Последователи

сряда, 6 март 2019 г.

Мисли форми 180


               


Единственият начин да се справите с един несвободен свят, е да станете толкова свободни, че вашето съществуване е акт на бунт.



- Albert Camus

                       


"Ако няма Самота, няма растеж. В самота най-безразсъдното семе се издига от земята и расте към слънчевата светлина." ~ Андрес Лопес
Всяко дело, което някои вършат за себе си, за да придобият анимическо и духовно развитие, винаги е свързано с изолация (много добре разбрана), защото под въздействието на живота, както винаги го живеем, не е възможно да се развие нищо друго, освен личност.

~ Самаел Аун Уор (1917 г. - 1977 г.)

           

"Когато една идея заеме изключително ума, тя се трансформира в действително физическо или психическо състояние. Напълнете мозъка с възвишени мисли, най-висшите идеали и ги поставете ден и нощ пред вас и от това ще дойде великата работа. "

-Свами Вивекананда
   


"Ако във вас има страх - животът ще ви плаши;
Ако има агресия - животът ще ви "напада";
Имате ли желание да се борите, ще имате съперници;
Изпитвате ли вина, животът ще намери начин да ви "накаже";
Задържате ли в себе си обиди, животът ще ви обижда още повече..
И всичко това е само с една цел, да видите себе си, да разберете какво носите в Душата си. Животът ви вижда такива, каквито сте отвътре, а не във вида, в който се представяте."

Източна мъдрост
от Хули Леонис

            

Сянката на индуския Луцифер, Маха-асура, също казала, че завижда за блясъка на светлината на [Теомертмалога или] Създателя и като глава/начело на по-низшите асури (не богове, а духове [или монади, които не знаят]), разбунтували срещу Брахма; За което Шива го хвърлил в Патала Лока(Малкут).

~ Тайната доктрина на Елена Петровна Блаватска (1831 -1891)


             


Егото

Всички, които се бориха с егото загубиха битката. Та как егото ще унищожи само себе си? Защото кой е този, който се бори - ами егото.

Затова - бъди естествен. Приеми себе си и бъди това, което си. Позволи си да бъдеш и осъзнавай всичко, такова, каквото е. Не се опитвай да го променяш, не се опитвай да го оцветяваш, просто го наблюдавай и осъзнавай ден след ден.


Егото се храни от съпротивата. Затова, когато няма съпротива, но има осъзнатост, то се трансформира от самосебе си.

"Егото винаги търси да открие нещо. Духът вижда това, което вече е там."

~Мариан Уилиямсън


                


"Читта (съзнанието) и Прана (енергията) са в постоянна връзка. Където е читта, там се съсредоточава прана, а където е прана, там се съсредоточава читта. Читта е като превозно средство, движено от две мощни сили - прана и васана (желанията). Съзнанието се движи в посока на по-мощната сила. Както една топка отскача, когато бъде ударена в земята, така садхака (духовният аспирант) е подмятан според движенията на прана и читта. Ако преобладава дъхът (прана), тогава желанията и сетивата биват контролирани и умът става неподвижен. Ако преобладава силата на желанието, дъхът става неравномерен, а умът възбуден."

- Б.К.С. Айенгар


         

"За да създадете хармония, работете със сърцето, не с ума. Спокойствието в тялото е знак за спокойствие на духа. Докато не успеете да почувствате спокойствие във всяка става, няма шанс за освобождение. Вие сте в робство. Докато се потите и изпитвате болка, позволете на вашето сърце да озари тяло ви с радост. По този начин не само ставате свободни, вие сте освободени." Има ли тогава причина да не се радваме? "Болката е временна. Свободата е вечна."

~ Гуруджи Айенгар


           

Рене Декарт (френски философ) е определял епифизата като “престолът” на душата. В сърцето, джива е свързана с Епифизата ( или както в повечето страни е наричана пинеалната жлеза - pineal gland /на англ. Pine = шишарка/, защото наистина има формата на шишарка с кристалинно кухо образувание – около 8 мм, изпълнено с течност, намиращо се в центъра на мозъка, между двете полукълба и представлява физическата форма на третото око.) - първоначалната кухина, чрез два канала.)


Жизненото дишане(прана) е което поддържа органите на човека. Когато бялата и златистата светлина се слеят, концентрирането на 5-те прани в главата(в скъпоценния котел кухината на първичния дух или родилната кухина) създава макроскопичен елемент, и съзнанието става отново дух. При отрязване на пъпната връв, зародишното дишане се заменя с придбито, способноста да виждате се раздвоява, същностната природа се премества до сърцето а вечният живот се спуска в долната част на корема и разстоянието между тях е малко над 25см. Духа е заменен от съзнание и докато сте живи същностната природа и вечния живот няма да се слеят.

Дао(елемент 545 -празнотата) е вродената духовност-жизненост, т.е. сливането на същностната природа(дух) и вечния живот(жизненост). Когато възпроизводствената сила се пречисти( в долния дан тиен под пъпа), в средния дан тиен(ЖД-Жизненото дищане )се превръща в жизненост, тя(жизнеността) се изкачва в мозъка, за да се слее със същностната природа(в сърцето - джива е свързана с първоначалната кухина чрез два канала.) Това сливане обуславя проявата на бялата светлина на жизнеността/ци/, подобна на лунната светлина.

        

Фейсбук ви свързва ( вашият суперкомпютър - мозъкът - със суперкомпютрите на всички с които контактувате в мрежата) замествайки шишарковидната жлеза . Ако можехте да контролирате отделните и листенца - всяка степен на разтваряне отговаря на различни честоти и нива на връзки и то не само в материалната Вселена - нямаше да имате нужда от посредник чрез който да ви контролират. Използването на интернет може да доведе до по-нататъшно осакатяване на пинеалната жлеза.
Епифизата е мощен приемник, но разкодирането в мозъкът се поема от други зони, като мозъчната кора например. Това пряко обяснява връзката която египтяните са виждали между различните части на Окото на Хор и функциите на пинеалната жлеза – затова то е наречено всевиждащо.
Именно калцирането на епифизата прекратява иначе порожденните способности на хората към ясновидство, телепатия, четене на мисли, разговори с отвъдното, видения...
Освен всички познати ни усещания, пинеалната жлеза улавя вибрациите на електромагнитният спектър, превеждайки емоциите ни, мислите ни или тези на духовете или дори тези на други хора, чрез средствата на телепатията.


                

Периспритът (или втората опаковка на душата) е невидим в нормалното си състояние за нас, но тъй като се състои от ефирна материя, духът може в някои случаи чрез въздействие на волята си да го подложи на молекулярни промени, което го прави видим за миг. По този начин стават явленията и виденията, както и други феномени, които не произлизат от законите на природата. Те не са по-необичайни в сравнение с парите, които са невидими, когато са разредени и стават видими, когато се сгъстят.
В зависимост от степента на сгъстяване на периспириталния флуид, феноменът понякога е неясен и мъглив, други пъти е по-завършен и ясен; накрая, понякога изглежда като осезаема материя и дори може да постигне осезаемост до такава степен, че да е възможно да бъдете измамени за естеството на предстоящото видение.
Мъглявите видения са много чести; така душата се представя след смъртта на онези, които е обичала. Материалните видения са по-редки, въпреки че има многобройни и много значими примери за такива явления. Ако духът иска да го познаят, той ще придаде на своята обвивка всички външни признаци, които е имал в живота. ("Книгата на Медиумите", гл.VI и VII.)


            

За да разберете каква „напаст“ е да влезете в тяло в сравнение с това да сте без такова (като есенция) трябва да разберете, че когато нямате тяло, можете да отидете навсякъде, където пожелаете във вселената просто чрез мисъл и емоция. За да попаднете в ситуация като тази (да сте с физическо тяло) трябва да се съгласите, че линейното време „съществува“ (времето е сферично по природа при други нива), за да се сдобиете с първично „човешко“ съзнание. Вие трябва да възприемете, че съзнанието, което се изразява чрез „човешката“ психология и генетика е драстично ограничено. Също трябва да възприемете факта, че за да го направите, трябва да потиснете паметта си преди да се решите на стъпката и да забравите мисловните си процеси преди нея и на всички спомени от други изживявания, както физически, така и нефизически, така че да не пречат на житейския ви път в това Въплъщение. Спомените стоят на ниво есенция заедно с вас, но не са достъпни при нормални обстоятелства. Тези спомени, които стоят при „есенцията“ могат обаче и да са значителна част от задвижващата ви сила в този живот в зависимост от това какво сте дошли да постигнете.

След това се изисква да изберете подходяща времева точка за раждане, със съответните генетични, природни, социални, политически и икономически модели, които предварително сте калкулирали, че ще спомогнат да реализирате целите си (от вашата гледна точка, в която се намирате преди въплъщението всичко това се вижда много ясно въпреки наличието на много променливи, които могат да спънат оригиналната цел; понякога може да се наложи да предприемете действия, които да ви върнат обратно на първоначално зададения курс). Тъй като има много същества, които търсят изживявания свързани с инкарниране (както и много, които пък искат да ги избегнат на всяка цена), много често набелязаната входна точка към физическия живот бива изпусната. Все едно да скочите с бънджи, но без въже.

Бам! Излизате от тръбата и сте на светло. Вече не сте в ЕСТЕСТВЕНОТО си състояние и неочаквано откривате, че физическото тяло има драстични ограничения. Известно време прекарвате като си играете с играчки и други странни израстъци, над които се опитвате да придобиете контрол преди те да вземат контрол над вас (това се случва по-късно когато „телесното съзнание“ се налага максимално в обществото). Във вашето естествено състояние енергията просто се е вливала във вас, а сега имате това непреодолимо желание да консумирате хранителни вещества за тялото. И всичко това сред една какофония от сензорно претоварване, генетично програмирани нагони (а по-късно и бушуващи хормони) генетично (а по-късно и културно) програмирани модели на отговор, които се превръщат в навици и генетични спомени от всички, които са имали нещо общо с ДНК-моделите, от които се състои тялото ви, болка и удоволствие, сексуална стимулация и пораждани от тялото емоционални комплекси. Какво бънжди само!

Тъй като очевидно сте заседнали в тялото ставате субект на различни механизми за учене. Първичното заучаване се постига когато се фокусирате над нещо. Това върху, което не сте фокусиран докато сте фокусиран над нещо друго, е пътят за втория начин на учене. Третата форма на входяща информация се случва, когато вашето тяло спи и се озовавате в кратка нефункционална празнота. Вероятно през една значителна част от живота ви вашето внимание е мотивирано от цикъла удоволствие/болка. След това отивате на „училище“.

Училището е процес на не-образователно програмиране наблягащо на нискоразредни повтарящи се изживявания и физически стимули, които водят до неестествена ситуация центрирана около познание, манипулация и контрол над физическата материя и нискоразредни енергийни системи, които налагат „imprint-и“ на оцеляване и социална его-ориентация, както и модели на ВЯРВАНЕ, които не са базирани на действителен опит, което води до вторичен психологически нагон в обществото да търси „къде е истината“. Училищният процес също така елиминира всякакви останали следи от контакт с паметта на есенцията и знанието за вашият истински произход и идентичност. След това се интегрирате в „обществото“.

Обществото е мястото, където личността е моделирана да се идентифицира с тялото и след това с егото и да натрупа емоционални привързаности, които могат да бъдат изразени само във време-пространствена реалност. По този начин се формира натрапчива нужда да се завърнете (след физическата си смърт) във време-пространствения континиум (което става първо чрез засядане в долните нива на астралните пръстени) само за да си задоволите нуждата („да си върнете дълговете“, „да си довършите къщата“ и т.н). „Човешкото“ съществуване може да бъде пристрастяващо. Вашият оригинален генетичен стремеж за оцеляване бива изменен чрез културно програмиране, което води до изкривени модели, които са фокусирани върху защита на тялото (къде ми е оръжието?), поддръжка на тялото (какъв е този нов парфюм?) сексуалност и размножаване и нуждата да „защитите това което притежавате“ за да подпомогнете тялото. Сексът като креативен акт е изменен до степен при която се получават ирационални и рестриктивни „привързаности“ и „обвързвания“ базирани на културни идеали, които са в действителност непостижими. Но... не са ви казали това.

Фокусът над всичко това е допълнително подсилен (особено ако тялото ви има различен цвят от този на останалите около вас) от културния внос на опиатна дрога, алкохол и други субстанции, които да държат осъзнатостта ви притъпена към долните три структурни зони на мозъка както и финансово да поддържате културни и икономически структури базирани на его, идоли, сигурност, усещане и власт. Никоя от тях няма нищо общо с това КОЙ в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ сте и ЗАЩО сте тук... което води до търсения за „смисъла на живота“. Креативната енергия идваща от есенцията и която се манифестира чрез емоциите е допълнително културно изкривена до степен в която ИЗТОЧНИКЪТ е забравен (има ли БОГ?), подтиснат или отхвърлен, което води до хаотична смесица от погрешно насочена енергия, която трансформира „човека“ в сложна единица базираща преценката си на базата на реакции вместо да бъде творчески насочена. Този фокус промотира психологически проекции и копия като истинска репрезентация на „реалността“. Сигурни ли сте че искате да дойдете на Земята?

