Последователи

неделя, 8 март 2015 г.

Ведическа космогония за Рая и Ада - Йерархия на Вселената

 
Един от най-популярните и неразкрити мистерии на идеите на небето и ада.Първоначалната идея на Рая и Ада, разбира се, произтича от древните записи на различни писания като юдаизма, християнството, исляма, индуизма, будизма, китайските и японските традиции, записи от маите ритуали, даоизма ...
Много писатели, философи, учени и теолози са публикували своите книги и разработват някои идеи за това как да направи тези места може да изглежда така и това, което се случва там. Един от най-известната от тях е със сигурност на италианския поет от Флоренция, който е живял в 13:14 век - Данте Алигиери. Централната му творба, "Божествена комедия" се счита най-великите литературни творби, писани някога на италиански език и шедьовър на световната литература. Книгата описва пътуването на Данте през ада, чистилището и рая, и то е много вероятно,  неговата визия имаше огромно влияние върху развитието на идеята за небето и ада не само за миналите, но и за  бъдещите поколения.
Как се приема тази идея като реалност в днешния живот е под въпрос. Развитието на материалната цивилизация и филмовата индустрия човек днес на Рая и Ада разглежда като митология, нереално измислен място или дори с усмивка, като нещо, в което някои poluobrazovani хората са вярвали в миналото. Често измислят различни видове шеги на тема "Отборът е ад ..." или "Ако Susid Mare iđe в небето, Господ знае, че аз не съм там, защото аз не мога дори да гледате CIL вечността ..."
Прегледи за небето и ада, зависят до голяма степен от религиозната традиция или специално секта, която ги представлява. Като цяло всички религии са съгласни с идеята, че това е един вид рай спокоен живот след смъртта и ада точно обратното, място на вечно страдание. Разбира се, също така, всички религии са основани на идеята за идеята за безсмъртието на душата или за възкресението на тялото.
Тъй като ние живеем в общество с преобладаващо християнски традиции, ние естествено идеята на християнската рая и ада най-близо.
Рай обикновено се счита за място на вечен мир, пълен с градини, ливади, хълмове и долини, или може би един живот в облаците. Понякога това е мястото, където Бог обитава, а понякога не.
Обикновено Hell счита за място на вечно страдание в това, че във вечно наказание, обикновено без възможност за помилване. отида на хора, които не вярват в Исус Христос като свой спасител.
Има изключения в съответствие с обстоятелствата (младежки, невежество, психични заболявания и т.н.), където хората могат по някакъв начин да получат още един шанс за тяхната вечна цел. Различни християнски учения и секти, които са разделени във времето от оригиналните Оригинални християнските учения се различават по отношение на това кога и как се случва отиде в Ада. Някои смятат, че това се случва веднага след настъпването на смъртта, някои това да се случи, след като в Деня на Страшния съд, който е, че всички хора са починали досега в историята на момента чакат да видят на ден, а някои смятат, че Ада е един вид на гробница, в които човек несъзнателно очаква прераждането в Рая на Земята.
В днешното общество, може би най-близкото визия на Рая и Ада чрез Holiwoodske филми.Out на невежеството се появиха много от популярните теории за нашата дестинация след смъртта, които всъщност нямат нищо общо дори и с вяра в древните записи, които са резултат от човешка несъвършенство. Това са идеите, идващи от тийнейджърката творчество, човешка сантименталност, и т.н., и по-тежки случаи са породени от расизъм, национализъм и други подобни-изми.
Акцентът върху постигането рай и избягване отива по дяволите в някои религии се използват като средство за манипулиране на лековерни последователи. Едно лице може да фантазират за небесното жилище до степен, че той започва да се помисли, че всеки път оправдава тази цел. Защото след този живот има награда, може би това не е необходимо, че настоящата ситуация на сериозно. То позволява също така хора в сектантско настроение, защото те вярват, че само определени религиозни пътя, водещи до окончателното награда. Те мислят, че са специални, и по този начин да оправдае насилието и експлоатацията на хора от други традиции.
Бог и Сатана
С идеята за Рая и Ада неизбежно се свързват двама души: г-н и г-н Божиите Сатаната, които са съперници. Бог трябва да бъде по-силна, но манипулирането на хората от Сатана често печели.
Те казват, че Бог е много милостив, но ние винаги сме малко изненадани от идеята, че някой може да бъде толкова милостив, след кратък живот, да изпрати някой, който давечен ад? Човек се ражда, и тя може да бъде в много лоши условия, в които няма образование "разграничени", която все още е загадка, защото, ако Бог е равно на всеки е да не всички се раждат при същите условия, и работи по начин, което от своя страна създава един вечен адски или небесен живот след смъртта. Така че в този кратък живот, който може да продължи до 100 години, ние заслужаваме вечен мир или вечно страдание? Не мисля, че някой от нас, човешките същества могат да бъдат толкова жестоки. Всеки заслужава безброй възможности (ако говорим за вечност), за да коригират своите действия.
Разбира се, цялата тази информация се изисква голямо количество вяра, често сляпа вяра, без никакви доказателства, и често единствените анкетите осъдиха като сатанински качества и през цялата история са хора, които са били поставени интелигентни въпроси и основателни съмнения за съществуването на Бог, Рая и Ада, и т.н. . бяха осъдени на смърт в най-брутален начин.
Дори ако приемем, че съществуват тези неща, защо Бог някога е дал сведения, ако ние не използваме? Светът винаги е бил пълен с измамници и измамени и от нас се очаква да използваме своята интелигентност, за да се опитаме да намерим истината.
След цялата тази история, то е разбираемо, че много се откаже от цялата история и да започнат да вярват в съвпадения. Поради тази причина, не е наука, която отрича съществуването на нещо, което не може да бъде научно доказано, че е сетивно възприемане.
Как да намерите правилните отговори?
Ако отидем малко по-дълбоко в темата, ще намерите морето от въпроси, идеи, догми, спекулации, интерпретация, nerazješnjenih неща ... Но ние не се интересуват от вярата.Искаме да стигнем до истинските отговори. Има ли рай и ад? Някои ще кажат: "Ако смятате, че - там", но това просто не ни удовлетворява. Има ли научен подход към богословски теми?
Очевидно е, че ние не виждаме нито Рая или в Ада (с изключение на небесните и адските условия на живот около нас). Означава ли това, че те съществуват?
Също така е очевидно, че това е феномен извън нашия груб сетивно възприятие, и затова се нуждаят от достъп до власт в тази област, и тя не може да бъде човешко същество, което представлява някои от моите собствени идеи.
Три начина на придобиване на знания
Първо непосредствена сетивно възприятие - този случай ние наблюдаваме вселената, неговите закони, структура и различни явления. Можете да наблюдавате нашето тяло, ум, сърце или душа в търсене на източника на живота. Но това, което се случва, е открито и Albert Szent-Gyorgyi (1893-1986), Нобелова награда за физиология и медицина (първи изолиран витамин C): "В моето търсене за тайната на живота, аз в крайна сметка с атоми и електрони, които са самите неодушевени. Някъде по пътя на живота ми е преминал през пръстите ти ... "
2.Tеориите въз основа на доказателства - гледат като на света около нас,чрез събиране на различни доказателства, учените поставят най-различни теории, които биха могли да бъдат точни и те се опитват да ги докажат. Един от най-известната такава теория е теорията на еволюцията, която беше създадена от английския биолог Чарлз Дарвин 19.век. Така че това е теория, която не може да бъде доказано, но има вероятност, че е близо до истината. Оценяването на знанията на пътя също е много несъвършена поради ограниченията на нашите сетива, измервателни инструменти и умствени способности.Ние не виждаме звездите през нощта. Не съществува. Не, ние трябва да изчакаме нощта. Определени условия. Това е един прост пример, но  същия принцип може да се приложи в много по-голям мащаб.
Бизнес учени, разбира се, не винаги е безполезна. Учените все още успяват да излязат с някаква информация, но проблемът е, че всяко ново откритие става много революционно,и много често напълно унищожава всички предишни теории и отваря хиляди нови въпроси.
Един от тях е по някакъв начин се вписва в нашата история. Японско-американския физик проф. д-р Мичио Каку, професор по физика, New York, представи изследванията си на хиперпространството,и по-високотримерно пространство "В нашия свят, всеки обект може да се опише в три измерения: дължина, ширина, височина. А ако добавите време, ние имаме четири измерения. С четири номера могат да обясняват причината за всяко събитие във Вселената. Днес, ние прекарват живота си в три измерения, преместване от едната страна към другата, нагоре и надолу, без да знаят, че навсякъде около нас има невидимо измерение, което непрекъснато вибрира. Нашата вселена има цял невидим свят , че ние не може да се пипне, но този, който определя нашата съдба. "
Проучването на съвременната физика със сигурност ни приближава към истината на въпроса, какво ни заобикаля, но заключенията и никога няма да са перфектни, ако не  прилагаме и трети начин за придобиване на знания.
Трето узнаване на надежден орган
Това може да се появи, за да се върнем в началото, самото вярване, но има разлика ... Да вземем за пример едно дете, което иска да разбере кой е баща му. Кой метод да открият истината за съществуването на баща му приложи? Ако традиционната учен, е вероятно да се предположи, че баща му трябва да има повече от 25 години и ще започне в експерименталната търсенето. Той ще премине от човек на човек и питат: "Ти ли си баща ми?" може да бъде определена от гледна точка на теория: "Баща ми би трябвало да е от мъжки пол на хърватския във възрастта 30-45 години. Тя трябва да има сини очи, музика предпочитания, определена височина ... и т.н., и т.н. " . Съмнително е дали някога ще получите отговорите ...
Въпреки това, този метод е донесъл най-добрите и най-точни резултати? Разбира се, да получават знания от орган в тази област, която се казва на майка си. Майката трябва да знае отговора. По-късно, тази информация може да бъде определен процес и потвърдете.
Познаване на по-високите измерения, Heaven, Hell, и други многомерни светове и същества, трябва да идват само от многоизмерно ниво.
Древните писания, митология или знания?
Има древни писания, достъпни за нас, тъй като единственият източник на знания по темата. Писанията често вярват, митове, или в най-добрия исторически неточни изявления, но те всъщност служи като прозорец към друго измерение. Че такива документи са автентични, те трябва да бъдат оригинални и непроменени! Ако вида на знания ние носим човешкия фактор, който остава абсолютна истина!
Тези писания са, разбира се, е свързан с религията, но религията не е въпрос на вяра!Въпреки че има различни етимологичен тълкуване на думата религия, може би латински термин повторно ligare най-близо до истинското значение. Re-ligare средства свържете отново.  Кой? С какво? С Абсолютната Истина, на Absolute света, с Absolute лице, или на бащата на изложените по-горе примери. Не е ли такава връзка всъщност е наука, но науката се основава на указания от нещо толкова очевидно принадлежи към богословското принципа на вярата? Ако ние просто останете на вярата, а след това и той остава убеждението, обаче, ако ние прилагаме препоръчителната практика, а след това тя се превръща в научен експеримент.
Познаване на Писанията
Така че всички оригинални и непроменени Светите писания (как се промени, че доказателства до този момент човек на нова тема, към която ние няма да влезем в предприятието, учен по проекта за сега оставяме на вас) се говори за една по-абсолютна истина. В немодифицирани своите оригинални издания, всички велики религиозни писания говорят за една и съща абсолютна истина, но все още съществуват различия най-вече заради времето, мястото и обстоятелствата, при които те са говорили и писали.
  • В Библията се говори за хора, които са ангажирани главно в животновъдството
  • Коранът е прям членове на пустинните племена
  • Шримад Бхагаватам (с Бхагавад Гита, една от централните ведическите писания) се произнесе по време на среща на учените брамини, философи и учени.
Не е проблем да заключи, че можем да подаде подробно познаване на истината. Достъп до различни лица, не може да бъде jednak.Izdvajam Ведите, а не защото аз съм един индийски (както направих аз), или имам някакъв друг сантиментален, социална или религиозна начин, пътуващ за Индия, а защото аз се интересувам от един логически и научни отговори на универсални въпросите по-горе материалистичен разделения на раса, пол, религия или националност. Ведическите писания са изпълнени с такава информация и практически приложения.
Ведическите писания,  не само ни дават информация за по-високите измерения и света отвъд нашето възприятие, но ние също така представя различни процеси, които ни позволяват да имат достъп до тези знзния, дори и в този живот.
Можем ли да разчитаме на "здравия разум"?
В нашето ежедневие ние се стремим становището, че здравият разум полезна. От друга страна, физиците отдавна са малко по-скептични. Както се оказва, Вселената е твърде странно и екзотично за нашия здрав разум.
Д-р Мичио Каку, казва: "Вселената е съставена от звезди, или свръхнови невероятно студено отворено пространство. Това беше вселена на Айнщайн, където ускорява времето и забавя. Ние сме странни растения. Ние не са изключение. Ето защо, ние, нашата интуиция и здрав разум, се провалил, когато искаме да разберем Вселената. Някои хора се оплакват, казвайки, че сме физици, винаги идва с непознат и по-странни идеи. Причината е, че той всъщност е все по-близо до истината. Причината, поради която ние, физиците са дошли от всички откачени и луди идеи е, че Вселената всъщност е точно това. - Вселената е по-луда, отколкото всички наши очаквания "!
Сега можем да започнем една история за Рая и Ада ... :-)
Йерархията на Вселената
Като се има предвид многостранния Вселената, чието съществуване ние приехме научния метод може да докаже, д-р Мичио Каку и други съмишленици, във Ведите описва външния вид на цялата вселена, но от гледна точка на по-високите измерения. Така Вселената, за да видите най-същества, които съществуват в тези по-високи измерения.Такава една вселена, ще бъде в състояние да се види, но ние в момента не разполагаме с тяло, което е ограничено в три измерения.
Ведите говорят от вертикалния размер на вселената. Около света, че днес можем да видим яе космоса е просто 3D дисплей многомерна Earth. Ведите ни информират, че материалните вселени са много, но за тази история ще продължим нашето настояще, в което ние в момента живеем. Той е достатъчно голям, за да направим нещата по-интересно.
Три материални сфери
Така, според Ведите (Шримад Бхагаватам точно) в нашата вселена, има три материални сфери. Страната е разположена в централната част заедно с другите планети от земен тип.
  1. Urdhva-барове - най-високата планетата
  2. Мадхя-лока - средна планета
  3. Adho-барове - Долна планети

Над планетата Земя, има 6-високи планетни системи. Техният външен вид, предназначение, стандарт на живот и хората, живеещи в тях, също са описани във Ведите.
1.SATYALOKA 
2.TAPALOKA 
3.JANALOKA 
4.MAHARLOKA 
5.SVARGALOKA 
6.BHUVARLOKA 
7.BHURLOKA - PLANET EARTH
Под земята има седем планетарни системи.
1.ATALALOKA 
2.VITALALOKA 
3.SUTALALOKA 
4.TALATALALOKA 
5.MAHATALALOKA 
6.RASATALALOKA 
7.PATALALOKA
Такъв възглед за създаване на някой може да се стори необичаен, но съвременните научни теории, също се нуждаят от вяра в необичайни настройки, което обяснява произхода на Вселената.
Това става ясно от думите на известния британски физик Стивън Хокинг: ". Или не сме виждали 99% от Вселената, или грешим по отношение на своя произход"  Нека да се заемем с ведическата гледна точка на йерархията на вселената ...
Satyaloka
Най-високата планета във вселената е Satyaloka или Брахмалока, защото тя живее Брахма - създателят на Вселената.
Muniloka                                                                                                                                                                                                                                                                       



Ведите казват, че нашата вселена е, ако се гледа през очите на перфектна визия на материала, формата,  прилича на яйце. Ведическата литература все още го нарича златнио яйце на творението. Ведите казват, че Вселените са много , десетки хиляди. Ние сме  земен ум  и не можем да покрием  дори тези периоди от време с тези знания . Ето защо, тази науката е класифицирана като дивйа джнана . На санскрит това означава трансцендентално знание . Това е знанието, което е извън човешката представа. 
Според ведическите учения, нашата Вселена е най-малката от съществуващите и много малка в сравнение с по-голямата вселена. Ведите описват не само на нашата планета Земя, но също така напредъка на планети от други галактики. В материалната вселена има 8 слоя. Земя, вода, огън, въздух, етер, ум, интелект, фалшиво его. Неговият дебел слой надминава всеки от предишните 10 пъти. И тези черупки са осем планети от духовния свят. Е нашият материал небето, и тези 8 черупки от материални елементи е духовното небе, което се нарича паравйома . Трансценденталната духовното небе. И в духовното небе плуват духовни планети, наречени Вайкунтха Loka . Всички живи същества имат духовно тяло, и там те са подобни на нашите. Това се нарича трансцендентална природа. Това е извън обхвата на нашата визия, нашият ум не може да си представи това - това ще ви изгори веднага. 
Създаване на материалния свят - това е една от игрите на АБСОЛЮТА . За създаването на материалния свят са пряко отговорни три разширения на Кришна: 
1) Маха-Вишну, или Вишну Karanodakasayi (буквално се превежда като Вишну, който е в Причинно-следствена океан). 
2) Garbhodakasayi Вишну (буквално се превежда като Вишну, който е в океана Garbhodaka , което е огромен водоем, който запълва долната част на всяка от създадените вселени) 
3) Ksirodakasayi Вишну (буквално се превежда като Вишну, който е в океана на мляко). Той - Свръхдушата на Вселената. 
Това  тройно разширяване наричаме Пуруша аватари . "Пуруша" означава "наслаждавате", "Аватар" - "този, който слиза от духовния свят."
 Сутри 11, 12 
[Гореспоменатите пет обекта, които са отрицателните качества на петте електричества, 
бидейки комбинирани, пораждат идеята за груба материя в нейните пет аспекти: Кшити; твърд; 
Ап, течен; Теджас, огнен; Марут, газообразен; и Акаша, етерен. 
Тези пет аспекти на груба материя и гореспоменатите петнадесет качества, заедно с
Манас, Ум, сетивно съзнание; Буддхи, различаващия Интелект; Читта, Сърцето или силата на
чувствуване; и Аханкара, Егото, изграждат двадесетте и четири основни принципа на
творението.] 
Гореспоменатите пет обекта, които са отрицателните качества на петте
електричества, бидейки комбинирани заедно пораждат идеята за груба
материя, която появява пред нас в пет различни разновидности (състояния): 
Кшити, твърдо; Ап, течно; Теджас, огнено; Марут, газообразно; и Вйома или
Акаша, етерно. Те изграждат външната обвивка, наречена Стулашарира, 
грубото материално тяло на Пуруша, Синът Божи. 
Тези пет груби материи и гореспоменатите петнадесет качества заедно с
Манас, Умът; Буддхи, Интелекта; Читта, Сърцето; и Аханкара, Егото, 
изграждат двадесет и четирите принципа или старейшини, споменати в
Библията. Виж: 
"И около престола имаше двадесет и четири стола; а на столовете видях аз да седят
двадесет и четири старейшини..." 
(Откровение, гл. 4, ст. 4) 
Гореспоменатите двадесет и четири принципа, които завършват
създанието на Тъмнината, Мая, са нищо друго освен развитието на
Невежеството, Авидя; и както това Невежество е съставено само от посочените
по-горе идеи, творението няма всъщност реално съществуване, а е само
обикновена игра на идеи на Вечната същност; Бог, Бащата.                                                                                                                                                                                                                    

                                                              Сутра 13 
[Тази вселена е разделена на четиринадесет сфери, седем Сварги и седем Патали.] 
Тази вселена, описана по такъв начин, започвайки от вечната същност, 
Бог, надолу към грубото материално творение, е разделена на седем различни
сфери, Сварги или Локи. 
а) Сатялока е най-важната от тях, сферата на Бог – единствената
Реална Същност (Сат) във вселената. Никакво название не може да я опише, нито нещо от творението на Тъмнината или Светлината може да я определи. 
Затова тази сфера се нарича Анама, Безименната. 
б) Тапалока е следващата по ред, сферата на Светия дух, който е Вечното Търпение, понеже остава завинаги необезпокоен от каквато и да е
ограничена идея. Понеже тя е недостижима дори от Синовете Божи като такава, тя се нарича Агама, Недостъпната. 
