неделя, 4 февруари 2018 г.

Секретните психотронни оръжия. Настъпва ли тяхната ера?


image


Намирането на доказателства за предаването на реч в човешкия мозък с помощта на електромагнитни вълни е една от най-трудните задачи за световните изследователи. Би било много лесно, ако се контролираха човешките емоции, мотивиращи човешкото мислене, вземане на решения и действия. Хора, които твърдят, че са жертви на експерименти с тези уреди се оплакват от чуване на гласове, фалшиви чувства, както и болки във вътрешните органи, които лекарите не са в състояние да диагностицират.
През 2002г. Комитетът по сигурността на Руската Дума обяви, че възможностите, които позволяват дистанционно управление на човешката нервна система или на дистанционното увреждане на здравето, са достъпни за много от съвременните правителства. Според изданието ,,Defense News" Израел експериментира с т.нар. ,,психотронни оръжия" върху палестинци. Друг пример е президента на Хондурас Мануел Селая. Докато той бил под обсада в бразилското посолство в Хондурас, подал оплакване, че е бил подложен на ,,електронно бомбардиране с микровълни", които причиняват ,,главоболие и органична дестабилизация". Конспиративните теории твърдят, че този тип оръжия се използват и по време на политически кризи.
Една от хипотезите за електромагнитните оръжия гласи, че те са част от тайната надпревара във въоръжаването на света, където суперсилите се конкурират за спечелването на решително надмощие и по този начин може да се поеме контрола над цялата планета. Друга хипотеза твърди, че правителствата пазят тези технологии, в случай, че не успеят да контролират чрез демократични средства кризата, която може да възникне в резултат на лошите им решения. И в двата случая, демокрацията и човешките свободи остават в историята. Според декларация на бившия руски министър на отбраната - Сердюков, остават най-много осем години, докато тези оръжия официално станат част от руския и световен военен арсенал. Това би означавало началото на края за демокрацията.
През март 2012г. Анатоли Сердюков заявява открито:
Развитието на оръжия без основа на новите принципи на физиката (енергийни оръжия, геофизични оръжия, генетични и психотронни оръжия) са част от държавната програма за въоръжение в периода 2011-2020 година. Световните медии реагират на намека за свободното използване на психотронни оръжия, поради публикуването на научни експерименти от 1960г., в които се обяснява използването на електромагнитните вълни за предаване на прости звуци в човешкия мозък. Медиите избягват да споменават, че оттогава са били извършвани обширни изследвания в тази област в световен мащаб.Британският ,,Daily Mail" пише, че изследвания с електромагнитни оръжия са извършвани тайно от 1950г. в САЩ и Русия: ,,Предишни изследвания са показали, че нискочестотни вълни могат да засегнат мозъчните клетки, да променят психологическите състояния и да дадат възможност за предаване на предложения и команди директно в мисловните процеси на някого. Високи дози от микровълните могат да навредят на функционирането на вътрешните органи, контролът на поведението и дори шофирането."
През 1973г. невропсихологът Дон. Р. Юстесен (директор на лаборатории за експериментална невропсихология в болница в Канзас Сити) публикува статия в ,,American Psychologist" за влиянието на микровълните върху поведението на живи същества. Той цитира резултати от експеримент, описан от неговия колега Джоузеф Шарп, който е работил по проект ,,Пандора" (засекретен проект на американския флот). Дон Юстесен пише:Разпространяващите микровълни (Шарп и Гроув), чрез които се моделира гласа, са лесни за слушане, идентифициране и разграничаване между 9 думи. Тяхното звучене не е по-различно от това на хора с изкуствени ларинкси.
По-късно тази система е усъвършенствана. През 1997г. се появяват документи в интернет страницата на Американската агенция за опазване на околната среда, които доказват това. Службата за научни изследвания и развитие (представена от проекта ,,Communicating Via the Microwave Auditory Effect") на Министерството на отбраната, съобщава: ,,Една иновативна и революционна технология разполага с ниска вероятност на радиочестотни явления (RF). Концепцията е създадена с помощта на ниско интензивна лабораторна система и RF предавател с висока мощност. Съществуват многобройни военни приложения в областта на търсенето и спасяването, сигурността и специалните операции".
Според вестник Вашингтон Поуст, през 2002г. изследователската лаборатория ,,Air Force" патентова технология, чрез която се изпращат думи в нечия глава с помощта на микровълни. Говорителят на Научната лаборатория за насочена енергия, Рич Гарсия, отказал да обсъди тази патент и свързаните с него изследвания в областта, позовавайки се на политиката на лабораторията да не коментира работа, свързана с микровълните. През октомври 1994г. учените от ,,Air Force" успели да предават фрази с пределна разбираемост в главите на хората. Проучването продължило до 2002г., когато изследователската лаборатория, позовавайки се на секретност, отказала да разкрива или обсъжда други материали.
Световните медии избягват публикуването на пълната скала за напредъка в областта на изследванията за дистанционното управление на човешката нервна система. Д-р Робърт Бекер, два пъти номиниран за Нобелова награда за откритията си за ефектите от импулсни полета при зарастването на счупени кости, описва в книгата си ,,Body Electric" експерименти от 1974г. на Джей Ф. Шапитц. Шапитц обобщава:
В това разследване ще бъде показано, че словото на хипнотизатора може да бъде предадено директно в части на подсъзнанието на човешкия мозък, чрез модулирана електромагнитна енергия. Това става без използване на каквито и да било технически средства за получаване или транскодиране на съобщенията и без лицето, изложено на такова влияние, да има шанс да контролира съзнателно входа на информацията.
В един от проведените четири експеримента на обектите е даден тест със сто въпроса, вариращи от лесни до по-сложни. Доста по-късно, не знаейки, че са били облъчени, те ще бъдат подложени на информационен проблясък, свързан с предлагането на отговори на въпросите, които са оставили непопълнени. Експериментите чрез ултразвукови честоти са изпращали съобщения до човешкия мозък, които той възприема, но за които обектът не е ясно. Д-р Робърт Бекър достигнал края на кариерата си на учен, изгубвайки финансирането за изследването си заради тези публикации и отказа му да подкрепи изграждането на антени за комуникация с подводници чрез мозъчни честоти.> Радионика Психотроника и „Слийпъри“Според руски всекидневници, през 1992г., по време на проваления военен преврат срещу Михаил Горбачов, генерал Кобец предупредил защитниците на Руската дума, че технологиите за контрол на ума могат да бъдат използвани срещу тях. (,,Комсомолская правда", септември 7, 1991г.). След военния преврат, вицепрезидентът на Общественото на независимите учени на СССР, Виктор Седлецки твърди:
Като експерт и юридическо лице декларирам, че масовото производство на психотронни биогенератори стартира в Киев. Не мога да твърдя със сигурност, че използваните генератори по време на военния преврат са тези на Киев, но според мен е факт, че са били използвани. Какво представляват психотронните генератори? Това е електронни оборудване за ръководене на контролира в човешкия организъм, което се отразява на лявото и дясното полукълбо на мозъчната кора. Това е и технологията на проекта на САЩ ,,Zombie 5".
През 1991г. в САЩ няколко стотин души се оплакват от дистанционно манипулиране на нервната система и подготвят групов иск за съдебно дело срещу ФБР, Министерството на отбраната и други агенции, изисквайки от тях да разсекретят файловете, отнасящи се до тяхната идентичност, откриването на вредните лъчения и техните източници, насочени към телата им. В Русия също се оплакват повече от 2000 души, над 200 в Европа, над 300 в Япония и десетки хора в Китай и Индия.> Перфектните методи за скрито командване на хората
Твърди се, че в миналото руснаците не са смятали да използват тези средства. Когато стартира изграждането на американската система ХААРП, предполагайки, че системата е способна да се прицелва към големи региони на планетата чрез вибриращи йоносферата мозъчни честоти, Русия изразява желанието си да забрани технологиите за контрол на ума. Руската Дума и Общността на независимите държави се обръщат към ООН и Европейския съюз с предложение за международна конвенция за забрана за разработване на информационни оръжия.


image

Няма коментари:

Публикуване на коментар