Последователи

петък, 19 януари 2018 г.

НЕ ВИ СЕ ПОЛАГАТ ЗАПЛАТИ!



Конституционният съд:
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ НАЙ-СЕТНЕ:
НЕ ВИ СЕ ПОЛАГАТ ЗАПЛАТИ! ЩЕ ВИ СЕ ПЛАЩА СПОРЕД КЕФА НА ЧОРБАДЖИЯТА ВИ! ТОВА Е!
**** Според Кодекса на труда работодателят има пълното и законно право да не ви изплаща заплатата! В нарушение на Конституцията съдът продължи закрепоставянето ви.

       


От десетилетия насам поставям този огромен проблем:
Ето го прословутият член, който от четвърт век насам нито едно правителство, нито една политическа сила, нито един поборник за човешки права не желаят да се премахне!
            

___________________________________
Чл. 245. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.)
(1) При добросъвестно изпълнение на трудовите задължения на работника или служителя ежемесечно се гарантира изплащането на трудово възнаграждение в размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната.
(2) Разликата до пълния размер на трудовото възнаграждение остава изискуема и се изплаща допълнително заедно с лихва, равна на основния лихвен процент за съответния период.
__________________________________
На тази основа такива като олигархът Ковачки прецакват работещите при тях, без никой да може и копче да им каже. На тази основа е "задържането на заплатите", от което прореваха хиляди и десетки хиляди.

Досега от онази година, когато е приет този член, са направени 69 поправки в Кодекса - абсолютно през всяка година на жалкия ни преход. Последните от тях бяха узаконени с публикуването им в "Държавен вестник" на 24 октомври, 27 октомври, 1 декември, 22 декември 2017 г. и днес - 19 януари.
Многократно съм призовал да се отмени този текст, достоен само за крепостните времена, (може да се види и в профила ми). И нищо!

_________________________________
Дължа едно огромно лично извинение на омбудсмана Мая Манолова.
Моля да ми прости - не ми се вярваше тя да се ангажира с тази кауза, но тя го направи въпреки огромния натиск върху нея. И внесе искане в Конституционния съд за произнасянето му по този член.
Благодаря й за стореното.
_________________________________

Посочената разпоредба на Кодекса на труда противоречи на чл. 48, ал. 5 от конституцията, според която гражданите имат право за труда си да получат "заплащане, съотвестващо на извършената работа".

Обаче Конституционният съд отхвърли искането на Мая Манолова за установяване на противоконституционност на тази нелепа, недемократична, крепостна по характера си разпоредба от Кодекса на труда.

С решение по дело № 3 от 2017 той я призна за "законна и конституционна"!

*** *** ***
      
            

Нека се знаят имената на "демократите" и "защитниците" на основни човешки права, които прегазиха искането на омбудсмана и го посочиха като "неоснователно"
Това са съдиите:
1. Цанка Цанкова
2. Румен Ненков
3. Кети Маркова
4. Анастас Анастасов
5. Филип Димитров
6. Таня Райковска
Още двама съдии практически им съдействаха, понеже го счетоха като недопустимо (т.е. не е работа на съда да се занимава с него). Имената им:
1. Гроздан Илиев
2. Георги Ангелов

Съдиите, които не се поддадоха на натиска, нека така да го наречем, на родния олигархичен бизнес и защищаващия го до гроб целокупен политически елит са:
1. Борис Велчев
2. Стефка Стоева
3. Мариана Карагьозова-Финкова
4. Константин Пенчев
Те подкрепиха искането на Мая Манолова за обявяването на този текст от Кодекса като противоконституционен.

Малцинство са - 4 срещу 8.

І__________________________________
Върховният правов орган в тази страна на вас, на всички работещи ви заяви, макар и по демагогски начин и облечено за приличие в правна форма:
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ НАЙ-СЕТНЕ:
НЕ ВИ СЕ ПОЛАГАТ ЗАПЛАТИ! РЕШАВА ЧОРБАДЖИЯТА ВИ СПОРЕД КЕФА МУ!
ТОВА Е!
ДУХАЙТЕ СУПАТА!
________________________________

Карикатурата за богинята на правосъдието - родната Темида, с която нарочно илюстрирам, май ще се превърне в запазен знак на съдебната ни система. Последният път я използвах на 22 декември - заради 14 месеца затвор за бандити, извършили убийства, осакатявания с мачете, пребивания на хора, рекет, наркотици и т.н.

Тази карикатура е валидна и за мнозинството медии, според които такъв проблем не съществува.

Няма коментари:

Публикуване на коментар