Последователи

сряда, 7 юни 2017 г.

Ведическа Астрология: Защо парите в семейството трябвада ги държи жената?

         

За кали-юга е предречено, че демоните ще притежават материалното богатство, златото, парите. "Мама"(मम) на санскрит значи "моя". Думата "мамя" иде от "Маммон", така както думата "мошеник" иде от Моше. Френската дума е за "монета"(е 'моне' -monnaie). От късния латински "Mamonae"/"Mammon". На гръцки е πλούτος-плутос, и латинизираното "μαμμωνάς". Плутон е еллинска интерпретация на Патала-лока, царството на нагите. Думата "маммон" има и препратка към Утробата на Вътрешната("кухата") Земя("Майа","Мама"), където се крият нагите от Слънцето.
       

               


Кой в семейството трябва да държи всички пари? Кой трябва да контролира всички разходи? Може би, в това отношение, всеки човек ще има свое мотивирано становище. Ведическите астролози...

Кой в семейството трябва да държи всички пари? Кой трябва да контролира всички разходи? Може би, в това отношение, всеки човек ще има свое мотивирано становище. Ведическите астролози твърдят, че за просперитета на семейството е много важно, с парите, спечелени от мъжа, да се разпорежда жената. Защо именно жената и как това помага за подобряване на благосъстоянието на цялото семейство? Пет причинида се дават парите на жената Според ведическата астрология, жената – е проява на Лакшми, богинята на изобилието и процъфтяването. Така цялото изобилие и просперитет, което постига мъжът, са в ръцете на богинята! Древните мъдреци са забелязали: когато парите са при мъжа, той мисли много за тях, и това му пречи да печели. Мъжете се нуждаят от светла глава, ясен ум и трезво мислене, а не от ум, замъглен от пари. Когато с парите разполага мъжа, жена му, без да знае колко са парите, тя иска от него да харчи повече за нея. Ако не получи нещо, тя си мисли, че съпругът й е стиснат и алчен. Когато семейният бюджет попадне в ръцете на жената, в семейството настъпва истински ред и разумна икономия, тъй като жената психологически не може да си позволи да харчи твърде много, тъй като тя е инструктирана да пази парите и разумно да се разпорежда с тях. На всяка жена е подвластна особена магия за привличане на пари. Тя знае как да се справя с парите на енергийно ниво. Повечето жени са по-спретнати и организирани от мъжете, което означава, че в семейния бюджет винаги ще има ред, а парите обичат това. Когато една жена харчи пари, тя прави това естествено! В същото време тя става по-щастлива и по-уверена в себе си, правейки щастлив и своя мъж.

Ако жената има ведическо съзнание - да!!!Но колко жени го имат днес?... На ведически жаргон "пари"(матер. ресурси) е "Лакшми"(конзорта на Вишну, което е архетип "Везни"), а на семитски е "Мамон"(глагола "имам, произлизащ от "Майка").

               

Шакти-шекина като "Бафомет-Сабатянският козел и Сова", Елифас Леви, 19 век.
                                                                                          


СИМВОЛ=> ЕНЕРГИЯ=>СИЛА(ВЛАСТ).

ПарИте са израз на материалната енергия шакти(шакина) и Месопотамското "шекел" за парична единица идва от шакина, така както във Ведаическата култура "ЛАКШМИ" се асоциира с "парИ"(думата "парИ" и въздушно-водни "пАри" иде ДИРЕКТНО през Санскрит, което обозначава върховно състояние -"пАра").

            


Не случайно кали-юга завършва с ЖЕНА-АМАЗОНКА- КАЛИ... ТЯ Е МАРСОВА ЖЕНА, някои я асоциират с Плутон...т.е. жената изземва функциите не на мъжа-брахман, а на мъжа-раджа(цар)! -
коментар >Kras Rus

Няма коментари:

Публикуване на коментар