https://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com/…/blog-post_2…



         

Ако сърцето на починалото лице при тегленето е по-тежко от перото на Ратеам, това означава, че за живота си човек е намалил в сърцето си размера на Ба, даден му от Абог Рa при раждането, и е подменил загубел "светлинната/лека" Бa с плътска "тежка" енергия Ка, тоест с "енергията на греха. " Колкото повече в сърцето е греха "тежката" Ka, толкова по-малко, е съдържащата се в сърцето "леко" на тегло Ба, така че "тежки" греховно сърцето на починалия надхвърля перото на Матери <= Ратеам, и духа на човека се втурва по скалата на истината надолу към Aру в ада като не изпълнил своята мисия на Земята. Ето защо сърцето се претегля на Съда на Озирис, за идентифициране на Ba / Кa в сърцето на покойника в сравнение с еталонното значение Ба /референтна стойност/, достъпно с раждането. Оттук и произлиза изразът "натежало сърце", "болен в сърцето", синоним на характера, което означава едно и също нещо: вмъкване на змията на грехът в сърцето на човек, и изяждаща даденото на човека по рождение Ба. С други думи, плътския грях - змията Ka поглъща Ба.

        


„Вярвам, че е вярно, че смирението е единственият справедлив отговор в конфронтацията с вселената, но не и смирение, което ни пречи да търсим природата на вселената, на която се възхищаваме. Ако търсим тази природа, тогава любовта може да бъде информирана чрез истината, вместо да се основава на невежество или самозаблуда."

-Carl Sagan

      




„Да родиш древното в ново време е творение. Това създаване на новото те изкупва/освобождава. Спасението е решението на задачата. Задачата е да се роди старото в ново време. ”

- Карл Г. Юнг


           


„Мисленето е лесно, действието е трудно, а да поставиш мислите в действие е най-трудното нещо на света."

- Йохан Волфганг фон Гьоте

       


"Ако само нашите очи виждаха душите, вместо телата, колко различни биха били нашите идеали за красота."

🌟Lauren Jauregui


       

Не се страхувайте от съвършенството - никога няма да го достигнете. -

🌟Salvador Dali


                

Сънят е малката скрита врата в най-дълбокото и най-интимно светилище на душата, която се отваря към онази първоначална космическа нощ, която е била душа, много преди съзнателното его и ще бъде душа далеч отвъд това, което съзнателното его може да достигне. 🌟Carl G. Jung

             

Смеят ми се защото съм различен; Аз им се смея, защото са еднакви.

- Кърт Кобейн


           

"Цялата земя е пълна с тъмнина и жестоки местообитания", но това е мрак, който се излъчва от себе си и кара неговото съществуване да бъде предадено чрез една вечна нощ на злото и ужаса - наистина истински ад, макар и като всички други адове, изцяло собствено творение на човека.

🌟Charles W. Leadbeater


     

"Природата използва само най-дългите нишки, за да тъче моделите си, така че всяко малко парче плат да разкрива организацията на целия гоблен."

- Ричард П. Фейнман


              



ПАМЕТТА

Голяма част от сведенията придобити чрез сетивата през целият ни живот, се съхраняват в нашия ум, в паметта. Те са нашето знание. Но знанието е различно от мисленето, от мъдростта. Както се различаваме в телата и душите, така се различаваме и в паметта и мисленето. Това твърди и Лао Дзъ, в книгата си Дао Дъ Дзин: " Мъдрият не е начетен. Начетеният не е мъдър."

ВИДА и ВЕДА, са названията в езика Бхаджа от древността, за двата начина за придобиване на знания и оценката на тяхната значимост.

От Вида, е останал коренът на някои съвременни български думи: вид, видя, виждам, видно, видимо, видимост и др. Точно такова е и значението на Вида.

• Всичко материално проявено в природата и поради това възможно да бъде възприето от човека, чрез сетивата.
• Възприетото чрез сетивата знание


              


МЪДРОСТТА

Веда, също е останала като дума в съвременния български език чрез корена вед, в думите: изкуствовед, музиковед, стоковед, учебно заведение, неведомо. Точно такова е и значението на Веда.

• Неведомо, невидимо, материално непроявено в природата и поради това невъзможно да бъде възприето от човека чрез сетивата.
• Веда, е висшето знание, до което малцина достигат чрез размишления, основавайки се на собственото си знание Вида.

Веда, е въображаемото продължение на Вида, по пътя на еволюцията.

Мъдреците достигнали Веда, в древността са наричани двиджа или дионис – два пъти родени, телесно и духовно. Хора, които гледат света с третото си око – ума. А за издигнатата в култ мъдрост се казва: "Съзнанието, определя битието!".

Съвременният човек създаде компютъра "по свой образ и подобие" и чрез съпоставяне на възможностите им можем да разграничим още по ясно Вида и Веда – паметта и мъдростта.

• Относно паметта, в сравнение с компютъра, човекът е почти абсолютна нула. Но компютърът не може сам да пожелае и да излезе извън сведенията, които му е вложил и задачите, които му е възложил човекът.
• Човекът, ако реши, може да тръгне мисловно накъдето си поиска и да си въобразява каквото си поиска. Поради това, относно мъдростта, мисленето, компютърът, в сравнение с човека няма тази мисловна свобода и е почти абсолютна нула.

Има и още една разлика между компютъра и човека. Вложената в компютъра памет не се променя. Но ако човекът натоварва постоянно своята памет и ако това се прави поколение след поколение, обемът на паметта на човека се увеличава.

По своята същност, и човешките, и компютърните знания са полета.


               

" Ние сме като паяка. Тъчем живота си и след това се движим в него. Ние сме като мечтател, който сънува и после живее в съня. Това е вярно за цялата вселена."

~The Upanishads


                

Хнум създава телата на човешките деца на грънчарско колело от глина и ги поставя в майчините утроби, факт илюстриран в каменно-медната епоха чрез многобройните детски фигурки от глина и бременни жени по цялата територия на България.

           

---------------------------------------------------------------------------------
              


Борбата с демоните е като да пикаеш срещу вятър , битката е обречена на тотална загуба . Доброто в опита си да победи мрака изгаря неосъзнатата материя , която все още не е отработила натрупаната КарМа / във матРеалността , тяло човек може за около 40 земни години да отработи , докато в астралния свят са нужни в пъти повече време тъй като времето е относително понятие. / Сега ще втрещим доста търсачи и заблудени до скоро и аз ; Каквито и ритуали за пречистване да се правят било то ; Пост , молитви , шамани , талисмани , амулети , води , кръвопускания , екзорсизъм , билково лечение , червени и пимбени конци , медитации , упражнения и др . до пълно изчистване не може да се стигне . Егрегорите лесно няма да ви освободят !!! Вие сте енергия и ще бъдете всячески манипулирани , че сте на правия път , а доста и от ритуалите дори са част от New Age ... целящо прикачване на нови егрегори , енергосъщности , демони , джинове , бхутас и др . ниско астрални подкасти които колкото ви помагат в защита толкова ви и вземат . Всички престрастености и промяна на поведението идват от тях . В допълнение е и постоянния стрес на тялото от некачествени храни и радиация необходима за невидимите не и здравословно за нас . Като по този начин чакрите стават входна врата за ниските астрали . Всички нередности на Земята/ Змията / Ter- Ra и всички кавги между хората и болестите са спуснати от тях , кастите АнуНаги и борбата за вечната енергия на Душата закована в ма' терия с прекачен Дух още от Астрала командорен от Grey band - Сивушките . Единственият начин е последна битка е само - събуждане на Душата , самоосъзнаване и вдигане на вибрациите чрез чистота на мисъл / форма / та . И прилагане Вселенския Закон на Любовта . Така ще се повдигне Душата и цялата планета . Няма Бяла , няма черна Ложа всичко е цел да ви поробят ! Силата е в теб самия ! Те не искат да знаеш ! 

" The undertaker in your illusion ''

           

В ОПРЕДЕЛЕНИ ЕТАПИ ОТ ЖИВОТА НА ЧОВЕКА МУ Е ПРЕДОПРЕДЕЛЕНО ДА СРЕЩНЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА И ДА ПРЕЖИВЕЕ СИТУАЦИИ В КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ УЧИ ДА ОБИЧА ИЛИ МРАЗИ , И ВЪВ ЕДИНИЯ И В ДРУГИЯ СЛУЧАЙ Е СВОБОДЕН ИЗБОРA , НО И В ДВАТА СЕ ТРУПА КАРМА - ЛОША ИЛИ ДОБРА ПОНАСЯЙКИ И ПОСЛЕДСТВИЯТА В ТОЗИ ИЛИ СЛЕДВАЩИ ЖИВОТИ . 

MENVRA ZAYIN


               


Дойде време нищо да не е свещенно , освен да се отдадеш на любовта . ~ Rumi ~


            





From Ivan Toskov Hristozov

---------------------------------------------------------------

        



За 30 години от България са изнесени 70 милиарда долара Само Правосъдието на Камбис и Влад Цепеш е в състояние да реши казуса, ама няма кои да ги сезират...



ГЕРБ С ПОВЕЧЕ МЮСЛИ ОТ ДПС

Борисов: В ГЕРБ имаме стотици хиляди мюсюлмани. Защо да се договарям с ДПС?


https://dariknews.bg/



Аврамитите(част от сивите турани) са търгували и с бели и с черни! Целта е разрушаване на рецесивната генетика на бялата раса и получаване на доминантна хибридна. Същото нещо праят илюминатите- новите евреи. Доказано е, че търговията с роби в Амер_ките са били осъществени от юдеи.



Електората на трите по- големи партии на ДС - ТОРА НОСТРА




26. Тат: Да не би да имам някакви възпитатели в себе си,Отче? 27. Хермес: И то доста, сине мой, страшни и многобройни. 28. Тат: Аз не ги познавам, Отче. 29. Хермес: Самото това незнание е първото наказание, сине мой, второто са мъката и страданието, третото е невъздържаността, четвъртото е силното желание, петото е несправедливостта, шестото - алчността, седмото - измамата, осмото - завистта, деветото - лукавството, десетото - гневът, единадесетото - безразсъдството, дванадесетото е злобата. Тези наказания са дванадесет на брой, но има и още много други, които поради пленничеството на тялото принуждават човека, поради неговата природа, да страда чрез въздействията на сетивните органи. Но ако Бог се смили над някого, тези наказания го напускат, макар и не веднага. Това обяснява вида и смисъла на новораждането! 

Ян ван Райкенборг: Египетският прагносис - 4


"Ако тази земя беше всичко, за което мечтаят поетите, ако цялото зло бъде унищожено, всяка болка престане да съществува, всяка радост бъде изживяна, всяка красота - възвишена, дори и ако всичко тук би било издигнато до съвършенство, то душата пак ще се умори от всичко това и, освободила се от всички желания, тя ще се отвърне. Тогава тази диалектична земя ще стане за нея един затвор и колкото и добре да е украсен, душата ще копнее за свободната и неограничена атмосфера извън затворническите стени. Така нареченият "небесен свят" на огледалната сфера ще я привлича толкова малко, колкото и земната сфера: душата ще се умори и от него. Тези небесни радости също ще загубят напълно своята привлекателна сила." 

Ян ван Райкенборг: Идващият Нов Човек


     


"В Универсалната философия се говори за деветорния състав на човека. Тази деветорност се разделя на три основни аспекта, а именно дух, душа и тяло. Затова ние говорим за духовен, душевен и телесен образ. Тази теза съответства напълно на мъдростта, която ни се предава от свещените писания на всички времена. Библията представя човека като А.Д.М. Тези три звука са били преведени като АДАМ. В своята последователност те означават дух, душа и тяло. Кабалистично те се изразяват с числото 1440, т.е. 9, което означава: А (Aleph, Алеф) - числото 1: Битието, изявата, изворът, от който всичко произлиза - духът. Д (Daleth, Далет) - числото 4: балансът, равновесието или вратата - едно типично обозначение за душевните функции. М (Mem, Мем) - числото 40: изпълнителят, реализаторът, телесният образ. Следователно "Адам" никога не е означавал един индивид, а човечеството като цяло, при това в неговата изява като дух, душа и тяло. В края на Библията, в Откровението на Йоан, се говори за 144 000 спасени (числото девет), с което отново се има предвид човечеството, но като една избрана група. Това е онази част от човечеството, която ще вземе участие в спасението. Следователно тук не се говори за група точно от 1444 000 същества, а за хора, които според духа, душата и тялото са се подложили с успех на един обновителен процес." Основи на философията на съвременните розенкройцери Ян ван Райкенборг За по точно обяснение Адам Кадмон е първата душа създадена от Бог!!!При грехопадението тази душа се разпада на 144 000 пламъци-души,които с времето и увеличаване на греховноста и пропадането на човека се разслояват на още повече души-пламъци!?!В последните дни тези първоразслоени 144 000 души отново ще се редуцират до тази бройка,след което ще се съединят отново в общата душа на Адам Кадмон и в последствие със Създателя!!!
          


“Може би Ви е известно, че всички мисловни картини на човека се приемат в дихателното му поле. Мислите са материални, те са светлинни светкавици, светлинни импулси на мозъка. Тези светлинни лъчи са съединения от много фини вещества, които днес могат да се докажат с уреди, дори е възможно да се измери тяхното специфично тегло. Така може да се разбере, че мислите са наистина веществени форми от извънредно фин вид и от съвсем друг строеж от този на грубо материалното тяло. Тези мисъл-форми пребивават в непосредствения радиус на действие на своя творец или наблизо до това поле. Те се съединяват с мисловни форми от подобен род и по този начин се усилват. Ако ние не подсилваме с мисълта си тези същества в нашето дихателно поле и те, вследствие на това, останат в покой, тогава те приличат на облачни образувания, които се движат подобно на облаците във въздуха.”

 Ян ван Райкенборг: Идващият Нов човек

         


Цялото знание е от тази природа. Приближавайки се към Бога, към Гносиса, човек, като Християн Розенкройц, казва: „Резултатът от цялото знание е в това, че ние нищо не знаем”. Не вие трябва да познаете Бога, а Бог трябва да ви познае. Във вашия микрокосмос трябва да влезе Духът. Едва тогава вие ще притежавате Мъдростта – не по-рано. Освободете се от вашите идоли и следвайте Пътя. Тогава, познали истинската Мъдрост, ще служите на Бога – не с вашата мъдрост, а с осъзнатата реалност на вашите постъпки.” 

Откъс от глава VІ на книгата Универсалният гносис от Ян ван Райкенборг и Катароза де Петри

       


„Красотата и Доброто не могат да се намерят в онези, които са в света. Всички възприемани с очите неща са илюзорни и наподобяват сенки. Но всичко, което се намира извън сетивата, се приближава до съществото на Красотата и Доброто. И както окото не е в състояние да съзре Бог, също така то не може да види и красивото и доброто. Тези двете в своето съвършенство са част от Бог, те са Негови и присъщи единствено на Него, те са неразделна част от Неговото същество и са израз на най-висшата любов на Бог и към Бога.“ 

Хермес Трисмегист: Десета книга Египетският прагносис и неговият зов във вечното днес от Ян ван Райкенборг

          


Ако чувствате в сърцето си любов към Гносиса, любов към Пътя, ако сте подтикнали любовта към пробуждане, “нека тогава да схванем това начало и бързо да преминем през всичко, което ни очаква.” Ако приемете тази препоръка, трябва да обърнете особено внимание на значението на стих 22-ри: Виждаш ли, сине мой, през колко телесни състояния, пълчища от демони, заблуди на материята и звездни пъти- ща трябва да преминем по нашия труден възход към Единия и Единствения? Тук Хермес с малко думи ни посочва безкрайния път, който се простира пред човека след неговото окончателно пренасочване към Светлината. За малките човешки мащаби и понятия от време-пространствения порядък, този път е почти безкраен. Но в светлината на Гносиса, в съзнанието на Вечността, той е един сияен възход в действителността на освобождаващия живот. В една постоянно продължаваща трансфигурация, в едно постоянно извисяване на живота в чистота, светлина и божествена мощ, пимандричният човек се издига нагоре през всички състояния на материята, като се изявява във все по-фина и по-нежна телесност. Дълъг, много дълъг е този път назад към Единството, назад през седемте космични области до най-висшата и гореща сфера. Но това е възход от сила към сила и от великолепие към великолепие, път на свободен от болки живот в блаженото щастие на възстановената, съвършена хармония с Вселенския баща, в най-висше, съвършено служене, като истински Божи син, който изпълнява волята на Отеца в радостна доброволност, в съответствие със своето призвание, в полза на цялото Творение и за прослава на името на своя създател. “

ЕГИПЕТСКИЯТ ПРАГНОСИС II” Ян ван Райкенборг

          


Това, което мразиш те владее , това което обичаш също ...



Няма коментари:

Публикуване на коментар