им е като въздуха! Въпросът е, защо? На първо място, за да задоволят животинските си амбиции. И на второ място, за да получат максимума от материални и чувствени удоволствия… По проучване на Григорий Климов, от една страна адептите на тайните общества са движени от заземено и материалистично съзнание, а от друга – от тежки психични разстройства”.

    




В арамитските религии(с произход юдаизма) на иври думата "сатан" идва от санскри през фарси със семитски корен(СТН), букв.-"противник". Идеята е взета от санатана-дхарма, за значение на СТОИК(ЙОГИ); Юдеите са взели само негативната страна на Сатурн и вместо да контролират тялото си(както при йогите)-те "контролират" другите живи същества-тайно, като ги заблуждават, експолоатират и унищожават(реинкарнират- "засяват" душата).





Юдаизмът - култът към Сатан/Сатурн, който генерира свръх-богатия конспиративен и спекулативен капитал, унищожаващ нациите, естествения им царски елит, средната класа при класическия стоков капитализъм, и маргинализиращ лумпенизираните маси отдолу чрез насъскване на пролетарските маси с/у своя елит. Юдаизма, като приемственик на Шива(Й'шуа)-КОНТРОЛЬОРА(от Троицата Брахма-Вишну-Шива: "Създател-Поддържик-Контрольор/Трасформатор"): Според Шахак, класическият юдаизъм е вдъхновен от образа на Спарта*такъв, какъвто е описан в законите на Платон. Юдаизмът е възприел целите, които Платон описва в следния пасаж: „Принципно важно е никой, нито мъж нито жена, да не прави нещо, без да му е наложен надзорник и никой да не се сдобие с умствения навик да направи каквато и да било крачка, независимо дали на сериозно или на шега, на своя лична отговорност. По време на мир и по време на война човек винаги трябва да живее под наблюдението на своя старши надзорник … С една дума, трябва да тренираме ума дори и да не си помисля да действа като индивид или да знае как да действа като такъв”.

     


Аврамитският Сатурн е забранил на своите почитатели ДА ЗНАЯТ! ;) Затова, всички те ще бъдат или тъпи овце за колене или войстващи фанатици за една от своите книги. Знанието се дава от Уран. Дотогава те ще бъдат Казармата на Сатурн с "прави 1, прави 2..." и "Ком-Партията, която никога не греши, а само членовете й са грешници"! :))) И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш. Битие 2 , 16-17


Schalom- Heil
Да се знае #КОЙ е Шефа на командо-административния модел(Mars-Saturn) в Kali-Yuga


Едно от най-ясните обяснения защо такава масова манипулация, като "Холокоуста" е успяла да проникне и се загнезде в рационалния свят е липсата на духовна и мистична информация и култура на съвременния човек(рационализмът е наложен от Илюминати на Европа през последните 200-300 години). Европейците съвсем са се отклонили от своята мистична арио-ведическа природа и затова попадат в капана на манипулаторите-евреи(псвдо-арайни като Адолф Хитлер де Ротшилд ). Немалка роля изиграва и официалната християнска църква, която, на свой ред, "налива вода в мелницата" на юдаизма за "потъване на причината в мъгл"а, наред с жестоката цензура по въпроса наложена от масонските(светските) правителства на банкерските държави, които управлява юдейския равински мафиостки световен подземен "елит". В доста държави самото отричане на "холокоста" над евреите(фабрикацията "6 милиона") се преследва от светското законодателство(JUDICATURE). Неслучайно, фабрикацията "Холокост" е известна като THE INDUSTRY HOLO-HOAX (ИНДУСТРИЯТА ПЪЛНА-ИЗМАМА).

              

"Дилемата" за всеки неевреин е да избере един от горните и да се сбият помежду си. След процес на дълга революционна класова борба срещу "богатите"(под "богати" се разбира не-банковия кабален капиталов скрит "елит", а - локалните/национални индустриалци или местни правителства), популацията ще се маргинализира сама и средната класа изчезне. Тогава ще дойде Юдейкият Цар за "да обедени" всички пролетарии от всички страни в една кошара, която те ДОБРОВОЛНО ще изберат и ще приемат "белега на Звяра"(Сатурн, "Княза на този свят") - електронен чип с цялата лична информация на индивида за контрол от Юдейския Цар.
               

НЕПРИКОСНОВЕНОСТТА НА БОЖИЯ ПЛАН 

Представете си Универсума в едно абсолютно девствено състояние като нещо празно, както ни се описва в Пролога на Битие: Универсумът преди Сътворението. Но тази празнота е само привидна, защото това, което изглежда празно, е едно пространство, изпълнено с прасубстанция, с една космична коренна самостоятелност.... Върху тази първична природа въздействат седем лъча, които произлизат от Неподвижното царство – седемте сили на Бог, на универсалното поле на Духа. Всеки от тези седем лъча е също седморен по своя вид. Тези седем пъти по седем лъча се определят взаимно. Те олицетворяват абсолютния живот, абсолютната любов, абсолютната интелигентност, абсолютната хармония, абсолютната мъдрост, абсолютната всеотдайност и абсолютното освобождаващо действие... Когато тези седем лъча, които произлизат от Неподвижното, Неприкосновеното, проникнат в Първичната природа, в Универсалната майка Изида, в нея възниква едно движение, едно въздействие. Това движение винаги е успоредно, съпровождащо... Произлизайки от Непознаваемото, седемте лъча доказват в Първичната природа чрез своята дейност и чрез това, което се изявява от нея, какво е намерението на Божественото... Когато на една същност й се отдаде да се движи в синхрон с Божия план, който действа в нея чрез седемте лъча, тогава този план се осъществява в нея и чрез нея.... Това е едно грандиозно заключение, към което ни води египетската философия на Хермес Трисмегист. Който влиза в успоредното движение и остава в него, ще осъществи божествения план в себе си и чрез себе си. Така в цялото творение съществува едно съвършено успоредно движение, което води до абсолютната божественост. Но наред с него съществува и възможността за едно напълно противоположно движение. Защото възможността да се достигне божествеността, дарена на сътвореното същество, включва в себе си и абсолютната свобода. Тя произтича от вида на седемте взаимно определящи се лъча. За това свидетелстват също и думите, които вие всички познавате: „Където е Духът Божий, там е свобода.” Затова във вселенската изява се явяват и двете действия – успоредното и насрещното движение: свободата да влезем действително в Божественото вселенско битие, за да станем фундаментално и структурно Божии деца, и свободата да се противопоставим на това движение и така да потънем в хаоса на опорочената диалектика. В Универсалното учение ни се казва, че сътворените същества са призвани да станат някога като Бог и да се издигнат от сътвореното в несътвореното. Или, според думите на древните китайци: да проникнем от нещото към нищото, т.е. към безграничното... Нека сега да се върнем към насрещното, противоположното движение. Вие знаете какво ужасно, какво разтърсващо нещастие, какво объркване и противоестественост причинява опорочената диалектика. Вие познавате също така и последиците от противоположното движение: кристализацията. Но има една утеха, една голяма утеха, а именно съществуването на смъртта. Върху това би трябвало добре да помислите...Всяко действие ще предизвиква съответните последствия. Последицата от противоположното движение е смъртта, което означава, че резултатът на противоположното движение винаги се самоунищожава. Не е ли това прекрасно, не е ли това неизразима утеха? Защото противоположното движение, отказът от доброволното сътрудничество при осъществяване на Божия план, от основата на съществуване, не може да трае вечно и да изпълни накрая цялата вселенска изява, да проникне в нематериалното, в неподвижното, и така да стане статично. Представете си колко ужасно би било това! Само това, което е от Духа на Бог е вечно. И следователно този, който се намира в противоположното движение изпитва непрестанно разрушение и смърт дотогава, докато със силата на Божественият път за спасение може да се намери само в успоредното движение, в хармоничното обединение със седемте универсални лъча: Тъй като греховните сфери биват движени постоянно в посока, противоположна на движението на сферата на безгреховните, в това противоположно движение те се задвижват чрез неподвижната точка на равновесие около оказващата съпротивление сфера. Следователно кръговратът не е нищо друго, освен движението около една и съща средна точка, която изцяло се управлява от неподвижнастта на центъра. Защото кръговото движение предотвратява отклонението, и предотвратявайки отклонението, то се запазва постоянно. Така противоположното движение се намира също в покой в точката на равновесие, защото чрез оказващото съпротивление движение то става статично. Следователно противоположното движение е причина за кръговрата в природата и за колелото на раждане и смърт, към което са прикрепени човешките същности. Приятелю, разбра ли вече, че противоположното движение, непрестанната борба срещу самия себе си и твоето обкръжение не е успоредно движение? Чрез него ти оставаш непрестанно в плен на нещастието и напреженията! С това Хермес иска да каже: Ако вие злоупотребявате с вашата свобода и по този начин действате противно на Божието намерение, което владее в неподвижност вселенското движение, тогава съпротивлението, което вашето противоположно движение предизвиква, ще стане накрая толкова голямо, че като резултат вашият живот в безбожност няма да го издържи и ще бъде унищожен... Защото вибрацията на това съпротивление става все по-силна, докато накрая последва едно изгаряне и унищожение във вашето собствено същество. Следователно съпротивлението не се предизвиква от Божественото, а от самия вас. Затова не е разумно да се ядоствате на трудностите във вашия жизнен път, защото вие сами си ги създавате, въпреки че понякога изглежда сякаш за това са виновни вашите ближни.... Вие предизвиквате това съпротивление, било поради причини от микрокосмичното ви минало, или от живото ви днес, и в даден момент умирате поради тези съпротивления. Тогава вие не живеете, а изживявате едно непрестанно повтарящо се умъртвяване, което погрешно наричате живот. Затова трябва да се стремите и да действате така, че да трансформирате живота си в едно основно успоредно движение, за да можете да намерите милостта в седемте излъчващи се от Логоса сили. Където е Божия Дух, там е свобода. Затова вие не може да бъдете принуждавани, тъй като това би нарушило принципа на свободата и би било небожествено. Но един ден вие ще се научите и ще се пречистите от собствения си опит и, преминали през много смърти, ще се извисите в свобода към спасението, към вашето божествено предопределение. /Ян ван Райкенборг, „Египетският Прагносис”, 2-ра част, гл. 15/
             


В светлината на херметичното основно правило „ Да приемеш всичко, да се откажеш от всичко и чрез това да обновиш всичко“, поведение, изпълнено със страх, е абсолютно недопустимо. Който по принцип живее изцяло в съответствие с изискванията на освобождаващия живот, не трябва да се тревожи от нищо.
Страхът е заблуда. Страхът, тревогата и безпокойството увреждат във висша степен астралното ви тяло. Те се отварят за демони,така че ученичеството се превръща в една самоизмама. Ако живеете от душата, не може да падне и косъм от главата ви без волята на нашия Небесен Отец. За това ни напомня Планинската проповед: „Не се безпокойте. Но първо търсете Божието Царство и неговата правда; и всичко това ще ви се предаде“.
„Египетският Прагносис“, част 3 от Ян ван Райкенборг

           


"Ако изпълнявате човешките, религиозните и правните норми на обществото, така че да можете да служите за пример, това все още не означава задължително, че можете да удовлетворите стандартите на Планинската проповед, която в никакъв случай не е приложима за човека на сетивата. Вие знаете как човекът от тази природа е предпазван от крайностите. Държавата създава закони и по съдебен път решава конфликтите. Езотеричната религия също има свое мнение и поставя свои стандарти.
Но за духовния човек, нещата са различни. Той навлиза във висшата природа и така е изправен пред различен закон, различна разумно-нравствена система от ценности. Каквото и да е било казано на хората от древността, ученикът на пътя трябва да се издигне над старозаветната фаза и да разбере по съвсем различен начин какво означава да пожелаеш и какво е прелюбодеяние".

Из "Светлината на света" от Ян ван Райкенборг

       


Какво означава да притежаваш отворено сърце? Обикновено това води до пълно объркване или се разбира само частично. Някои казват, че един човек с отворено сърце се характеризира с една извънредна чувствителност, че е един приятен човек. Но един гностик не се задоволява с подобни неопределени тълкувания. Гностичната наука доказва, че при онези, които се подготвят за гностичното ученичество сърцето също претърпява физическа промяна. Онази част от сърцето, която се намира непосредствено до гръбначния стълб, до спиналния духовен огън, се променя така, че цялото сърце започва да работи като контролиран мускул, така че човешкият дух може да контролира мотора на тялото, което е сърцето. В резултат от това ученикът, между другото, може при необходимост съзнателно да навлезе във вътрешните области.
Тази голяма промяна у нас се извършва чрез силите на Уран. Когато е постигнал тази степен на развитие, ученикът може да владее също и своите чувства. Той може да ги прилага целенасочено, може да мисли със сърцето. С други думи: той никога вече няма да стане жертва на емоции, на неправилно насочени чувства. Той не засипва повече и другите хора с вихрушка от неконтролирани чувства, които винаги им причиняват мъка и страдания и разрушават техния живот.
Срещнали ли сте вече човек, който може да “мисли”със сърцето, който притежава осъзнато чувство? Понякога той ни изглежда студен, неспособен на вълнение и безсърдечен, но в него гори един буен огън. Този огън не се пилее безцелно, той не изгаря и не наранява. Той е вечният огън, без страст, без емоция, който може съзнателно да бъде насочен към онези, които се лутат в мрака. Това е огънят на любовта, който не предизвиква спор, а превръща всичко в красота и хармония.
Чак когато разберете нещо от това, можете да говорите за любов. Вие трябва да се учите да мислите със сърцето, и всичко друго, което може би все още съществува във вас, трябва да се разбие във скалите на неудържимото постигане. Не забравяйте никога това, което важи за всеки в Гносиса и в мистерийната Школа на розенкройцерите: всичко или нищо.
Веруюто на Розенкройцерското братство – езотеричен анализ от Ян ван Райкенборг

              



Розенкройцерите през всички времена винаги са били лечители и са помагали на поверените им болни. Помощта и утехата, които бяха указани на телесно и душевно болните се проточват като златна нишка в световната история. В това лечебно дело Братята на Розата и Кръста винаги заемаха едно превъзходно място и те са пак онези, които отново намираха нови и успешни методи.
В нашите преломни времена алхимията и върховното лечебно средство ще образуват заедно основата на една нова изява, на едно ново Откровение, каквото светът още не е виждал. Алхимичният процес ще подтикне хилядите съзнателно, или несъзнателно към пълно новораждане . По посивелите като пепел лица на милиони, които сега са изкривени от страх и отчаяние ще се появи едно ново сияние от радост и щастие. Ние никога не бива да забравяме, че “Отец ни удостои с толкова голяма любов, че ни изпрати Своя Единороден Син, Христос”. И така ще стане, че върховното лекарство ще слезе при нас, лекарството, което ще излекува безбройните ужасни болести на тялото и на душата. Това е една нова изява на Панацеята на Розата и Кръста. Така оборотите на колелото на времето ще се ускорят. След една ужасна нощ човечеството ще се пробуди за ново утро.
...
Виждате ли как алхимията оживява за вас? Вие не можете да я прокудите в средновековието, където маговете се опитваха да превърнат неблагородните метали в злато. Разбирате ли, че алхимията не ни е чужда и че тя е пулсът на нашето време; виждаме буйният й огън; можем да докоснем, като че ли с ръце, дейността на по-старите братя и да чуем кипенето на врящата маса в медните казани!
Разбира се, тук действително става дума за освобождението на духовното злато. Но през всички времена ние чуваме гласовете и виждаме дейността на Божиите работници, на алхимиците, които превръщат низшите метали на материалният свят.
Така Синовете на Огъня запалват Вечният Огън под ретортите на Бог. Неблагородното се изхвърля, то изгаря пред Господ и от пепелта се издига новият Феникс, Огнената Жар-птица.

Из: Конфесио Фатернитатис Р.К.(Веруюто на Розенкройцерското Братство)- Езотеричен анализ от
Ян ван Райкенборг


         


             

В тъмните времена на невежеството / Kali Yuga / множеството от хората служат на бесовски учения и служат на паднали ангели ставащи за енергийна храна 《 отдавайки телата си на разврат 》, в резултат на , което получават в замяна вещи и мат'реални облаги докато са в телестно тяло .
Така човек постепенно губи своето жизнено БА и опорочавайки сърцето си , увеличава КА [ справка АНУБИС , който тегли душите след смъртта и в резултат на техните дела определя СъдБата им ] въвличайки душата си към АДСКИТЕ ПЛАНЕТИ в недрата на земята ставайки в плен на още по голямата илюзия в световете на Асури и Наги .

The undertaker in your illusion

Няма коментари:

Публикуване на коментар