в) Гяналока е следващата, сферата на духовното отражение, Синовете Божи, където се създава идеята за отделното съществуване на собственото Аз. 
Тъй като тази сфера е отвъд разбирането на всички в творението на Тъмнината
(Мая), тя се нарича Алакшя, Неразбираемата. 
г) Махарлока е след това, сферата на Атома, началото на създаване на Тъмнината, Мая, от която Духът е отразен. Това, свързващото звено, е
единственият път между духовното и материалното творение, и се нарича
Вратата, Дасамдвара. 
д) Сварлока е около този Атом, сферата на магнетичната Аура, електричествата. Тя бидейки характеризирана с отсъствие на цялото творение
(дори на органите и техните обекти, фините материални неща), се нарича
Махашуня, Великият Вакуум. 
е) Бхуварлока е следващата, сферата на електрическите качества. Тъй като в нея липсват напълно грубите вещества на творението и е налице наличието само на фини материи, тя е се нарича Шуня, Обикновеният Вакуум. 
ж) Бхулока е последната и най-долна сфера, сферата на грубото материално творение, която е винаги видима за всички.Тъй кат Бог създаде човек по Свой образ и подобие, затова човешкото
тяло е подобно на образа на вселената. Материалното тяло на човека също
има седем жизнени места в себе си, наречени Патали. Човек, обръщайки се
към своя собствен Аз, и напредвайки по правилния път, възприема Духовната
Светлина в тези места, които са описани в Библията като седемте църкви; 
светлините като звезди, виждани там, са като ангели. Виж: 
„И като се обърнах, видях седем златни светилника и сред седемте светилника един, 
подобен на сина човечески…” 
„И имаше в десницата си седем звезди…” 
„Седемте звезди са ангелите на седемте църкви и седемте светилника, които видях, са
седемте църкви.” 
(Откровение, гл.1, ст. 12, 13, 16, 20) 
Гореспоменатите седем сфери или Сварги и седемте Патали 
съставляват четиринадесетте Бхувани, четиринадесетте стадия на творението.            
    Нашата вселена се състои от 14 планетарни системи, нива на битието. Тези системи са разделени на три нива: Swarga - отгоре; bhauma - средно; Bily . - ниска 
1. В най-горната система се нарича Сатя Loka (Сатя - Добротата), който се намира в съзвездието Голяма мечка, което на санскрит звучи като Sapta-Риши-Graha - седем планети на велики мъдреци. И ако се вгледате в нощното небе в черпака(Г. Мечка), дръжката на която е предпоследната звезда, и ако  погледнем наляво, ние наблюдаваме една много малка едва трептяща звезда. И тази звезда е Сатя Loka , най-високата планета в материалния свят. Ведите казват, че Вселената има 64 измерения на времето и пространството. Всяка единица за измерване е разделена на половината , като всяка полвина е разделен на три. Всички тези измервания се обитават, т.е. има цивилизация. Можем да кажем, че на едно място, но в различни размери може да бъде няколко цивилизации едновременно. На Земята има места, чрез които можете да влизат в други измерения, и да види земята, напълно различни очи. В Сатя Loka хуманоидни същества живеят 15000000000000 480 000 000 000 земни години. Такъв е животът в Сатя Loka . На практика, ако отида там, ще живее вечно. Трудно е за нас да си представим, но ведическата литература дава точни цифри. 2. Съгласно системата на Сатя Loka е - системата Jana Loka . На тази планета попадат мистични йоги, които правят безбрачие, urtva Брахмачари , или naishtriha Брахмачари  на санскрит, хора, които никога след няколко живота в определена практика не изхвърля семена т.е. . не правят секс. Запазване на сексуален потенциал, който може да се управлява, те могат да се изкачат до тази планетна система, наречена Jana Loka. 3. При тази система  Tapa Loka - планетата на мъдреците четири Kumar. Тапа означава аскетизъм  . 4. Под него е Махар Loka . В Махар Loka живота 4000000000 320000000 земни години. Животът ни в сравнение с живота си, че е трудно да се обадите незабавно. Дори на нашата планета има същества, които живеят само на един час, но по техните стандарти на живот е 100 години. Има пеперуди, молци, комари, които живеят няколко секунди, но в тяхното възприемане живеят от много дълго време, тъй като ние живеем в различни размери от време. 5. Чрез Махар Loka е Swarga Loka . Swarga Loka, Swarga (небесни планети) - е манастирът на полубогове, планетните системи, които управляват живи елемента: огън, вода, въздух и т.н. Тези конкретни лице,  принадлежат към категорията на високо равнище, това е, което се нарича в ведическата литература, Sura или деви , полубогове, същества, които са на най-високо ниво на развитие. Има точно един от господарите на дъжд от огън и мълния,  и се нарича Индра . Също така, там е система от планети близо до Бога на огъня - Агни Deva . До Agni Deva - Varuna Deva , т.е. Бог, който е ръководител на елемента вода и т.н. Средна продължителност на живота на живите същества на тази планета, се равнява на 309 000 000 земни години. 6. Под тях е Бхувар на млякото . Финият свят, в земната атмосфера. 7. По-ниска е Bhur  - подобна на Земята- планета, като Земята. Те са от планетарните средни системи.                                                                                                                                                                                                                 Сутра 27 [Седем са световете или Локи на творението: Бху, Бхувар, Свар, Махар, Джана, Тапо и
Сатя. (Сегашният свят, и „земният” стадий на човешкото съзнание, са наречени Бхулока.] 
По пътя към божествеността има седем сфери, означени като Сваргас или
Локас на мъдреците на Изтока (виж гл. I:13). Te са: 
Бхулока — сфера на грубата материя; 
Бхуварлока — сфера на фината материя или електрически явления; 
Сварлока — сфера на магнитната поляризация и аура или електричества; 
Махарлока — сфера на магнитите, атомите; 
Джаналока — сфера на Духовните Отражения, Синовете на Бога; 
Таполока — сфера Светия Дух; Универсалния Дух; 
Сатялока — сфера на Бога, Вечната Същност, Сат.
От тези седем сфери, първите три съставляват материалното създание
(Бхулока, Бхуварлока, Сварлока), царството на Тъмнината, Мая. Последнитетри (Джаналока, Таполока и Сатялока) съставляват духовното създание, 
царството на Светлината. Махарлока или сферата на атома, бидейки по
средата, е казано да бъде „вратата”, комуникираща между тези две 
материалното и духовното творение, и се нарича още Дасамадвара, десетата
врата или още Брахмарандра, пътят към Божествеността                                                    
Нашата планета "Земя" се нарича Bhumandala (мандала -  диск). Това  са концентрични дискове с диаметър от 4,0 милиарда мили от земята. Тя се състои от 7 острови концентрични разделени от океани 6. Islands (dvipa):
1) Jambu dvipa
2) Plaksha dvipa
3) Самая dvipa
4) Kush dvipa
5) Kraunchara dvipa
6) Shaka dvipa
7) Пушкар dvipa
Ние живеем в центъра, Jambu dvipa (Jambu - мистично дърво). Тя има 800 хиляди мили в диаметър. Всеки остров е 10 пъти по-голяма от предишният. Разделени в 9 Warsch (местообитание цивилизация):
1.) Ilavrta Varsha - обяснява, че там тече река от мляко, мед, кисело мляко
2) Ramyaka Varsha
3) Hiranmaya Varsha
4) Куру Varsha
5) Hari Varsha
6) Kimpurusa Varsha - Начало състезание Bigfoot
7) Бхарата Varsha. - Ние живеем в него.
8) Ketumala Varsha
9) Phadrashva Varsha.
Всяка Varsha 116.000 km дълго. От юг на север. Всички тези Varsha огромни планински вериги разделени от 16000км. височина. Има 3 нива на Хималаите. Ние виждаме най-ниската е показан. Средна Хималаите - Долината на Шамбала. Тя се обитава от различни същества, демонични, неутрални и божествено - сукуба, Incubus, фавните, Selphie, извънземни, poluchelovek половина, животни и т.н.                                                                                                                                 РахУ(Северен Лунен възел) и Кету(Южен Лунен възел) 
Раху и Кету се казва, че са невидими планети, които се намира на 80 хиляди мили под Слънцето. Те причиняват слънчеви и лунни затъмнения.                                                                                                   
 БхУ-в-ар лока
Сиддха лока, Карана лока, и Видйа-дхара лока
Тези планетарни системи са 80 000 мили под Раху. Жителите на тези планети са родени с мистически способности, включително способността да летят не по механичен начин, дори и на други планети. Те разполагат с всички мистични "сиддхи"("достижения"), като и бидейки фино-материлано развити същества има способността да контролират в огромна степен гравитацията, времето и пространството. Тяхното изкуство, култура и наука са далеч по-напреднали в сравнение с тези познания, притежавани от нас тук, в Земното царство. Те са посредници между девите и хората и за това се наричат "полу-деви"    
                                                  Господ Шива, реинкарниращ духоветена Земята в грубо-материално тяло,съставено от 5-те груби елемента.                                                                                                                                                                    Под тези по-висши планетни системи, e небето наречено "АНТА-РИКША", резиденция на Йакшаси, Ракшаси, Пишачи, призраци и други етерни същества. Това царство простира в пространството на атмосферата докато духа вятър и облаци летят в небето. Над тях няма въздух. Това са главно духове, които са наказани и обвързани с лунните питри(предци на Човечеството в кланна основа) и чакат своя нова инкранация от Шива на Земята. Те са и Абрахамските духове «Яхова от Библията» и «Аллах от Куранът».
Те са обсебени от желание за материално тяло и наказание за несправедливост в материалният свят и търсят попечителството на Йама-раджа -царят на адът и Питра лока.                                                                                                                                                                     Бху-Мандала ("Средната Земя")
В планетарните системи от Средната Земя («Бху-Мандала» или «БхУР-лока») са жилищата на двата стандарта на живот, като се радваме на нашата планета, както и някои небесни жилища, където живи същества могат да "спрат" на път за или от, ражданията си в Небесените планетарни системи. Има седем планетарни системи, които са разделени от седем океани. Имената на планетните системи са Джамбу, Плакша, Салмали, Куша, Краунча, Шака и Пушкара. Всяка система е два пъти по-голяма от тази, която я предхожда, а всеки океан между системите е изграден съответно от солена вода, захарно-тръстиков сок, алкохол, топено пречистено масло, мляко, емулгирано кисело мляко, и сладка вода.
Бху-мандала е оформена като Лотусов цвят и седемте планетни системи са в «венчетата» на Лотуса. Радиусът на «Бху-мандала» се простира до слънчевата светлина, и границите на нашето виждане тук, за да виждаме звездите и Луната. Тъй като слънчева светлина достига Земята от разстояние на 93 милиона мили - това е и радиусът на равнината на «Бху-мандала».                                        Средните Хималаите свързани с  Mount Meru. На върха на планината Меру е градът на Брахма Пури. (Брама - Създателят на материалната вселена). Животът на Брахма - 311 40000000000 земни години. Всеки ден на Брахма се състои от 1000 епохи (на юг). Ден на Брахма е 8,64 милиарда години. Когато нощта на Брахма, на повърхността на океана започва да се покачва, наводняване на планетата . Когато Брахма събужда, отпадъчни води, започва уреждане планети. Когато животът завършва с Брахма, материалната вселена е унищожена.
Mount Meru се намира в сърцето на великия Jambudvipa както и на гръбначния стълб се намира в центъра на тялото. Meru - гръбначния стълб и пространството глава на тялото, както и - външен образ на човешка глава и гръбначен стълб, rasshiryayuscheesya от задните части на раменете. Съответно, размерите му са идентични с размерите на човешка глава и гръбначния стълб. Живи същества са във всички части на Jambu-dvipa освен Бхарата-Varsha, живеят по десет хиляди години . Те са винаги в на Трета Юга . През всичките девет свята хваля името на Вишну. Вишну се проявява едновременно в две мъдреци, наречени риши Нара и Нараяна. 
В светата планина Меру има кули над Garbhodakasayi Вишну, удължени нагоре, на по-малко от една пета част от него,а  в дълбините на езерото е пъпа му. Подводната част на планината Меру се нарича Bila Swarga. Тя има следната структура, разположени от дъното към върха:                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                       

Няма коментари:

Публикуване на коментар