Последователи

вторник, 24 април 2018 г.

НАРОДЪТ СРЕЩУ ВЛАСТТА В АРМЕНИЯ



Mihr/Михра (Митра) благославя арменски крал. От арменския пантеон на боговете в Немрут, Камах (Комаген).

След бурни десетдневни протести (от 13 април) новоизбраният премиер на Армения Серж Саркисян подаде оставката си.
Той беше президент 8 години, максималният срок разрешен от Конституцията, а след промени в основния закон, които направиха президентската длъжност фигурална, а премиерската - основна, беше избран от парламента за премиер.
В същия ден започнаха протести срещу Саркисян, протестиращите го обвиняваха за корупцията, бедността и липсата на основни свободи в страната.


Вчера Саркисян се съгласи на среща с лидера на протестиращите Никол Пашинян, но вместо разговор Пашинян беше арестуван въпреки депутатския му имунитет. Задържани бяха и около 350 души, а полицията разгонваше манифестациите със сила. Въпреки това снощи на митинг в центъра на столицата Ереван излязоха над 160 000 протестиращи.

Днес към протестиращите започнаха да се присъединяват както военни, така и военни части и Саркисян обяви оттеглянето си "в името на народа и заради мира в страната".
- Никол Пашинян беше прав. Аз не бях прав. В създалата се ситуация има няколко решения, но аз не влизам в нито едно от тях... Оставям поста на ръководител на страната, длъжността на премиер... - предава думите му агенция "Интерфакс".

----------------
Официалният дял на бедните в страната е всеки трети - 29.8 на сто, брутният вътрешен продукт на глава от населението остава вече десетилетие като закован около 3770 долара на човек.
___________________
"Корупцията ни задушава днес. За да започнеш малък бизнес, трябва да бутнеш нещо на чиновниците. Агенти на данъчните също искат рушвети, дори учителите си просят подаръци" - разказва например Мушег Хачатрян,
___________________

Серж Саркисян е добре настроен към Русия. Но протестите въобще не засягат, поне видимо, политическата ориентация на страната.
"Не се ръководим нито от интересите на САЩ, нито от тези на ЕС, нито на Русия. Трябва да действаме само в интерес на Армения", е позицията на опозиционния лидер Пашинян.

В Армения са разположени руски военни части по границите й с Иран и Турция, както и в Нагорни Карабах - обект на спорове между страната и Азербайджан. Нагорни Карабах е бивша съветска автономна област, обявила независимост и призната за държава единствено от Русия. .


Grigor Lilov
         

И в Ереван майдан? Май, да

Лъжата на управляващите в Армения, прекопирана от арогантния руски управленски модел, издържа на арменския майдан само 11 дни улични протести. Те се разрастваха с всеки изминат ден, откакто президентът Серж Саркисян уж се раздели с властта след два мандата като президент, за да скочи в премиерското кресло: номер, усвоен по схемата на рокадите между Путин и Медведев в Русия.

Днес имитаторът на руската схема за запазване на личната власт подаде оставка под натиска на нова, огромна демонстрация в Ереван и в други градове в Армения.

Саркисян, който получи публична подкрепа от Путин на новия си приерски пост в своевременно конституционно прекроената като за него премиерска република, явно е бил “посъветван” да не се инати повече, за да не стане по-зле в най-важната руска военна база в тази част от света ( ако не и изобщо в чужбина), в каквато Армения бе превърната след разпадането на СССР.

Незавидна е съдбата на руските клиенти. Макар Серж Саркисян да не афишираше любовта си към Кремъл, беше ясно, че Путин беше заложил на него. Но за разлика от Русия, Армения е бедна и не разполага с природни ресурси за подкупване на населението. При цялото си желание да помогне в изхранването на още бедни гърла, Москва не можеше да компенсира верността на Ереван с дотации извън финансовите възможности на Русия, ангажирана пряко с военни авантюри в Сирия и Украйна.

Саркисян опита (почти) всичко: от дебелокож отказ за преговори с протестиращите, през кратка среща с техния лидер Никол Пашинян и неговото арестуване след нея, докато днес стигна до извода че водачът на протестите е …прав. Това заявява самият Серж Саркисян в прощално обръщение, в което обявява оставката си, за да има “мир, хармония и логика” в Армения ( след като дори и униформени военни се присъединиха към уличните протести).

Големият въпрос спрямо малката 3 милионна Армения е как ще реагира московският й ментор. Досега протестиращите с нищо не са провокирали Кремъл, взимайки си поука от разправата на Путин с Грузия през 2008 г. и с вероломното възползване на Русия от хаоса в Украйна за откъсване на Крим през март 2014. Още повече, че за разлика от Грузия и Украйна, Армения е превзета отвътре от руски войски и те могат да бъдат задействани моментално.

Арменски майдан? Май, да. По различен е по форма в частта, в която протестиращите срещу руската клиентела във властта пазят “радиомълчание” спрямо самата Москва, за да не й дадат явен повод за намеса. Но и доста по-бърз по отношение на резултатността на майдана.

И още нещо: никъде не се вижда “ръката на Ващингтон”, “соросоидите”, “ психодесните”, “еврогейските” чиновници и прочее дежурни измислени виновници за създаването на врагове на Русия навсякъде по света, заслугата за което има само самият Кремъл.

А какво ли си мисли за ефекта от изчепването на народното търпение ( почти) несменяемият във власта премиер Борисов, чиято мечта е на следващите избори да покори и президентския връх?

Share on Facebook





            


Кой е поръчител на първия турски погром над арменците. 1890 г.

1) арменците в края на 19 и началото на 20 век, концентрирали в ръцете си не само основните финансови активи на изтока, но най-важното нещо е че арменцие тогава са били привични и надеждни бизнес партньори на мюсюлманите...

2) мюсюлманите не са искали да си имат работа със стадата от "европейски" и "задокеански" бизнесмени атакуващи ги през този период, но с арменците, те продължават да търгуват...

3), и ето съвсем случайно и в едно и същото време да се унищожават законните арабски династии, заменени със старозаветните евреи например от Саудитска Арабия(юдеи начело с левити) а турските хазарски династии(криптоевреи начело с кагани) унищожават арменците като неудобни...

4), кой има полза? Мисля, че това са тези, в ръцете на които попадат - след геноцида - арменските финансовите потоци. Достатъчно е само да погледнете кой точно след Първата световна война придоби близкоизточния нефт и веднага става ясно кои са се възползвали от унищожаването на арменските банкери и законните арабски династии. Еврейските банкери и юдейските търговци на черното масло от Билла Сварга

.https://cont.ws/@melkicedek/407815





Първи турски погром над арменците. 1890 г.

Армения е една от най-древните страни в света, с писмени източници отпреди 3500 години. Арменците първи приемат преди 1700 г. християнството като национална религия. Статутът им като религиозно малцинство и репутацията им на добре образована нация ги правят мишена на турската завист и ненавист (особенно на еврейската завист -
конкуренция в банковия сектор) През 1890а г. в Османската империя живеят 2,5 милиона арменци. Руската империя подкрепя арменската общност и техните опити за автономия, тъй като по този начин Русия цели да отслаби османската държава. Поради бързото разрастване на движението за автономия султан Абдул Хамид II предприема действия, с които да задържи властта си над териториите, населени с арменци. В опитите си да разпали конфликт, Високата порта подстрекава кюрдското население срещу неговите съседи арменците. След кланетата от страна на кюрдите, арменците вдигат въстание, което е потушено от редовен турски аскер и кюрдски башибозук. По време на потушаването на въстанието през 1894 г. загиват 50 000 арменци, запалени са много села. Степента на вина на турското правителство в тези събития не е добре изяснена и е предмет на спорове. Две години по-късно арменски революционери завземат сградата на „Отоманската банка“ в Цариград, за да привлекат вниманието на международната общност към положението на сънародниците си в Османската империя.


http://www.blitz.bg/…/23-april-predi-100-g-turtsiya-predpri…

http://budha2.blog.bg/…/strashen-iubilei-istoricheska-sprav…




Конгресът на Младотурците: 1902 и 1907 се провеждат два конгреса на младотурците, в Париж, където заплануват да проникнат в султанската турска войска, което довежда до военния преврат от 1908г.

Детрониране на Султана: 1908 г. Младотурците, с преврат, принуждават султан Абдул Хамид, да се оттегли.

След военния преврат, извършен от тяхната 3-та Армия в Македония, през Юли 1908 г., солунските евреи на практика завземат власта в Империята.Особено след като следващата 1909 г. те свалят Абдул Хамид, и инсталират на негово място, куклата Мехмед Пети.

На 10 Януари 1913 г, отново извършват кървав преврат в Цариград и продължават Балканската война. След военния си разгром, еврейчетата чакат подходящ момент за реванш. И той настъпва, когато българските войски са хвърлени от техния цар-евреин Фердинанд, във война срещу Сърбия, Гърция, Черна Гора и Румъния едновременно.

Останалите без защита 300 000 българи в Източна Тракия са изклани само за 3 дена, от "юнаците" на Талаат, Енвер и Джемал. Това е Юдо-Масонския Триумвират, който съсредоточава цялата власт в ръцете си. Известен е като"Диктатурата на Тримата Паши".

Не Арменския, а Българския геноцид в Източна Тракия, е първото злодеяние на тези трима крипто-юдеи.



Предизвикване на Първата световна война: 1914 г. еврейските младотурци подпомагат платения убиец Гаврило Принцип, който подпалва Първата световна война.

1915 г., в планирания и проведен от малдотурците Арменски геноцид, са избити милион и половина арменски християни.

По време на Войната, разпалена от криптоевреите, тримата юдо-злодеи Талаат, Енвер и Джемал, използват турската армия, както и банди от турци,кюрди и араби(старозаветни евреи), за да изтребят два древни християнски народа - арменците и асирийците. Въпреки над 1,5 милиона изклани арменци, този народ съществува и днес. Но не е такава съдбата на асирийците. Те са унищожени почти до крак.

Цялата геноцидна кампания е ръководена лично от "фюрера" Талаат, който е и вътрешен министър. Именно той, в това си качества на 24 Април 1915 г. издава заповедта за ареста на арменските лидери в Цариград. С това се слага началото на геноцида. След разгрома на Турция, Талаат бяга с немска подводница от Цариград за Одеса, и оттам за Германия. Убит е от спасилия се по чудо арменец, Согхомон Техлириан през 1921 г. в Берлин.

Енвер е военния министър в триумвирата. Именно той дава нареждане на войската да избива арменците и асирийците. В нарушение на Брест-Литовския мир, Енвер използва анархията в Русия след революцията и турските войски завземат Закавказието и Баку. "Героите" му избиват още 400 000 арменци, "попътно" към столицата на Азербайджан. След разгрома, той бяга в Германия с "оная" подводница. Там е първа дружка с немския комунист Карл Радек. После отива при руските юдо-хазари, току що завладели власта в Москва. Около половин година прекарва там. После юдо-болшевиките го пращат със задача в Средна Азия, да вдигне местните мюсюлмани срещу проникналите английски войски. Но той не се справя. Накрая болшевиките се обръщат срещу него.
На 4 Август 1922 г. по случай курбана, Енвер дава почивка на бандите си. Пазен е от 30 свой гарда в селцето Аби-и-Деря, близо до Душанбе, столицата на Таджикистан. Тогава го изненадва червената башкирска конница, с командир Яков Мелкумов (арменеца Агоп Мелкумян). Енвер и другите са разстреляни, само с един картечен откъс.

Третия член на престъпния юдо-ислямистки картел е Джемал. По време на войната е назначен за командващ Турската армия, на Египетския фронт, срещу англичаните. Тук той, също както и Енвер, се показва като абсолютно некадърен военен и губи битката. Тия еврейчета са силни, само срещу незащитно мирно население. В същото време Джемал е и военен губернатор на Сирия с пълна власт. Коли и беси много ливанци, християни и мюсюлмани-шиити. След разгрома той също бяга с "оная" немска подводница. После е в Германия, Швейцария, Афганистан, при юдо-болшевиките в СССР. На 21 Юли 1922 г. е убит в Тбилиси, от арменеца Степан Дзагигиян.
Такава е крайната съдба на злодеите ...

          
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар