Последователи

петък, 19 януари 2018 г.

Интерпол издирва бивш участник в риалити формата на мафията ДС - Big Brother.

        




Не всички ромеи са преки роднини на шейха на Дубай но всички ромове са. 


САМО ЕДИН СРАВНИТЕЛЕН ТЕСТ НА КУЛТУРНИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА РОМОВЕТЕ ГЪРЦИТЕ И ШЕЙХА НА ДУБАЙ и може да се спестят разходите за ДНК тест.




Хиляди българи са отвлечени и изкормени за “резервни части“


Най-после истината за изчезналите безследно бедни българи лъсна! Най-после Интерпол, съвместно с родните служби, съобщиха, че българска клиника участва в канал за трансплантация на органи със седалище в Израел. Както обикновено при “съвместни” операции за залавянето на пратки наркотици в случая родните служби играят ролята на ратаи. Лошото е, че тези “ратаи” сами по себе си по правило не могат да се доберат /или не им позволяват/ до по-гигантската далавера и до по – голямата мафия – търговията с човешки органи.

Ето какво разкри разследване на народното издание, което отдавна бие тревога по темата за търговията с органи и хилядите мистериозно изчезнали млади, здрави и прави хора:

Пред “ШОУ” преди време бившият шеф на службата за борба с организираната престъпност в Благоевград майор Мирослав Писов, преминал в служба към спец организация, в прав текст заяви, че мистериозното масово изчезване на младежи от Добрич и региона не е случайно. Става въпрос за отвличания на млади хора с цел убийство, изкормване, разфасоване и извличане на органи за донорство на богати клиенти в България или чужбина. Образуваното дело по случая обаче приключва без резултат.

Естествено първият човек, до който наш репортер се допита възможно ли е това, беше шефът на неправителствената организация за защита правата на пациентите – д-р Стойчо Кацаров. Той разви теорията си, че това няма как да стане в държавните и частните клиники, защото за експлантация и трансплантация на живи донори били необходими куп процедури, два паралелни екипа и прочее, и прочее. „Единственото, което мога да допусна, е, че може да има криминални центрове за целта, където да се извършват криминални трансплантации”.

Дотук всичко е само прелюдия към най-нечовешкия бизнес с ненаказаните фиктивни и фалшиви операции, източили стотици милиони от Здравната каса и министерство. Въпреки че в името на далаверата са починали десетки здрави пациенти, от които са изрязани дори здрави органи за 30 сребърника!

Според запознати страната ни се оказва между най-рентабилните пазари на жива плът за донорство. Наред с Индия, Пакистан и т.н. /Африка е след нас /.

Според ексизпълнителния директор на болница “Царица Йоанна” /бившия ИСУЛ/ проф. д-р Пламен Кенаров нещата стоят по друг начин. Той е получавал десетки писма и телефонни обаждания със запитвания къде и как могат да си продадат органите, за да си платят кредитите масрафите и дори парното. Според Кенаров престъпната мрежа за търговия явно съществува, но той обяснявал на питащите, че тази търговия е незаконна и забранена, така че няма представа колко от питащите са успели да се включат в „бизнеса”.

Явно обаче, че щом има предлагане, има и търсене и това никога не е спирало.

Според източници от спецслужбите този трафик е засечен за пръв път с канала на “донори” от Шуменско към Истанбул. Тогава са арестувани Анелия Жекова, Ясен Янков и Мартин Василев, които след продажбата на собствените си бъбреци са станали трафиканти посредници на органи. Цената на един бъбрек била между 2500 и 5000 долара.

През 2002 г. пък немските служби залавят пловдивчанина Димитър Белчинов с регистрирана фирма в Германия, която разпраща предложения до над 70 световни клиники!?! Идиотските му оферти гласят, че се продават органи в отлично здраве /а притежателят им!?/ за трансплантация по цял свят. Коментарът е излишен. Има предлагане. И то от България. Средната цена за орган, главно за Тайван, САЩ, Аржентина, Нова Зеландия, е 10 000 долара.

