вторник, 16 май 2017 г.

…приблизително преди 14 500 години, цялото население на Европа е изчезнало и заменено с друго…


              


Какво тягостно заглавие на статия, но в това има нещо, което ме радва. Не, че хората са погинали. Вижте за какво става дума:

„ДНК анализът на древни европейци показал, че в края на последния ледников период, приблизително преди 14 500 години, цялото население на Европа е изчезнало и заменено с друго.“

Цялата публикация можете да прочетете ТУК.

А на 20 февруари 2013 година съм публикувал статията „Историята на човека започна преди 42 000 години…

В нея описах една идея за прочит на следната сцена от Магура:като сцена на човешката история, защото лентата в горната част може да се възприеме като последователност от периоди. В нея може да се определи началото – това е десният край, защото там лентата е отсечена, затворена и заради това не може да се продължава по нея на дясно. От това място може да се тръгне само на ляво, което показва, че това трябва да е началото. В левия си край лентата е отворена, което говори за отворен край, т.е. за възможно продължение. Така допуснах, че събитията се развиват от дясно на ляво.

А всеки човек записва историята до неговия днешен ден и затова отвореният край на лентата трябва да е деня, в който е рисувана сцената. Ако можем да определим този ден и да знаем колко продължава един сегмент от лентата, можем да датираме събитията по нея.

Никъде не е записано по съвсем очевиден начин „това е еди-коя-си дата“, но има неща, които могат да помогнат. Например, двете точки вътре в слънцето:Те могат да значат периода Второ слънце, който е започнал преди около 14 600 години. Рисунките и от двете съседни сцени са плоски, имат еднаква гладкост на боята, еднакви ширини на линиите и би трябвало да са правени по едно и също време даже от един и същи човек. Значи, 14 600 години преди нашия ден може да е датата на направа на сцената.

А пък в слънчевия календар можем да четем Слънцето и като Земя – календарът може да се чете на две равнища. Тогава около Земята имаме една интересна спирала, която сякаш бива очертавана от единия лъч, от едната ос.А тази спирала удивително прилича на прецесионната спирала, която се очертава от движението на северния полюс по звездното небе заради явлението прецесия на равноденствията. Един прецесионен цикъл трае 25 920 години и се разделя на 12 космически или зодиакални епохи, всяка с продължителност от 2 160 години. Тогава може един сегмент от лентата да значи една зодиакална епоха и да е със същата продължителност.

Така се получи следното:Обаче доказателства нямаше никакви

По едно време се сетих да проверя какво значимо събитие се е случило преди около 25 000 години, защото в тази лента то прекъсва хода на живота. Оказа се, че преди около 25 000 години започва Последният Ледников период, който е достатъчно значимо събитие, което съществено променя живота.

Дотук всичко беше прекрасно.Един ден се намери и тази карта на миграциите на кроманьонците, според която хората са били на територията на днешна Северна и Северозападна България преди 40 000 – 43 000 години, а Магура се намира на това място. Значи, били са в района на Магура пак някъде преди около 42 000 години. И това съвпадение беше отлично.После се намери и тази схема на еволюцията на човешките религии, в която религията Европейски анимизъм е посочена, че възниква преди около 42 000 години, очевидно, в Европа. А къде са били хората в Европа преди 42 000 години – била са на територията на днешна Северозападна България и в района на Магура.

Допълнително, символът на тази религия е „танцуващата жена“ – символ, който изобилства в Магура:
Трябва да ви призная, че всичко това ми се понрави невероятно много. Вече имах потвърждения за началото и за средата на лентата.

Докато не се намери и посочената тук статия, според която праисторическите европейци почти напълно изчезнали преди около 14 500 години. Ето го потвърждението и за края на лентата.

Тука има няколко нови момента, които преди въпросната статия е нямало как да осмисля.

Ще започна с нещо по-старо, за да стигна до новото.Тая част от лентата много прилича на ДНК, просто защото наистина прилича:Да допуснем, че това е ДНК.От началото до катастрофата има един вид ДНК в Европа. Тя изчезва с катастрофата преди около 25 000 години. Последните останки от ненадерталци датират именно отпреди около 25 000 години, значи, наистина едно ДНК е прекратено тогава. След катастрофата се установява нов тип ДНК, което обаче приключва преди около 14 600 години или, както казва цитираната тук статия – преди около 14 500 години.

Какво ще рече това? Ще рече, че последните рисунки са направени от хора в последните дни на съществуването на тяхното човечество.

Може би това обяснява усещането ми, че между нас и тях има огромна пропаст – в начина на мислене, в ценностите, в способностите.

Нали разбирате, тая информация не ми беше известна, когато в началото на 2013 година за пръв път нанесох числата по лентата.

Рисунките от Магура са цялата история и философия на едно европейско човечество, дошло преди около 43 000 години, смесило се в голяма степен с неандерталците, обменило идеи и похвати и родило изконната релия на Европа – тази на Богинята-Майка.

Едно човечество, което с доста трудности е преживяло 13 пъти по 2 160 години или 28 000 години и изчезнало. Поне в огромната си част. Но не съвсем.

Неговото завещание в Магура се е оказало толкова ценно, че и до сега азбуките ни са от там:
Символите на алхимията са от него:Основите на Тантра, Будизма, Християнството, Богомилството, магията, познанията за задгробния живот. Може би и тези хора са получили наследство от някого? Не знам и в Магура не пише. Написаното казва, че историята започва с тях.Те или ние след тях сме разпространили тези знания по света, а с тях и името Магура на повече от 2000 места по цялото земно кълбо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар