Последователи

четвъртък, 29 март 2018 г.

МИСЛИ ФОРМИ 138


"Природата постига всичко, без да бърза."

~Лао Дзъ ~








Интуицията като право на избор. Възможен изход от матрицата 

Всеки от нас има предначертана съдба. Това обаче означава ли, че ние нямаме право на свободен избор? А какво да кажем за интуицията и какъв инструмент е тя? Как тогава да изразим свободната воля? Съществуват ли те наистина или просто всичко е потопено в съня на  индивидуалността и след това в целия сън на Земята.

Преди да се родим ние избираме родителите си, тялото си и предварително виждаме всички моменти в живота си. Той представлява един кадриран филм, в който ние избираме дали да бъдем наблюдатели или активни участници. И отново на дневен ред идва понятието интуиция. Можем ли да се доверим или да слушаме разума? Всеки от нас има избор на коя линия от пространствата да се пренесе, за да достигне крайната цел, към която се е запътил. Вариантите са много, но може би е добре да осъзнаем, че ние и само ние правим избора в този сън, наречен живот. Теза за умирането само на тялото ни, външната черупка, към която ние толкова много се привързваме сега поставя въпроси. А дали е хубаво, когато наистина настъпи моментът да се издигнем. Да срещнем звездното си семейство и да изберем новия цикъл, който ни е нужен, за да натрупаме още знания и да вървим крачка по крачка към осъзнаването си, няма как да знаем днес. Затова учителите ни предупреждават да не се привързваме към нищо земно. Земните неща няма да можем да вземем с нас след края на сегашния си сън. Да опитаме да станем едно цяло с душата си е предизвикателство. Да се вслушваме какво нашепва, да следваме интуицията си, чрез която сме свързани с голямото общо цяло е непосилно за стотици хора.

 Душата и разумът е необходимо да се обединят, защото единствено и само тогава ще можем да използваме външното си намерение, за да променим обстоятелствата в наша полза. Така като изследваме езика на душата и поставяме задачи на разума си осъзнаваме силата, която притежаваме. Всичко това става с много опит. Но пътят на всеки е изграден със собствени избори и желания, и съумяването да ги превърне в намерения, които да работят позитивно. Избирайки съня, в който се чувстваме щастливи и пълноценни, само тогава пред нас ще открием пътя близо до безпогрешноото и начина, по който е предначертано да вървим уверени в силата и знанието си.





Дейвид Айк: Нов модел за контрол е дело на извънземни

„Да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие“ (Бит. 1:26) 

Въпреки различията, различните фракции от извънземни и земни някак се споразумяваха за владението Земята. Но настъпват мрачни времена.

Контролът, осъществяван от досегашните господари, е заменен с нови модели в определени места на планетата. Австралия, Канада и САЩ са територии на една прастара империя от популярни съзвездия. И те ще бъдат новите модерни лагери за биоиндивиди, които ще заменят човека. 

Фактите са пред очите ни. Освен като мъж и жена, канадците вече ще могат да се самоопределят и като трети особен пол. Това става възможно след като правителството официално разреши третия пол, обозначен като Х, да може да се вписва във всички документи. Промяната ще бъде въведена най- напред в Министерството на имиграцията, а след това и във всички останали държавни институции.

 Това не е само теория, а релно случващо се. Това е най- изтънчената и перверзна форма за управление на масите. Ако възроптаете, върху вас се нахвърля армия от медии, адвокатски кантори и други слуги на влечугоподобните. 

Измамата е категорична. Всичко се прави с цел да ни улесни и да е по удобно. Получаването на паспорти, документи за пътуване или имиграционни документи, които съответстват най-добре на половата идентичност на хората, които не се идентифицират нито с мъжкия, нито с женски пол. 

И това се налага осезаемо в продължение на десетилиетие. В киноиндустрията, музикалният бизнес и дори детските анимационни филмчета. 

Първата държава в света, въвела официално в документите си трети неопределен пол „Х” е Австралия. Тази страна отдавна е сочена неслучайно за опитно поле на извънземните фракции. Тук тече усилено чипиране на населението и промиване на съзнанието със секретни програми от години. 

Промяната за пола бе въведена като мярка срещу сексуалната дискриминация, която да даде възможност на транссексуалните и хората, които не искат да си определят
половата принадлежност да запълват с „ Х” графата „пол“ в документите за самоличност. Повече от любезно обясняват политическите елити.

През юни Канада прие законопроект, който добавя „половата идентичност или изразяването на пола“ редом с расата, религията, възрастта, сред мотивите за дискриминация, забранени от Канадската харта на правата. В САЩ гласовете за въвеждане на третия пол са подхранвани от Барак Обама и медиите близки до Сорос. 

Някои вярват, че елитът на извънземните е прононсирал не само третия пол, но и заличаването на всякакви индивидуални качества на личността, чипирането, изчезването на парите и въвеждането на третия пол. 

НП/Д. Айк 







"Великата работа е обединяването на противоположностите. Това може да означава обединяването на душата с Бога, на микрокосмоса с макрокосмоса, на жената с мъжа, на егото с не-егото и какво ли не. "- Алистър Кроули

                             


"Не взимайте преживяванията на живота твърде сериозно, защото в действителност те не са нищо друго освен преживяване на мечтите, играйте ролята си в живота, но никога не забравяйте, че това е само роля." 


- Парамаханса Йогананда





"Този човек е небето, земята и ада в едно" - Manly P. Hall




Кали Юга - Епоха на демони, епоха на поквара

                     


На санскрит Kali Yuga означава „Епоха на демони” или „Епоха на поквара”. Юдаизма свършва историята с момента в който антихриста започва да владее, и сочи царството на злото за вечно.






На санскрит Kali Yuga означава „Епоха на демони” или „Епоха на поквара”.

раджям суранам апи чадхипатям (БГ 2.8). В миналото е имало много демони, които завладяли царството на полубоговете. Раджям суранам апи чадхипатям. Точно както Хиранякашипу. Той разпространил властта си дори над царството на Индра. Индрари-вякулам локам мридаянти юге юге (ШБ 1.3.28). Индрари. Индрари означава врагът на Индра. Индра е царят на райските планети, а враг означава демоните. Полубоговете и техният враг, демоните.

Сумата на духове (демони, дяволи, отрицателни енергии, и т.н.) в сегашната епоха е десет пъти повече от хората. Тъй като населението на духовете (демони, дяволи, отрицателни енергии, и т.н.) надвишава броя на населението на човечеството до такава голяма степен, те се отразяват неблагоприятно на голяма част от населението на света в сегашната епоха. Този процент варира през годините. Докато по-голямата част от човечеството е засегнато, някои страдат в по-голяма степен, отколкото други, тъй като те са обладани от тези демонични лица.


Ако попитате някой библейски християнин днес КАКВО ТОЧНО Е ВЪЗКРЕСЕНИЕТО, няма да може да ви обясни ВЕДАически(научно), а ще ви препрати към текстовете от Библията, които ще нарече "мистични". Но те са невежи. Библейските текстове за Възкресението разбират "Възкресението" като акт на ЗОМБИ от древно-африканския култ ЯО(откъдето иде "Яху", Яхова). Тялото умира, биологичната смърт е настъпила за часове, налице са гнилостни необратими процеси на разпад на тъканната материя, но после душата се връща пак в тялото и човекът "възкръсва" като ЗОМБИ със същото си грубо-материално тяло.









ВОДИ СЕ ПОСЛЕДНАТА БИТКА - ЗА ВАШАТА ДУША

НЯКОИ ЩЕ СИ ГИ ПРОДАВАТ ЗА 1% ОТ ПЕЧАЛАБАТА , ДРУГИ ЗА 2%, ТРЕТИ ХВАНАТИ С МИНАЛИ СРАМНИ ДЕЛА РЕКЛАМИРАТ БЕЗПЛАТНО.

ВСЕ ПРОДАДЕНИ ДУШИ...

Договорът между юдеите от Анта-рикша на атмосферата с кому-нагите от подземното царство Била-сварга е: 

НИЕ ЩЕ ВИ ДАДЕМ ВИСША ТЕХНОЛОГИЯ, А ВИЕ ЩЕ
ВОДИТЕ ЧОВЕКЪТ КЪМ НАШИТЕ НИЗШИ ЛОКАЛИ


Това, което остава за вас неразбрано в този живот, ви се случва отново и отново. Само малко по-различно. Повторението продължава, докато не си научите урока окончателно.



"Търсих Бог и намерих само себе си. Търсих себе си и намерих само Бог. "- Руми




"Езотерично, закачения човек е човешкият дух, който е окачен от небето от една нишка. Мъдростта, а не смъртта, е наградата за тази доброволна жертва, по време на която човешката душа, спряна над света на илюзията и медитираща нейната нереалност, се възнаграждава от постигането на самореализация. "- Manly P. Hall




Съществуването на небето или ада, или каквото и да е, е само на тази земя. Всички имена принадлежат към формите и всички форми се появяват от земята и се сливат отново в това. Те са понятия, съществуването на небето и ада.

~ Sri Nisargadatta Maharaj



"Вътре в човека всички елементи, които оформят Вселената и всички съществуващи принципи, са взаимосвързани: Той докосва земята с краката, с ръце въздуха и с главата небето и чрез Духа той се свързва с Божествеността, откъде идва и къде трябва да се върне. " Самаел Аун Уеор


В действителност няма две. Има само Един ... Шри Рамакришна Парамханса


Не правете грешката да предположите, че малкият свят, който виждате около вас - Земята, която е просто зърно от праха във Вселената - е самата Вселена. Има милиони и милиони такива светове, и по-големи. И има милиони милиони такива Вселени в съществуването им в Безкрайното Съзнание на ВСИЧКИ. И дори в нашата собствена малка слънчева система съществуват области и равнища на живот, далеч по-високи от нашите и същества, в сравнение с които сме земните смъртни, като тънки форми на живот, които обитават океанското легло в сравнение с човека. Има същества с по-високи правомощия и атрибути, отколкото човек някога е мечтал за притежаването на боговете. И все пак тези същества са били веднъж като теб и все още по-ниски - и ще бъдете така, както те и още по-високи във времето, защото такава е Съдбата на човека, както се съобщава от Осветения. Извадка от "Кибалион Трите посланици"


"Казано е, че мъдростта не се крие в това да виждаш нещата, а да виждаш 
 през нещата" - Manly P. Hall


"Интуицията не означава нещо противоречащо на разума, но нещо извън провинцията на разума." ~ Карл Юнг


"Необходимо е смелост ... да издържим острите болки от самооткриване, вместо да изберем да вземем тъпата болка от безсъзнание, която ще продължи остатъка от живота ни." ~ Мариан Уилямсън



"Може да има голям огън в нашата душа, но никой никога не идва да се затопли в него, а минувачите виждат само една пушилка от дим." ~ Винсънт Ван Гог

               

" Да не мислиш за нищо е Дзен. След като знаеш това, ходиш, седиш или лежиш, всичко, което правиш е Дзен." - Бодихарма


"Истината се разкрива, като се премахнат нещата, които стоят в нейната светлина - изкуство, което не прилича на скулптура, в която художникът създава не чрез изграждане, а чрез нахлуване." - Алън Уотс



" Ние сме като паяка. Ние тъчем живота си и след това се движим в него. Ние сме като мечтател, който мечтае и след това живее в съня. Това е вярно за цялата вселена. " - Aitareya Upanishad


Мъдреците, търсещи истината в себе си, откриха вечната връзка между видеми и невидими. Тази връзка беше безкрайна линия, опъната през небесата. Какво беше по-горе? Какво беше по-долу? Първични семена се пораждаха, силни сили се движеха; Пулсиране отдолу, чиста енергия отгоре. Кой знае тук? Кой може да каже със сигурност? ... Кога започна и откъде дойде - това творение? Боговете дойдоха след това творение. Кой наистина знае? Откъде се е появило това творение, по какъв начин се е образувало, само Той, който гледа от най-високото небе, знае или може би дори и той не знае! 

-Риг Веда


• Вътрешността никога не те тества, вината ви дава доказателства за това къде сте вибрационно • Abrahm Hicks


"Когато обичаш, обичай сякаш човекът е бог не по-малко от това. Никога не обичайте жена като жена и никога не обичайте мъж като мъж. -Osho


" Този, който е свободен от представата за его, чийто интелект е необвързан, въпреки че унищожава всички светове, той не го прави, нито е обвързан с резултатите от действията си. " 

- Бхагавад Гита


"Как е възможно едно същество с такива чувствителни бижута като очите, такива омагьосани музикални инструменти като ушите и такава страхотна арабеск на нерви като мозъка, може да изпита в себе си нещо по-малко от Бог." 

-Алан Уотс



"Ако се сблъскате с ситуации, които не знаете как да се справите, има много възможности. Това е, когато наистина можеш да опознаеш живота. 

- Саддгуру


"Научете се да преодолеете отпечатъка, който имате сега, и да получите ново и по-високо отпечатване, което ще ви отведе в светлите сфери на осъзнаването" 

- Фредерик Ленц


Просветлението или събуждането не е създаването на ново състояние, а признаването на това, което вече е. 

- Алън Уотс -


Когато обединим ума и тялото си и станем едно с вселената, можем да използваме голямата сила, която естествено е наша. 

- Коичи Тохей -


Това, което се разкрива пред мен, престава да бъде загадъчно за мен самия: ако го разкрия пред някой друг, той чува само думи, които предават живия смисъл: Оскверняване, но не и откровение. 

- Египетска поговорка


" Целта на изкуството е да представлява не външния вид на нещата, а вътрешното им значение." 



- Aristotle


Вселената е съставена от преживявания, които са предназначени да изгорят вашата привързаност, прилепване, удоволствие, болка, страх от всичко това. И докато съществува място, където сте уязвими, вселената ще намери начин да ви изправи срещу нея. 

- Рам Дас -



Излезте във Вселената на Светлината. Всичко във Вселената е твое, разтегнете ръцете си и я прегърнете с любов. 

- Свами Вивекананда -



" Спомни си, че дойде тук, вече разбрал необходимостта да се бориш със себе си - само със себе си. Затова благодари на всички, които ти дават възможност."

 - Г. Гурджиев


" Спомни си, че дойде тук, вече разбрал необходимостта да се бориш със себе си - само със себе си. Затова благодари на всички, които ти дават възможност."

 - Г. Гурджиев

                                       

"Ти не си един човек, а трима: Този, за когото се мислиш, че си; Този който другите мислят, че си; Това, което наистина си. - Сатя Сай Баба




 "Духът ще гледа през погледа на Материята. И Материята ще открие лицето на Духа. "- Шри Ауробиндо




"Приливните ритми оказват влияние върху нашата физиология. Когато се чувстваме несвързани, нашето тяло не е в синхрон с тялото на Вселената. Прекарването на времето в близост до океана или навсякъде в природата може да ни помогне да синхронизираме ритъмите си с ритмите на природата. "- Deepak Chopra


Това е привързаност към име и форма, което поражда страх. - Nisargadatta Maharaj -







"Казах: Моя душа, ти си светлината на очите ми. Където съм, каза тя, няма нужда от очи. - Руми


Настоящият момент е единственият ни свободен момент и това е вратата към всички други моменти. - Thich Nhat Hanh -



"Истината освобождава (истината е, че сте в свободно състояние), а не вашите усилия да бъдете свободни." - Джиду Кришнамурти


Цялата материя произхожда и съществува само чрез силата, която довежда частиците на атома до вибрации и държи тази най-малка слънчева система на атома заедно. Трябва да приемем зад тази сила съществуването на съзнателен и интелигентен Дух. Този Дух е матрицата на всяка материя.

- Макс Планк -


" Може би самият аз съм враг, който трябва да бъде обичан." - Карл Юнг


"Уродливите тъмни алхимици днес работят за големите фармацевтични компании и големия бизнес, а не да помагат и да лекуват, а да увеличат печалбите на споменатите компании и да експериментират върху населението".


"  1 април. Това е денят, в който ни напомнят за това, което сме през останалите триста шестдесет и четири." ~ Марк Твен - Самюъл Лангхорн Клеменс. 1835-1910. Happy Fools day. 🃏


"Мъдростта на Господ е неизчерпаем фонтан и никога не е имало човек, роден, който би могъл да проникне в истинския му произход и основа." Мъдреците и светите отци са пили дълго от тайни източници и са напълно доволни от това че нито един от тях не е успял да разбере или познае радикалните принципи, защото Творецът на всичко е запазил това за Себе Си ". ~ Книгата на Абрамелин - Авраам от червеи. 1362-1458.


"Много е казано за самотата на мъдростта и колко търсещият истината се превръща в поклонник, който се скита от Звезда до Звезда, за мъдрият, Мъдрецът е самотен, защото Той пребива в отдалечени височини на ума, но самият мъдър човек не се чувства самотен  Мъдростта го доближава до живота; По-близо до Сърцето на света, отколкото Глупавият човек може да бъде. Начетеноста може да доведе до самота, а ерудицията може да завърши в битка с вяра. Но мъдрецът, който се взира в космоса, не вижда празнота, а пространство, изпълнено с живот, истинност и закон ".

~ Manly P. Hall (1901 г. - 1990 г.)


"Помислете внимателно за образите, които древните са изоставили. Те показват пътя на идващото." ~ Карл Густав Юнг. 1875-1961. Liber Novus.



"Вашата задача е да не търсите любов, а просто да търсите и да намерите всички бариери в себе си, които сте изградили срещу нея". ~ Руми



"Всичко, което виждаме в природата, е явна истина, но ние не сме в състояние да го разпознаем, освен ако истината не е явна в себе си". ~ Якоб Бьохме (1575 - 1624 г.)
                                       

"Помислете, че не бива да наричаме брат си глупак, тъй като ние не знаем какво сме ние". ~ Paracelsus - Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim. 1493-1541.


Героят е Самият Змията, Самият Жертвител и Жертвата, което е Защо Христос правилно се сравнява с изцелителния Мойсей-змията и защо Спасителят на християнските Офити също е бил змия. Това е и Агатодаймон, и Какодаймон. В германската легенда се казва, че героите имат очите на змията. ~ Карл Г. Юнг (1875 - 1961) J.J.L



"За да ядете, трябва да сте гладни, за да се научите, трябва да сте невежи, невежеството е условие за учене, болката е състояние на здравето. Страстта е състояние на мисълта. Смъртта е условие за живота. " . " 

~ Робърт Антон Уилсън


"[Пропагандата] трябва да бъде насочена към емоциите и само в много ограничена степен към т. Нар. Интелект ... Изкуството на пропагандата е в разбирането на емоционалните идеи на "великите" маси и намирането чрез психологически правилна форма на път към вниманието и оттам до сърцето на широките маси ". ~ Адолф Шикългрубер Ротшилд


"Всичко добро е скъпо и развитието на личността е едно от най-скъпите от всички неща. Това ще ви струва вашата невинност, вашите илюзии, вашата сигурност". 

~ Карл Г. Юнг



"Диапазонът, който е от значение за творческия човек, е пространството, което създава в себе си. Това вътрешно пространство е по-близо до безкрайността от другото и е привилегия на балансирания ум ... и търсенето на равновесие е от съществено значение - да бъдем съзнателни за вътрешното пространство, колкото за външното пространство. " 

~ Марк Тоби


" По-добре жестока истина, отколкото удобна заблуда." ~ Едуард Аби


" Човек не може да се промени без страдание, защото той е и мрамор, и скулптор."

~ Алексис Карел


"Ако искаш да осъзнаеш истината, не бъди за или против. Борбата между доброто и злото е първичната болест на ума." ~ Sengcan


"Или напишете нещо, което си струва да четете, или правете нещо, което си струва да напишете."

 - Бенджамин Франклин

                                 

"Нютон преживява пробив в подсъзнанието чрез духовната си изолация. Когато напускаме обществото и общността на човешките интелекти, духовете се издигат от несъзнаваното". 

~ Карл Г. Юнг


Няма коментари:

Публикуване на коментар