След две-три години информацията за трафик на органи от България по света стига и до италианските органи. Там обаче, за разлика от Индия, Пакистан или Бангладеш, полицията се задейства и в резултат в Калабрия са арестувани общо 57 италианци и българи с обвинение за трафик на нелегални имигранти, склоняване към проституция и… търговия с човешки органи. Този бизнес е най-доходоносният в света.

Кой е главният сегмент в аферата?

Това е отвличането на деца за органи. Младежите от Добричко са следствие. Слухът за похитени деца за органи тръгва от Първомай, Пловдивско. В местен фолклор се превръщат наблюденията на лелки, които се кълнат, че са видели линейки с по трима души, които “събират” деца. Изчезват и безпризорни ромчета от циганското гето в Харманли. Там бащи, които не се интересуват от съдбата на многобройната си челяд дори не се интересуват от съдбата на продадените си чеда. Даже като подпийнат, почват да се хвалят като рибари кой за колко е изтъргувал невръстното си отроче.

Това не е новина, поне според спецслужбите. Новата вълна в търговията с живи донори вече е в Родопите. Това поне твърдят ченгетата и допълват, че “процесът е неуправляем”. „Циганетата се разпродават на парче и ние нищо не можем да направим. Знаете ли, че един циганин продаде детето си на 8 месеца, без да се пазари?!…”, илюстрират мъките си безпомощните спецове. И добавят: Отвличат се деца за органи, знаят се дори клиниките, в които те се разфасоват и се разпродават на парче – сърце, черен, дроб, кожа и т. н.

Оказва се, че слухът за отвличане на деца за органи е самата истина. Това е установено и е под контрол дори на американските и европейските служби.

В момента над 300 000 пациенти се нуждаят от една или друга трансплантация. Една четвърт от тях умират, преди да се намери подходящият донор. Бизнесът е на живот и смърт. Буквално. Очевидно България, като страна на чудесата в трафика на всякакъв вид стока, осигурява живот на богаташи на Изток и на Запад.

На каква цена!?

Цените и у нас са според индекса на международния трафик. Най-конвертируемата стока – бъбреците, в Турция се продава между 2500 и 5000 долара, в Пакистан може да го изтъргувате на дъпминг за нищожните 1000 долара. Иначе нуждаещият се спешно от трансплантация плаща между 150 000 и 200 000 долара в… израелска клиника, каквато тези дни удари Интерпол, и където бе открита поредната „българска следа” в търговията с органи. Удивително, но присаждането на сърце, което няма как да се вземе от случаен пациент, струва около 80 000-100 000 долара. Виж, за черен дроб тарифата е твърдо 200 000 долара. При тези цени спецслужбите, които би трябвало да са в час, предполагат, че цената на едно живо българско дете е… 10 000 долара! Нашенските „тарифи” са дори под “международните”, твърдят ченгетата.

Разследването на “ШОУ” установи, че три ромски фамилии са си поделили бизнеса с даряването на кръв. Според умопомрачителните данни въпросните кланове печелят милиони месечно от незаконното диспечерство и връзки с лекарите в кръводарителния център. Те са монополизирали ценните бележки за съответната група кръв и ги продават на безбожни цени от порядъка на 400 лв. за бройка.
Ромите обаче не дават само кръв.

Трите клана са си разпределили териториите

Центърът за зарибяване е столичната ул. “Братя Миладинови” поради близостта на до Женския пазар и големия поток роми, бежанци, бездомници и несретници. Според спецслужбите същите цигански кланове са и в основата на износа на хора за търговия с органи. В случая обаче бизнесът не стои както с кръвта. Той е изключително доходоносен и затова – много опасен. Ромските босове се пазят един от друг, за да не ги натопи конкурента пред полицията. Всяка фамилия действа сама за себе си, а дилърите й са като агенти на ФБР. Затова за този мръсен бизнес не се знае почти нищо. Всъщност работата на босовете е да намират роми за донори от цяла България, след което да организират пътуването им в чужбина. Бизнесът с човешки органи бил толкова доходоносен, че дори само дилърите прибирали стотици хиляди евро. Каналите обикновено водели до платежоспособни клиенти в Източна Европа, както и такива в Турция и Гърция. Донорът вземал не повече от 2000 евро за извадения си орган. Естествено по веригата цената се повишава. За здрав бъбрек крайният купувач кандисва и на 100 000 евро, ако е достатъчно платежоспособен.

Ако изключим клиниките в Русия и Израел, под подозрение са и някои такива в България въпреки твърденията на д-р Кацаров, че експлантация и трансплантация не става току-така. Може да има и нелегални криминални клиники за целта, но много по-близко до ума е, че мръсният бизнес се върши от лекари в легитимни болници по време на нощни смени; че трайни тъкани и органи се изтръгват и заменят с пластмасови тръби, а медицинският фолклор тръби, че дори един от обвинителите на шефа на “Съдебна медицина” за незаконна търговия с тъкани и кости мародерствал и носел вкъщи същите неща, уж поради липса да достатъчно работно време!?…

И, въпреки /по/знанията по въпроса на спецслужбите, бизнесът с търговия на органи и тъкани в България процъфтява. Според някои дори се развива. А млади, здрави и прави българи продължават да изчезват мистериозно. Последният случай е с „изпарилата” се медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова…

Славей КОСТАДИНОВ , silnabulgaria.com
Копирано от politikata.net




Къде е Даниел? Интерпол го дири в Дубай, а той издирва баща си – шейх!
В неизвестност е от 8 ноември, когато с гаджето си и негов приятел заминали
       




Даниел Делчев стана печално известен след участието си в „Биг брадър - 4”, той е първият изгонен от шоуто заради бой с друг съквартирант. Тогава той твърдеше, че бил „близък” с Бойко Борисов и че е “голям строителен предприемач” извън риалити формата. Биографията му впечатлява и с това, че е сирак, роден в Сливенския затвор израснал в дом за изоставени деца в Чирпан, където бил системно изнасилван



ДС - ТОРА НОСТРА РЕКЛАМИРА ДЕГЕНЕРАТИТЕ СИ В БИГ БРАДЪР

90-те години на миналия век със жертвите, се отнасяха разточително - стопявани в асфалт, заливани в бетон. Днешните длъжници(подставени лица начело на фирми) на нелегалната ДС ги разделят(разфасоват) и продават за органи.



Социалните домове през комунизЪма до закриването им преди 2-3 години бяха банки за живи донори. Изоставените деца се обгрижваха от еврейският клон на мафията ДС-ТОРА НОСТРА и куки на ДС( много вътре в тези схеми е Светославей Беров; бивш учител от "Сградото" по времето на Ранчев, хавант от службите с постановка за педофилия )по време на престоя и след напускането им се манипулират в групи за по лесен надзор, и подходящите насочвани/подлъгвани след вземане на кръвни проби (ако са подходящи донори) към Дубай, Катар или Израел за работа(като донори), после сираците повече не се връщали в България. 

Освен Израел едно от местата за отнемане само на определени органи и убийство на донора/гоя е Мароко. Както се посочва в интервю за алжирския вестник " Ал-Khabar "от проф. Hiyati Мустафа ( Pr. Мустафа Khiati ), председател на алжирската комисия по санитарни разследвания, твърди, че банда равини е ангажирана в отвличане на алжирски деца. Едно проучване от Интерпол разследване показа , че децата са били отвличани от алжирските градове, разположени в западната част на Алжир. Тогава те са били транспортирани до Мароко, където местните "хирурзи" отстранявали бъбреците на децата. След това, избрания "материал" отивал контрабандно в чужбина и в Израел, където той е бил продаван на цена от 20 до 100 хиляди долара - например за бъбрек.

                 
    

Интерпол обяви за издирване с жълта бюлетина Даниел Делчев, бивш участник в риалити формата Big Brother.

Той е в неизвестност от 8 ноември 2017 г. Засега се знае, че 34-годишният мъж е заминал в Дубай, за да търси биологичния си баща.

Опасенията на негови близки и приятели, изказани пред Bulgaria ON AIR са, че може да е отвлечен или вече да не е между живите.

Даниел Анков Делчев доби популярност след участието си в риалити формата през 2008 г. Самият той разкри, че е израснал в дом за изоставени деца в Чирпан, където системно бил изнасилван.

"Мечтата ми е да намеря баща ми и ще го намеря", заканваше се Дидо още във формата и твърдеше, че татко му най-вероятно е влиятелен човек в Дубай.

Девет години по-късно брадърът предприел нужното, за да реализира плановете си. Според близките му голяма вина за необмислената крачка има неговата приятелка – Вилияна – българка, която 18 години е живяла в Арабските емирства.

Тя била наясно с болната тема на Дидо, първоначално започнала да му показва снимки на Емира и да открива общи черти, след това му извадила нова лична карта и накрая го убедила да купи самолетни билети.

Дидо заминал за Дубай с нея и свой приятел от Велико Търново, това издават близки до него. В момента и тримата са в неизвестност.

Вилияна е спряла да поддържа контакт с близките си в България след Нова Година, тогава те потърсили съдействие от Интерпол. За съжаление единствените сигурни данни са, че мъжът и придружаващите го не са напускали Дубай.

"Дидо не познава баща си. Той е кръстен на майка си, Всъщност на него това му е емоционална слабост. Появиха се хора, които подклаждаха това внушение. Стигна се дотам, че той изпрати кръвни проби в Дубай след няколко дни му се обадиха да кажат, че той наистина има родствена връзка. Намесихме се, първия път се отказа да пътува, след две седмици каза: "Искам да замина", написа в социалните мрежи Силвия, близка на Даниел.

Версията за богат татко шейх е повече от несъстоятелна, според повечето запознати с историята на Делчев. За това мнозина от тях повдигат друга тема, която би била причина той да замине, за да търси заможното си семейство.

Хората дискутиращи темата във Facebook предполагат, че Даниел е страдал от психично разстройство, тъй като е нелогично да повярва на абсурдната история, скълъпена от Вилияна, а именно, че прилича на Емира и като нищо са една кръв.

Изчезването му предизвика множество версии за това какво точно се е случило с него в Дубай. Според една от тях Даниел се е върнал тайно в България, но предпочита да страни от близките си.

Той се укривал, защото дължал пари на много хора и това било причината да иска да се сдобие с нова самоличност.

Каква обаче е истината тепърва предстои да се разбере.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/


                   


      $5000 броят клиентите за око



– Позволено е да отнемаш тялото органите и живота на гои! [Sepher ikkarim, III, 25.]





трансплантация, ravvin.jpg 2009 NEW YORK, "Kosher NOSTRA" 

През септември 2009 г. Полицията в Ню Йорк обезвреди банда престъпници, евреи по народност, ловували чрез отвличане и трафик на органи. Лидерът на една етническа група, по прякор "Kosher Nostra" ("кашер бизнеса") е кръстен равин Леви Ицхак Розенбаум на Бруклин (Ню Йорк). Както се посочва в интервю за алжирския вестник " Ал-Khabar "от проф. Hiyati Мустафа ( Pr. Мустафа Khiati ), председател на алжирската комисия по санитарни разследвания, твърдейки, че бандата е ангажирани в отвличане на алжирски деца. Едно проучване от Интерпол разследване показа , че децата са били отвличани от алжирските градове, разположени в западната част на Алжир. Тогава те са били транспортирани до Мароко, където местните "хирурзи" отстранявали бъбреците на децата. След това, избрания "материал" отивал контрабандно в чужбина и в Израел, където той е бил продаван на цена от 20 до 100 хиляди. Долара за бъбрек. 

В резултат пет американски равина, три кмета и двама от членовете на Законодателното събрание на Ню Джърси бяха арестувани от ФБР. Арестите са резултат от две години "междуконтинентално" разследване - от САЩ до Швейцария и Израел - многобройни случаи на корупция, политически шантаж, пране на пари и трафик на човешки органи, пише израелския портал Zman. 

Равините са заподозрени в пране на десетки милиони долари чрез благотворителни организации в САЩ, Швейцария и Израел. Други заподозрени са израелски евреи, търгуващи живи донори и бъбреците - за $ 160,000 Unit..







Следва да се отбележи, че еврейската "черна трансплантация" и съучастници "получаваше и органи" от Сърбия, не само от палестинци. През 1998-2008, в Сърбия, Косово и Израел активно работи "това е широко известно но в тесни равински кръгове" затворен за обществеността пазар за трансплантация, където срещу добро заплащане и без опашка, можете да промените "износването на тялото си." Този пазар е особено активен през 1998-99. чрез иззети органи от сърби в трафика, е бил лично замесен и "лидерът на Демократическата партия на Косово" Хашим Тачи , за неговата жестокост е наречен "Snake" и след това става "министър-председател". От търговията с органи от живи хора, той е спечелил милиони долари. ИНФОРМАЦИЯ за това безуспешно се опита да посочи в Хага на съдебния процес, с/у Слободан Милошевич, бившия съдия от Окръжния съд в Прищина, Даница Маринкович . Според нея, мисията на ООН в Косово (UNMIK), която след това се оглавява от настоящия министър на външните работи на Франция , Бернар Кушнер ,е за да попречи на разследването на случаи на изчезнали и отвлечени за донори в региона.


                 



Фактът, че администрацията на ООН, която е под юрисдикцията на провинцията в продължение на много години унищожава сръбските православни църкви, пречи на усилията за насърчаване на албанците за правосъдие, по-късно признато, от прокурора Карла дел Понте и нейният асистент Флоренц Artman . В интервю, Hartmann каза, че именно функционери на UNMIK не са дали на "железния Карл" да инициира производство срещу албанци във връзка с изчезването на хора и трафика на органи от донори. 


Като признание на Понте, информация за убийства на сърби и трафика на техните органи, тя е притежавала още през 1999. Но "Главният адвокат," Карка Дел Понте, го споменава едва след отцепването на Косово и съответно веднага е изпратена за посланик в Аржентина. 

Според разследването, през 2008 г., е разкрита банда, която доставя даряването на органи в Европа от стотиците хора, убити в Косово. 

Като част от нови дела срещу трансплантация също са били арестувани трима бивши бойци от Армията за освобождение на Косово, заподозрени в отвличания, при които се отстраняват органи. Също така, прокуратурата издаде заповед за арест Kshabira Zharkov , ръководител на областната администрация Качаник, който е един от най-близките сътрудници ", на премиерът Тачи" . Органите са продавани чрез израелски и "турски", "търговци".


               



Трансплантация, от Палестина, дар за Израел, shvetsiya.jpg 1990-2009, Палестина.


През 2009 г. шведски журналист Доналд Bёstrom публикувана във вестник «Aftonbladet» статия , в която израелските сили са обвинени в убийството на палестинци за получаване на донорски органи.При това Bёstrom посочва че данните са получени от служителите на хуманитарната мисия на ООН, разположени в тези райони . По-късно тази информация беше потвърдена от член на Кнесета Ахмад Тиби. Той каза, че военните лекари вземат кожа от труповете, роговица, сегментите на артериите и други органи и да ги използват в операции на ранените войници от израелската армия. Тази дейност се извършва по време на въоръжените конфликти през 1990 г., a като орган донори са двама палестински и израелски войници. В едно интервю с бившия шеф на Центъра по съдебна медицина в Абу Кабир, д-р Йехуда Хис , заяви, че израелските лекари са нарушили закона за трансплантация, забраняващ използването на органи на други хора, без разрешението на близките на починалия.

