сряда, 10 януари 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 111"Доколкото можем да различим, единствената цел на човешкото съществуване е да запалим светлината на смисъла в тъмнината на обикновеното битие." ~ Карл Г. Юнг"Умът е инструмент, изобретен от Вселената, за да се види, но никога не може да се види сам по същата причина, поради която не можете да видите собствения си гръб (без огледала)". ~ Робърт Антон Уилсън


"Милиони хора никога не се анализират. Психически те са механични продукти на фабриката на тяхната среда, заети със закуска, обяд и вечеря, работещи и спящи, и отиват тук и там, за да се забавляват. Те не знаят какво или защо търсят, нито защо никога не осъзнават пълно щастие и трайно удовлетворение. Чрез избягване на самоанализ хората стават роботи, обусловени от тяхната среда. Истинският самоанализ е най-голямото изкуство на прогреса. "- Парамаханса Йогананда"Ако има нещо в света, което хората не разбират, това е идеята за жертвоприношение. Те смятат, че трябва да жертват нещо, което имат. В действителност те трябва да жертват само това, което си мислят, че имат и които всъщност нямат. Те трябва да жертват своите фантазии. Но това е трудно за тях, много трудно. Много по-лесно е да жертвате истинските неща. Много е трудно да се жертва страданието. Човек ще се откаже от удоволствията, които му харесва, но няма да се откаже от страданията си. Човекът е създаден по такъв начин, че той никога не е толкова привързан към нищо, колкото към страданието си. Нищо не може да бъде постигнато без страдание, но в същото време човек трябва да започне да жертва страданията. "~ Г. Гурджиев


"Всяка сутрин се раждаме отново. Това, което правим днес, е най-важно." -Buddha


"Ти не си отделен от цялото, ти си един със слънцето, земята, въздуха, нямаш живот, ти си живот". Екхарт Толе"Всичко трябва да е спонтанно. Не планирайте нищо в живота. Когато не планирате нищо, животът ви ще тече по-гладък. Звучи странно, но е вярно. Има сила, която знае пътя. Когато извадиш малкото си его от пътя тази велика сила ще поеме и ще ви доведе в себе си. " -Роберт Адамс

"Сънят е много удобен, но събуждането е много ужасно." ~ Джордж И. Гурджиев (1872 - 1949 г.)Всичко е възможно за онзи, който учи само това, което е вярно! Да почива в природата, да учи, да знае, после да се осмели.~ Елифас Леви (1810 - 1875 г.)


" Не обяснявай философията си. Осъществи я . "-  Epictetus


"Напълно можем да мислим, че великолепието на живота завинаги чака за всеки един от нас с пълна сила, но забулено от гледката, дълбоко надолу, невидимо, далечно. То е там, обаче, не враждебно, не склонно, не глухо. Ако го призовеш с точната дума, с дясното му име ще дойде. Това е същността на магията, която не създава, а призовава. "- Франц Кафка


"Всички мъже и жени са свързани чрез енергия, която наричаме любов, но която всъщност е суровината, от която е изградена вселената. Тази енергия не може да бъде манипулирана, тя ни води леко напред, тя съдържа всичко, което трябва да да се научим в този живот. Ако се опитаме да го направим в посоката, която искаме, ние се оказваме отчаяни, разочаровани, разочаровани, защото тази енергия е свободна и дива. -Пауло Куелю
"Можем само да избягаме от света, като израстнем света. Смъртта може да изведе човека от света, но само мъдростта може да изведе света от човека."

~Manly P. Hall


"Образованието на ума без образование на сърцето изобщо не е образователно." ~ Аристотел


"Има мислене в първичните образи, в символите, които са по-стари от историческия човек, които са вродени в него от най-ранните времена, вечно живеят, надживяват всички поколения, все още съставляват основата на човешката психика". ~ Карл Юнг
"Религията е опиум за народа" - Карл Маркс.

"Тежката физическа работа, грижите за дома и децата, дребните кавги със съседите, филмите, футболът, бирата и най-вече хазартът изпълваха хоризонта на ума им. - Джордж Оруел

 "Дайте им хляб и циркове и те никога няма да се разбунтуват." -Juvenal
                                  

"Хиляда половин любови трябва да бъдат изоставени, за да завладеят цялото сърце у дома." - Джалалудин Мевлана Руми


"Злото, което е в света, почти винаги идва от невежеството и добрите намерения могат да направят толкова вреда, колкото и злите, ако нямат разбиране." - Албърт Камю"Светът може да бъде познат като съществуващ само в сърцата на хората. Защото, макар да изглеждаше място, което съдържаше хора, това всъщност беше място, което се съдържаше в тях. "- Кормак Маккарти


Ние трябва да живеем и да мислим от един източник на живот в себе си. ~ Manly P. Hall (пет грешки, които могат да доведат до трагедия 1966 г., стр. 4)

Освен ако не промени собствения си начин на живот, неизбежно ще се превърне в жертва на грешките, които не само е претърпял, но е култивирал в продължение на години. ~ Manly P. Hall (Как нагласите засягат процеса на стареене 1971, стр. 4)Затова благодарете на Бога за грешките и вината. Те ни обвързват, но ние не трябва нито да им служим, нито да ги копираме. Да казваме: други са болни, защо трябва аз да съм добре? е абсолютна глупост. Грешките на другите трябва да бъдат платени от него и ако следваме неговите стъпки, ние също ще трябва да платим за тях. ~ Манли П. Хол (All Seeing Eye януари 1924 г., стр. 6)


Съвременният свят се основава не на духовност или честност, а на концепции, вероизповедания и касти. Ако има един човек, който гледате надолу, една религия, която мразите, един лъжлив роднина, който ви е изиграл  и отказвате да простите - ако има такъв, от тях ще дойде светлината и без тях ще бъдете в тъмнина. ~ Манли П. Хол (All Seeing Eye януари 1924 г., стр. 7)
Ако живеем да даваме, а не да получаваме, деветдесет процента от жизнения натиск намалява. ~ Manly P. Hall (По-добро здраве чрез планиран живот 1969, стр. 7)


Малко хора осъзнават, че петдесет процента от заболяванията, които човек страда, имат причина в устата им, както думите, които излизат, така и веществата, които влизат в нея. ~ Manly P. Hall (All Seeing Eye January 1924, p.13)
Малко хора осъзнават, че петдесет процента от заболяванията, които човек страда, имат причина в устата им, както думите, които излизат, така и веществата, които влизат в нея. ~ Manly P. Hall (All Seeing Eye January 1924, p.13)

                               

Vladimir Putin Eating Victor YanukovichЗатова благодарете на Бога за грешките и вината. Те ни обвързват, но ние не трябва нито да им служим, нито да ги копираме. Да казваме: други са болни, защо трябва аз да съм добре? е абсолютна глупост. Грешките на другите трябва да бъдат платени от него и ако следваме неговите стъпки, ние също ще трябва да платим за тях. ~ Манли П. Хол (All Seeing Eye януари 1924 г., стр. 6)

Ако човек не се научи да намира Бога в своя брат и в себе си, той ще чуе гласа на своя Бог в гръмотевицата на оръдието и молитвите на умиращия. ~ Манли П. Хол (All Seeing Eye януари 1924 г., стр.13)


Във цялата природа законът за компенсацията е добър, във цялата природа ни се плаща според нашите дела и трябва да възнаграждаваме другите еднакво, когато ни служат. Идеята, че можем да обезпечим нещо за нищо, е една от най-погрешните концепции и деструктивни лозунги, които човек е създал. ~ Манли П. Хол (All Seeing Eye януари 1924 г., стр. 20)

Тези, които изграждат стената на вероизповеданията около техните истини, задушават Бога. ~ Манли П. Хол (All Seeing Eye 1 декември 1926 г., стр. 4)
Няма коментари:

Публикуване на коментар