Последователи

вторник, 17 април 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 142


                     


“Лъжата е държавна политика!” 

- А. Солженицин.


Тръмп доказа, че няма (руска) леля и вече може да играе Чичо Сам на лична среща с Путин


Ударите на западната тройка държави срещу военни обекти на режима в Сирия отминаха и не задействаха апаколиптичните сценарии, но фалшивите “пророци” се правят на ударени все едно, че не се опитваха да плашат лековерната публика с избухването на Трета световна война по вина на САЩ. Изпокриха се, макар че би трябвало, ако са толкова загрижение за здравето на сирийския режим, да си хвърлят ушанките от радост. Защото не само Третата световна война, но и свалянето на режима на Асад очевидно се отлага.

Лъжата, че Вашингтон замисля акция по свалянето на сирийския режим беше промотирана лично от руския външен министър Лавров. Неговото ведомство разпространи за по-зрелищо списък с държави, в които американците са се намесвали в миналото. Внушението беше, че ако някога американски военни са арестували например латиноамериканския диктатор Нориега, забъркан в кокаиновия бизнес, то се подразбира, че искат да сторят същата злина и на сирийския диктатор Асад.

Асад обаче не само оцеля, но и взе да парадира с оцеляването си до степен на глупаво перчне. Държи се като хлапе, което предизвиква на бой по-големите в квартала, защото батко му е зад гърба му. Дамаск се похвали, че от 110 изстреляни ракети цели 71 една били свалени от сирийската противозъдшну отбрана. И понеже тази небивалица не му стигна, заяви, че неговите военни използвали за целта съветски оръжия, произведени през седемесетте години на миналия век, с което доказали, колко изостанали били американците дори спрямо тези съветски реликви.

Не е смешно. Мирише на отчаяние. Защото целият свят видя как се беше изпокрил сирийският режим, а Москва се оказа безсилна да го защити. И се онаглледи фактът също, че е въпрос на политическа воля, проявена от страна на напълно уверените в собствените военно-технически възможности, превъзхождащи категорично руските системи за възпиране на подобни удари – какво остава за пълномащабен военен конфликт, ако до такъв някога се стигне.

Всичко това се случи на фона да голямото руско военно унижение от първата седмица на февруари, когато американски професионални военни се разправиха с руски униформени крепители на режима на Асад с демонстрация на превъзходство спрямо противника, която по този показател напомня на военното неравенство между огнестрелните оръжия на испанските конкистадори срещу лъковете на индианците. След дълго увъртане и опити за прикриване на унижението, най-високопоставеното потвърждение дойде от неуравновесения, но явно добре информиран краен руски шовинист Жириновски, вечен кандидат за президент в рамките на шоуто на Путин. “Позволихме 300 руски жени да станат вдовици”, възкликна той, зачерквайки опитите на властите да омаловажат мащаба на катастрофата, сполетяла руските наемници в пряк сблъсък с превъзхождащите ги американски военни.

Какво следва в резултат на случилото се за американско – руските отношения? Разни коментатори твърдят различни неща. Сред тях има и такива, които не се предават, въпреки че станаха за посмешище със съветите си веднага да се скрием вече в бункерите, защото ядрените ракети всеки момент щели да полетят. Ноо най-вероятният сценарий, който се очертава сега, е следният: среща между Путин и Тръмп.

Руският президент , както се казва, се “пренада” за такава среща, която смяташе за в кърпа вързана от момента на избирането на Тръмп. Обаче американска котка му мина път. Оказа се, че колкото и да е могъщ най-могъщият политик в света, той не може да не се съобразява с истинските центрове на власта в САЩ, свързани с Конгреса и многобройните институции, които за разлика от руските не са на повикване при едно подсвирване от стопанина на голямата правителствена къща. Тръмп изпадна в обяснителен режим и трябваше да се докаже с решителен жест, че не е кукла на конци на Путин, забъркана в колаборация с него от времето на предизборната кампания.

Тръмп се похвали, че никой не е гонил повече руски дипломати от САЩ от него. Иначе казано, вече е доказал, че няма ( руска) леля, както го обвинаваха, карайки го да даде доказателства. От тази позиция той вече може да изиграе своя ход на “господаря на света”, колкото и условно да звучи тази претенция.

На “господаря на света” му отива да се срещне с “най-влиятелния човек на света” , за какъвто списание “Тайм”. за поредн път обяви Путин, имайки предвид, че от личната му воля зависи твърде много в една ядрена държава. Двамата са обречени да се срещнат и да демонстрират – всеки за пред съответната аудитория, че решават въпросите на мира и войната в лично качество по мъжки, очи в очи с “любимия си враг”.

Ако това е Третата световна война, то спокойно можем да си купим билети за първия ред. Патроните ще бъдат халосни, каквито бяха и досега. По няколко причини.

Пълен блъф е от руска страна, че Русия е в състояние да се справи военно със САЩ, камо ли с НАТО. Разликата в потенциала е приблизително като онази, която Путин използва, за да респектира Украйна, даваща си сметка, че трудно може да противодейства срещу руската окупация на Крим. По важно е обаче това, че дори и “леко странният Тръмп” не е достатъчно луд да напада Русия, независимо, че му се вменява незасулежено подно храбро намерение.

Дори и американските строителните предприемачи, които няма ден политически опит преди да станат президенти, знаят, че най-глупавата политика на света е да се сбиеш с Русия. Изкуството на саможертвата и воденето на война без оглед на собствените жертви е национален специалитет на руснаците, които страшно се гордеят с тази своя особеност. В кратките мирни периоди от своята история те изпадат в унизителна безтегловност, наблюдавайки враждебно шеметната скорост, с която се развива останалият свят и в очакване пак да им се отдаде възможнонст да се прояват в онова, което най-добре умеят: бой до последна капка кръв.

А Тръмп може да е строителен предприемач без никаъв международен опит, но не е глупак и е вкаран вече в коловоза на рутинната американска политика, която едва ли би му позволила военна авантюра тъкмо срещу Русия.

Колкото до Путин, той редува надуването на военни мускули с признания от рода на това, че руският военнен потенциал е безкрайно по – малък от американския и западния изобщо. Ето защо от Путин самоубийствена акция срещу по-силен противник не може да се окачва. Той обича да рита малките и паднали противници, но много внимава да не прекали с предизвикателствата към държави, в които цялата му камарила си крият откраднатите от самата Русия трилиони. Не ядреното сдържане, а преяждането с тези авоари е най-добрата гаранция за световния мир.



                                     


Прасна Упанишад

...След това Гаргя попитал: "Учителю, когато тялото на човек спи, кой е този, който спи вътре в него, кой е този, който е буден, и кой е този, който сънува? Кой е този, който изпитва щастие и с кого са съединени всички сетивни органи?

Мъдрецът отвърнал:

"Както лъчите на слънцето се събират в неговия светъл диск, когато то залязва, о Гаргя, за да излязат отново, когато то изгрява, така и сетивата се събират в ума, най-висшето сред тях. Затова, когато човек не чува, не вижда, не помирисва, не вкусва, не докосва, не говори, не възприема нищо и не се радва — ние казваме, че той спи.

Тогава единствено Праните са будни в тялото и умът се приближава до Аза.

Докато е в състояние на сън, умът съживява своите минали впечатления. Всичко, което е някога е виждал, той вижда отново; всичко, което някога е чувал, чува отново; той се радва отново на всяко нещо, на което се е радвал някога в различни страни и в различните краища на земята. Той вижда това, което е било виждано и това, което не е било виждано; той чува това, което е било чувано и това, което е не било чувано; той се радва на това, на което се е радвал и на това, на което не се е радвал; да, той вижда всичко*.

Когато умът бъде надвит от дълбокия сън, той не сънува повече. Той почива щастлив в тялото.

Така както птиците политат и кацат на дървото за да си починат, приятелю мой, така и всички тези неща политат към Аза: земята и нейната субстанция; водата и нейната субстанция; огънят и неговата субстанция; въздухът и неговата субстанция; етерът и неговата субстанция; очите и онова, което виждат те; ушите и онова, което чуват те; носът и онова, което помирисва той; езикът и онова, което вкусва той; кожата и онова, което докосва тя; гласът и онова, което говори той; ръцете и онова, което улавят те; краката и онова, върху което вървят те; умът и това, което възприема той; разумът и онова, което разбира той; егото и онова, което си присвоява то; сърцето и онова, което то обича; светлината и това, което тя осветява; енергията и това, което тя задържа в едно.

Защото, действително, Азът е този, който вижда, чува, помирисва, вкусва, мисли, знае, действа. Той е Брахман, чиято същност е Познанието. Той е Неизменният Аз, Върховният.

Онзи, който познава Неизменния, Чистия, лишеният от сянка, Безтелесния, Безцветния — постига Брахман, приятелю мой. Той става всезнаещ и живее във всички същества. За него е писано:

"Онзи, който познава този неизменен Аз, в който живеят умът, сетивата, Праните, елементите — той наистина познава всички неща и реализира Аза във всички".

*Тъй като в състоянието на съня умът е откъснат сетивния и логичен свят на причината и следствието, той комбинира в повечето случаи по произволен начин впечатленията от миналото и тези комбинации са това, „което не е било виждано”, „това, което не е било чувано” и това, „на което (умът) не се е радваал”; дори да съществува някакъв порядък при формирането на сънищата, не е възможно да бъде изучен той в цялост, тъй като е невъзможно да бъдат познати всички впечатления от миналите животи на един човек.


                  



Природата е невидимия Бог , който превебрегваш всеки ден . Не се сърди на Кармата , ако утре и тя ти обърне гръб . Това е твоето дело , твоята мисъл . Мисли днес за да те има утре . 



Ivan Toskov Hristozov







Писмото на Айнщайн до Рузвелт за атомната бомба


На 11. октомври 1939 г. група учени, състояща се от Енрико Ферми, Лео Силард, Юджин Вигнер и Алберт Айнщайн, връчват на американския президент Франклин Рузвелт предупредително писмо, в което излагат опасността от разработваната в нацистка Германия атомна бомба.

На 2. август 1939 г. Алберт Айнщайн пише първото си писмо до американския президент Рузвелт, с което му разкрива възможността за създаването на атомна бомба от германците и го увещава Америка да предприеме по-нататъшни действия, които да стимулират разработките. Няколко години по-късно Айнщайн съзнава ролята си в този исторически момент и започва дълбоко да съжалява за позицията, която е изразил.

Военните действия станали причина за ускоряване на всички военни разработки, а накрая атомната бомба била изпробвана на практика за първи път, поразявайки Хирошима и Нагасаки.

Връзката на Айнщайн със стратегията на атомната бомба е добре известна. Той подписва прочутото писмо до президента Франклин Рузвелт, принудило Съединените щати да приемат идеята сериозно, а после се ангажира в следвоенните усилия за предотвратяване на атомната война. Но това не са просто отделни действия на учен, въвлечен в световната политика. Животът на Айнщайн, да си послужим с неговите собствени думи, „е разделен между политиката и уравненията“.

След години Айнщайн оплаква ролята, която изиграл в разработването на такова разрушително оръжие: "Аз направих най-голямата грешка в живота си, когато написах писмото до президента Рузвелт, в което препоръчвах да се направи атомна бомба." казва той на Линус Полунг, друг забележителен учен.

Ето какво гласи първото писмо на Айнщайн:

Сър,

Част от последната работа на Е.Ферми и Л.Силард, която беше сведена до знанието ми посредством ръкопис, ме кара да предполагам, че елементът уран може да се превърне в нов и важен източник на енергия в най-близко бъдеще. Някои възникнали аспекти на ситуацията предполагат бдителност и при необходимост – бързи действия от страна на Администрацията. Ето защо смятам, че е мой дълг да привлека вниманието Ви към следните факти и препоръки.

В хода на последните четири месеца се стигна до тази вероятност чрез работата на Жолио във Франция, както и на Ферми и Силард в Америка, че може би е възможно да се изгради верижна ядрена реакция с голяма маса уран, чрез който огромна мощност и големи количества нови елементи, подобни на радий, ще бъдат произведени. Сега вече е почти сигурно, че това ще бъде осъществено в най-скоро време.

Този нов феномен ще доведе и до изобретяването на бомби, а можем да допуснем, макар и с по-малка сигурност, че извънредно мощни бомби от този вид могат да бъдат направени по този начин. Една единствена бомба от този вид, пренесена от кораб и взривена на пристанище, може убедително да разруши цялото пристанище заедно с някои прилежащи територии. Така или иначе, такива бомби може да се окажат твърде тежки за транспортиране по въздух.

Съединените Американски Щати притежават само бедни уранови руди в ограничени количества. Има добра руда в Канада и Чехословакия, но най-важният източник на уран е в Белгийско Конго.

Предвид тази ситуация може да помислите за желателно да се поддържа постоянен контакт между Администрацията и групата физици, работещи по верижните реакции в Америка. Един от възможните варианти за Вас би бил да възложите задачата на човек, който има доверието Ви и който вероятно би могъл да съдейства като неформален фактор. Задачата му би могла да съдържа следното:

а) да стигне до правителствените департаменти, които да държи в течение за по-нататъшното развитие и да придвижи напред препоръките за правителствено действие, отделяйки специално внимание на проблема за опазването на доставената за САЩ уранова руда.

б) да се засили експерименталната работа, която понастоящем е провеждана в рамките на бюджетите на университетските лаборатории, чрез набиране на средства, ако такива са необходими, посредством неговите контакти с частни лица, които желаят да направят своя принос за каузата и може би също като получи съдействие от индустриални лаборатории, които разполагат с необходимото оборудване.

Разбирам, че Германия всъщност е спряла покупката на уран от Чехословашките мини, които е завзела. От това, че Германия е трябвало да предприеме толкова ранно действие може да се подразбере, че синът на германския зам.-министър на външните работи фон Вайцзекер е прикачен към института Кайзер-Вилхелм в Берлин, където част от американската работа по урана е подновена.

Искрено ваш,

Алберт Айнщайн

                 

                  


LIBER RESH VEL HELIOS 
Възлюбения към Слънцето (зората) 

1. Нека поздрави Слънцето в зори, обърна се на изток, давайки знака за неговата степен. И нека рече със силен глас: Здравей на Тебе, Който си Ра в Твоето изкачване, до Тебе, Който си Ра с Твоята сила, Който пътуваш над Небето в Твоята лодка при ставането на Слънцето. Тахути застава в блясъка си на роса, а Ра-Хоор стои на кормилото. Здравей на Тебе от пребъдването на нощта!

                        


ОМ е повече от звук, но вибрация на Вселената. Това е честотата на енергията, която свързва и съединява всички неща заедно. - Jeff Cannon





Лично овластяване означава да се деконструирате от ценностите и програмите на обществото и да поставите свои собствени ценности и програми на тяхно място. ~ Терънс Маккена (1946 - 2000)




Аз дойдох на страховитото заключение, че аз съм решителният елемент. Това е моят личен подход, който създава климата. Това е моето ежедневно настроение, което прави времето. Аз притежавам огромна сила, за да накарам живота да бъде мизерен или радостен. ~ Йохан Волфганг фон Гьоте (1749 - 1832 г.)


"Както магията, така и религията се основават стриктно на митологичната традиция и те също съществуват в атмосферата на чудотворното, в постоянно откровение на тяхната чудотворна сила. И двете са заобиколени от табута и спазването на законите, на пророческия свят. " ~Bronisław Kasper Malinowski. 1884-1942. Anthropologist.


В Великия магически агент, който е Астралната светлина, се запазват всички впечатления от нещата, всички образи, образувани или от техните лъчи, или от техните размишления; В тази светлина се появяват нашите мечти, това е тази Светлина, която отоксира лудостта и прочиства насиленото им съждение в преследването на най-фантастичните фантоми. Да виждаме без илюзии в тази светлина е необходимо да отхвърлим разсъжденията чрез мощното усилие на волята и да съберем само лъчи. 

~ Елифас Леви (1810 -1875)


Главната функция на героя е да преодолее чудовището на мрака: това е дълготърпението и очакваният триумф на съзнанието над несъзнаваното. ~ Карл Г. Юнг (1875 - 1961 г.)




" Въпреки че розенкройцерите признават равенството между мъжа и жената в духовно, морално и материално отношение, те отчитат и големите разлики между тях – освен очевидната физическа разлика, така също и доказаните от науката разлики в обмяната на мозъчните клетки, в дейността на жлезите с вътрешна секреция, в състава и дори температурата на кръвта и мн. др.

От чисто гностичен аспект обаче се отчитат и други разлики. При мъжа физическото тяло е позитивно, а при жената - негативно. Етерното тяло на мъжа е негативно, на жената - позитивно. Астралното съответно при мъжа е позитивно, при жената е негативно и менталното: негативно при мъжа и позитивно при жената.
И така, мъжът и жената имат противоположно поляризирани тела, като „позитивно” означава активно, творческо, динамично, излъчващо, изявяващо, а „негативно” – възприемащо. Тази обратна поляризация предполага хармонична, свободна, спонтанна взаимна работа, основа за едно невероятно развитие, прекрасно космическо двуединство, водещо до възвишено откровение.
Какво на практика се получава в земната природа, където действа нисшето его-съзнание?
а) с позитивно поляризираното си умствено тяло – динамично, творческо, излъчващо, жената се опитва да влияе на мъжкото мислене и да го завладее;
б) по този начин тя активира позитивното (динамично) астрално тяло на мъжа;
в) чрез динамиката на мъжкото желание се събужда кръвният нагон и
г) етерното тяло активира физическото, при което
д) физическото тяло преминава в действие.
Това се има предвид в Библията, когато се казва, че „грехът идва от жената”. Всъщност двата пола стават жертва един на друг.
Как може да се възстанови първоначалният процес и да се осъществи спасението?
Ясно е, че това не може да стане с взаимодействието между двата пола. Необходима е намесата на външна сила, при наличието, разбира се, на една съзнателна фундаментална промяна.
Динамичен, творчески фактор се явява излъчващата сила на Светия дух, който влияе на негативното (възприемащо) ментално тяло на мъжа. Това „осеняване” събужда астралното му тяло за нов живот и така активното астрално тяло на мъжа задейства негативното (възприемащо) астрално тяло на жената. Така Светият дух чрез мъжа активира и двете астрални тела. В този процес мисловното тяло на жената съзнателно се игнорира, т.е. според Библията тя трябва да бъде с „покрита” глава, което няма нищо общо с външното покриване на главата на жената при влизане в храма, но поне смисълът на този външен ритуал е такъв.
Това не означава, че жената не е в състояние да приеме директно Светия дух. Но при жената Духът се изявява първично в светилището на сърцето, т.е. астрално. При мъжа докосването е главно чрез мисълта, чрез разума, ментално – една среща в огъня на Духа, а при жената предимно нравствено – среща в светлината на Душата. Затова мъжът е Манас, Мислителят, великолепието на Бог, а жената е великолепието на мъжа, т.е. светлината на мъжа. В Божия план жената е нищо без мъжа и мъжът е нищо без жената. Истинското равновесие и хармония е в двуединството. Върху този принцип би трябвало да се основава бракът."
из „Основи на философията на розенкройцерите” на Ян ван Райкенборг


"Всеки човек живее в свой собствен въображаем свят и съди за своето обкръжение чрез него. Като следствие, ние сме стигнали до състояние на пълно разделение. Живеем в аз-ситуация, в аз-свят. Ние сме изключително анормални – оттук и изобилието от идеи, както и фактът, че никога не се съгласяваме с нищо. Оттук е и безграничният егоизъм, себеподдържането и всички негови неизброими горчиви последици. Забелязвате ли, че това, за което говорим тук, е същината на нашата окаяна действителност?
Съденето е едно решение, една конкретна мисловна картина и тя винаги провокира реакция в света около нас и в нас. Ние винаги сме мерени с мерките, които сами използваме. Ето защо е такава неразбория тук. Каквото е изградено от един, бива сринато от друг. Доброто намерение на някого, бива провалено от друг. Когато Духовната школа ви съветва да се откажете от диалектичното право да съдите и критикувате, това не се прави, за да даде на работниците по-лесен живот, а за да ви излекува от една сериозна болест. 
Когато вашето мнение или желание е в противоречие с това на някой от вашите приятели, колеги или роднини, вие моментално извиквате в съзнанието си своите собствени несъвършенства и структурни недостатъци. Изследвайки себе си, вие ще се замислите върху ситуацията. И със сигурност ще видите светлината, без да е необходимо да насилвате своите житейски ценности."
"Светлината на света" Ян ван Райкенборг


"Сигурно ви се е случвало да седите и да наблюдавате преминаващите облаци. Ако се съсредоточите върху тях, ще видите във всеки облак много и разнообразни образи. Те се взират във вас, гледат в далечината, понякога са зли и безчувствени, и в тях има нещо мъгляво, нещо нереално. Те са като сънища, негативни по природа. По същия начин можете да се вгледате и в собственото си дихателно поле, намиращо се вътре в ауричното ви същество. Всички тези подобни на облаци магнитни напрежения също имат глави и странни гигантски форми, повече или по-малко уродливи и демонични. Така човек разбира защо хората, които ги виждат вътре в собственото си същество, говорят за демони. Това са образите на магнитните напрежения от подсъзнанието. Това са напреженията на ауричното дихателно поле.
Защо се говори за „подсъзнание”? Защото съществува и едно друго съзнание – обикновеното аз-съзнание. Това аз-съзнание се развива като съвкупност от съзнанията на всички атоми, образуващи вашата система, и се захранва директно от сидеричните* излъчвания на заобикалящия ни космос. Обаче демоничните облаци на току-що описаните магнитни напрежения не се намират само във вашето дихателно поле, а ви проникват, защото са част от петте флуида на природно родената ви душа и по този начин – и от всеки атом на вашето същество." 
"НИКТЕМЕРОН на Аполоний Тиански"
Ян ван Райкенборг


Видимото външно тяло на природата няма нищо общо с действителното, божественото раждане. Истинското раждане е раждането на безсмъртното. Без съмнение сте разбрали, че вселената на смъртната природа не е нищо друго освен границата, до която монадата стига в своя ход към надира, закономерният край на слизането. В тази природа ние трябва да научим великия урок – урока на възкресението, урока на освобождението и издигането в абсолютната вечност: това е осъществяването. Природата на смъртта е матрицата на Вечността. Ако разбирате зодиакалната природа по този начин, няма повече да съществува дяволски универс, който се опитва да ви принесе в жертва, защото вие сами си създавате дяволи, когато не разбирате пътя...

из "Египетският Прагносис" част 4, гл. 22, Ян ван Райкенборг


Научен факт е, че фундаменталните различия, които се срещат в органите и клетките на тялото на мъжа и на жената, се срещат също и в душевния образ, в духовния образ и в първообраза; че тези различия се намират и в Централния духовен принцип на Божия план; че това не може да е по друг начин, защото всичко, което съществува, произлиза от духа.
С това ние констатираме, че:
съществува едно божествено творение – мъж,
едно божествено творение – жена,
и че тези два аспекта заедно образуват човешката жизнена вълна.

Тези два аспекта на човешката жизнена вълна трябва напълно да короноват Божия план, също и по отношение на собственото им призвания.
Паметта на природата учи, че праатомът на човешката жизнена вълна е притежавал две ядра, две същества, които в много отношения са били като огледален образ едно на друго. Но органично те са били различни, защото и духовната идея, основата на двете ядра, също е различна. Ако като жител на Божествения порядък разпознаем човека в небесния му образ /някои получиха тази привилегия/, тогава ясно ще различим мъжа от жената.

/Из „Основи на философията на съвременните розенкройцери“ от Ян ван Райкенборг/


"Древните, изпълнени с опит и познаващи Дао, не говореха за това тайно светилище, знаейки добре, че непосветените са насочени към тъмнината и превръщат силите на живота в сили на разрушението. Ако в човека се пробудят определени сили и той осъзнае огромната си мощ, но още не се е освободил от себелюбието си, тогава огънят се превръща в пожар, който се задушава в собствената си пепел. Затова не разкривайте тайната на непосветените. Нима незащитеното око не се заслепява от много яркия блясък? Да предвождаш народа означава да изпълняваш велика задача, дори оставайки в сянка, да бъдеш този, който осветява." 

Из "Китайския гносис" от Ян ван Райкенборг



В светлината на херметичното основно правило „ Да приемеш всичко, да се откажеш от всичко и чрез това да обновиш всичко“, поведение, изпълнено със страх, е абсолютно недопустимо. Който по принцип живее изцяло в съответствие с изискванията на освобождаващия живот, не трябва да се тревожи от нищо.
Страхът е заблуда. Страхът, тревогата и безпокойството увреждат във висша степен астралното ви тяло. Те се отварят за демони,така че ученичеството се превръща в една самоизмама. Ако живеете от душата, не може да падне и косъм от главата ви без волята на нашия Небесен Отец. За това ни напомня Планинската проповед: „Не се безпокойте. Но първо търсете Божието Царство и неговата правда; и всичко това ще ви се предаде“. 
„Египетският Прагносис“, част 3 от Ян ван Райкенборг


В Света никога не е имало, няма и няма да има нещо, което е мъртво. Отец поиска Светът да бъде жив, докато запазва своята цялост. Затова той е по необходимост Бог. Как е възможно, сине мой, в Бог, в Него, Който е образ на Вселената, в Него, който е пълнотата на живота, да има нещо подобно на смърт? Защото смъртта е гибел, а гибелта унищожение. Как може някой дори да си помисли, че една част от вечното може да загине или че нещо от Бога може да бъде унищожено?

“Не бъди толкова неразумен да предположиш”, казва Хермес на Тот, “че е възможно да има нещо като смърт.” Всичко е живот, един жив океан от атоми. Следователно всяко тяло е живот. Всяко тяло притежава също и съзнание. И всяко съзнание притежава една безгранична и затова божествена сила. Атомът е живот, а животът може да се обясни само като идващ от Праизвора. Вашата личност, вашето тяло е сбор от атоми, и основата на вашето същество следователно е Бог – Бог, изявен в плът.
Ян ван Райкенборг: Египетският прагносис - 4-та част
            



В Библията се казва:"Моят народ загива,защото няма познание."Тук не става дума за интелектуално познание.Не,тук става дума за познание от опит, пречистено чрез конфликта. Когато един човек е стигнал до тази точка по дългия си път, осеян с горчивини, той ще разбере думите на Хермес:

"Преклони се пред тези думи, сине мой, и ги уважавай:съществува само една религия, само един начин да служим на Бог и да Го почитаме, а именно - да не вършим зло."

Това означава,че трябва да кажете сбогом на диалектиката, да се отречете в себе си от този свят и да напуснете граничната страна, да се издигнете и да се освободите от конфликта, от злото в абсолютния смисъл на думата.

Това е и смисълът на съблазняването в пустинята.Силите на граничната страна предлагат на кандидата всичко. Ако не може да устои на съблазнителя, той ще се заплете в мрежата. Пробудилият се за истинско разбиране се дистанцира от това. Вие ще можете да го постигнете, когато притежавате достатъчно вътрешно разбиране, когато знаете накъде да се насочите, когато знаете, че трябва да се освободите от движението на противоположностите. Като разберете всичко това, не бива да оставате нито за миг повече в това състояние."Днес,ако чувате гласа, гласа на вътрешното познание, не втвърдявайте сърцата си, а се оставете да бъдете водени вътрешно към новата страна."

Ян ван Райкенборг

                    


"Когато човек е болен, природата предприема естествен опит за възстановяване на здравето. През периода на боледуване човек обикновено се показва от най-добрата си страна - болният често е един мил човек. В известна степен болките, страхът и слабостта причиняват ментално и морално пречистване и хармония. По този начин болестта предлага възможност за възстановяване на нормалната, здравата вибрация на етерното тяло. Ако този опит успее, т.е. етерното тяло успее да си отпочине, физическото възстановяване е само въпрос на време. Но ако това не се получи, значи или органите са много повредени, или пациентът по време на болестта продължава да руши здравето си и не може да намери истинско спокойствие."

Из гл.ХVII от книгата "Основи на философията на съвременните розенкройцери" от Ян ван Райкенборг

       



Някога, в правремената, човечеството обитаваше света на Светлината, Божието царство или както е наречено в Универсалното учение, Шестата космическа област. В резултат на злоупотреба с подарените божествени сили, една част от него пропадна в Седмата космическа област, където за тези души Божествената йерархия създаде един авариен, извънреден порядък, наречен диалектичен свят.
Каква е целта на този т.нар. авариен порядък?


               


"Когато разговарях с Бога, знаех, че ще разберa, че Той каза: Стой си до мен и аз ще ти бъда водеща ръка. Но не ме питай какво мисля за теб, може и да не дам отговора, който искаш - Питър Грийн.










Парацелз учи, че в сърцето на всяко живо същество има лъчезарно миниатюрно слънце. Тази светлина в нас е дадена, за да преодолеем тъмнината на света, в който живеем. Ако пламъкът в сърцето изгаря, ние вървим в светлината. ~ Manly P. Hall (PRS вестник лято 1961 стр. 6)
            


За съжаление, на земята има такъв недостиг на злато, който властите в света се опитват да запазят в резерв и да издават хартиена валута. Тъй като тази валута не е подкрепена със злато, хартията, която те разпространяват като пари, е безполезна, но въпреки това хората на земята са много горди с материалния напредък. 

Едно от най-древните имена на златото е "Aurum"/"Аурум" или "Авраам", защото [у] преминава в [в] в много езици (например: Ватсон = Уотсон, вей = уей и т.н.), тогава името на златото, "Авраам" в словото-Ра означава "въплъщение(AB) Слънце (Ra), ръка (а)." Имайте предвид, че името на злато, няма нищо общо с библейския характер на името, което неправилно е посочено в рускоезичната Библията като "Авраам", и който всъщност се пише Abraham = Ебер_Каам, т. е. "въплътения Aрa, дракон-змия Ka инструмент (Ам)". Лесно е да се забележи, че името на златото е антагонист на езиковото понятие "време": Аурум = Авраам => а-враам = а-врем (-е),, която означава "отричащ времето" (1) В действителност, златото не е подложено на действието на времето, на разрушение или унищожаване. Това означава, че притежателя на злато може да преодолее метафизически разпад предопределен от времето и да стане безсмъртен. Тъй като златото е Бa-съдържащ метал, носещ в себе си заключена / в метала/ "светлина" на Слънцето, за Бa ловуват древните драконови-змии Ka за да се "съживят" (което е защото тя е склонна да яде Бa, съдържаща се и в хората), със златото може да се откупите от адския дракон и да си спазарите "вечен живот."              


Златото от тази планета заминава по канален ред в космоса и след това изчезва някъде по имперските канали. Те го искат. А тукашните управници си плащат с него част от данъците. И наистина странно съвпадение – златото изчезва дори и от големите банки. Самият федерален резерв на САЩ не показва никакво материално доказателство, че камерите им са пълни със злато. Металът, който се съхранява там, а също и в депозитите на Fort Knox въобще не е само американски. Както ще видите по-долу, икономически гиганти като Германия съхраняват огромна част от собствените си златни резерви в камерите на FED и Fort Knox… Изглежда фрапиращо, нали? Въпросът е, как така държава като Германия, абсолютен евро-лидер си държи златото в Щатските резерви, които разбира са частни... Има нещо гнило тук, което в крайна сметка води към извода, че златото наистина заминава по космо-канален ред, защото на никой нищо не се показва, бива отнемано правото на достъп до собственото богатство, и тук, както ще видите явно има над-национални (частни!) институции, чиято дума тежи много повече от тази на националните правителства, а последните – са само параван.

Ако гледаме на всичко това като манифестация на архетипно ниво, златото изчезва, просто като отражение на факта, че концепцията за Баланса все повече избледнява на тази планета, тъй като основния вид на нея потъва във все по-дълбока поляризация (тези, които са чели следговора би трябвало да разбират връзката). Ние буквално не можем да задържим „златото“ на ниво колективно съзнание и то просто „изтича“ на планетарно ниво и отива някъде другаде, където явно се ползва поради различните си свойства с различни цели. Предполагам дадени извънземни фракции са повече от щастливи да играят ролята на физически лост на това отражение.
Интересно е и как Планетарният Дух „създава“ златото в своето „тяло“ и на какво е отражение това спрямо неговия Път.



                     



Енергията, която използваме за мислене, е същата енергия, която трябва да използваме, за да мразим, да обичаме и да се тревожим. Всичко това е използване на енергия; но средният човек не използва енергията добре. Обикновено изглежда, че няма енергия да прави това, което би трябвало, но има изобилие от енергия, за да направи това, което иска. Това е фалшиво мислене, обаче, защото той има същото количество енергия и за двете. Винаги това, което правите с енергията, се брои. ~ Manly P. Hall (Използвайте моралната смелост в себе си 1968, стр. 8)

                        
                 



Гордостта носи фалшива независимост и не успява да приюти под закрилата на владетеля Кришна.


Колкото повече напредвате, толкова повече сте отговорни за дори малки неща.


С меч в ръка интелигентните мъже прерязват свързващите възли на реакционната работа (карма), като помнят Върховната личност на Божеството.


               


Маханидши Свами

 Карма произвежда самскари в нашата цита(. Отидете на астролог, ако искате да разпуснете времето си, като изрежете кармата си. Ако искате да преодолеете кармата си и да влезете в духовния домейн, се предайте на гуру и практикувайте бхакти.

Citta - Пали-английският речник предлага цита като сърце / ум, подчертавайки го като повече емоционална страна на ума, за разлика от мана като интелект в смисъл на това, което схваща душевните обекти (дамма). Цита е обект на медитация в третата част на Сатипаттана , наричана също Четири основи на ума.

"Цита" най-често представлява мисленето или състоянието на ума. Терминът се използва за означаване на качеството на умствените процеси като цяло. Citta не е нито образувание, нито процес; това вероятно обяснява неговото класифициране като сканда.

Сложната причинно-следствена връзка на волиите (или намеренията), които човек изпитва непрекъснато, обуславя мислите, речта и действията на човека. Човешкото състояние на ума във всеки един момент отразява това сложно; По този начин причинно-следственият произход на действията, речта и мислите понякога се свързва със състоянието на ума (цита), по начин, по който се говори. Това не означава, че това е причинно-следствената връзка; това е по-добре да се разбира като абстрактно отражение. Начинът на мислене може да не отговаря на желанията и стремежите на хората. В това, че тя отразява волята, цита се казва, че излиза със собствена воля, ако не е правилно контролирана. Тя може да доведе човек в заблуда или, ако е правилно контролиран, насочен и интегриран, въплъщаващ такъв. Човек може да "направи цита да се обърне според" желанията си най-ефективно, като развие умение в медитативната концентрация, което води до психическо спокойствие и яснота. Индивидът преминава през много различни състояния на ума; М.II.27 пита: "Кое цита за цита е разнообразно, разнообразно и разнообразно". Общо казано, човек ще работи с колекция от променящи се мисли, а някои ще се появят редовно. Докато тези мисли определят личността, те не контролират себе си, а се колебаят и се редуват. Ето защо е необходимо медитативната интеграция на личността да осигури по-голяма, по-здрава последователност.

Що се отнася до волята, има сходство между viññāna и citta; и двете са свързани с качественото състояние на човешкото същество. Viññāna осигурява осъзнатост и приемственост, чрез които човек познава моралното си състояние и цита е абстракция, представляваща това състояние. Цита е тясно свързана с изборите; тази връзка също е етимологична, тъй като цита идва от същия словесен корен в Пали като активни термини, означаващи "да". Цита също отразява своето когнитивно състояние / прогрес.

Citta като начин на мислене може да се превърне в "договорен" (т.е. неработеща), "разсеян", "отглеждат голям", "състои", или обратното на такива качества ( М .I.59). Тя може да бъде доминирана от определена емоция, така че да бъде "ужасена", "учудена" или "спокойна". Тя може да бъде "задържана" от приятни или неприятни впечатления (MI423). Могат да се отнесат редица отрицателни емоционално заредени състояния или може да са свободни от такива състояния, така че е жизненоважно да се развие или пречисти: "За дълго време тази цита е била осквернена от привързаност, омраза и заблуда. нечистота Citta, същества са нечисти; с чистота Citta, същества са пречистени "( S .III.152).

Постигането на пречистена цитва съответства на постигането на освободително прозрение . Това показва, че освободеното състояние на ума не отразява невежество или нечистотии. Тъй като те представляват робство, тяхното отсъствие се описва по отношение на свободата .


              

Mummified John McCain with George Bush

Ние принадлежим на днес,но живеем сякаш сме били слуги на мъртвите вчера. 

~ Manly P Hall (От разпятието до възкресението 1962, стр.14)

                   

"Във всеки случай, живите клетки произвеждат кохерентна светлина с лазерна активност, която служи за контрол на метаболизма на клетките, регулира растежа и установява скоростта на възпроизвеждане, а клетката проявява свръхпроводящо поведение. организмът всъщност притежава жива аура, виртуално електромагнитно поле, което прониква в целия организъм с виртуални фотонни потоци. В тази област се съхраняват виртуални фотони. Полето непрекъснато получава входове (виртуални) от околната среда и непрекъснато извежда биофотони, по-специално в близкото ултравиолетово поле, в което всички клетки се къпят и с които всички непрекъснато се свързват помежду си, и има тенденция да стабилизира и следи организма.." ~ Tom Bearden
                     



"Инициацията не е нито купена, нито продадена. Избягвайте онези училища, които дават посвещения чрез кореспонденция. Избягвайте всички, които продават посвещения.  Инициирането е нещо много близко до Душата. Е" Аз "не получава посвещения, затова тези, които казват:" Аз има толкова много посвещения "," имам такива и такива степени ", са лъжци и измамници, защото" аз "не получавам посвещения или степени, душата е тази, която получава посвещенията. Това е много интимна тема , нещо, за което човек не трябва да говори, нито нещо, което трябва да бъде разказано на никого. Всъщност всички посвещения и степени, които много училища от физическия свят дават, нямат никаква стойност в превъзходните светове, защото майсторите на Бялата Ложа само признават легитимните посвещения на Душата като истински. Те са изцяло вътрешни. "

- Самаел Аун Уеор," Съвършеното брачно съжителство "

                   

Отделянето на човешката душа от Бога съставя един от най- великите моменти в битието.Това отделяне е известно в ангелския свят под названието Зазоряване на човешката душа.Душата излиза от своя първоизточник като Божествен лъч и влиза в необятната вселена, за да извърши работата, която и предстои.Душата е вечна.Тя е така вечна, както Бог е вечен.Но докато Бог е абсолютно неизменен, душата непрекъснато се изменя, като по такъв начин се развива и добива нови качества.
Човешките души живеят и се движат в Бога.
Душите- това са различни състояния, в които Божественото съзнание се е проявило във време и пространство.Затова ние казваме:има само една велика божествена душа, а всички други души са само нейни прояви.Всичко може да изчезне в света, но душите никога.Те не могат да изчезнат, защото не може да изчезне божествената душа, божественото съзнание.
Само в душата може Бог да се изяви в своята пълнота.Любовта може да се изрази напълно само чрез душата.Ако вие изразите любовта си чрез сърцето, тя ще бъде само наполовина изразена.Ако я изразите чрез ума си, тя пак ще бъде само наполовина изразена.А всички слабости в света произтичат от половините.
Досега човешката душа е напъпвала, тя е достигнала да стане пъпка.Но в нашата епоха тази пъпка започва да се разтваря.Туй разтваряне на пъпката- душа е един от най- великите моменти в Космоса и се нарича разцъфтяване на човешката душа.И всички възвишени същества в Божествения свят очакват разцъфтяването на човешката душа.
Те знаят, че човешката душа е една свещена книга, в която Бог по особен начин, непознат за тях, е написал развитието на цялото битие.
Цветът, в който ще се разцъфне тази душа, ще блесне във всичката си красота, и Бог ще влее в него своята светлина и своята любов.
А човешката душа има такава красота, както в никое друго същество на света.Тази красота с нищо не може да се сравни.Дори когато Бог погледне формата на човешката душа, и той се весели.
Душа "Учителят говори"Беинса Дуно
Щом се разцъфти човешката душа, тогава всички ангели, всички служители на Бога ще дойдат.Те от незапомнени времена очакват разцъфтяването и, за да вкусят от нейния нектар.А със своето идване те ще донесат една нова култура, която аз наричам култура на любовта.
Когато Христос слезе на земята, той слезе да помогне иминно на човешките души.Защото всяка душа, която е слязла на земята, има една съществена задача, която сама трябва да разреши.
В света има разумни души, които искат да се повдигнат и да живеят съзнателно.За тях слизат на земята великите учители, на тях помагат и всички любещи и светещи души, които работят в света.Защото само души, които любят и които светят, могат да помагат на другите души.Те са завършили своите изпити на земята.В тях Божественото съзнание е пробудено.Ето защо те не искат да напуснат земята.Те казват:"Сега ние ще живеем на земята при всички условия, ще живеем така, както Бог иска.Ние разбираме сега как трябва да се живее"
За човешката душа, която иска да се повдиге, няма нищо невъзможно.Тя е силна благодарение на своята връзка с другите души, които са истинските и ближни!


1 коментар:

  1. Я Тара Омар, в настоящее время живу в Беларуси. В данный момент я вдова с четырьмя детьми, и я застряла в финансовом положении из-за мировой пандемии, и мне нужно было рефинансировать и оплачивать свои счета. Я пытался искать ссуды у различных кредитных фирм, как частных, так и корпоративных, но безуспешно, и большинство банков отказали мне в кредите. Но, как угодно Богу, меня представили человеку Божьему, кредитному специалисту, работающему с группой инвесторов, которые готовы профинансировать любой проект по ставке 2% взамен. Мистер Бенджамин Ли дал мне ссуду в размере 150 000,00 долларов США и сегодня я владелец бизнеса, и мои дети в данный момент преуспевают, если вам необходимо связаться с какой-либо фирмой по поводу обеспечения кредита без стресса, без проверки кредитоспособности, без совместной подписи с процентной ставкой всего 2% и лучшими планами и графиком погашения, пожалуйста, свяжитесь с г-жой Бенджамин Ли (247officedept@gmail.com). Он не знает, что я делаю это, но я так счастлив сейчас, и я решил, что люди больше узнают о нем, а также я хочу, чтобы Бог благословил его больше. Вы можете связаться с ним через его приложение Whats-App: + 1-989-394-3740. .

    ОтговорИзтриване