                  

В същата 2009г. равин Ицхак Шапиро заяви че е позволено да се убиват гои и техните деца. В книгата си, ръководителят на Йешива "Od Yosef Hai" задава въпроса: " Кога на един евреин е позволено да убива гои (неевреи) "и отговорът е: почти винаги . Дори и в случай на много малки деца. 230-страница "Пътеводител за убийство" (както тази книга, наречена вестник "Маарив") струва 30 шекела. Това е символична сума. Очевидно е, че глобалния равинат "тества общественото мнение" преди края на 2009 г. на конференция за равински съд израелския министър на правосъдието Яков Neeman заяви, че съдебната система трябва постепенно да премине към законите иврит, посочени в Тора: " Стъпка по стъпка ние ще допринесем законите на Тора на Израел да се обърнат в Halach/Халака (еврейския закон) в съдебната система на държавата . " Ne'eman каза, че страната " трябва да се върне към наследството на предците си, към корените, към думите на Тора, която съдържа решението на съвременните проблеми ".

                



Отнемане и трафик на органи от гои

       
   
               



Ритуалното убийство над Синай или в Израел?

Свалянето на лайнера А321 не бе терористичен акт и руските служби са знаели предварително за това, и за това че няма бомба в багажа или в салона.


Очевидно е, че самолетът е бил прихванат и е кацнал в затвора, в едно от израелските летища, където обикновено поставят откраднати самолети. Обикновено - това е така, защото по същия начин се е работило със самолета свален над Украйна. След кражба на самолета, хората се жертват ритуално а на мястото на официалната трагедия се донасят известно количество отломки. От тях, се прави примитивно видео за заинтересованите страни. На фона на видеото се фотографират лица, които на основа на статуса си трябва да потвърдят "истината" за това какво се случва. И така цялата операция се прикрива и започва да изчезва по инстанциите. Така се случи и на 11 септември 2001 г. в САЩ, когато собствениците на сгради, по странно съвпадение на евреи, разрушиха три небостъргача, показаха два самолета, а от какво се срина третия небостъргач, официалните власти дори не споменават в докладите си. Така беше и по времето на произшествието с боинга над Украйна. Виждаме един хаос, сякаш са изчезнали всички компетентни инженери и юристи в света. Разбираемо е, че обикновения читател не вярва, че в наше време може да има жертвоприношения, и че може да се провеждат официално, извършвани на интернационално а на междудържавно равнище, да се извършват операции по прикриването на такива ритуални убийства.

           


                    Ритуалното убийство над Синай или в Израел?

                 


Сега около овъглената опашката. На горната снимка виждаме опашката на A321 абсолютно без следи от уж бушуващ пожар.


Почти по всички летища има специални коридори за човешки органи, които не са физически инспектирани и се преминава спокойно. Тези коридори на длъжниците и телата на други жертви отиват в чужбина. И това не е само заради търсенето на човешки органи. Въпросът тук е много по-широк. В същия този Синай, където Мойсей направи своите клонове, клоновете/клонингите сега са се разплодили по целия свят и имат глобална сила. Следователно, векторът на Трета световна война има жълт цвят. И тъй като това са клонинги, те се нуждаят от резервни части. Части от хора. Затова те отвличат деца, организират бедствия и войни - в противен случай те няма да оцелеят. Що се отнася до жертвоприношенията, ръцете на клонингите са видими съвършенно ясно. За днешните световни узурпатори на властта, е необходимо, да са привързани с кръв и кървави ритуали. Помните ли филма: как всеки един от бандата прави един изстрел в жертва. Ако не сте в една група, не можете да бъде президент. Кръвта на Романовската власт на Земята - е основата на тази власт. Романови ще бъдат кръв. Да си спомним похода на Mария Хохенцолерн в Русия. Той все още не е успял. Но тя отиде в Русия под знамето на Романови. Най-близките й роднини са били в централата на Хитлер и са го финансирали. А съвременните руски политици я целуват. Всички са обвързани с кръв. Затова официалните властите искат да отпишат сваления A321 с тероризъм.




ДС -ТОРА НОСТРА ликвидира куките си 



Пернишки бизнесмен изчезнал мистериозно на 30 август, а днес полицията го обяви за издирване. Става дума за Димитър Евстатиев, популярен в града като Митко Фитнеса. Вчера през нощта паркираният му пред тренировъчната зала автомобил е бил запален. Освен фитнес центъра, Димитър държи и няколко заведения в пернишки села. По молба на съпругата му той е обявен за издирване, потвърди окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов. Според слухове в града Евстатиев е отвлечен заради дългове.

Митко Фитнеса открит застрелян в планината


ДС -ТОРА НОСТРА ликвидира куките си 


ДС -ТОРА НОСТРА РЕКЛАМИРА КУКИТЕ СИ 



ДС -ТОРА НОСТРА ликвидира куките си 




„Крадат органите на синовете ни”


Публикуваната в шведския вестник “Афтонбладет” статия на журналиста Доналд Бодстром, в която се разказва как израелски войници убиват палестинци и след това продават органите им, предизвика вълна от гневни отзиви в Израел.
Статията, чийто автор е известен с борбата си за възтържествуване на справедливостта по света, е придружена със снимки на трупа на палестинския младеж Билял Раним, върху който се вижда дълъг хирургичен шев. В своята статия Бодстром превежда множество факти и доказателства  за, по думите му, „този мрачен бизнес в окупираните от Израел палестински територии”.

             

Предлагаме на вниманието на посетителите на сайта превод на статията в „Афтонбладет”.
„Можете да ме наречете „сватовник”” – казва Леви Ицхак Розенбаум от Бруклин, САЩ в таен запис, направен от агент на ФБР, представил се за клиент. Десет дни по-късно, в края на юни тази година, Розенбаум бе арестуван. Разбита бе огромна мрежа за пране на прани и нелегален трафик на органи в Ню Джърси. Става дума за купуване на бъбреци от Израел и продаването им на черния пазар. Розенбаум твърди, че купувал бъбреците от бедни хора за по 10 000 долара. След това ги продавал на отчаяни пациенти в Щатите за по 160 000 долара.
Това е първият документиран случай в САЩ на доказана нелегална търговия с органи.
Запитан за броя на органите, които е продал, Розенбаум отвръща, хвалейки се: „Доста са. И никога не съм се провалял”. Допълва, че фирмата му е в бранша от дълго време. Специалистът по трансплантации в Харвард професор Франсис Делмоници, който е член на борда на директорите на Националната бъбречна фондация в САЩ, твърди, че нелегална търговия с органи, подобно на случая с Израел, се върши и в други места по света. Според него около 10% от 56000-те бъбречни трансплантации, които се правят годишно по света, са незаконни.
Страните, които са заподозрени във вършенето на подобни дейности, са Пакистан, Филипините и Китай, където се смята, че органите се взимат от екзекутирани затворници. Налице са подобни съмнения и сред палестинците, които смятат, че Израел взима органи от палестински младежи така, както се прави в Пакистан и Китай – сериозно обвинение, за което има достатъчно доказателства, за да започне разследване от страна на Международния наказателен съд за евентуални военни престъпления, извършени от Израел
Факт е, че Израел си служи с неетични методи при трансплантациите на органи. Няколко страни, сред които и Франция, са прекъснали сътрудничеството си с Израел в областта на донорството.
Половината от трансплантираните на израелци бъбреци след 2000 година са закупени незаконно от Турция, Източна Европа и Латинска Америка. Израелските здравни власти са напълно запознати с този бизнес, но не предприемат никакви мерки за спирането му. По време на конференция от 2003 година бе разкрито, че Израел е единствената западна страна, с медицина, която не осъжда нелегалния трафик на органи. Страната не е предприела никакви наказателни мерки срещу лекарите, които практикуват незаконния бизнес – напротив, според шведския вестник „Дагенс Нихетер” (статия от 5 декември 2003 г.) известни хирурзи от най-големите израелски болници са замесени в повечето от незаконните трансплантации.
През лятото на 1992 година тогавашният израелски министър на здравеопазването Ехуд Олмерт се опита да намери решение на проблема с липсата на достатъчно донори на органи, като предприе мащабна кампания за записването на израелците в обществения регистър за даряване на органи при настъпване на смърт. Половин милион брошури бяха разпространени чрез местните вестници. Самият Олмерт бе първият записал се. Няколко седмици по-късно вестник „Джерусалем Поуст” съобщи, че кампанията е била успешна. Записалите се бяха не по-малко от 35 000. Преди предприемането на кампанията за месец се записваха около 500 души. В същата статия обаче се допълваше, че разликата между търсенето и предлагането все още остава голяма. 500 души чакали за трансплантации, но можели да бъдат извършени само 124. От 45 души, нуждаещи се от трансплантация на черен дроб, само три можели да бъдат оперирани в Израел.
Докато кампанията все още била в ход от селата в Западния бряг и Ивицата Газа започнали да изчезват палестински младежи. След около пет дни израелски войници ги връщали мъртви, с разпорени тела.
Слуховете за младежите ужасили населението на окупираните територии. Започнало да се говори за драматично нарастване на броя на изчезващите младежи и за нощни погребения на аутопсирани тела.
Тогава се намирах в региона и работех върху своя книга. Няколко пъти към мен се обръщаха служители на ООН, които бяха загрижени за случващото се. Хората, които се свързаха с мен, твърдяха, че определено са били откраднати органи, но в същото време не можели да направят нищо по въпроса. Имах възможност да разговарям с родители, които ми разказаха, че подозират, че органите са били откраднати от синовете им още преди да бъдат убити. По време на това зловещо пътуване чух разказ за случая с хвърлящия камъни по израелските патрули палестински младеж Билял Ахмад Раним.
Някъде към полунощ в покрайнините на малкото селце Иматин в северната част на Западния бряг се чул моторният рев на израелска военна колона. Нощта била ясна. Израелската армия прекъснала електричеството и обявила селото за забранена военна зона. Пет дни по-рано, на 31 май 1992, отряд от израелските специални части решава да устрои засада на един от водачите на местните „камънохвъргачи” – 19-годишния Билял Ахмад Раним.
Всичко минало по план – всичко, което израелските войници трябвало да направят, било да натиснат спусъка. Първият изстрел бил в гърдите му. Според селяните, които станали свидетели на инцидента, последвали още два изстрела – първо в единия, а след това и в другия му крак. Накрая бил застрелян и в корема. После войници го хванали за краката и го влачели около 20 метра преди да го натоварят във военен джип и да го откарат в покрайнините на селото, където ги чакал хеликоптер, който отлетял с тялото на момчето в неизвестна посока.
Пет дни по-късно трупът на момчето бил докаран загърнат със зелено болнично покривало. Част от роднините били избрани да го погребат. Ясно се виждало, че тялото му било разпорено от корема до брадичката. Палестинските семейства бяха убедени, че синовете им са били използвани като донори. Същото ми казаха и роднините на Халид от Наблус, същото ми каза и майката на Раид от Джанин, същото ми казаха и близките на Махмуд и Нафиз от Газа. Телата на всичките тези младежи били върнати след извършена върху тях аутопсия.
Билял Раним е един от 133-мата палестинци, убити по различен начин през 1992 година. От тях 69 са били аутопсирани.
Знаем, че Израел изпитва голяма нужда от органи и че е налице голяма нелегална търговия на органи, която продължава в продължение на много години. Знаем, че израелските власти знаят за нея и че лекари, заемащи ръководни постове в медицинските центрове, участват в нея така, както са замесени и държавни чиновници на различни нива. Също така ние знаем, че труповете на изчезнали палестински младежи биват връщани след пет дни - нощем и тайно, разрязани от пъпа до брадичката.
Настъпи моментът да се хвърли светлина върху този мрачен бизнес, да се разкрие случващото се и случилото се в окупираните от Израел територии след започването на Интифадата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар