Последователи

неделя, 15 април 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 141

                   


Въпрос: Винаги съм имал впечатлението, че Луцифер и Сатана са били едни и същи, знаете ли, че Луцифер падна и стана Сатана. Бихте ли изяснили това за мен? 

О: Има разлика между Луцифер и Сатана. Думата сатана идва от думата Шейтан на иврит, което означава "противник". Луцифер е на латински като "носител на светлината" и е космическата сила, която носи огъня. Този огън е Кундалини, но когато този огън се улови в егото, този огън се поляризира отрицателно и става Сатана, противникът или обратното на Бога. Докато този огън е хванат в желание, в егото, това е сатана, това е дяволът. Това не е извън нас. Това е нашият ум. Но когато тази сила се освободи, тя е носител на светлина. Това е най-великият ангел в йерархията на нашето Съзнание. Така че е най-добрият ни приятел. 

~ Учението на Самаел Аун Уеор

                      

"Ние сме родени в даден момент, на дадено място и като реколтата в дадената година която става на вино, имаме качествата на годината и на сезона, в който сме родени. Астрологията не претендира за нищо повече. 

- Карл Г. Юнг




"Попитайте зверовете и те ще ви научат на красотата на тази земя." ~ Francis of Assisi






"Фактът за талисмана е, че името му е обърнато (буквите на думата талисман на арабски са" талсам "и когато тази комбинация е обърната, тя става" maslat ", което означава господство, контрол), това е господство, защото същността му е принуда и контрол. "~ Томас Павит








"Истината, като светлина, ослепява, Фалшивостта, напротив, е красив здрач, който подобрява видимо всеки обект". 



~ Албърт Камюс




"Само тези, които постоянно се бунтуват, откриват това, което е вярно, а не човекът, който се съобразява, който следва някаква традиция. Само когато непрекъснато питате, непрекъснато наблюдавате, непрекъснато се учите, намирате истината, Бог или любов ".~ Джиду Кришнамурти



" Ако искаш да живееш, първо трябва да присъстваш на собственото си погребение. " 

~ Катрин Мансфийлд




" Трима може да пазят тайна, ако двама от тях са мъртви. "



~ Бенджамин Франклин






"Тъмните векове продължават да царуват над цялото човечество и дълбочината и упоритостта на това господство едва сега стават ясни." Този затвор в Тъмните векове няма стоманени пръти, вериги или брави, а вместо това е заключен от погрешно ориентиране и погрешно информиранe(безпогрешна дезинформация - бел.ред.). " 



~ Бъкминстър Фулър

                           




"Пазете се, когато се биете с чудовища, вие сами да не ставате чудовище, ... когато се взирате дълго в бездната. Пропастта гледа и във вас. - Фридрих Ницше



"Общество, чиито принципи са придобиване, печалба и собственост, създава социален характер, ориентиран към това, и след като веднъж се установи доминиращ модел, никой не иска да бъде външен или отхвърлен, за да избегне този риск, всеки се адаптира към мнозинство, които имат общо единствено своя взаимен антагонизъм ". 

~ Ерих Фром




" Грешното не престава да бъде грешно, защото мнозинството споделя в него."



~ Лев Толстой








" Причината, поради която се борим с несигурността е, защото сравняваме нашите задкулисни сцени с всички останали."



~ Стивън Фъртич






"Загубата на илюзия ви кара да мислите по-мъдро, отколкото откриването на истината". 

~ Лудвиг Борн


"Милиони хора никога не се анализират, психически са механични продукти на фабриката на тяхната среда, заети със закуска, обяд и вечеря, които работят и спят, и отиват тук-там, за да се забавляват. Те не знаят какво или защо търсят, нито защо никога не осъзнават пълно щастие и трайно удовлетворение. С избягването на самоанализ хората стават роботи, обусловени от тяхната среда. Верният самоанализ е най-голямото изкуство на напредъка. 

~ Парамаханса Йогананда


"Тъжната истина е, че истинският живот на човека се състои от комплекс от неумолими противоположности - ден и нощ, раждане и смърт, щастие и нещастие, добро и зло. Ние дори не сме сигурни, че един ще надделее над другия, че доброто ще преодолее злото или радостта да победят болката Животът е бойно поле, винаги е бил и винаги ще бъде, и ако не беше така, битието ще свърши. 


~ Карл Г. Юнг




"Без любов придобиването на знание само увеличава объркването и води до самоунищожение."

~ Джиду Кришнамурти





Той не може да остане чисто теоретик завинаги. В крайна сметка трябва да се изправи срещу нагласите, които самият той е създал. ~ Manly P. Hall (Влияние на Луната върху психическия живот на човека 1968, стр.14)






В тези времена ние трябва или да се опитаме да се приспособим към всичко, което е виртуална невъзможност, или трябва постепенно да се еманципираме от цялото това понятие, че е необходимо да живеем в състояние на вечна бъркотия/суматоха. ~ Mаanly P. Hall ("Куражът на мълчанието" 1964, стр. 3)



Повечето хора прекарват голяма част от живота си, като правят неща, които не искат да правят. В резултат на това има известна несигурност на всяка крачка от пътя. Умът и емоциите пречат на потребностите. Търсим всяко възможно укриване, което обикновено умножава труда. Ние избързваме, което увеличава грешките. Не желаем да даваме на всяка задача своето разпределение. Докато правим някакво дребно и рутинно нещо, умът е далеч в космоса, като прави нещо друго. Ние непрекъснато се опитваме да задоволим желанията в нашите умове и емоции, като същевременно се трудим по някакъв физически път, който е неприятен. ~ Manly P. Hall ("Куражът на мълчанието" 1964 стр. 4)





"Няма щастие за душата във външните светове, тъй като те са нетрайни, истинското щастие е в това, което е вечно в нас". ~ Египетската книга на мъртвите

                 



Наистина милостивият човек, който има разбиране и правилно прозрение, не прави добри действия в името на някаква очаквана реакция. ~ Manly P. Hall (Да носиш тежестта в благороден дух 1970, стр. 12)




Индивидуалното никога няма да свърши, а ходът на човешкото съществуване никога не може да се провали. Можем да се окажем в най-затруднено положение тук. Може би можем да съборим/унищожим една цивилизация, която е отнела векове за изграждане; но това не засяга безсмъртието на човека или неизбежността на истината. ~ Manly P. Hall (променете себе си и промените всичко 1969, стр.14)


"Няма щастие за душата във външните светове, тъй като те са нетрайни, истинското щастие е в това, което е вечно в нас". 

~ Египетската книга на мъртвите





Смъртта на ума е раждането на мъдростта.

-Nisargadatta Maharaj






В резултат на разделение между цивилизациите агресивна част от инопланетяните се разселила като плъхове по всички светове и пространства. И на Земята е лесно да ги познаеш. Те самите не са наркомани, но ръководят наркотърговците; не са бандити, но управляват престъпността; не са във властта , но управляват властимащите...







За какви точно “ценности” хората се хващат за гушите, предават роднини и приятели? Разбира се, не за духовни, а за баналните и примитивни ценности от материалния свят! За химерата и илюзията, която са им внушили. Най-вече за своя нов бог на име “Паричко”! На хората е набито в главите, че хартийките с цифри могат да направят човек щастлив. И изобщо не им минава през ума, че парите са един от основните, ако не и най-главният механизъм за поробване на личността. Тази невидима примка, която държи цялото човечество за шията!













Участник: Можеш ли да поясниш казаното, че ние преживяваме всичко холограмно?

Башар: Физическата ви реалност е просто една проекция. Ти говориш за Матрицата на реалността, където залагате модела на това, което ще преживявате във физическата реалност?

Участник: Не, моят въпрос е свързан с това, че има една моя версия, която е в тази зала, и има друга моя версия, която не е, и …

Башар: Ти говориш за успоредни реалности?

Участник: Да.

Башар: Добре, съществува безкраен брой твои успоредни версии.

Участник: Аз разбирам идеята за безкраен брой статични кадри.

Башар: Да.

Участник: Аз обаче го разглеждам като линейна прогресия.

Башар: Разбира се.

Участник: Така че би трябвало да има друг фокус, от който се вижда различна прогресия и различна моя версия.

Башар: Да. И това е, което създава преживяването на различни успоредни реалности.

Участник: Разбирам, но ето сега аз повдигам дясната си ръка и друга моя версия издига лявата ми ръка.

Башар: Да, но за да бъдем по-точни, друга твоя версия повдига неговата си лява ръка, не твоята.

Участник: Правилно … това различен аз ли съм?

Башар: Да!

Участник: Различна Душа, различен Висш разум?

Башар: Да, да.

Участник: И различна его структура?

Башар: Да! Може да е същата Свръхдуша или Свръхдушата на Свръхдушата, но по отношение нивото на Душата, на Висшия разум, на нивото на физическата личност, това е напълно различна личност.

Участник: Разбирам. Ако вземем друг човек, който е извървял съвсем същия път до този микрофон като мен …

Башар: Да, но няма да бъде точно същият. Никога не може да бъде точно същият. Може да бъде толкова подобен, че да не можеш да установиш разликата, защото ако е точно същият, то той ще бъде твоят път. И ще бъде този, който ти преживяваш.

Участник: Разбирам. Тогава по същество е трудно да се различат двамата, но те са различни.

Башар: Да, разбира се, че ще е трудно да бъдат различени един от друг, но има версии, които могат много лесно да бъдат разграничени, защото са много различни.

Участник: Разбирам, но въпросът ми е относно моя пример за дясната и лявата ръка. Значи една моя версия идва с вдигната дясна ръка и друга много подобна версия идва с лявата …

Башар: Да, и ние, друга наша версия, има разговор с другата твоя версия точно в този момент и те използват точно обратния пример. (смях в залата)

Участник: Да.

Башар: И се чудят дали ти съществуваш.

Участник: (смее се) Разбирам. Но отново: тези две различни мои версии, те имат различни Души.

Башар: Да, защото Душата е индивидуализирана проява на Свръхдушата, която след това поражда Висшия разум и физическата персона с цел да има конкретно физическо преживяване. Всяка Душа е индивидуализиран специфичен фокус.

Участник: Разбирам, в това има смисъл.

Башар: Да, зная, затова го казах.

Участник: Благодаря за пояснението, аз …

Башар: Добре, благодаря за това, че позволи разяснението да се случи в твоето съзнание. И на теб, и на теб, и на теб, и на всички различни твои версии във всички успоредни реалности, задаващи подобни въпроси. (смях в залата)

Участник: Разбирам. Ако разглеждам спектъра от свои версии, има версии, които са много близки, както и версии, които не са толкова подобни.

Башар: Правилно.

Участник: Докъде стига това? Има ли моя версия, която прилича например на кенгуру?

Башар: … В определен смисъл, това може да се случи, но тогава няма да бъде наистина твоя версия.

Участник: Значи това е един спектър, в който запазвам своята …

Башар: Ти запазваш чувството си за идентичност, така както възприемаш себе си, да.

Участник: Разбирам.

Башар: Има обаче и пресичане на един праг, когато цялостното съзнание изразява себе си по толкова различен начин, че ти няма да можеш да го свържеш с представата, която имаш за себе си. Макар че в крайна сметка всички съзнания произлизат от едно единствено съзнание. На това високо равнище, всичко е проява на едно и също нещо.

Участник: О кей, разбирам.

Башар: Но ние тук говорим за различно (по-ниско) равнище.

Участник: Обменът на информация между различни мои версии … да кажем, че другата ми версия не е изминала същия път, а аз съм тук.

Башар: Да.

Участник: Мога ли да извличам полза от преживяването на другата си версия?

Башар: Ти винаги правиш това. Това става автоматично, ти не трябва да знаеш, че това се случва. В определен смисъл, можеш да кажеш, че двете версии в този пример са обменяли информация по много, много … да кажем символичен начин. Можеш да кажеш, че току-що сте имали разговор един с друг и единият от вас е казал: „Аз ще му задам въпрос, но ще повдигна лявата си ръка. Сега ти му задай въпрос и повдигни дясната си ръка.” Така че ти вече правиш това, но не трябва да знаеш, че го правиш.

Участник: Разбирам. И така, когато понякога съм изправен пред различни възможности за избор и по някакъв начин зная крайния резултат, това означава ли, че вече съм комуникирал с другата си версия, която вече е направила определен избор?

Башар: Това означава, че ти си станал другата си версия. Че ти си преместил съзнанието си и си видял нещата през очите на другата си версия. Това не отрича първоначалната ти позиция, просто това вече не е твоят фокус.

Участник: Разбирам, все едно че съм надникнал през очите на другата си версия ?

Башар: И може всъщност да си продължил по нейния път. Виждаш ли, идеята е, че ти се променяш милиарди пъти в секунда. И това, което считаш за много праволинеен път, е всъщност нещо такова – (медиумът описва хаотично движение с ръка) ти всъщност се променяш в различни свои версии и в различни успоредни реалности непрекъснато, но си позволяваш да осмислиш това линейно, защото така изглежда пътят, който желаеш, за това, което трябва да преживееш. Така че това ти изглежда линейно, докато всъщност е във всички посоки.

Участник: Разбирам. Значи, когато обмислям различни възможности за избор, по същество аз преминавам напред и назад през различни версии и фокуси.

Башар: Да. И когато вземаш решения и действаш, тогава наистина кристализираш нещата.

Участник: Разбирам. В това има смисъл.

Башар: Да, отново: затова го казах.

            


Кой уби патриарх Алексий II?/ Сатанистите се готовят за Апокалипсис.


                 

Списъкът на убитите журналисти в Русия


                         


При странни обстоятелства умря Максим Бородин – разкрил имената на бойците от частната армия „Вагнер”

               

Служителя на Европейската комисия е самоубит на работното си място в петък. Това съобщение се появи в сайта "Ню Юръп" и бе потвърдено на пресконференция от говорител на комисията.
Говорителят отказа всякакъв коментар по случая. Посоченото издание съобщава, че дългогодишен юрист на комисията е скочил от прозорец на една от сградите на институцията в Брюксел, съобщава БТА.

Според изданието той е работил 20 години за Еврокомисията и е очаквал повишение. Вместо това служителят бил понижен. Твърди се, че той се е съпротивлявал на натиска на "голяма държава(Джусия), готвеща се да управлява ЕС(Еврабия) и на новите мафиотски интернационални компании " по въпроса за концесиите на магистралите.

                 


                   




Синхронизиране на нашата вибрация с желаната от нас реалност "Всичко, което можете да си представите, е реално" – Пабло Пикасо Всички ние сме преживявали случайности, или както те по-често се наричат в интересуващите се от духовността и от закона за привличането кръгове – "синхроничности". Примерно, помисляме си за някого и след това случайно го виждаме някъде. Или си помисляме за някоя песен и минута по-късно тя тръгва по радиото. Когато започнем да се свързваме по-дълбоко със собственото си съзнание, ние откриваме, че тези синхроничности не само започват да се случват по-често, но и в по-широк мащаб. Примерно, сънищата, които имаме през нощта, започват да се проявяват в реалността на будното ни състояние, или забелязваме, че "интервалът" от време между момента, в който си мечтаем да постигнем нещо, и момента на появяването на точно това нещо във физическата ни реалност, започва да намалява. Вече почти всеки, който има някакви познания относно духовността, енергията или дори квантовата физика, е чувал фразата: "нашите мисли творят нашата реалност". Но точно по този начин ли работи това? Ако си мислим за някоя песен и пет минути по-късно тази песен прозвучи по радиото, дали сме предизвикали проявлението на този резултат като просто сме си мислели за песента? Или интуитивно сме знаели, че й е предопределено да прозвучи по радиото, тъй като сме постигнали вибрационно подравняване с времевата линия, в която този резултат е съществувал? Размишлявайки така над нещата, ние стигаме до въпроса дали бъдещето ни е предопределено или ние буквално сътворяваме всичко в живота си, докато преминаваме през него. Истината е, че има по малко и от двете. "В действителност, във всяка една минута ние живеем в милиони паралелни реалности" – Марина Абрамович В живота си ние разполагаме с един вече съществуващ ограничен набор от вероятности. На основата на тези възможни вероятности, или избори, ние вземаме своите решения. Когато сме малки, решенията, свързани с нашия живот, се вземат от хората, които се грижат за нас. Когато пораснем, ние започваме да правим изборите си самостоятелно, но независимо от това, във всеки един ден, ние разполагаме само с ограничен набор от избори, измежду които можем да избираме. Примерно, в настоящата си реалност може да не разполагаме с избора да скочим на самолета и да заминем за Франция, но разполагаме с избора да се качим на колата си и да отпътуваме нанякъде за уикенда. Или пък разполагаме с избора да си останем у дома и да не правим нищо. Но всеки избор, който направим, се проявява като едно ново бъдеще, поставя ни на различна времева линия. Така че всеки един избор, който някога сме направили, или някога ще направим, се е превърнал в своя собствена реалност, като нашето съзнание пребивава във всички тези реалности. Сигурно ви се е случвало да се чудите по какъв ли начин щеше да протече животът ви, ако бяхте взели някакво различно решение в миналото. Или ви се случва да си представяте, че живеете живота на мечтите си и се чудите кои избори бихте могли да направите, които ще ви отведат до тази желана реалност. Формално погледнато, щом можем да си представим тази реалност, това означава, че ние не само имаме силата да я сбъднем, но и че в действителност тази реалност вече съществува в някаква различна времева линия. Всички ние имаме определени представи относно това какъв искаме да бъде животът ни, като причината да ни се дават определени мечти или амбиции е тази, че съществува някаква времева линия, в която те вече са реализирани. Съвсем просто е: ако си представяме дадена реалност, значи тя вече съществува и от нас зависи да я повярваме. За да започнем да правим избори, които са в по-голям синхрон с времевата линия, на която искаме да се пренесем, ние трябва да се фокусираме върху единственото нещо, което е от значение… нашата вибрация. Начинът, по който се чувстваме вътрешно, е единственият правилен индикатор относно това какво привличаме към себе си, или по-скоро – относно това с каква времева линия се синхронизираме. За повечето хора това може да се окаже трудно, тъй като сме свикнали да обръщаме внимание единствено на нашата физическа реалност като индикатор за това какво се случва в живота ни. Ако съществуваме в настоящ момент, който не харесваме, или относно който се чувстваме зле, ние започваме да резонираме с вибрацията "чувствам се зле", която е с ниска честота и която в действителност гарантира, че ще си останем в тази времева линия. Ние започваме да правим избори, които съвпадат с тази ниска вибрация, която ни държи заседнали в тази времева линия. Ако, обаче, ние просто останем фокусирани върху това как се чувстваме вътрешно, и по-точно – ако започнем да се чувстваме наистина добре, благодарни и щастливи независимо от това как изглеждат нещата външно, ние всъщност можем да сменим времевата си линия буквално за секунди. Вибрацията, в която пребиваваме най-често, е която привлича времевата линия, в която ще започнем да живеем. След като повишим вибрацията си, не бива да се изненадваме, когато от живота ни започнат да отпадат хора, места и неща, тъй като те повече не резонират с новата ни вибрация. Докато продължаваме да се чувстваме добре, можем да сме спокойни и сигурни, че Вселената се грижи за останалото. А това може да означава, че неща или хора, които сме си МИСЛЕЛИ, че искаме, повече не са в синхрон с новия ни аз, но трябва да вярваме, че всичко това е за добро. Тъй като нашият его-ум не винаги взема най-добрите решения и не винаги знае кое е най-добро за нас в дългосрочен план, ние трябва да оставим вземането на решения в ръцете на Вселената и да вярваме, че резултатите, които се приближават към нас, не само са най-доброто за нас, но и може да са нещо по-добро от всичко онова, което може да сме си пожелавали и мечтали за себе си. "Всичко е енергия и това е всичко, което може да се каже по този въпрос. Започнете да съответствате на честотата на реалността, която желаете, и вие неминуемо ще получите тази реалност. Няма как да не бъде така. Това не е философия. Това е физика." – Башар Сравнявайки начина, по който изглежда мечтаният от нас живот, с начина, по който изглежда настоящият ни живот, е възможно да изпитаме покруса. Често пъти, когато външната ни реалност изобщо не прилича на реалността, в която искаме да бъдем, ние започваме да изпитваме страх и да се съмняваме в себе си. Мислим си: "Как ще успея да направя така, че това да се случи? Как ще успея да променя начина, по който животът ми изглежда сега, така че да се превърне в онзи страхотен, удивителен живот на мечтите ми, който виждам във въображението си?" Има един прост отговор… чувствайте се добре. Мислете си за неща, които ви карат да се чувствате добре; поздравявайте се за всичко, което сте успели да свършите добре днес; направете някакъв мил жест за някого; вярвайте, че ви очаква най-доброто. Колкото повече пребиваваме в любяща честота, толкова повече се повишава вибрацията ни. И тогава нашата физическа реалност няма друг избор, освен да отрази обратно към нас нашата собствена вибрация. Ние не само започваме да разпознаваме малките "съвпадения", но и откриваме, че с повишаването на вибрацията ни хората в живота ни стават по-любящи. Тяхната вибрация започва да съответства на собствената ни вибрация, като онези, които подсъзнателно правят избора да не повишат вибрацията си до нивото на нашата, започват да отпадат от живота ни, само за да бъдат заменени от хора, които са в по-голям синхрон с новата ни честота. Ние трябва също така да бъдем търпеливи. Когато осъзнаваме, че светът, който виждаме извън нас в момента, е просто резултат от минали мисли и чувства, той ще оказва по-малко въздействие върху нас. И въпреки че настоящият ни момент е резултат от минали чувства, начинът, по който СЕ ЧУВСТВАМЕ в настоящия момент, е онова, което твори бъдещето. Избирайте мъдро, избирайте с любов. 

Ники Сап Превод: Мария Казакова

Анимус Мунди Анима


                                         


The seed represents the Divine design within all things.








Символите са най-мощният инструмент срещу вас ... срещу всички нас. Навсякъде, където отиваме, ние ги поглъщаме в нашето подсъзнание и те имат голямо влияние в съзнателния ни живот. Ние всички трябва да носим нещо, защо не нещо с послание или мощен Символ .. всички сме живи послания към другите .. какво е вашето послание?




Теориите показват, че "витровският човек" показва 2 аспекта на човека. Единият е от човек, който е доволен от живота и от това, което светът му предлага, а другият е от амбициозен човек, който винаги се опитва да се откъсне и да се издигне.






Мan is transient, therefore he ie not real;ke is but appearance, and appearance is the supreme illusion.



Hermes



Човек е преходен, затова той не е реален, а е само външен вид, а външният вид е върховната илюзия. 


Хермес




Ако познанията ти за огъня се превърнат в сигурност само чрез думи, тогава се опитай да бъдеш сготвен от самия огън. Не се съобразявайте със сигурността. Няма реална сигурност, докато не изгорите. ако желаете това, седнете в огъня.

Руми



Мъдрецът е човек, който обича непорочно, някой, който осъзнава в най-дълбокото си сърце, че няма реалност извън Върховния Безименен Бог.




Аз, Тот, давам от моята мъдрост, давам от моето знание, давам от моята сила. Свободно раздавам на децата човешки. Давам, та и те също с мъдрост да се сдобият и да засияят в света през завесата на нощта. Мъдростта е сила и силата е мъдрост, в едно съществуващи, усъвършенстващи цялото.



Не възгордявай се, о, човеко, в твоята мъдрост. Разговаряй с невежия така, както с мъдрия. Ако някой пред теб дойде пълен със знание, слушай и внимавай, че мъдростта всичко е. 



Не мълчи, когато злото говори, защото Истината като слънце сияе над всичко.


Който пристъпва закона, да бъде наказан, че само чрез закона идва свободата човешка.

Следвай сърцето през целия си живот. Прави повече, отколкото от теб се изисква.

Когато богатство постигнеш, следвай ти твоето сърце, защото всичко, което придобил си, стойност няма, ако отегчено е сърцето ти. Не преставай да следваш сърцето си, че това противно е на душата.

Тези, които водач имат, не ще се изгубят, но заблудилите се прекия път не намират. Ако между хората ти живееш, направи за теб Любовта начало и край на сърцето.

Ако някой дойде при теб със съвет, нека говори свободно, та да се изпълнят нещата, за които те търси. Ако колебае се той пред теб да отвори сърцето си, то е, защото ти, съдията, сгрешил си.

Не повтаряй изискани речи, но сам ги слушай, че само пустословие са те на неуравновесения човек. Не говори за тях, за да може този пред теб да познае мъдростта.

Мълчанието е благо. Словоизлиянието не дава нищо.

     
Не въздигай сърцето си пред децата човешки, че то с прах ще бъде засипано.

Ако станеш велик между човеците, бъди уважаван заради знанието и великодушието ти.

Ако искаш да познаеш приятел, не питай другаря му, но бъди с него насаме. Говори с него и провери сърцето му в думите и държанието му.

Сложи на трапезата запасите от хранилището и твоите вещи с другар сподели.

Глупакът знанието смята за невежество и това благо вреди му. Той в смърт живее и глупостта е храната му.

Мъдрият изпълва сърцето си, но държи езика зад зъбите си.

О, човече, слушай гласа на мъдростта; слушай гласа на светлината си. В космоса има разбулени тайни, които изпълват света със светлината си. Нека този който се отърси от оковите на мрака, първо отдели материалното от нематериалното, огъня от земята, понеже известно ти е, че земя към земята слиза и тъй огън към огъня се възнася и един огън стават. Този, който познава огъня в него самия, ще се въздигне във вечния огън и ще пребъде завинаги в него.

Огънят, вътрешният огън, е най-мощната от всички сили, понеже той превъзхожда всички неща и прониква във всички неща на Земята.

Човек съществува само чрез това, срещу което се бори. И тъй Земята трябва на човек да се съпротивлява, иначе той не ще съществува.

Всички очи виждат различно, за един предметът явява се в една форма и цвят, и в различни за друг. И тъй вечният огън от цвят в цвят се променя и никога не е същият на другия ден.

Затуй аз, Тот, казвам от своята мъдрост, че човекът е горящ огън в нощта; никога не скрива го завесата от мрак, никога не скрива го завесата на нощта.

Слушай, човече, и навлез в тази мъдрост: къде свършват име и форма? Само в съзнанието, невидима, безкрайна сила с ярко сияние. Формите, които създаваш, след като проблеснат в твоето съзнание, са наистина следствия от твоите причини.

Човек е звезда, към тяло привързана, докато накрая борбата му със свобода се увенчае. Само в борба и с тежък труд в новия живот звездата в тебе ще пламне. Който знае началото на всички неща, свободна е звездата му от царството на нощта.

Помни, човече, че всичко, което съществува, е само друга форма на това, което не съществува. Всеки живот преминава в друг и ти няма да си изключение.

Спазвай Закона, защото всичко е закон. Не търси това, което няма закон, понеже то съществува само в илюзиите на чувствата.

Мъдростта върви към всичките си деца, стига те към нея да вървят.

През всички векове светлината е била скрита. Събуди се, човеко, и мъдър бъди.

Дълбоко в мистериите на живота пътувах аз, скритото не спирах да търся. Слушай, човеко, и мъдър бъди.

Дълбоко под земната кора, в Залите на Аменти, мистерии видях, скрити за хората.

Често извършвах тайния преход в дълбокото, търсех Светлината, която живот дава на хората. Там под вечно живото Цвете на живота търсех аз сърцата и тайните човешки. Открих, че човекът в мрак живее, скрита за него е светлината на великия огън.

Пред Властелините на скритите Аменти получих аз мъдрост и на човеците давам я. Учители те са на великата Тайна мъдрост, взета от бъдещето на края на безкрайността. Седмина са те, Властелините на Аменти, господари над Децата на утринта, Синовете на циклите, Учителите на мъдростта. Не са ли направени като децата човешки? Три, Четири, Пет и Шест, Седем, Осем и Девет са имената на Учителите човешки.

От далечното бъдеще, безформени във форма дойдоха те като учители на децата човешки. Живеят те вечно, макар не с човешки живот, необвързани с живота са те и от смъртта са свободни. Управляват вечно с безкрайната мъдрост, свързани, но непривързани към тъмните Зали на смъртта. Живот те в тях имат, макар живот, който живот не е, свободни от всичко са Господарите на Цялото.

С тях дойде и Логос, инструментът на властта им над всичко. Широко е лицето им, макар в незначителност скрито, във форма оформено, познато, но непознато.

Три държи ключа на цялата скрита магия, създател е той на Залите на смъртта; сила излъчва, в мрак е обвит, връзва душите на децата човешки; мрак праща, връзва душевната сила; той властва над негативното в децата човешки.

Четири е този, който силата взима. Властелин е той на живота на децата човешки.

Светлина е тялото му, пламък е образът му; освободител е той на душите на децата човешки.

Пет е учителят, Властелинът на цялата магия – Ключ към Света, който славят човеците.

Шест е Властелинът на Светлината, скритият път, част от душите на децата човешки.

Седем е Властелинът на простора, господар на пространството и ключ към Времената.

Осем направлява напредъка; измерва и уравновесява пътуването човешко.

Девет отецът е, огромен е образът му, формира и променя той от отвъд безформието.

Медитирай върху символите, които ти давам. Ключове те са, но за човеците скрити.

Вечно стреми се нагоре, Душата на утринта. Обърни мислите си нагоре към Светлина и Живот. Намери в ключовете на числата, които ти давам, светлина и пътека за живот към живота.

С мъдрост търси. Обърни мислите си навътре. Не затваряй ума си за Цветето на светлината.

Помести мисъл-форма в твоето тяло. Мисли за числата, които водят те към Живот.

Чист е пътят на дарения с мъдрост. Отвори вратата на Царството на Светлината.

Излей твоя пламък като Утринно слънце. Не допускай мрак, но живей в деня.

Приеми ги, човеко, като част от съществото ти, Седмината, макар да не са те това, на което приличат.

Отвори се, човеко! Изпълни се с моята мъдрост. Следвай пътя, по който те водя.

Мъдри учители, Утринно слънце, Светлина и Живот за децата човешки.

Трети Изумруден скрижал








Онези, за които говориш, са се превърнали в прах. Всичко останало са думите им. Когато благородник живее в добри времена, той отива в съда в карета. Но когато времето е трудно, той отива там, където духа вятърът. Някои хора казват, че един мъдър търговец скрива богатството си и така изглежда да е беден. Също така и мъдрецът: ако има голяма вътрешна добродетел, той се явява навън като глупак. Престани да бъдете толкова арогантни с всичките си въпроси, с вашето самочувствие и непоколебимите си обсеби. Нищо от това не е истинското ваше. Това е всичко, което трябва да ви кажа.



There is no fear for an awakened one.
Няма страх за един събуден.

Older than the gods, Immortal I am. 


По-стар от боговете, безсмъртен съм.


                             


1. Постъпвай така , сякаш това е сън. Действай смело и не си търси извинения.
2. Не се обяснявай твърде много. Когато се обясняваш защо не можеш да направиш това или онова, всъщност ти се извиняваш за недостатъците си, надявайки се слушащите да бъдат добри и да ти простят.
3. За да извлече максималното от живота човек трябва да може да се променя. Най-трудното нещо е намерението да се промени.
4. Никога на никого не се сърдя. Нито един човек не може да направи нещо такова, което да си заслужава такава моя реакция. На хората се ядосваш, когато чувстваш, че техните действия са важни. Нищо подобно отдавна не чувствам.
5. Винаги трябва да помним, че пътят – това е просто път. Ако усещаш, че не трябва да вървиш по него, остави го.
6. Ти сега не можеш да ме разбереш заради навика ти да мислиш така, както ти виждаш.
7. Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което даваш.
8. Основната пречка за повечето хора е вътрешният диалог. Когато човек се научи да го спира, всичко става възможно. Най-невероятните проекти стават осъществими.
9. Хората обикновено не осъзнават, че във всеки един момент могат да изхвърлят от живота си каквото и да е. По всяко време. Мигновено.
10. Единственият истински мъдър съветник, който имаме, това е смъртта. Всеки път, когато почувстваш, че нещата вървят зле и си на ръба на провала, обърни се наляво и попитай смъртта така ли е.
11. Всеки върви по собствения си път. Ако вървиш с удоволствие, значи това е твоя път. Ако се чувстваш зле – по всяко време можеш да го изоставиш, без значение колко далеч си стигнал. И това ще бъде правилно.
12. Ние се нуждаем от цялото си време и цялата си енергия за да победим идиотизма в себе си.
13. Номерът е в това, по какво да се ориентираш … Всеки от нас прави себе си или нещастен, или силен. Обемът на работа, необходим и в първия и във втория случай – е един и същ!
14. За да станеш човек на знанието, трябва да бъдеш войн, а не заядливо дете. Да се бориш, да не се отказваш, да не се оплакваш, да не отстъпваш, да се бориш до тогава, докато не видиш. И всичко това само за да разбереш, че на света няма нищо, което би имало значение.
15. Това, което правиш в момента, може да се окаже последната ти постъпка на Земята. В света не съществува сила, която може да ти гарантира, че ще живееш още една минута.

Дон Хуан

                 



"Сърцето на човека е много подобно на морето, има бури, има приливите си, а в дълбочините си има своите перли." ~ Винсънт Ван Гог


We meet ourselves time and again in a thousand disguises on the path of life. 

- Carl Jung

Ние се срещаме отново и отново в хиляди прикрития по пътя на живота. 

- Карл Юнг


Putin is sick, symptoms of kleptomania. Now he had stolen astero

Путин е болен, симптоми на клептомания. Сега откраднал астероид



Аз не съм моите мисли, емоции, сетивни възприятия и преживявания. Аз не съм съдържанието на живота си. Аз съм живот. Аз съм пространството, в което се случват всичко. Аз съм съзнание. Аз съм сега. Аз съм. 

- Екхарт Толе -








При наличен запис на мозъчните вълни на шофьора - той може да бъде контролиран с помощта на компютърен интерфейс, през антените (които целенасочено са с много по голяма от необходимата за разговори мощност) на мобилните оператори.

Три различни начина/честоти могат да бъдат използвани за манипулиране на съзнанието. Първият е чрез манипулиране на видео сигнал. Втория е, манипулиране на аудио сигнал, а третият, и най-лошият, е лъч право в главата ви, плюс запис на мозъчните ви вълни. 


              

         


Шофьорката на колата, ударила автобуса на магистрала "Тракия", е задържана за 72 часа

Сблъсъкът е бил точно по средата на рейса. Според първоначалните версии ударът е довел до изтласкване от пътното платното платно и преобръщането.

А до удара се е стигнало най-вероятно заради неправилна маневра на 29-годишната жена зад волана на реното.

„Това, което виждам е, че десният борд на реното е повреден, даже и задният десен стоп. Вижда се, че предната дясна гума е силно повредена, гумата е спукана. Експертизата ще докаже дали гумата е спукана преди или по време на удара”.



16.04.2018 г. Автобусът на женски футболен отбор катастрофира


Млади спортистки се разминаха на косъм от трагедия при катастрофа на автобус и автомобил в района на Велико Търново. Инцидентът се е случил снощи около 20:00 часа на разклона за Лясковец. Всичко се е разминало с леки щети и без пострадали, информира „Труд“.
След постъпването на сигнала за катастрофата, няколко полицейски автомобила и линейки са се озовали на мястото, което е близо до военния завод „Аркус“. Най-вероятно по случая ще бъде заведено административно производство.
Водачът на автомобила, който пътувал с ниска скорост, уж спукал гума в движение и загубил управление. Така се стигнало до удара с буса, в който пътували 10 момичета на възраст между 14 и 16 години, които играят за футболен отбор от Шумен. Те се връщали от състезание в София.

Експертизата ще докаже дали гумата е спукана преди или по време на удара!!!
              

               



"Опитът на живота трябва да се превърне в истинско разбиране." -Samael Aun Weor




Няма коментари:

Публикуване на коментар