сряда, 14 юни 2017 г.

МИСЛИ ФОРМИ 17„Щастието е пеперуда, която, ако гониш, винаги ти се изплъзва. Но ако седнеш тихо, може да кацне точно върху теб.”
Натаниъл Хоторн


          

Недей в пламъци гъсталака да обгръщаш,
мое сърце, и тихо бъди;
дръж езика си прибран,
понеже езикът ти е огън.
Руми


"Избягвай заплетените идеи,
развържи се в по-висш свят.
Ограничи своя говор,
заради вечния съюз.
Изостави живота и света
и намери живота на света."
Руми


"Ти от клетката избяга.
Крилата ти разперени в размах.
Не чакай - полети Сега!...
...Aко е леко твойто БА
Океанът на Съзнателността е обширен
и нашите форми се клатят/плуват на повърхността му
като празни чаши, докато не се изпълним с неговите води
и тогава потъваме в дълбините му.
Руми


"Смири се, или ще бъдеш погубен. Ти хранил си семена на заблуда и практикувал си презрение." Руми


"Не съм от този свят
или от следващия,
ни от небесата или от чистилището.
Мястото ми е, където място няма.
Следата моя е безследното."
Руми"


Един свят от тази страна,
друг оттатък,
докато стоя на прага.
На прага стоят само тези,
чийто език е тишината.
Руми


Аз съм всички същества,
въртяща се галактика,
еволюиращият интелект,
въздигането и падението.
Това, което е, и което не е.
РумиИзпразни чашата на своите желания,
за да не бъдеш опозорен.
Спри да търсиш навън
и започни да гледаш навътре.
Руми


Приеми последствията от това,
което правил си в гняв
или поради алчност,
или за да издигнеш своето его.
Не вини съдбата!
Руми


Както малко по малко
въздухът краде водата,
така и възхвалата се пресушава,
и изчезва в глупавите хора,
които отказват да се променят.
Руми
Между огледалото и сърцето
разлика една стои -
сърцето крие тайни,
а огледалото не може.
Руми


Ако искаш чисто огледало,
погледни към себе си
и виж истината там, безсрамна,
която в огледалото се отразява.
Щом металът може полиран да бъде
до повърхност огледална,
от какво полиране тогава
огледалото на сърцето се нуждае?
Руми


Изостави тревогите си и
бъди напълно чист в сърцето,
като лице на огледало,
което не съдържа образи.
Когато празно е от форми,
всички форми са в него.
Никое лице не се срамува 
да бъде толкоз чисто.
Руми


Бушувай като океан,
недей се разпилявай
като буря.
РумиНямам общо с това да съм известен
или мнения велики да изказвам,
или със срам да съм изпълнен.
Нищо назаем не търся.
От никого нищо не искам.
През всички хора аз тека,
единственият мой другар е любовта.
Руми


Ти бе роден от лъч
на Великолепието божие
и получи благословиите на звездите.
Защо още страдаш в ръцете
на несъществуващи неща?
Ела, върни се при корена на корена
на своето Аз.
Руми


Макар и в земна форма,
твоята същност е чисто Съзнание.
Ти си пазачът безстрашен
на божествената светлина.
Ела, върни се при корена на корена
на своето Аз.
Руми


"Ние треперим ужасени
само при мисълта,
че ще се стопим в небитието,
но небитието се страхува
много повече дори,
че човешка форма може да приеме!"
Руми


Бъди нащрек! Спри да изричаш „утре".
Много „утре" са идвали и са отминавали.
Ако не внимаваш, времето за сеене ще изтече. 
РумиЕ, добре, за Онзи, Който Присъства Навсякъде,
този свят е един атом.
Руми


Душата, придобила в самата себе си сила, която се издига над земните неща и остава вярна на себе си и в радост, и в страдание, пребъдва във Вечността.
Махабхарата: Кришна към АрджунаПобеждавайки егото си, мракът в теб ще се разпръсне от светлина.
"Булото на Изида, за което се говори в древната традиция, представлява тайнствата на живата природа, в които само един Посветен е способен да проникне. И понеже е част от природата, човекът също е покрит с було: затова му е толкова трудно да опознае себе си, хората. Истинското знание изисква той да успее да се издига до най-висшите райони на Духа. Когато престане да вижда себе си и другите през деформиращото непрозрачно "стъкло" на духовните си тела, той най-после ще започне да разбира какво е животът в тези възвишени райони.

Скрит под слоевете на материята, живее дух, искра, неописуемо, всезнаещо и всемогъщо същество. И всеки човек, който чрез аскетизъм, молитва и всеотдайност е способен да се подчинява на изискванията на духа, вижда пред себе разбулената Изида ."

Омраам Микаел АйвановДУШАТА

Душата е есенцията на добрите ни дела,
придобита през един живот.
Тя повдига нашите чела
и ни тласка към възход.

Тя на аурата е златото,
за духа ни е храна,
свети денем край телото
вплетена в лъчиста светлина.
"Много от грешките, които виждаш у другите, са собствените ти грешки, отразени обратно към теб. В действителност, ти жигосваш и обвиняваш себе си.“
Руми

Няма технология, която да е в този момент до толкоз напреднала, че да ви защити от Сивите и техните набези. Помнете, че те контролират в телесното и в големи части на астрала. Вашата истинска защита се крие в това да интегрирате знанието, за това кои наистина сте....без да го знаете съзнателно :) Онова дзен спокойствие... абсолютна тишина от вътре, нито трепет.

Ако не сте достатъчно оперативни да ги изтрещите в астрала, ше ви цицат, не може да избягате. Забравете, че ще избягате от това, телата ви не са ваши....Те са продукт, който си има създатели и те си бачкат по разработките...Това, че вие използвате тези тела за шлаяене през 3D-то в човешки облик.... Ваш си е избора.... Никой не ви е виновен. Изпадате в конфликти, защото нямате памет а вътрешно усещате нещата. Именно този вътрешен усет, но без анализирането на мозъка, са беглите опити на Духът да вземе контрол над съзнанието на тялото :) Евентуално един ден всички ще достигнете ниво, от което ще се повече Дух и по-малко Тяло :) Няма да ви го пожелавам... то ще се случи.
Вашите тела имат предпрограмирано съзнание, и именно то е водещото в огромната част чоловеци. Над 97% със сигурност! Мозъкът с цялото му анализиране и цялото социално програмиране са направени за да работят by design, те са просто машини четящи оригиналният source code, който е стриктно пред-програмиран.

Щото има и овче подсъзнание, има и телешко подсъзнание, то е същото! Това е програмата, или по-скоро нейният source code...Езикът, на който е написана служи на машината, която я чете, в случая телешкото колективно съзнание, или човешкото, все тая от определена гледна точка... :)

Гледайте на себе си като на компютри амигос, това би ви дало много козове за собствената ви реалност.

Масата хора просто не могат да download-над информациите от подсъзнателното, защото са....стари машини, и просто не са способни да четат междуизмерен език на програмиране.

Боравене с общото подсъзантелно, чисто и просто е задънена улица за огромната част от човеците. Не, че определени техники и методи не са оперативни, напротив, оперативни са и то много, но тук имаме в предвид засядането в концепти и идеи... Друга мъъъничка част обаче има капацитета да влезе, да извлече и да излезе без да заседне, и това е така, защото тази малка част от човечеството е на друго инкарнационно ниво...

            


Води се борба кой да владее планетата и кой да бъде господарят на човека!
“Майсторът” отдолу е съвършено различен от стандартното понятие за дявол. Дяволът от приказките е безобидно псе, което подскача покрай тази Сила. Сила на разума, която не е свързана с душата на човека, но го владее като разум. Тази разумна сила е Луцифер. Тя е допусната да действа от Небесният Отец, положил Божието начало у човека. Тази сила действа чрез т.нар. Посветени или Илюминати. Кръг от хора които изповядват преклонение пред тази сила на име Луцифер.


Всеки от тези посветени или илюминати е “майстор”. Също така и маг. Но този Майстор, който е най-отгоре на Пирамидата , не е просто евреин, нито просто даже и хазарски евреин, нито юдеин, нито пък “ешкенази”, той е преди всичко космополит, интернационалист, посветен или всъщност “илюминат”.
“Изтъкахме си платното, ритнахме си кросното.”
Толкова приказки за евреите – за и против. Кому е потребно това, чия воденица обслужва? Та и накрая, абсурдния спор, как е възможно да се избиват евреи, от страна на самия Хитлер, след като последният бил роден в семейството на Ротшилдови.
Целта е проста, да се създаде антисемитизъм, която накратко е осъществима чрез приказки срещу “чифутите”. А от това, да се възползват впоследствие тези Отгоре по горните етажи на Пирамидата! Тоест Високите Посветени или Високият Елит, играчите в сянка!


                     


Създаването на човек с високо разумно начало,но без сърце и душа, е целта на Луцифер

Ако се вгледате в американската банкнота от един долар, освен пирамидата с всевиждащото око, която е символ на илюминатите, чиято щафета са приели членовете на “Череп и кости”, ще видите и надписа MDCCLXXVI . Всъщност това са латинските цифри, еквивалент на арабските 1776 – годината, когато е бил основан в Бавария орденът на илюминатите. В полукръг над пирамидата има надпис на латински Novus ordo seclorum – нов бездуховен свят.

Каква е все пак целта на тези илюминати? Да изпълнят своя план. А той какъв е? Дали се изчерпва само с изграждането на храма.

Над тази цел и изпълнението на отрицателно заложената програма на богоизбраничество, стои една друга генерална цел – да се покори и овладее планетата в името на Луцифер, Зад ритуала и богоизбраната доктрина и нейното осъществяване, стои нещо съвсем практично. Кое е то? - Властта над човешкия род в името на Луцифер и създаването на синтетичното човечество.

Това е човечество не въз основа Плана на Отеца. Луцифер прави опит да създаде човечество, което от гледна точка на духовната тъкан, отсъстваща в случая, е изкуствено, тоест човечество без душа, съдържащо само разумно начало.

Опитът да се създаде Универсална религия или Единна религия, /Единна религия е различно от понятието за Единна вяра/ това е от Луцифер. Опитът да се обедини човечеството под формата на Глобализация или Нов Световен ред със старото човечество, това е от Луцифер.

Любими методи за манипулация на Луцифер е съзнанието сред масонските ложи.

Посочва се дадена цел и чак в последния момент, се показва какво се крие под наименованието например на понятието “Велик Архитект”.

Ниските етажи на пирамидата не знаят към какво се стремят, те просто щурмуват някаква светла цел или идея. В последния момент се разбира, че под т.нар. “комунизъм” е стояла цяла една сатанинска доктрина под флага на Тайни общества от Илюминати.

Светлото бъдеще на комунизма се разкрива в хода на десетилетията, когато се разбира разликата между думи и дела.

Йезуитският лозунг, че целта оправдава средствата, че всъщност в името на делото, човек трябва да има две лица, че всъщност, е необходима конспирация за да успее това велико дело, всичко това са извадки от Метода на Луцифер

В името на доброто, използвайки присъщия исконен стремеж в човека да върши нещо творческо, светло и добро, да даде на човека импулс, който да го заведе към ниските локали.

Опити да обединение, за светли дела, революции, освобождаване от тирания, преврати, всичко това все върху една финна струна - човекът да се прояви като герой и освободител.
В този смисъл Луцифер се явява също и като крадец на творението на Създателя, защото той умело се възползва от вече вложеното в човека и точно там е Великата експлоатация на стремежа да се прави добро!

Най-жестоката манипулация!

Колко милиони години ще изминат за да разбере човек, че не всяко добро е в негово благо. Че не всичко което се представя за добро и светло е в действителност - светло.

Че единственият път за развитие, който е оптимален, това е пълното доверие в истинският създател, и тогава ако той бъде слушан, не може да стане грешка в дилемата – наистина ли онова светло и добро се оказва благо!

Човечеството страда понастоящем от стремежа на отделни герои да направят светло и добро, което като импулс им бива вдъхнато от Луциферианския план.
Очевидно е, че всички сили и добродетели на низшите тела не са открити/струпани само в едно нещо, но са разпръснати сред много от съставките тук сред нас; затова е необходимо, ако има стотици добродетели на слънцето, чрез толкова много животни, растения, метали или камъни, да съберем всички тези заедно и да ги съберем в една форма, в която ще видим всички добродетели, които са обединени.

Франсис Барет, Магус (1801)


Пийте от виното на медитация, вкусна чаша с перфектна концентрация.Отец Гелеменов: В София срещам хора, които съм погребал преди години

Покойниците се явявали преди Задушница с поръчки за супи, лимонада и ракийка

Наистина ли на Черешова задушница (3 юни) можем да видим мъртвите роднини

Съгласно трихотомната теория човекът е изграден от дух, душа и тяло. Духът е съвършен, той няма нужда от молитва, но не така стоят нещата при душата. Тя пази като на запис добрите и лошите ни дела. И един ден, когато отлетим, душата отива на съд, за да дава отчет за живота си тук, на Земята. Оттам идва и Задушница т.е. „за душата“, а е черешова, тъй като съвпада с времето на черешобера.НАСА откри произхода на лунните кратери


Не “осветявай” там, където не е нужно, не се включвай в “игра” с изгладнели ловни кучета!


В ортодоксалните религии има много повтарящи се ритуали, чиято цел е ментален контрол над хората, задържайки в съзнанията им строгите догматични вярвания, смесени с едно постоянно ниво на безпокойство. Когато разумът на човек е зациклен, догматичен и настроен към ритуалите, той се затваря и губи достъп към освободените и разчупени гледни точки!


В нашата матричка заплатата може да се разглежда като наказание за неумението да крадеш!


Имаме си истински земен езотеричен театър. В представлението му има голям брой наивници, които смятат, че като си заплатят някаква сума с хартийките с цифри, ще получат “на тепсия” всичките вселенски тайни и ще могат да се нарекат “просветени”. Но това, което пропускат е, че на такива семинари могат да получат единствено начална информация (а не знание!), което никога няма да замени трудната работа над себе си. В резюме – няма просветление срещу пари!

                                               

Всеки има право на желания. В този момент, когато даден човек(или юрганизация) започне да се бърка в желанията на друг човек, това носи незабавни последствия от въпросния избор: “да се бърка в чуждите желания”. Така на човека( клетка от даден клъстер- кошерен легион) му става безинтересно да се занимава със собствените си желания и иска още повече да се бърка в чужди желания, да се намесва в чуждия избор… и много скоро ще му остане само това, понеже нивото на личните желания се свежда до едно-единствено желание: да се намесва в чуждите желания!


Тези, които таят в себе си ненавист (а ненавистта се ражда в момент на лъжа: да откъснеш вътрешното от външното) – ще доказват само своето безсилие. Те ще направят всичко възможно и дори невъзможно, за да защитят своята безпомощност и безсилие. Ще стесняват света до “оградени зони”, ще се опират на шаблони, ще се ограничават по всякакъв възможен начин….
                                              

“Тъмни хакери” има най-различни. Това може да е бабичка в транспорта или трол от някой форум, провокиращи ни към негативна емоция. Но има и по-сложни персонажи, които умеят да отклоняват от пътя хората. Поради наличието на канал към дадена сила (или по-скоро егрегор) и поради тази причина – повишено енергийно ниво, “тъмният хакер” има особена харизма, позволяваща му да увлича след себе си мнозинство от хора!


Всички религии говорят за Бог, как е добре да се обръщаш към него, колко пъти да си удариш главата в земята, колко пъти да кажеш молитва. Но дали всеки молещ се на Бога става свободен и осъзнат? Става ли свободен от системата и престава ли да поема информация, която е предназначена да му въздейства? Не, тъй като религията е една подсистема, в която също е нужно да слушаш главния и да правиш това, което ти нарежда.И хората още по-силно изглупяват и използват благата на системата, медицината, образованието и т.н. Освен това, те изобщо не се замислят дали Бога – баща и майка на своите деца, действително иска те да удрят главите си в земята и да се молят до припадък, за да ги чуе!


Живеем в система. Това е всичко, от което зависим, без което не можем да правим свободни стъпки. На практика хората живеят, работят и почиват в една огромна клетка, ден след ден ходят на работа, за да си подсигурят храната ( в пряк и преносен смисъл), която препоръчват и съветват лекари, психолози, политици и други “юнаци с накривени калпаци”. Това всъщност е огромен комплекс, чиято цел е съзнанието на биороботи (или просто роби)“Болшинството хора преживяват промяната, която наричаме “смърт” без да осъзнават и след това даже не знаят, че са “умрели”. В пълно неведение за своето изменено жизнено положение, захванали се за лъжовни възгледи, те дълго остават на земен план. Такива несведущи духове много крепко се държат за своите религиозни представи, при което често въздействат негативно на хората, все още живеещи в земно тяло.
Религиозните проповеди, призоваващи към покаяние, могат лесно да предизвикат различни извращения, понеже те биват винаги посетени и от невидими религиозни фанатици. Те самите все още не знаят, че са умрели, а и не са търсили по-висши светове. Заради това те остават пленници на своите по човешки ограничени.представи за вярата, и със своето присъствие довеждат своите (все още живи) братя по вяра до пристъпи на лудост”

Карл Уикланд – “30 години сред мъртвите”

                               
                                      

Навсякъде има вход, всичко има продължение. Изписваш лист от “съдбата” и…. веднага идва новата “съдба”. И продължаваш съществуването с пореден чист лист!


Невъзможно е да видим перспективите, докато сме “заключени” в рамките на маловажни и отвличащи теми. Нужни са ни панорамен план и хоризонт, откриващи безкрайността!


С думата “близък” бива наричан този, който е близък по дух, който излъчва на същата или много близка честота.
Близост-разбиране-чувствителност-съкровеност…

Saddam Hussein Ghostbusters Bush Cheney and Rumsfeldt


Дали се боите от привидения? И защо? Ако например в течение на живота сте имали добър приятел, който е бил до вас, то няма никакви причини за него да ви бъде по-малко приятел и след като е преминал от другата страна на съществуване. А повечето се боят от привиденията, понеже това е нещо различно от нас, защото религията учи, че те не съществуват или могат да бъдат видени само ако си магьосник или си приближен на магьосници, или нещо от този род. Страхът е от това, което не се разбира и си струва да се позамисли човек над това – какво ли би било, ако нямаше паспорти и езикови бариери, ако имаше по-малко войни…


Можем да отсеем три типа съзнание у хората, живеещи на Земята: материалистично (битово), религиозно (фанатично) и метафизично (трансцендентно)


Целият умствен и разсъдъчен живот, проявяващ се в тялото, се отнася към духа, а не към тялото!


Реалността може да се изменя, а по-точно да се редактират понятията, върху които тя се базира! Пример – някога на всеки са казвали, че човек не може да лети, но сега са на разположение данни, не оставящи съмнение в способностите на отделни индивиди за левитиране!


Военните празници с маршовете и бойната техника, с това мисловно се поддържа състояние на война, подхранвайки с масови изблици на енергия тази същата военна реалност.

Ако там се вкарат огромни количества енергия, тя може да се използва и като вид резервоар в интерес на създалите тази реалност за всякакви техни нужди.

Достатъчно за целта е да се навърже тематиката, да се активира препълнения резервоар и да се настрои честотата на предавателния канал.

В качеството на проводници са живите хора, които използват еднакви емоционални вълни за старото и новото събитие!


Както излиза, най-страшния жанр не са филмите на ужасите. Изпреварват ги светлите и добри измислени истории за любовта. Те заставят хората да вярват и да търсят това, което го няма!


Колко по-различно би било, ако с ясни и достъпни понятия се изложат и разтълкуват на хората като цяло същността на Бога и отвъдния живот. Но вместо това, чрез използването на страх, суеверия, догми на вярата и най-различни форми на вероизповедания, един кръг от заинтересовани държат човечеството в зависимост и то до ден-днешен все още не е постигнало освободеност, понеже няма и яснота по гореспоменатите въпроси!


Препоръчително е замисляне над това, че светът, в който сме принудени да съществуваме е само отражение на съвършено различни събития, които произхождат извън общочовешката парадигма, наложена от разни “юнаци с накривени калпаци”!


Звук за твоето Аз е М, а звукът, за този, който отваря всички врати е "Р". Негови са всички числа.

Звукът Мрррр... отваря всички врати/портали

Другия звук който издават е Мяу/Яо/Мао < = Аом/Ом, друго ОМ,... реверсирано.


И когато поглеждат в себе си( когато мяукат) ще пропадат надолу към крепоста, където ги тегли КА.

А другата половина от Ман които носят в себе си просветлението в Омая и се наричат Манас и ще са Отци.

Когато поглеждат в себе си ще политат нагоре, към Небесното царство където ги тегли ОМ.

Котката със звука "мяо" слави ЯО -луният дух "Ару"

Кучето със звука "ау/ав" сляви РА ."Aв"или звуков лай "Ау", е поздрав и бележи възкресението на Рa към вечния живот.

Ако кучето служи на Рa, вълка и котката са Aрa служители .Като мехурчета във водата световете се раждат, съществуват и се разтварят във Върховния Бог, който е материалната причина и опора на всичко.

Видимите обекти, такива като физическото тяло и пр., са родени от невежеството (авидя) и са тленни/чезнещи като мехурчета.

Човек трябва да осъзнае чистия Брахман като “Аз съм Брахман”, като нещо напълно различно от тях.

Бидейки различен от тялото, аз не се раждам, нито раста и остарявам, нито умирам.

Тъй като нямам сетивни органи, няма как да съм привързан кам сетивните обекти, такива като звук, вкус и останалите.

Тъй като нямам ум, аз не изпитвам мъка, желание, омраза, страх и т.н. и действително писанията декларират, че Атман е без прана, без ум; той е чист.


                                             

Този, който е в светлината [теджас], различен от светлината, когото светлината не знае, чието тяло е светлината, който управлява светлината отвътре, това е твоят атма, вътрешният управител, безсмъртният.

Този, който е във всички същества, различен от всички същества, когото всички същества не знаят, чието тяло са всички същества, който управлява всички същества отвътре, това е твоят атма, вътрешният управител, безсмъртният.


Трите гуни присъствуват в цялата Вселена, и стоят в основата на живота. Ако обърнем поглед към биологията, ще се уверим, че гуните се проявяват в трите зародишни пласта, от които се развиват животните и човекът : ектодерма, мезодерма и ендодерма. Саттва преобладава във външния зародишен пласт – ектодермата, от който се развива кожата, сетивните органи и нервната система. Чрез тях ние опознаваме света, а също и невидимия дух – пуруша, и така осъществяваме духовния кръговрат. Раджас преобладава в средния пласт, от който се развива мускулатурата, половата и кръвоносната система. В тях е силата, която движи живота, и осъществява кръвния кръговрат. Тамас преобладава във вътрешния пласт. От него се развиват вътрешните органи, осъществяващи обменния кръговрат.


От взаимодействието на гуните произтича развитието и многообразието в природата. Когато гуните са в равновесие , пракрити е в покой. Щом това равновесие се наруши , от първоосновата възникват различни жизнени форми. Следователно многообразието в природата се изразява в различните съотношения на гуните в нейните творения. Но при понататъшното развитие съотношението достига до дисхармония , животът се изхабява и в него настъпва обратното на творението явление – разтварянето (пралая). Животът се завръща към първоосновата , докато хармонията на гуните се възстанови , и вече пречистен , отново продължава своето развитие.

Идеята за хармонията на трите същности в човека откриваме в българската поговорка “Здрав и читав”. думата ЧИТАВ е равнозначна на ЗДРАВ , но тя произхожда от древнобългарския,санскритски корен ЧИТ/Атомът под влияние на ЧИТ (универсално знание) формира Читта или спокойно,състояние на разума, който, когато е одухотворен, се нарича Буддхи, Интелект./ , който означава “три”."Чита" се превежда като мозъчна материя, умствено вещество. Всезнаещото Усещане като негово Съзнание е (Чета-на). Следователно здрав е този , който е читав , т.е. при когото трите същности са в равновесие. Любовта представлява взаимното протичане на съзнателната и позитивна енергия (чит-шакти) от една душа към друга.

Ако има увеличение на Раджа и Тама в света, това се превръща в увеличаване на войните, терористичните действия и природните бедствия. Увеличението на Раджа и Тама в света предизвиква дестабилизация на петте Космически Елемента, водещи до катастрофални природни бедствия.
Движението на нашето слънце около Черната Дупка в Центъра на Галактиката е с доста по-сложна орбита, отколкото си мислят учените в момента. Те още не са открили звездата, която заедно в комплект с нашето Слънце обикалят Черната Дупка в спираловидно движение, отдалечавайки се и приближавайки се към същия Галактически Център, както в равнина почти перпендикулярна на еклиптиката на Млечния път (по спирала), така и движейки се заедно със звездата двойник в равнината на еклиптиката.

Шри Юктешвар е описал малките космически цикли в книгата "Святата наука"novosemeistvo.bg/forums/files/Darshanam.pdf .И двамата, Шри Юктешвар и Куллука Бхата, са прави, само че говорят за различни цикли. Шри Юктешвар говори за малкия цикъл, а Куллука, споменат в същата книга, за големия.

В хиндуизма центъра на Галактиката го наричат Вишну набху (пъпа на Бога, който представлява Черната дупка в Центъра на Галактиката). Когато сме в близост до него има възход на морала и интелекта, а когато се отдалечаваме става обратното, защото Черната дупка е нещо като портал към по-фините измерения на Вселената и от там се излъчват фини божествени вибрации към звездите и планетите в Галактиката. Така че колкото по-близо до Центъра, толкова по-добре.

Сега сме в първата извивка на спиралата на епохата Кали или Желязната епоха, когато Слънцето се приближава към Центъра в спирала почти перпендикулярана на Галактическия план, но е значително по-далеч от Черната Дупка като разположение в самия Галактически план. А научното доказателство за верността на твърдението, че Слънцето има звезда двойник е прецесионния цикъл от 24000 години.2.18. Казано е, че тленните тела принадлежат на въплътения в тях вечен Аз, който е неунищожим и непознаваем. Затова, о, Бхарата (Арджуна), сражавай се!

2.19. Нито този, който се смята за убиец, нито този, който смята, че може да бъде убит, не познава истината. И двамата нито могат да убиват, нито могат да бъдат убити.

2.20. [Този Аз] никога не се е раждал или умирал. Невъзникнал, той няма да престане да съществува. Нероден, вечен и постоянен, Той – изначалният, не умира с умирането на тялото.


О, сине на Кунти (Арджуна)! Контактът на сетивата с техните обекти предизвикват студа и зноя, удоволствието и страданието. О, принце на Бхарата (Арджуна), тези приливи и отливи са временни. Изтърпи ги!


Времето прекарано на тази земя, е дар който трябва да се мъдро.

Не пилейте излишно думите и мислите си. Помнете че и най-простите действия(думи и мисли) оставят неизмерима следа в света и тя съществува вечно( до следващата пралая/(санскр. प्रलय, pralaya, «разрушение»)"Изживей всеки момент от настоящето напълно, и бъдещето ти само ще се погрижи за себе си."
-Парамаханса Йогананда


Нищото - Твореца въздигна Закона над Хаоса и му даде от него две различни Нища.

А Закона повели:" Ти - Малкото и Ти - Голямото сътворете Всичко!"

Но те като бяха слепи, глухи и безчуствени, не можеха, нито знаеха как да го сторят.Затова Законът ги захрани с Любов, като даде и на двамата по равно. Така Малкото стана - Тя а Голямото - Той.

Но Тя, понеже беше малка, се изпълни и преизпълни с Любов, а на него недостигаше. И като не знаеха какво да сторят, Любовта ги научи. Той обгърна Тя от всички страни, а Тя се скри в прегръдката му и започна Лила - вечната игра за любовта на другия.

Затова се притискаха все по-силно и по силно и не остана място между тях, където да сътворят Всичкото, защото там беше Любовта.

Тогава законът им даде Омразата, а тя ги отблъсна далече един от друг и щеше да ги раздели за винаги, ако не ги привличаше Любовта. Сега те се обичаха колкото трябва и се мразеха колкото трябва. Стояха на разстояние един от друг, което Закона изпълни с Омая- там да сътворят всичкото.

"Ето - каза И Закона - на тебе давам най-голямата Тайна - Тайната на сътворението. Затова и ти ще станеш Тайна.Никой не ще види лицето ти и не ще те познава. Ще си непревземаема крепост и никой не ще може да излезе от нея докато не настъпи Изгрева и не ще влезе докато не настъпи Залеза.

Ти ще даваш светлина, но не ще я видиш, защото си мрак. От теб ще е денят след Изгрева, но Ти не ще го познаеш, защото си нощта след Залеза.

Ти си смъртта и животът. Което е в теб ще е мъртво, което си Ти ще е живо. Ти си Марга - мъртвата вода. Ти си основата и началото на пътя. От теб ще излезе Всичко, но Ти ще си винаги чиста и непорочна.

Звукът на Тайната на сътворението ще е "К". От нея ще е твоята сила и власт над Всичкото. Звукът за "Азъ" в тебе е "М", а звукът за твоята крепост е "У". Числото ти е Нула.

А на теб - каза Законът на Голямото - давам Ключа на живота. Ти си Сварга - Живата вода. Ти си първият и последният дъх и духът между тях. Ти ще си волен и ще бъдеш навсякъде около крепоста, но никой не ще те види, защото ще е в теб, и част от теб.

Ти си Просветлението и твой ще е небесният простор, защото Тя е основата, а Ти си върхът . Тя е движението, а ти си покоят. Тя е началото , а Ти си края на оМая.

Звукът за Волноста е "В" за Небесно царство е "О", за твоето Аз "М", за просветлението "С", а за покоя "Н". Твоето число е "Нула".

Така е било, така е и така ще бъде винаги, защото такъв съм Аз - Законът. Каквото е в мен това е. И никой никога не ще ме наруши.

Звукът за моята воля е "Д" а за Мъдростта и Знанието в мен "Б".Число аз нямам. А звукът, за този, който отваря всички врати е "Р". Негови са всички числа.

Вие двамата, ще сътворите Всичкото и ще сте в него. Затова и то ще е като вас. Звукът му ще е "А" и ще бъде Омая, а числото му е Единица.

Само чрез него се проявявам Аз - Законът.

Името ви е Оммарка и Азът ще ви събира и разделя.

Нещата на Всичкото ще са безброй, но сътворените последни ще са като вас, и Вие ще сте в тях

Ти - Малкото понеже си долу, ще бъдеш в долната им част, и там ще поставиш КА, а пътят към Ка и от Ка е Омая. Затова последните ще нарекат тези МайаКа, а теб ВелиКата МайКа.

А ти - Голямото, понеже си горе, ще бъдеш в горната част . Там ще поставиш ОМ. Тези последните ще се нарекат От Ца, понеже са получили ОМ от Царя Небесен. А теб ще нарекат Небесния Отец.

На тях ще дадеш ключа за живота, с който ще минават в Омая, пътя към Ка и животът ще влиза в крепостта(портала) с помоща на РА.

Когато двамата последни сътворяват те са в Омая, под власта на Тайната на сътворението и на Аза. А сътворението ще е част от Аза и ще е Ман.

Полвината Ман ще носят в себе си КА, а пътя на Ка през Омая е от крепостта до Небесното царство. Затова те ще се наричат Уоман и ще са МайКа/и.

А когато поглеждат в себе си ще пропадат надолу към крепоста, където ги тегли Ка.

Другата ПОЛовина от Ман ще носят в себе си просветлението в Омая ще се наричат Манас и ще са Отци.

Затова когато поглеждат в себе си ще политат нагоре, към Небесното царство където ги тегли ОМ.

Веда-Балкхара стр 48В четвъртата книга Иасана е казано;

„Слушайте с ушите си онова, що е съвършено и изследвайте го добре, с ясен ум, за да може всеки от нас да знае що трябва да прави за тялото си, преди да настъпи Великият ден. Защото ние ще получим награда за поучението, което сме прилагали."

„Двата първоначални духа - и самите те са добили названието си според двете си естества: едното добро, другото - зло по мисъл, по думи и по дела. От тези два духа Мъдрият дух е съумял да избере правдивостта, което не е направил духа на заблудата."

„И двата духа са се срещнали в самото начало, за да образуват първото създадено същество и да го надарят с живот и със смърт. И така ще бъде със всички същества до свършека на света: злото ще отиде при злия дух, а чистата мисъл - при справедливия дух."

„От два духа злият дух е предпочел престъпните дела. Доброто е било предпочетено от твърде благодетелния дух, който има за облекло Небесната Светлина и който се нарича Ахура Мазда."

„Не променяй никога чуждестранните имена, с които Бог е означил нещата и съществата. Защото съществуват имена, които притежават неизразима двигателна сила, вложена в Свещените неща."


" Няма нищо без дух, защото духът е вътре в нещата... Отвътре е духът, който е душата на обектите. Дали това е нашата психика или психиката на Вселената, ние не знаем, но ако някой докосне Земята, не може да избегне/отхвърли духа."

Карл Г. Юнг, семинари (1875-1946)


" Дълбоко в Сърцето Всяка Мистерия на Духа е Скрита."

~ Rumi


Душата не се управлява от времето и пространството. Душата е безкрайна, тя се слива с Този в безкрайността.

~ Рам Дас
"Всичко, което осъжда другото осъжда себе си. Ако Регулирате микрокосмоса(си), ако е по силите ви, да го направите, и Макрокосмоса ще се коригира за вас."
~ Свами Вивекананда (1863 - 1902)


"Колкото По-тихи ставате, толкова повече чувате".

~ Ram Дас


Марихуаната е полезен катализатор за специфични оптични и фонетични естетически възприятия.

Хашишът е лекарството, което" разхлабва гредите на душата"

Но и двете водят до проблеми/пробиви в защитното поле и съответно вселяване на нисши духове, бхутас, джинове и други енергийни същности и паразити.


Които обичат не записват своето щастие


Няма коментари:

Публикуване на коментар