Последователи

вторник, 20 юни 2017 г.

Луциферианското наследство - 1ч.

            


''Змията е също мъдрата дума на Ева.Това е мистерията на Едем; това е реката, която извира от Едем.Това е също белегът,който е бил поставен върху Каин...и това е змията, която също се е появила в последните дни във човешка форма по времето на Ирод''
- Hippolytus

Белегът на Каин

Преди няколко години, работници,които работили във една под земна зала под средновековната катедрала в Женева, Швейцария открили странен мозаичен под, който изглеждал да е голяма историческа ценност. Мозайката изглеждала да изобразява икона, която била обичана от Меровингите:Черното Слънце.

Орденът на Сион твърди,че един от неговите първи "командни центрове" е в Женева и ако е така,то той е открит.Скрит далеч във подземните укрития,далеч от хорския поглед,това е една от най-странните реликви на Християнството : плоча и чаша, свързани с легендата на Каин,Соломон, Христос и Луцифер.

Във древния вариант на библейската традиция,така нареченият "белег на Каин" се е вярвали,че се е получил върху първородния адамов син,в резултат от падането на камъка от короната на Луцифер по време на войната в небесата.В резултат на това, белегът е бил във формата на червена змия. Камъкът от короната на Луцифер е станала свята реликва, защото се е предавала в династиите от баща на син и изглежда е започнала тази традиция от Цар Соломон.

Той е наел изкусен занаятчия да направи от камъка плоча и съд за пиене.Според същата легенда,тези две реликви са били и на Тайната Вечеря на Христос.Тази история,колкото и невероятна да е е еблематична за двусмисленият характер
на Луциферианския символизъм който обкръжава непрекъснато легендите за Потомците на Граала-сиволизъм който съзнателно е бил разпространяван всред Меровингите през историята.

              



Първата жена на Адам: Лилит или Мелузина
Мелузина

Всред най-разпространеният луцифериански фолклор,който е свързан с Граала е сагата за Мелузина, жена,която е била половин човек,половин змия. Нейният баща е бил Годфрой де Булион, бивш цар на Йерусалим(или "защитник на Светият Гроб", както се предпочита да се нарече) и пръв сподвижник зад ордените на Сион и Темплиерите.

Именно заради Булион -потомък на Христос, крал Давид и историческата фигура на Лоенгрин-именно заради него
Темплиерите са почитали кръстът на Лоран,като техен езотеричен символ. Този символ се знае в Германия като
Кръста на Лотарингия или Лоенгрин (а оригиналното име е "Лоран") и се казва,че е бил изобразен върху щита на
Лоенгрин. Годфрой е бил наследен като крал на Йерусалим от брат му Болдуин,които е бил пък наследен от Фулк
Черния,член на бележитата династия Ангевин. Фълк се оженва за дъщерята на Годфрой,митичната Мелузина.Както
историята продължава,на годежа й с Фълк,Мелузина отправя много странно искане:тя склонява да се ожени за Фълк,
но искала всяка седмица на Сабат да бъде оставена абсолютно сама.

В тази нощ нейния съпруг не бивало нито да говори с нея нито да влиза в нейните покои. Фълк се съгласява на това шантаво желание,но пък брака им бил чудесен през първите няколко години.Той се чудил защо неговата обична жена ще страни от него и какво точно тя прави през тези нощи.След като не устоял на изкушението,той рискувал много да наруши клетвата си. Неговата жена се превърнала дополовина в змия. От кръста надолу тя станала синьо-бяла змия. Мелузина била толкова ужасена,че била разкрита,че закрещятла до смърт и починала. Казва се, че призрака й,във змийски образ, се явява
и досега и може да се чуе късно през нощта, дори и зад заключени врати.

Във вариант на тази приказка, Фълк бил погледнал през ключалката на неговата жена през тези нощи.Това,което видял е,че Мелузина стояла във вана,нейното тяло било покрито с люспи,а краката й се преврърнали в рибя опашка.Дълбоко притеснен,той разказал какво видял и бил принуден да попита жена си.След като разбрала,че доверието й е било
предадено, Мелузина напуснала и никога вече не била видяна.

Колкото и странни да са тия приказки,много европейски монарси са смятали за голяма чест и гордост,ако в рода им е била Мелузина. Всъщност,според Сабина Баринг Гоулд,броя на царските фамилии в чиито родословни дървета наистина присъствала Мелузина, били доста по-малко,защото доста от тях умишлено били фалшифицирали генеалогичните статистики.Нейната история станала популярна във Франция,Германия и Испания и за това време рядко излизала от печат.

Във ранните,щастливите години на брака на Мелузина, тя родила син на име Гофрей де Анжу.Гофрей евентуално бил подготвян да стане крал на Англия.На раждането на Гофрей бил Бернард Клаво,известен цистерсиански абат и още
един от рицарите темплиери.Още щом го зърнал, той рекъл :"От Дявола дойде,при Дявола ще отиде". Е,сагата на
Мелузина може да е била добре известна навсякъде,но невинаги е била добре приета.Във своята книга "Завладяващото семейство",Томас Костен пише:

“Графовете на Анжу и тейните обични,но грешни жени придобили такава голяма слава през вековете,че хората от Англия се ужасявали,когато те открили че някой от тях(гофрей) е станал крал на Англия.”

Въпреки всичко, домът на Плантагент е дал на Англия някои от най-забележителните монарси,много от които са имали уязвими сърца заради техния митичен произход-този на Мелузина. Ричард с Лъвското Сърце е бил цитиран за неговия луцифериански произход,поради чиято причина неговото семейство е изпитвало ..."недоимък от естествената привързаост към човечеството .”

Историята на Мелузина е имала такъв дълбок отпечатък върху фенската психика,че дори и днес в някои части на Франция разни "Мелузини"(разни куковци облечени като змии) се разхождат по време на Първи май. Всъщност толкова много хора са взели тази история насериозно,въпреки модерният начин на мислене.Остава въпросът-защо фамилии,които произхождат открито от Христос и Крал Давид ще почитат толкова много фактът,че в родословното им дърво е имало жена,която е била половин човек половин змия.

Може да изглежда,че заради пълната недоказуемост за същината на тази приказка,тя е била отхвърлена от историците като чист фолклор.Обаче членовете на това семейство -семейството на Граала не са начинаещи във разгадаването на символи. И образната връзка с Мелузина е много специфична в нейните конотации - тя се отнася до патриарха Авраам и неговата първа жена Лилит,която е била описвана като гола жена именно със змийска опашка.За нас,това означава че Меровингите просто са искали да запазят езотеричната традиция - която държи именно тайните отнасящи се до истинската природа на тяхната кръвна линия.

         



Наследството на Луцифер

Всеизвестен е фактът,че кръвната линия на Граала е свята,защото идва от Христос, смятан от много за истинския син на Бог(Йехова). Но вече става ясно,че династията на кралете,които произлизат от тази кръвна линия са наричани крале-магьосници,защото те са де факто потомци на Луцифер. Много автори твърдят,че тезата е вярна,но пък че това са били много мощни християнски конспиративни теории и съвсем бегло обясняват,защо смятат че е така и не дават някакви значими аргументи, подкрепяйки тази теория.А както един автор-Фритц Спрингмайер,"Наследството на Илюминати"-"в типичния гностичен модел,наследниците на меровингите се смята, че имат едновременно кръвта и на Христос и на Сатаната във вените си".


          


Относно факта,че тази тема (или нейни вариации) се завръща със някои точности и изглежда да е изпълнена с известна доза дуализъм,който се просмуква в историята на тази кръвна линия,ние започнахме да се чудим дали няма такива традиции,от които тя да е произлязла.С течение на обстоятелтвата,такива бяха открити.

Първо, нека припомним,че тази кръвна линия е произлязла от фигура,която е еквивалентна на библейския Каин. В някои равински легенди,ние дойдохме до много интересното твърдение, че Каин не е бил син на Адам, а на Самаел. Смятало се е, че когато Самаел се е появил на Ева като змия, той я е прелъстил, плодът от този съюз е бил Каин.

Самаел е бил паднал ангел, всъщност библейският Луцифер. Ако меровингите са знаели тази част от историята(за което сме сигурни,че са) и са вярвали в това, това е била основата на твърдението,че те са носили и кръвта на Христос и Луцифер.Това твърдение е изразено във Известната поема на Шарл Пеги, която учи:

Ръцете на Иисус са кръста на Лоран
И кръвта в артериите ,и кръвта във вените.
Извор на милост и чистота.

Ръцете на Сатаната са Кръста на Лоран
И кръвта в артериите и кръвта във вените
Същата кръв,извор на злини.”

Някои апокрифни версии на историята с Каин твърдят,че той е бил син на Адам и Лилит,не на Ева.Обаче преди да стане Ева жена на Адам, Лилит е била съпруга на Бога, преди идването й
на Земята като паднал ангел. Всички детайли от нейната история са може би твърде добре известни,за да бъдат повтаряни тук,но е интересното,че от двете алтернативни традиции свързани с това,кои са родителите на Каин винаги включват луциферианската нефилимска кръвна линия. Интересното е,че фактът дали лилията не е получила името си от Лилит, както и онази емблема за тази кръвна линия,известна като fleur-de-lys (широко приела като символ на лилията). Възможно ли е този символ да бъде всъщност...Цветето на Лилит?


                 

Христос разпнат на Fleur де Lys - образна форма

Връзката Лилит/Самаел е също предмет на нашето проучване защото и Лилит и Самаел са традиционно смятани за родители на Асмодей.Не само Асмодей,доминиращият образ,показван като огледално противоположен на Христос в Рен-Льо-Шато,той се казва,че е играел централна роля в изграждане на Храма на Соломон, сданието от което Рицарите Темплиери са придобили тяхното име. Повторението на тази странна фигура на легендите на Граала са се объркали от много изследователи, но сега може да стане ясно,че той и потомците на Каин са били споделяли родство. Дори се казва,че в някои традиции, че Асмодей е бил този,който Мойсей е призовал за да премине Червено море, а не Бог. Въпреки че е представен като демон, името “Асмодей” се превежда кто “Господ Бог”(“Ашма” значи “Господар”,а “деус”-бог).



"Само това, което е било правилно разделено, може да се присъедини правомерно." NIGREDO " От самото начало се срещате с дракона, с хитовия дух, с дявола или, както го наричат алхимиците, с мрака, Nigredo, и тази среща произвежда Страдание ... "- Карл Юнг" Аз съм немощен и слаб старец, наречен дракон, затова се затварям в пещера, за да бъда откупен от царската корона ... Огненият меч причинява големи мъки върху Смъртта ми отслабва моята плът и костите ... душата ми и духът ми се отдалечават, една ужасна отрова, аз съм оприличена на черния гарван, защото това е възнаграждението за греха; в праха и земята да лежа, така извън Трите може да дойде Един. Душата и духът не ме оставят, така мога да видя отново светлината на деня и героят на мира, който целият свят ще види, да възкръсне от мен ... " - Aurelia Occulta Philosophorum

Луциферианският образ намеква за присъствието на Елохимите от Книгата на Битието,където те са житирани като казват “Нека създадем човека по НАШ образ и подобие”.Думата Елохим е преведена от крал Джеймз като “Бог”,но всъщност тя е съществително в множествено исло както всички думи в еврейския език,завършващи с наставката “им”.Всъщност “Елохим” се смята от много изследователи че са идентични с падналите ангели Нефилим,които са известно като Наблюдатели от Книгата на Енох.Вярва се,че “Елохим” е дума с много по-древен корен и идва от вавилонската дума “Еллу” което значи “Сияещите”.Тази фраза има ясен луцифериански характер,защото името “Луцифер” буквално значи “носещ Светлина”.И потомците на Каин които са всъщност обожествените крале на Шумер са били наричани
Ари,дума,отново значеща “Сияещи”.

Шумерската пиктограма за “Ари” или “Ар” както се означаваше преди това е обърната пентаграма, символ ,дълго асоцииран с Луцифер. И фразата “Сияещите” би била чудесно описание на потомците на Еноховите паднали ангели,за които се казва,че имали коси бели като сняг, светли очи и светла кожа, която буквално сияела и изпълвала стаята със светлина.
Шумерските Ари са почти винаги описвани като носещи корона с рога и някои от техните потомци са били описвани легедната като носещи рога. Например известната статуя на Мойсей,тази на Микеланджело го описва с рога на върха на неговата глава,не съвсем уместна за някой,който би могъл да бъде потомък на Асмодей.

Теолозите протестират,че това не са рога,а лъчи светлина.ДА дори лъчи от светлина биха подсказали луцифериански подтекст. Александър Велики,обявявайки себе си за син на бога и той е носил рога.Всъщност на този велик ден,ако говориш с хора от някои Ирански села(които говорят за това нахлуване,все едно е било миналата седмица) ще ти кажат официално че Александър е имал рога и че тези рога са били покрити от дългата му коса.

Кой би допуснал, че Каин би оглавил традиция на неговото име както свидетелствува една странна гностическа секта,наричана Каинити(означена след расата на потомците на Каин).
Както карпократите,каинитите вярват, че никой не би могъл да бъде спасен,освен ако не направи “пътуване през всичко”.Епифаниус ги описва като група “освещаващи...похотливи или незаконни действия към различни небесни създания” като някакъв вид тайнство.нтересно,много учение ги сравняват със Сатанистите.

Широтата, до която меровингите са знаели за тези алтернативни традиции е неуточнена. Дали са вярвали в тях или не е също доста неясно още, но остава вярно твъдението, че са били наясно и са ги изучавали сериозно. По онова време, ръкавите на Водача на меровигнската империя, Стенай са имали изображението на Дявола. Всъщност оригиналното име на Стенай е било “Сатаникум”. И във областта на Рен-Льо-Шато също се съдържат много географски отнасяние към Дявола. В допълнение към статуята на Асмодей във църквата,има един древен каменен монумент във Рен-Льо-Баинс който се нарича “Дяволският Трон” и има легенди, носещи се от стотици години как на него наистина се появявал Дяволът.

Виждайки че луциферианското наследство играе такава голяма роля във митовете на Меровингите, ние се учудваме,
ако следи от него бяха открити в Библията и сходни текстове. Обаче ние все пак успяхме да открием много такива
материали.

Това което грабна нашето внимание са такива истории,които изглеждаха много съвместими с идеята че такива ключови патриарси са били всъщност деца на Наблюдателите. Да вземем например историята за Адам,който е бил първият проповедник на монотеизма и фигура, централна за трите главни монотеистични елигии.Неговото рождение е било,според някои апокрифни традиции предсказано по звесздите не от кой да е, а от самият Крал Нимрод,който е бил заплашен от раждането на Авраам и наредил да се “изколят невинните”-типичен сценаий, във който 70 000 мъжки деца са били избити-в опит да го неутрализира.Обаче майка му избягала всред дивата природа за да го роди във пещера. Както авторът Луис Гинзбърг твърди в “Еврейски легенди” при раждането на Авраам “цялата пещера е била изпълнена със светлината на присъствието на детето в цялото великолепие на слънцето”.

Да сравним това описание със описаното в Книга на Енох, където синът на Ламех,Ной,”осветил цялата къща като Слънцето,цялата къща била пълна със светлина”.По-нататък се индицира, че Авраам е бил от Нефилимската кръвна
линия,това е според една версия на историята, при която майката на Авраам го е изоставила сам в пещерата за 20
дена и след нейното завръщане тя не мохла да го разпознае, защото той бил “станал много голям”. Той е бил много
висок, можел да говории ходи-индикация за божествен, свръхестествен произход. В същност, по-късните хроники
цитират бегло, че Авраам е бил гигант. Както някои от бележитите праотци, Аераам е бил също велик строител.
Легендите на Евреите ни казват това:

[Авраам]е изградил град за [неговите синов от неговата робиня Агар], обкръжена от някаква желязна стена, толкова висока че слънцето не могло да светне през града...Също Авраам ги учил на черното изкуство,с което имал власт над демоните и духовете.”

Тук имаме един бележит библейски патриарх като практикант на черната магия, забраненото изкуство, на което Наблюдателите са учили хората. И Авраам не е бил единствен в това отношения. По-късно Мойсей и Соломон ще бъдат описани като магьосници. Ако три от най-важните книги на Стария завет описват главните библейски персонажи като практиканти на черната магия, тогава може и да се заключи,че някаква окултна доктрина или традиция е била централна във веруюто им и следователно е еволюирала във Юдаизма и късното Християнство? Ние ще изучим тази идея и фигурата на Авраам във по-големи дълбини,но нека сега преразгледаме историята с Якоб.

Става дума за приказката за Стълбата на Якоб,която посочила отправната точка на повечето от нашите опорни моменти на изследване и докато ние откривахме алтернативни версии на приказката във които символизма е все по-видима. Например в апокрифната книга, наречена Стълбата на Якоб 1:1-6 четем :

Той намери място и положи глава на камъка,той заспа там,защото слънцето беше залязло.Той сънуваше и видя стълба която е била закрепена за земята,чийто връх стигна небето. И на върха на стълбата той видя лице на човек,,изобразено от огън. Имаше 12 стъпака водещи до върха на стълбата и на всяко стъпало до върха имаше човешки лица, от дясната и лявата страна...и лицето [на върха беше ]от огън ...[и беше]невероятно ужасяващо”

Стълбата в съня на Якоб би могла да бъде представена като алегория на директната връзка между Бог и човека или синовете на Бог и хората-поколението на Нефилимите от 12те племена на Израел,чийто праотец е Якоб. А “невероятно ужасяващото лице” от огън на стълбата, стоящо на върха се смята да е Бог,въпреки че със сигурност може да се сметне
че това е призракът на ЛуциферТвърдението,че стълбата представлява потомството от 12те племена изглежда да се загатва от 12те стъпала на стълбата,едно за всяко от бъдещите синове на Якоб. Ние намерихме подкрепа на тази идея в Легендите на Евреите,което разказва историята на Якоб във по-дълбоки детайли:

Якоб взе 12 камъка от олтара на който неговият баща Исаак е полагал приношения и каза :Това е предназначението на Бог
да даде на 12те племена да се въздигнат,но те не са били заченати от Авраам и Исаак. Ако тези 12 камъка се обединят в
един тогава със сигурност ще знам че съм предопределен със сигурност, че трябва да стана баща на 12 племена.

В този момент...чудо се случи.12те камъка се събраха и се сляха в един, който той постави под главата си и той стана мек
като възглавница. Той сънувал сън,в който му бил показан ходът на световната история”

Сънят на Стълбата на Якоб е едновременно памет и пророчество. Тя едновременно предсказва идването на 12те племена и намеква за тяхното родство с падналите ангели. В един чуден вариант на тази история, Якоб намазва с масло камъка който му служил за възглавница и това масло е паднало директно от Небесата и Бог хвърля камъка в “Бездната” да служи като краеъгълен камък на неговия храм. Но защо Бог ще иска да има крайъгълен камък в Неговия храм ...т.е. в Бездната?Не и ако шумерския прототип на Йегова,Иа,който е бил известен с Прозвището “Господарят на Бездната”.

Месията-Змия

Един от най-странните символи използвани често във връзка със кръвната линия на Граала и често във крайно неочаквани контексти е този на змията.Ние сме запознати добре със змията от Книгата на Битието като първият злодей във християнската теология-самият Дявол. Следователно змията следва да бъде разглеждана като емблема на злото. Как Тогава да обясним странният епизод, намерен във Стария Завет и в апокрифните еврейски легенди,в които Бог инструктура мойсей да конструира магическа бронзова змия,която щом бъде видяна ще спаси евреите и ще донесе смърт на враговете им? Във някои версвии на тази история се казва че змията можела да лекува хора ухапани от отровна змия.Други отишли толкова далеч,че смятали, че може да спаси техните души. Библейският учен Джеймз Кугел коментира това така:

“Бронзовата змия направена от Мойсей наистина е предизвикала неприятности между интерпретаторите на древни текстове. Преди всичко,предмет направен от човек няма сила да лекува змийско ухапване(при това само някой да погледне на него-това вече вяра ли е или прилича повече на магия?) Това, което е било по-лошо, че тази бронзова змия по-късно се превръща в обект на идолопоклонство.”

Обясненията които идват от интерпретаторите на древни текстове са повече от незадоволителни.Те твърдят,че тази змия била Бог и който погледнел на нея гледал към Бога.Но това не обяснява защо сев дава този образ на Бога и защо Бог ще бъде символизиран от Змия.Всеки въображаем аспект на тази история е в съвършено съответствие със това което ние знаем от ортодоксалното християнство и ранния юдаизъм.Друга версия на тази история,отнесена към Писмото на Варнава казва :
...духът, говорещ към сърцето на Мойсей [му казва] да направи символно изображение на кръста и на него,който страда върху него...Тогава мойсей направил змия-идол .”


Това е много странно наистина.Не само че Бог се представя от Змия,а и Христос.И става все по-интересно.В кабалистичната наука,известна като “гематрия” (при която думите се редуцират до числа),думите споделящи еднакви нумерологични стойности са разглеждани да имат идентична есенция на по-високите нива на значение.В гематрията думите “месия” и “змия” могат да бъдат редуцирани до едно и също число:358.От което следва,че месия и змия са едно и също нещо.

За някои гностици и ранни християнски секти,змията от Книга на Битието е разглеждана не като злодей,а като герой.Тя е била,преди всичко носителят на божественото познание на човека.Бог казал на Адам да не яде от плода на Дървото на Живота,защото “иначе ще умре”.

Но Адам и Ева яли от Плода на Познанието и не умрели.С други думи,Бог излъгал,а змията казала истината.Някои гностици и християни мислили че това е истинският намек на историята,казана в Книга на Битието.Доказателство,че това може да е вярно може да бъде видяно във още по-голяма степен в някои арамейски игри на думи.В този мъртъв днес език,използван по времето на Христос,думите “змия” и “инструктирам” са близкоидентични.Змията дала “инструкции” на Ева да яде от Дървото на Живота и следвайки нейния съвет,тя придобила мъдрост.Погледната в тази светлина,как би могла змията да не се разглежда като герой?

Както преди се каза в Еврейските апокрифи,има история,в която Ева е прелъстена от змията на Едем-Самаел и не Адам,а Самаел е бил този,който е станал баща на Каин.Можеше ли тази странна история да има нещо общо с Мойсей и Христос и те да са били потомци на Каин,поради което да са свързани със символизма на Змията?Може би.Двамата мъже са били очевидно вещи в древните традиции,свързани с тяхното семейство,традиции,които не идват до нас чрез популярното християнство.В някои секти,известни като Офити-Гностици,ние виждаме Христос,в който той напълно е идентифициран със змията.Според авторът Стефан Флауърс в книгата му “Господарите на Пътя на Лявата ръка” тези групи са твърдяли това :

“Христос дошъл като проявление на змията-светлоносец...Тази змия донесла знание на човечеството(гнозиса) за доброто и злото(Книга на Битието 3:1-7) и може да подпомогне човека във получаването на плода на вечния живот,човека да стане като Бога или като Христос.”

Това може да е чисто философска абстракция,обаче тя е интересна,защото не очаквахме,че ще намерим дори една легенда,в която Христос е бил идентифициран със змия,но открихме няколко.Примерът със Мойсей,кабалата,Гностиците-Офити изглежда да показват,че е имало конкретни причини да се направи тази връзка.Ние знаем,че много години след смъртта на Мойсей,направеният от него свещен обект е бил обект на идолопоклонство от израелтяните.
В някои школи на езотеричното Християнство се е смятало,че кръстът на Христос символизира Дървото на Живота. Дори има древно латинско мото, което се превежда като
“Дървото на Къста е Дървото на Познанието”.Ако кръстът на Христос символично се отъждествява със Дървото на Живота,тогава следва,че Христос ще бъде емблема на Змията,която гледа от Дървото.Това може да обясни така или иначе необясними,но пък безусловно свързани алхимични мотиви като този на “разпнатата змия”. Поглеждайки в контекста на Християнската иконография,това се повтаря многократно,тази идентификация на Христос със Змията,а смисъла й не става ясен,освен ако някой не разгледа религиозните идеи,които са били преди настъпването на Юдаизма,тогава символите се подреждат.

В някои древни култури,като Египет,отровните змии са били на почит. В Халдея те са били символи на Бога и Слънцето.Това накарало някои учени да смятат Халдеите за суеверни “змиепоклонници” но това не е точно така.Змиите са религиозна икона,много висок софистициран символизъм. Змията е може би най-дълбоко свързаното със Земята животно
но са били и свързвани и със слънцето.За Халдеите, това може да означава свързване на Небето и Земята,духа и материята.Това е перфектен символизъм,свързан със Христос, пресичане на качества,небесни и земни,човешки и божествени.Понежи змията сменя кожата си, това е идеята за смъртта,възкръсването и безсмъртието.Отново идея, свързана с митовете на Христос.

Примери за такива “змиепоклонства” могат да бъдат намерени и в една еврейска секта, наречена Наасени. Доктрината на Наасените учи,че Бог е бил изначалният хермафродит,както е бил и Адам. Сектата е избрала змията като репрезентация на Бога, защото Змиите са били хермафродитни и са имали способността да се самовъзпроизвеждат.Това е било същество,ПОДОБНО НА БОГ.Възможно ли е Христос,месията-змия,да е бил Наасянин?
Може би.Това може да бъде показано във прякора “Иисус от Назарет”, което е неточно,защото градът Назарет не е съществувал по времето на Христос. А протестантската църква го нарича “Назорея”, друга една еврейска секта, на която Самсон е бил последовател. Бо ако разгледаме този змийски образ, намиращ се в алтернативните традиции за живота на Христос, може ли тази Наасянска хипотеза да бъде поне малко достоверна? Преди всичко,както е било пророкувано медията ще приеме формата на змия както в древни времена в Книга на Битието.

Има основание да се мисли,че има връзка между Наасянската традиция и Халдейската.
Халдейските обожествени крале са били асоциирани символично със Слънцето и Змията и са били синове на Сълнцето,т.е. на Бога. Слънчево-змийският мотив се открива в името на много богове и крале, включително някои централни за нашето разследване.Името Мардук може да бъде преведено като Син на Слънцето или Син на Бога като “дук” значи еднвременно “слънце” и “бог” или “Змията на Бога”. Както може да се разбере,името на Южноамериканския бог Кецълкоатал означава “Слънчевозмийският господар”. А името на Халдейският “сир” идва от “Озирис”,който е също “слънчева змия”. Името на Халдейският бог Оаннес може да се преведе като “Слънчевият змийски господар”. И можем да си спомним за Южноамериканският бог “Ноах Юм Чак”(чието име има връзка със Ной) ,за когото има текст “Доказателство че съм Змия”.

Смята се че змийският образ е очевиден истински символизъм,той въпреки всичко представлява символ,централен в идентичността на Наблюдателте и тяхното потомство-както ще се появи и при меровингите.Може ли този символ да бъде характерен за техните наследници,взаимствани от някои от знатните им предшественици,фигура,дълбоко свързана със идеята за слънчевата змия, може би от някой от обожествените халдейски крале? Много е възможно. Ако това е така,става ясна историята със змията,която станала баща на Каин. Ще забележим,че змийското бащинство,което е било въпрос на чест от боговете-крале на други култури е било въпрос на срам във контекста на юдаизма. Във юдео-християнската версия, Първородният грях не е бил неподчинението,а кръвосмешението на различни раси.
Може ли да се предположи,че първата жена във всички монотеистични религии-Ева, всъщност е била прелъстена от халдейски крал?Името Самаел може да носи някои леди. То съдържа “Сам” което значи “Слънце” и “аел” , следователно думата ще значи “Син на Бога”.Следователно Самаел е змия,която представлява Слънцето и е Син на Бога, очевидно пак символ, свързан със Халдейските крале. Това е причината,поради която Каин, човек споменат в други култури като строител на градове,велик крал е бил направен злодей и изхвърлен от Стария Завет. Смята се че поколението на Каин изчезва във Библейските истории и самият той изчезва на Изток от Едем и следващите патриарси,придобиват тяхното поколение от “третия син на Адам”,Сет.ОБаче,едно по-близко изследване на генеалогиите,свързани с Каин и Сет открива,че не това е истината.Освен за някои “външни” имена прибавени към листата на поколениетон а Сет,двете генеалогии са много близки идентично.

Ето кои са наследниците на Каин:

Енох, Ирад, Махуджаел, Метусаел, Ламех

Наследниците на Сет :
Енос, Каинан, Мхалалеел, Джаред,Енох, Матуселах, Ламех

Съответствията са очевидни:”Джаред” е “Ирад”,Матуселах” е “Махуджаел” и така нататаък.Но двата списъка съдържат “Ламех” и “Енох,само където има едно добавено “Енос” за да обърква още повече нещата..Смята се,че авторите разкриват истинската история,но всъщност те я фалшифицират и заблуждават читателите,но не и тези,които могат да се вгледат.И наистина,приликите не могат да отминат незабелязано.Много библейски учени коментират тези странни генеалогии,някои даже твърдят,че наследниците на Сет са измислица,защото подобна фигура никога не е съществувала.Каин е трябвало да бъде документиран в еврейската история за някакви причини,но тази задача е била много трудна,понеже той е бил известна фигура във древния свят,известен със това че е издигнал големи градове по дължината и ширината на Шумер и Халдея.Той е построил Ниневея,Ерех,Агад(Акад) и Лагаш.Той е смятан за баща на нациите и културите,които очевидно не са имали връзка със еврейската история.Той е построил Вавилон и Вавилонците са били основно видении като естествените врагове на Еврейския народ.:юбопитно,той се явява фигура,централна във еврейската история ,както и извън нея.

Може би в Библията е писано повече за Каин под името на Крал Нимрод от Вавилон.Историческата фигура на Нимрод може,както ни беше показано,твърде близка със Каин и като Каин той е друг,който е демонизиран във Стария Завет.Той е показан като живял доста дълго след смъртта на Каин,нещо с което ние няма да се съгласим.В ранните еврейски и християнски текстове той е известен като тиранин,гигант,който ловил хора и крал,който водил “ война срещу Бог”.Но в царствата,които е оставил зад себе си той е бил почитан като бог векове след смъртта му и по-късните крале ще твърдят че са прероденият Нимрод.


Халдейската връзка

Генеалогията на Меровингите е била обгърната в мистерия за векове и сега ние можем да се върнем назад към Кралете-Пастири от древен Шумер. Ще можем да направим по-прецизен анализ на нашето разследване и много индикации-еднвременно древни и съвременни изглежда да показват важна роля,която Халдея е играела,при това от огромно значение. Например в Книга на Битието,ние виждаме Библейският патриарх Авраам да е бил просто “Халдей от Ур”. За повечето читатели,този очевидно незначителен фактоид би останал незабелязан,но за студентите по древна култура той е зареден със сила,защото Халдея е била Меката на астрономията, астрологията и черните магически изкуства.Толкова много,всъщност думата “Халдей” във много древни култури значи просто “магьосник”. Дори във Северна Европа,думата “галдр” има корен в думата “халдей”. Авторите на Битие очевидно са направили всичко възможно да дистанцират фигурата на Авраам от окултните традиции на Халдея,но Авраам въпреки всичко остава окултист, както в библейските, така и извънбиблейските текстове. Забележете този цитат от Pseudo Eupolemus:

Авраам се отличавал във всичко с благородство и мъдрост:тойтърсил и събирал знанието за астрологията и Халдейският занаят...той пътувал от Финикия и пребивавал там.Той направил добро на финикийският крал като научил финикийците на циклите на слънцето и луната и всичко друго...[в Египет] Авраам живеел в Хелиопол със Египетските царе и ги научил и тях на много неща.Той им обяснил астрологията и другите науки .”

От Artapanus:

“Авраам...дошъл в Египет със цялата покъщина от Египетският крал Фарототес и го научил на астрология.”

И от Йосиф’ Еврейски антики”

....”преди идването на Авраам,Египтяните са били невежи за тия науки,които дошли от Халдеите в Египет,[и след това отишли]при Гърците”.

Ясно е от тези цитати,че Авраам пътувал далеч и съвсем не е проповядвал евангелите на “единственият истински Бог” а просто е разпространил мъдростта на Халдейското изкуство. Тези Халдейски науки изглежда да са ехо от ученията на Наблюдателите и проникнали в Геометрията, Астрономията и движението на звездите и планетите. Да сравним ученията на Наблюдателите,за които Philo пише за Халдеите :

“Халдеите упражнявали ефективно астрономия и отнасяли всички неща до движението на звездите,вярвайки че каквото и да става в света,то е управлявано от силите,свързани с числата и числовите пропорции,търсели числови подредби според циклите на Слънцето и Луната,планетите и стоящите звезди.”

Паралелите между Наблюдателите и Халдеите стават по-големи и по-големи,сега обаче ако се разгледат от традицията цитирана от Eusebius,който пише :”Авраам бележи своя произход далеч назад при гигантите.Те са обитавали страната на Вавилон.Понеже те са били твърде неблагочестиви, били унищожени от Боговете”.Та какво излиза?Две традиции(тези на Наблюдателите и Халдеите) звучат така идентично,защото те са де факто една и съща традиция.Дали са били Халдеите произлизащи директно от Наблюдателите и практиканти на техните традиции? Такава идея се подсила от факта,че Еврейската дума за “Наблюдател” е “Ир”,което много напомня на името на халдейският град “Ур” както и “Ар”, шумерската дума спомената преди това и символизирана от пентаграмата и означава “Сияещите”. Също и наблюдателите са били наричани “небесни наблюдатели”,много подходяща титла за хора като Халдеите, които са се занимавали със астрономия. Може ли Ур да е бил всъщност примордианлият град-седалище на Наблюдателите?Много е възможно.Ур е толкова древен, че за съвременния ум той е синоним на нещо много антично.Всичко това показва че статуса на Авраам като Халдей от Ур е много говорещ.Той също показва,че Авраам произлиза от много стар род,той е “далеч при гигантите”. Да си припомним, че “Авраам се е отличавал с благородство и мъдрост”. В древни времена “благородство” не се отнасяло до характера на човека, а се е отнасял до произхода, раждането. И това ще разкрие наистина истинската фигура на Авраам и неговият произход.

За известно време,обаче, ще продължим нашето изследване на Халдейската сага разглеждайки историята на Крал Гудиа. Той е един от най-ярките шумерски/халдейски монарси и все пак си остава един от най-тъмните и неизвестни в цялата история.Гудиа е бил крал-жрец и архитект,строител на градове и храмове,много напомнящ на Каин/Нимрод.И както се случва,
Нимрод е патрона –светец на Гудиа както е бил и на неговият предшественик.Гудия, подобно на многото пророци от стария завет е имал видения и сънища. В един такъв сън, Нимрод му се явява и му разкрива чертежите на храма ,който е искал да се издигне в негова чест. След като се събудил, Гудия не губил време и вкарал в действие плановете за да направи храм на Нимрод, структура, която евентуално ще бъде видяна от повечето прекрасни такива от това време. Управлението на Гудия показва цъфтеж на културата и цивилизацията в този регион. Той се скитал надлъж и шир в Месопотамия и отвъд за да натрупа дървен материал, Блокове и ценни метали за своите проекти. Той не само построил новите градове но и реставрирал старите също. Управлявайки от столиците на Лагаш и Ур, той предпочитал да не бъде виждан като крал,а по-скоро като свещеник и пророк.Той е бил известен като “Добрият Пастир” поради фактът, че отхвърлял титлата крал,въпреки че името му фигурира в кралската листа.

От всички крале, което са управлявали Халдея или Шумер,само шепа от техните имена са известни извън кръговете на специалистите или от четивата на Стария Завет.Тези, които 
могат да бъдат изтъкнати са Саргон, Камураби, Асурбанипал и оюе някои. Защо, тогава(или как)
би могъл човек със висотата на Гудиа да изчезне хей така в мъглите на историята? Възможният отговор е,че като са чели тогава името на Гудиа е нямало букви,еквивалентни на “Г” и “И”.Ако трябва да ги заместим с букви,много близки до тези които ги е имало тогава, се получава нещо неочаквано:Юдеа.

Възможно ли е Юда, синът на Якоб от който евреите са взели тяхното име да бъде всъщност за пореден път Халдейски крал,както и жрец? Гудиа и Юда едно и също ли са? Ако се обърнем към Стария Завет, търсейки информация,която ще потвърди или отхвърли такова странно твърдение, откриваме пасажи толкова оскъдни и толкова страннни,че не биха могли да помогнат за каквото и доказателство. Ако трябва да разгледаме “Юдейските антики” на Луис Гинсбърг или по-точно в “Еврейски легенди” относно Йосиф, нещата отново остават безплодни.

БОГОВЕТЕ КРАЛЕ


Франкският крал Дагоберт Втори и Династията на Меровингите от които той е произлязъл са били митологизирани по един романтичен начин във аналите както на модерната псевдо-история,така и във местните легенди,но ние малко разбрахме от истинското значение на тяхната примамлива история. Мистичното, което ги обгръща е свързано със святост,магически сили,придобити от дългата им червена коса и дори свещен произход, идващ директно от Иисус Христос-най-великият от най-великите.

Обаче,значението на този произход на меровингите и тяхната античност,откъдето той идва никога не е бил доведен
изцяло до знанието на някой автор или историк.Както Бойд Райс пише по-детаилно във тази статия,ние разкрихме
планини от доказателства,които показват действителният произход на меровингите и мистериите които ги обкръжават и той води директно кътм расата от създания,наричани “Нефилими” или “Паднали ангели”, които създали човечеството такова, каквото е днес както и към една далечна пра-стара цивилизация,много по-стара от тези,които историята познава и от която идват всички главни науки и изкуства,които са основа на античните и съвременните култури. Известно е,в някои култури че Атлантида независимо че има много имена за нея,е била родината на селското стопанство, астрономията, математиката, навигацията,архитектурата,четмото и писмото и религията.Тя е била и изворът на идеята за създаването на монархия .И първите крале на земята са били богове всъщност.

Тяхната раса е била известна под много имена.В Гърцияе била известна като Аннодоти,в Шумер-като Аннунаки,в келтския фолклор Туатха Де Даннан.В семитските ръкописи (Тора,Талмуд,Стария Завет,както и някои апокрифи като Книгата на Енох) те са наричани Нефилим,”Синовете на Бога” или Наблюдателите.Те са описани носещи разни особени атрибути като криле или рога,както и рибешки люспи,но от обясненията е ясно,че това са били костюми носени със символично значение и те са означавали божественост и царска кръв.Боговете са имали тяхна монархия,която е имала закони,подобни на нашите.Те са построили големи градове,храмове и монументи и могъщи нации са се разпростирали на няколко континента.Те са създали човечеството като раса от роби,която да работи в техните ферми и златни мини,както и за други неща. Шумерските легенди потвърждават ясно това:човекът е бил създаден за да “носи хомота на боговете”.Човекът е бил отделен от боговете като домашно животно и е било голямо културно табу всред боговете да споделят техните тайни със хората,дори такива като писането и математиката.Боговете управлявали и над Египет,Месопотамия и Индийската долина,тяхното владичество е било известно в тези три цивилизации.

Глобалната монархия е била коронованата слава на Вековете и по това време е бил установен златен век,който Египтяните наричат Първото Време,когато боговете гледали директно към хората както пастирът тяхното стадо.Всъщност нерядко те са били наричани и “Крале –Пастири”.Техните символи на монархията им е била око гледащо от трон и това око се вижда на банкнотата от 1 долар,представено като липсващият камък на Пирамидата в Гиза,под която са написани думите “Нов Световен Ред”.Ясно означава,че този “Нов Световен Ред” е бил глобалната монархия която нашите Бащи-Създатели(явно няма демократи всред тях) са установили и се символизира от пирамидата,представляващ един перфектен установен имперски ред.През Златната Ера на Боговете,всяко ново въздигане на трона се е празнувало от жертвоприношение на кон,животно,посветено на Посейдон един от атлантските богове-крале и Господар на Моретата.Да припомним,че меровингския крал Кловис е бил заровен със глава на кон.Всъщност има една забавна история,спроед която лудият син на Крал Саргон,Сагара е опитал да завземе трона на баща си,като е откраднал неговият свещен кон.

Конят не е бил върнат дори години по-късно и Сагара,заедно със “синовете на Сагара”,т.е. тези членове на семейството които са го следвали са били принудени да си изкопаят сами собствен гроб.Този гроб по една странна причина е бил наречен “Океанът”.

Било е просто бунтатство,което е довело до краха една велика империя. В някои моменти става ясно,че някои от боговете нарушават договорката.Това е записано във всички земни култури.Някои от боговете намерили жени,които изглеждали добре,влезли във сексуални взаимоотношения с тях и така нарушили главното табу на тяхната раса. Така се появили хибридните човеко-богове.Те изглеждали като дракони,гиганти, морски чудовища, за други се смята че имали нормален човешки изглед,отличавали се със светла кожа и извънредно дълъг живот. ова е кръвната линия,която е довела до появата на Ной, Авраам, Исаай, Якоб, Крал Давид, Иисус Христос и много други-или иначе казано-Кръвната линия на Граала. Легендата разказва,че те научили хората на техните знания,тайни както и духовни доктрини,които само някои избрани хора и техните потомци можели да владеят. Те създали тайни мистерийни ритуалистични училища,тайни организации за да пазят тези познания за поколенията.

Обаче тези действия(женитби,споделяне на тайни с хората) извикало гнева на Най-висшият Бог,както и на другите богове които били възмутени от това междурасово сношение.Това разпалило масивна и унищожителна битка между боговете, която била довела до катастрофа и е известна в легендите като “Небесната война” и “Потопът”.
Тогава,за да изчисти земята от новопоявилата се раса на хора-богове, те изпратили огромно наводнение, което покрило земята. Интересно,но този потоп е споменат във много свещени писания по земята.”Изворите са дълбоки и отворени” казват :”изведнъж огромни количества вода се изсипаха на земята”. Водата е била изсипана като струя с размерите на планина,едва ли не.Земята е започнала да трепери и Атлантида е потънала под солените зелени морски води. Сега става ясно,че аналогията с “Войната в небесата” когато “разбунтувалите” се ангели или богове са били наказани чрез отхвърляне “във земните недра”,едно много значително място.

За да сме по-конкретни,някои от атлантите успели да оцелеят и много книги са писани относно атлантския произход на египетската, шумерската, индо-арийската и културата на коренното американско население(поради което поставяме под въпрос валидността на термина “коренно-американско население”). Малко от тях са успели да избягат и в западна Европа и както е писал Игнациус Доннели “Атлантида:допотопният свят”:
“Галите(разбирай французите” са притежавали традиции,произхождащи от Атлантида които са били събрани от римският историк Тимагений,който е живял през пътви век преди Христос.”Той описва три вида гали:коренното население,което е било подобно на монголите и е населявало дълго време Европа;нашественици,идващи от далечна земя –Атлантида;Арийските Гали.
Твърдението,че меровингската кръвна линия идва от другаде е съвсем ясно,защото легендата,обгръщаща произхода на Крал Меровий е доста странна-за него се казва,че е потомък на Квинотавър-гигантска риба или морско чудовище,което изнасилило неговата майка която отишла да плува в океана.Сега става ясно,защо се нарича Меровий-понеже “мер” на френски значи море. И в някои традиции Атлантида е наричана Меру или Мару(това е и името на прочутата “Световна планина” от източните традиции).За тези богове,навигацията е била от най-голямо значение,защото това е била тяхната военна мощ и гарант за успеха на техните търговски дела(думата “мер” е и основа на думата “мер-кантилен”). Атлантите са били асоциирани с морски хора и са били изобразявани като морски чудовища,със люспи,перки и рога. И са били асоциирани със много животни,чийто символизъм е бил свещен за тях-коне,бикове, козли, овни, лъвове, риби, змии, дракони, дори и кучета и котки. И както ще видим, всички тези неща се отнасят обратно към морските символи, с които тези богове са били асоциирани.

Нека сега се върнем пак към Квинотавъра, който някои са били асоциирали с Посейдон,гръцкият морски бог и според Платон един от най-големите атлантски крале.Други ще видят рибешкият символизъм,отнесен към Христос.,който и без друго е част от тази кръвна линия. Обаче, корените на Квинотавъра са доста по-стариот него. Нека разделим на срички думата “Квин” означава “Крал”, а “Таур”-Бик. Кралят има отношение и към Каин, койо се смята за бащата на определен клон на това семейство на Граала.

Кралят-Бик който плува в океана е нещо,което има отношение към много древни култури, повечето отиващи към Месопотамия. Всъщност, той идва от династията на кралете, които управляват над допотопния свят и са били асоциирани със морето, както и с различни свещени животински образи.Тези крале са Саргон Менес и Нармар. Тяхната историческа реалност се е превърнала в легенди,които разказват за страна на богове, дошли от морето във различни точки от времето и учили човечеството на основните изкуства на цивилизацията-селско стопанство, металургия,
архитектура, навигация, математика, медицина и др...Те са били известни с различни имена Еа,Енки, Дагон, Оаннес, Мардук или Меродах.Те са били описани като полу-риби полу-хора, полу-козли, полу-бикове.Става ясно, че това са били костюми, които са ползвали и тези богове-крале са използвали този архетипен образ за да се обожествят в съзнанията на другите.

Дагон,Оаннес и Енки са синоними в основата си и интересно-Мардук или Меродах,е негов син,както Меровий е син на Квинотавъра. Дагон е бил описван като риба,а на глават аму е имал устни които са се извивали нагоре и приличали на рога. Това може да е бил коренът на един стар обичай за прикрепяне на рога на главата на крал.
Това е и исторически видно във произхода на митрата,която Папата носи. Сега става ясно защо във след-смъртната снимка на Беренжиер Сониер,лежащ на смъртния си одър, този малък парижки свещеник е виждан да стои близо до митрата на Епископа.

Християнската църква винаги е била свързвана с рибата.Христос, както и Йоан Кръстител и всички ранни християни са използвали символа на рибата за да се разпознават помежду си. От името на Дагон –Оаннес идват и други имена като “Уранус”,”Оуранус”,”Йона”,”Янус” и “Джон”.Може би вече става ясно защо Великите Майстори на Орденът на Сион приемат символично името на Йоан.

Сричката “Даг” означава “риба” което се отнася и до племето “Догони” от Африка,което и до ден днешен изумява астрономите със напредналите си познания относно тази толкова далечна, на светлинни години,звездна система от която, по техни думи са дошли техните богове и които са били хора-риби. Интересен е въпросът доколко думите “даг” и “дог”(на английски-куче) са етимологично свързани. Но единствената връзка остава Сириус-звездата от които тези хора-риби са дошли.Сириус е наричана “Кучешката звезда”. От Дагон идва и думата “Дракон” ,библейската фигура на Левиатан,Господарят на Дълбините,титла отнесена и към Дагон.Всички тези богове са били наричани с имената “Господарят на Водите”,”Господарят на Дълбините”,
“Господарят на бездната”,които са се предавали дълго от баща на син във глобалното кралство.ТЕ са били и специфично свързани със Потопа и Ной, който е унищожил тяхното кралство, за когото причина е била съвкуплението между хора и богове и е довела до появата на кръвната линия на Граала. към когото принадлежат меровингите. Затова те са били отнесени към Бездната на Подземния свят.

Енки е известен още като “Господарят на Земята” и поради тази негова “амфибийна” природа ,идваща от техният прародител е управлявал над земя и море поради което меровингите са били асоциирани със жаби. Но този “Крал на Земята” е и Сатаната. И поради това е исторически ясно,че Енки,като “Рибо-Козел-Човек” е прототип на зодиакалният знак на Козирога и се отнася до съвременната концепция за Сатан и Луцифер.

Нещо повече,известно е че основният епизод във “биографията” на Енки е неговото бунтарство срещу Енлил за наследството на глобалният трон.Енки е убил евентуално Енлил, нещо което е отнесено към Египетската митология за Сет, убиващ Озирис и може би библейската история за Каин, убиващ Авел. Каин става крал, както и се разбира защо Енки е наричан Квинотавър.Идентичността на Енки и Енлил със Каин и Авел има още една доказана основа, а тя е че и двамата-Енки и Енлил са синове на Ану-в някои легенди те са боговете-крале на Земята, както и Каин и Авел са синове на Адам или Адаму, първият човек. Адаму и ани се явява да бъдат свързани етимологично.

Тази семейна вражда се е превърнала в дълга и изтощителна война между боговете,които се разделили на два лагера. Това са всъщност двата лагера, които са спорили за това дали да се влиза или не в отношения с хората и поради което по-късно се е появила кръвната линия на Граала. Тези които са подкрепили по-късно Енки/Сатан/Каин са били основно онези, които са били влезли в сексуални отношения за да създадат нова раса, която да ги подкрепи в битката за Трона. Но те са били надвити. И те са изгубили “Войната в Небето”, били са хвърлени в Бездната и според легендата те са отищли във владенията на Сатан и Земята е била наводнена за да бъде изчистена от техните потомци.

Обаче, според легендата тези богове,които създали хибридната раса опитали да се свържат с един от техните най-обичани потомци-наричан Ута-Напиштим във Шумерските легенди,а в Стария Завет-Ной и му помогнали да се спаси той и неговото семейство, като запазил семето на хибридното потомство(в името на Ной се съдържа думата риба-“наПИШтим”, поради което Ной е свързан много със Оаннес/Дагон/Енки). Ние виждаме остатъци от Ведическите легенди от Потопа,в който оцелялото семейство е предупредено от рогата риба за предстоящото бедствие и тя е била наречена Ману(който е всъщност Индийският бог Вишну). Той им казва да построят кораб, след това да го свържат с неговия рог и той ги теглилкъм висока планина. Следователно става ясно,че Вишну е еквивалентен с Енки/Дагон/Оаннес-който е спасил Ной от потопа.Обаче същото това се отнася към Стария Завет,към Йехова,който е причинил потопа.Всъщност думата Йехова или Иах произлиза от името на друг шумерски бог-Еа”Господарят на Потопа”.Също така,Левиатан или Дагон е отговорен в някои отношения за “изригването на водите на Потопа”.Това се явява и в Апокалипсиса, Книга на Откровенията също така. Левиатан, както и другите морски богове е бил господарят на бездната или Абзу във шумерските легенди и тези води са поддържали земята отдолу,към бездните на Ада.И сега ако се вгледаме, името “ЛЕВИатан” е най-много свързан с еврейското име “Леви” и “Родът на Леви” е свещеническа каста всред Евреите от които част от Христовото потекло идва.

Тази двойнствена тенденция се свързва едновременно както с Небето,така и Пъкъла,със Христос и Йехова,Сатан и Луцифер от която произлиза и историята на династията на Меровингите както и другите родове на Граала и цялата история за Граала въобще.Този символизъм се вижда и в Рен Льо Шато в двете статуи на входа –на Иисус и Асмодей стоящи на шахматен под който символизира баланса между доброто и злото.Този принцип е отнесен директно към надписа,който стои над вратата “Това място е ужасно,но то е дом на Бога и Порта към Небето”.Тази фраза се явява към две много важни места. Едното е Библията, когато Якоб вижда стълбата водеща към небето с ангелите които се вдигат и се спускат. Другата книга е Книга на Енох когато Енох е предприел неговата разходка в Ада. За Бержие Сониер, който е сложил тези странни декорации на входа на църквата в Рен Льо Шато, този храм представлява вече един портал както към Небето, така и Ада.

По тази причина двойният кръст на Лоран символизира дуалността, която, по всичко личи е асоциирана с Меровингите. Така са и описани във поемата на Шарл Пеги,в която се казва, че “кръстът на Лоран са ръцете на Иисус” но и “кръстът на Лоран са ръжете на Сатаната”.

Връзката между Сатан и Иисус споделящи една и съща кръв е много важна.Има традиция,според която в Книга на Енох и много други, Иисус и Сатан са братя, двамата са синове на най-висшия бог и са стояли до неговия трон на Небето от лявата и дясната страна. Това може да е друга метафора за Каин и Авел. Обаче Сатан е син на бога,неговият най-обичан ангел и най-светла звезда в небето.В книга на Енох, Наблюдателите или Нефилимите се отнасят като звезди с различни наблюдателни кули,които гледат от Домовете на Зодиака. Да припомним,че древните са смятали небето за едно голямо море,чиито води са “небесната твърд”...и така до идването на Потопа.

Обаче този символ е много по-стар от днешните концепции за Христос и Сатан или Луцифер. Както Бойд Райс казва, този символ може да бъде отнесен към йероглифите на древен Шумер,където е бил произнасян като “Кхат” или “Кад” и понякога “Код”. Това е друго име за “Кхатти”, което се асоциира с цялата раса и главната за тях религия-Аммару или “Страната на Запад”(точно както “Меру”,алтернативно име за Атлантида).
Тази страна е била символизирана от Лъв,който придава царственост. Но от тук сякаш идва и думата “Котка”.Ще се съгласим, че тук се крие и коренът на думата “катари”-еретиците които са свързани със Светият Граал,които окупирали Лангедокският регион на Франция,върху които меровингите управлявали, както и Адам Кадмон или примордиалният човек на алхимията.Ще се досетим и за Аккадия,месопотамското кралство което е дало и името на Аркадия(също и Акация), традиционният извор на Надеждата и символ на Възкресението от смъртта.Това хвърля още светлина върху “Et in Arcadia Ego” която се отнася към други атрибути на Рен Льо Шато и Меровингите. Тази фраза е илюстрирана от Никола Пусен, със сцена на гробница и човешки череп и трима овчари. Гробницата и черепа символизират смъртта, докато Изворът на Акация, подсилена от думата Аркадия символизира възкръсването от смъртта.

Овчарите, обаче са представлявали божествените крале на Атлантида и кръвната линия на Граала и са били известни като Кралете-Пастири, нещо което се отнася и до Иисус. Това подчертава, че глобалната монархия на тези Атлантски богове ще се вдигне отново от гробницата, може би чрез меровингската кръвна линия. Архетипът на падналият крал който един ден ще се върне или кралството, което е изчезнало но ще се върне отново,в един по-различен вид, в една нова златна ера. Тя се е използвала ефективно от последният от меровингските крале,който успешно е управлявал в Австрийската империя-Дагоберт Втори. Целият живот на Дагоберт е описан в митологеми и архетипни образи. Неговоти име даже е свързано със Граала-личи че има връзка с ДАГон(ДАГоберт). А думата “БЕРТ” идва, според авторът L.A. Waddell от думата “БАРА” или “ПАРА” или англиканизираната дума “Pharaoh”(Фараон),жрецът крал на Храма или КЪщата. Интересно,но понякога името Дагоберт се среща и като Драгоберт, което просто ще значи “Звярът от дълбоките води”,Драконът Левиатан.




Източник: http://indigota.com/index.php?topic=2624.0#ixzz4kZc8MVoZ

2 коментара:

  1. Интересни неща, ама правописът.... кофти!

    ОтговорИзтриване
  2. Само сте си загубили вренето в писане ! Големи глупости и недостоверна и лъжлива информация сте писали

    ОтговорИзтриване