Последователи

неделя, 25 февруари 2018 г.

СБОР – Съюз за Борба с Организираната Реалност!

                 


СБОР или съюзът за борба с организираната реалност, представлява група хора чиито действия са насочени към разпръскване на мъглата около фактите на истинската реалност. Тези хора не са обединени в строга организация, единственото което ги свързва е общата цел, поради което са трудни за управление и манипулация. Те разпространяват идеите и вижданията си чрез лични срещи с приятели или чрез публикации в интернет. Броят на хората действащи в посока борба с организираната реалност е трудно да бъде точно установен, той постоянно се мени в зависимост от личната устойчивост на внушения и способността за самостоятелно мислене.

Какво представлява „Организираната реалност“ – това е реалността която се създава чрез политическото говорене и разпорстраняването на контролирана информация, чрез средствата за масово осведомяване, както и информация за разпространението на която е платено от големи бизнес корпорации. Към организираната реалност спада също и рекламата, като способ за представяне на нещо за привлекателно и изгодно, докато всъщност се прикриват негативните му качества чрез съобщаване на неверни неща представяни като реални факти.

Борбата с организираната реалност е трудна задача, изискваща постоянство и както споменахме по-горе, устойчивост на внушения и манипулации, включително способност и желание за самостоятелно критическо мислене. За да се борите с организираната реалност, вие трябва добре да познавате принципите по които тя се изгражда, както и лицата които работят за изграждането и:

            


1. Организираната реалност се изгражда чрез масмедиите.

2. Основните лица изграждащи организираната реалност са политиците и политически обвързаните бизнес структури, без значение на политическата им ориентация.

3. Целта на организираната реалност е да внуши на обществото, какво се случва около него, без да му се позволява да се замисля върху случващото се или ако мисли то да мисли в точно определена и направлявана от управляващите и властимащите посока.

4. Строителите на организираната реалност се стремят да не се допуска публичност на мнения и анализи, различни от тези които те насаждат, а ако все пак такива се появят, то те се обясняват като налудничави аномалии и тези които ги изповядват биват представени като хора с психически отклонения или като врагове на обществото.

5. Крайната цел на организираната реалност е налагане строго установена рамка на мислене и действия от страна на отделният човек, като на преден план се поставя фикцията „общество“. Тоест цели се постигане уеднаквяване мисленето на отделните индивиди, превръщайки ги в една цялостна лесна за управление и манипулации маса безмозъчни същества.

6. Организираната реалност освен чрез масмедиите се изгражда и посредством налагането на закони и понятия. Закони ограничаващи свободите и правата на гражданите под маската на сигурността и понятия чиито смисъл дълбоко в същината си е абсурден. Основни понятия на строителите на организираната реалност са така наречените термини „Толерантност“, „Консенсус“ и „Компромис“ използвани за щяло и нещяло, като едва ли не основни морални критерии на съвременното общество. Всеки който не се съгласява с техните виждания се нарочва за черна овца и му се лепва етикета нетолерантен и краен. Като се насажда и това, че да си краен в убежденията си е ужасно зло и назадничаво. Представете си обаче само кой би спечелил в борбата между Доброто и Злото, ако те трябва да са толерантни по-между си и целта им бъде да постигнат консенсус с помощта на компромиса. поставени на такава основа се вижда безмислието на подобни модерни понятия. Трябва да знаете, че винаги, когато ви приканват да бъдете толерантни и да постигнете консеснус чрез правене на компромис това е изцяло за ваша сметка и във ваша вреда.

Основните способи за борба с организираната реалност не са особенно сложни:

1. Трябва когато чуете някаква новина да зададете няколко основни въпроса – Защо се случва това? Кой има изгода това да се случва? Какви трябва да бъдат последствията от това което се случва, ако то е истина?

2. Не трябва да забравяте, че почти винаги когато ви се съобщава нещо то не е вярно или е силно изкривено.

3. Създайте противоположна на научената новина и вижте дали не звучи по правдоподобно отнесена към реалноста.

4. Изкажете гласно последиците които би трябвало да предизвика дадено събитие и вижте дали те наистина се случват.

5. Осмивайте организираната реалност, това винаги води до нейното разбулване.

6. Създавайте неверни новини, преувеличаващи постиженията на организираната реалност, така че тяхната неистинност, но същевременно обвързаност със съобщаваното от масмедиите да е очебийна.

7. Никога не разчитайте изцяло и само на другите, за да си обясните това което се случва около вас. Не губете връзка с реалността.Не забравяйте, съвременните медии са само инструменти за манипулация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар