Последователи

четвъртък, 25 юни 2015 г.

Създаването на Боговете в океана на Съзнанието


                                                                                                                                 В океана на Съзнанието съществуват пет основни енергии-вълни, наречени от индусите с името татви. В един от постовете си уточних, че при контакта между татвите се отделя енергия, която се разпространява в целия океан на Съзнанието. Тази енергия не се губи, а се натрупва. Така от тази натрупана енергия, се „ражда” Сила, която при своето движение създава огромно напрежение в океана на Съзнанието. С увеличаване на напрежението, татвите променят вече създадената Сила и правят така, че тя да се акумулира в себе си. Колкото повече се увеличава напрежението в океана, толкова повече Силата се самозатваря.., като по този начин започва да се концентрира върху точка.                                                                    
Когато, свиването стигне връхната си степен, тогава енергията се самовзривява в точката и така от нея се ражда проявеният аспект на Непроявеният Бог. Този проявен аспект всъщност, е вече отделен пласт на съзнание, който съществува в океана на Съзнанието. Представете си го като съзнателна хомогенна маса, изпълваща малка част от целия океан. Виждате как от черната точка /след самовзривяването/ татвите се разгръщат около своя център /в случая това е точката/ и оформят подобие на граница. Така се създава ограничение за новия пласт на съзнание, който е обожествен от древните с името Шива. След като Богът се роди, Силата изпълва неговото пространство и може да се каже, че е станала едно цяло с него. Ето тази Сила /която вече е в Шива/ носи името Шакти…                                                                  
Татвите не прекъсват своята „работа” в пласта /Шива/, напротив, те продължават своя татвичен път с тази разликата, че новосъздадената енергия има друга честота на трептене, различна от своята изначална вибрация.
В този енергиен водовъртеж, татвите, при контакта помежду си, променят Силата /Шакти/ в енергийни кълбовидни структури, които излизат на талази от Шива и се спускат надолу като образуват форма много подобна на… десертно грозде. Ето как изглежда този процес:                  

         
                                                                                                        Обърнете внимание на черната точка отдолу. В нея Шакти акумулира цялата своя енергия от вече образувалия се пласт Шива. След като Силата се свие в себе си, енергията отново се самовзривява и така се създава вторият пласт в океана на Съзнанието.                                                                              
                                                                                                                                                                                                                       Тук се вижда, че има създаване на втори пласт на съзнание в океана, което вече носи името Пара Брахман или по друг начин казано, това е Висшият Разум. След като Богът се роди, татвите отново продължават да променят Силата, в кълбовидни форми.
На рисунка картината изглежда така:                                                                                                                                                            
                                                                                                        Ето, че вече и третата зародишна точка се появява, чрез която ще се създаде третият пласт на съзнание. Раждането на Бога става по същия начин, както предходните два. Този пласт вече е центърът на Любовта. Древните са го обожествили с името Вишну.                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  След като татвите маркират границите на Вишну, завършената картина, на трите основни божества Шива, Пара Брахман и Вишну, изглежда така:                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                 Силата досега извършваше движение в посока надолу, но, след създаването на третия пласт, тя поема в посока обратно нагоре към Пара Брахман.
Тази рисунка ще ви даде най-точна представа за това движение:                                                                                          
                                                                                                                                                                                                           Интересното в този случай е, че Силата отново се акумулира в точка и вече виждате, че тя се намира в центъра на Пара Брахман. По същия начин енергията се самовзривява и така от тази точка се ражда шестоъгълната форма на бога… Брахман. 

Б. Р.
---------------------------------------------------------------------------------

 В Брахма-Самхита се казва:

карникарам махад-янтрам сат-конам вайра-килакам
саданга-сатпади-стханам пракритйа пурусена ка
премананда-махананда-расенажастхитам хи ват


"В центърът на Божественият лотус е ядрото - резиденцията на Кришна. Тя се ръководи от Преобладаваната(Пракрити) и Преобладаващата(Пуруша) част. Тя ориентирана като шестоъгълен мистичен символ ["сат-конам"]. Като диамант, сияйното Върховно Същество Кришна, Изворът на всички Божествени потенции, ръководи като Централна Ос.
Великата мантра от осемнадесет срички [Гопала-мантра], който се формира от шест съставни части, се проявява като шесто-ъгълно място("хекса-гон") с по шест под-разделения.
"[Шри Брахма-Самхита, Глава-5, Tекст-3]                            Тат-кинйалкам тад-амсанам тат-патрани срийам апи "Сърцевината на тази вечна обител, която се нарича Гокула, е шестоъгълна земя(гр."хекса-гон"), обителта на Кришна. В тичинките и венче-листчетата са жилищата на пастирите(говедари, "го"- "крава") или Гопас които са собственост на Кришна. Те са Неговите най-скъпи приятели и предано-отдадени любящи обожатели, които са част от Собственият Му "Аз".
Тези жилища се появяват като "много-стен"( гр. "поли-гон"), великолепно-бляскав диамант.
Широките листа на лотоса, представляват под-гори, които са жилищата на любещите пастирки на Кришна- Гопис, начело с Шри Радхика. "
[Шри Брахма-Самхита, Глава-5, Текст-4]                                                              
 --------------------------------------------------------------------------------     
                                                                                                                                                                                                                          Ето, че стигнахме до Брахман /шестоъгълникът/.
На фиг.2 е представено движението на татвите и раждането на следващите центрове, намиращи се в бога Брахман.
В първата рисунка /фиг.2А/ показвам, какво е движението на облачната енергийна маса и концентрирането й в нова точка. Това движение на Силата създава свещения звук АУМ.
Следващата рисунка /фиг.2Б/ пояснява, че точката, се разделя на три! Т.е., след самовзривяването, Силата образува три нови точки и вече ясно се вижда, че те се намират пак в шестоъгълника /Брахман/.
След това разграничих новообразуваните точки в три отделни рисунки, за да покажа коя какво съдържа и какво знание дават както за бога Брахман, така и за човек.

Първата точка /фиг.2В/ съм я нарисувал в средата на елипса, в която 16 прави линии се пресичат. Правите линии са всъщност 16 Звездни човека, които представляват интелекта на бога Брахман.
В нас, хората, интелектът е представен с думата будхи. Всъщност, това е чакрата сома.
Втората точка /фиг.2Г/ представлява Силата, която всъщност е „Аз”-ът на Брахман. Чрез този „Аз” той се осъзнава като индивидуалност и по този начин се разграничава от другите богове. Стрелките около точката представляват връзката на Брахман с четирите посоки на света.
В човек, същата тази точка /фиг.2Г/, вече представлява нашето персонално Его!
Его-то се намира в чакрата манас и се проявява тогава, когато активната мисъл е в пряк контакт с материалните обекти, намиращи се в четирите посоки на света. След контакта с формите, мисълта натрупва всякаква информация в чакрата манас. А информацията е знание, чрез което се храни нашето Его. Затова и Его-то ни при различни случаи е винаги различно.., и в такива ситуации при едни хора ще е по-раздуто.., при други не дотам… Както въздухът под налягане надува балона, така и частичното знание раздува Его-то.
Третата точка /фиг.2Д/ е мисълта на Брахман. Този Бог вече носи името... Вират.
Вират е самата точка и в неговото пространство /двете листенца/ има още 18 Звездни човека.
При нас, същият ментален Бог, представлява двуцветен лотос… или това е чакрата аджна. В центъра на тази чакра е коренът на мисълта. В двете листенца около този център пък се крият психичните енергии.

Ако сте обърнали внимание дотук Силата /Шакти/ образува само енергийни съзнателни центрове – тези на Шива, Пара Брахман, Вишну, Брахман /с неговия интелект и Аз/ и Вират. Все още нямаме материя. Преди тя да се създаде, друго интересно става в Пара Брахман. Ето го:                                                                                                              
                                                                                                                                                                                                                       От рисунката се вижда как Силата излиза от Брахман и достига както до Шива, така и до Вишну. Получава се татвично движение в затворен кръг.., а центърът, откъдето тръгва това движение, е Брахман.
Не знам кога и след колко време.., но следваща рисунка говори сама по себе си за това, което става по нататък…                         
                                                                                                         Брахман започва да се разделя!.. Както ДНК-структурата се разделя на две еднакви части, така и шестоъгълникът започва да се разделя на две.
След това Силата започва да образува отделните части във втория шестоъгълник по абсолютно същия начин, както в първия. След като Вират се роди и Силата завърши своето творчество в него.., чак тогава се получава ново деление в Пара Брахман.
Вижте го на рисунката:                                                                      
                                                                                                                                                                                                                    Вече е ясно, че дотук Брахманите станаха общо четири.
Този цикъл на деление продължава дотогава, докато Брахманите не изпълнят цялото пространство в Пара Брахман. Ето как изглеждат отделните богове в своя завършен вид:                                                                                              
     
                                                                                                                                                                                                       Татвичната енергия се явява като обединително звено между различните пластове на съзнание. Тя никога не се губи. Силата, която е създадена от нея, присъства във всеки пласт /Бог/ по различен начин.
След като в Пара Брахман всички ментални богове се създадат /Вират/, едва тогава започва да се оформя структурата, чрез която ще се роди материалната Вселена.
Ето как изглежда това:                                                                          
               
                                                                                                                                                                                                                         На фиг.1 е представена Силата как отново се събира в точка.., от която ще се роди.., бъдещата материалната Вселена.
Фиг.2 изобразява очертаването на границите и раждането на самата Вселена.
На фиг.3 показвам неделимата връзка между Висшия Разум с всички богове в него, и Вселената, със своите 960млрд. галактики. Така този пласт /Бог/ става едно неделимо Цяло с материята!

В следващата рисунка представям завършения вид на съзнателната „конструкция”, сътворена от татвите:                        
                                                                                                                                                                                                                     
Фиг.1 представлява завършената форма на трите основни Бога - Шива, Пара Брахман /със своите богове и материална Вселена/ и Вишну.
На фиг.2 съм изобразил същата съзнателна „конструкция”, само че погледната отгоре.

…Едно време Премъдрите са наричали цялата тази активна съзнателна „конструкция” с думата… КРЕШАК!!!
Крешакът никога не е статичен..., затова във фиг.2 основните три пласта ги разместих, защото исках да подчертая неговото движение. Както медузата се движи във водите на нашето Черно море, така и Крешакът се движи в океана на Съзнанието.

Ето.., това са споделяли Премъдрите, на хората, които са живеели около тях.., в онова далечно време!..
Това е знанието за Боговете!   
                                                      
 
---------------------------------------------------------------------------------


 
 
 Го-лока/Гокула/ Вриндавана - вечната Обител на Радха-Кришна САТ Кона е изградена от двата преплетени триъгълника:
Пуруша(9)-"изкачващ" -"Наслаждаващ се Творец" и
Пракрити(6)-"слизаща"("пра-крити", "Първото Творение")
Тука Пуруша не е създавал Пракрити(както е при Шива/Майа), тъй като индивидуалната душа, подобна на Богът, не е "създавана", че да бъде "унищожавана".
Смисълът на Пракрити е изначалното състояние на душата- вечно свързана със съзнание, но отделна личност от Богът(Свръх-душата)-Пуруша. В Брахма-Самхита се казва:

карникарам махад-янтрам сат-конам вайра-килакам
саданга-сатпади-стханам пракритйа пурусена ка
премананда-махананда-расенажастхитам хи ват

"В центърът на Божественият лотус е ядрото - резиденцията на Кришна. Тя се ръководи от Преобладаваната(Пракрити) и Преобладаващата(Пуруша) част. Тя ориентирана като шестоъгълен мистичен символ ["сат-конам"]. Като диамант, сияйното Върховно Същество Кришна, Изворът на всички Божествени потенции, ръководи като Централна Ос.
Великата мантра от осемнадесет срички [Гопала-мантра], който се формира от шест съставни части, се проявява като шесто-ъгълно място("хекса-гон") с по шест под-разделения.
"[Шри Брахма-Самхита, Глава-5, Tекст-3] Тат-кинйалкам тад-амсанам тат-патрани срийам апи "Сърцевината на тази вечна обител, която се нарича Гокула, е шестоъгълна земя(гр."хекса-гон"), обителта на Кришна. В тичинките и венче-листчетата са жилищата на пастирите(говедари, "го"- "крава") или Гопас които са собственост на Кришна. Те са Неговите най-скъпи приятели и предано-отдадени любящи обожатели, които са част от Собственият Му "Аз".
Тези жилища се появяват като "много-стен"( гр. "поли-гон"), великолепно-бляскав диамант.
Широките листа на лотоса, представляват под-гори, които са жилищата на любещите пастирки на Кришна- Гопис, начело с Шри Радхика. "
[Шри Брахма-Самхита, Глава-5, Текст-4]
                                                                                                                                                    http://krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.bg/                                                                                                                            

3 коментара:

  1. Копирали сте извадки от няколко мои материала и от книгите ми. Ако не изтриете тази публикация ще ви подведа под отговорност по закона за авторското право.
    В блога ви има още 8 статии, в които има мои текстове и схеми.
    Препоръчвам ви да ги изтриете.

    ОтговорИзтриване
  2. forum.tisitova.com/index.php ТИ НЕ СИ ДОБРЕ ЧОВЕЧЕ НАЛИ СЪМ ПОСОЧИЛ ИЗТОЧНИК/ https://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=3&t=288&start=6http://budha2.blog.bg/technology/2014/09/28/syzdavaneto-na-bogovete-v-okeana-na-syznanieto-1ch.1300656

    ОтговорИзтриване
  3. Приятел, след моя текст си принадил еврейска звезда с обяснение за Кришна, тоест това е фигура и текст, които нямат нищо общо с обяснението за Крешака.
    И забележи, че след този текст от Шри Брахма-Самхита, ти си дал претка към форума ми.
    Но това си е изцяло твоя стъкмистика, защото линка ти към форума ми трябва да е ПРЕДИ шестоъгълната фигура, а не в края на поста ти.
    Лепенкаджийството ти не ме интересува.
    Научи се да бъдеш коректен с препратките.
    За да не объркваш повече хората ти препоръчвам да си изтриеш лепенките.

    ОтговорИзтриване