Последователи

четвъртък, 21 декември 2017 г.

Произход на религиите - Масони във Ватикана и Полемиките за Исус





Древната змия Ka искаше чрез камъните на кулата на Вавилон, на гърба на костите на съблазнените строители/масони отново да се изкачи до небето, от където е била свалена от бог Ра, за да стигне до не- материалния си дух, и да се съедини отново с намиращия се в центъра на Луната, несъществуващ/не-материален/не-чист дух на Ара, и така да си върне плътта, и да стане Ка_Ар(-ом), или Хор(-ом) = Христ. или Хор. В онези дни хората подведени от левитското свещеничество се продават на Ару и Ка, свещеничеството е предало Ра, и се поклонило на не-материалния, не-сущия дух ARU и князът на този свят Ка, а не на Върховния Създател, Sun Ra. Именно Aр и Ka, чрез измамата на свещеничеството срещу Всевишния Ра лукаво обещаха на хората да владеят над материалния свят, цялата земна власт, богатство, власт и тайно знание, обещаха да направят самите хора богове, ако те им се покланят и ги обслужват с жертвоприношения, за да хранят с човешка БА, княза на този свят Ка. И огромен брой хора, паднаха в очарованието на греха и последваха Aра и Ka в бездната на ада, като вещество, за да бъде изядена искрата от божествената им душа Ба.



Масонството - ,,антицърквата" - и католическата църква открай време имат напрегнати взаимоотношения, което едва ли се нуждае от допълнително обяснение. Тук ще се съсредоточим само върху някои примери.

Въпреки че за официална година на създаване на Свободните зидари (основаване на английската Велика ложа) е определена 1717г., има различни признаци, че масонски ложи функционират много по-рано. Различни източници сочат, че кралят на Шотландия, Джеймс I (1566-1625) е посветен през 1602г. в ложата на ,,Scoon" и ,,Perth". Година по-късно е обявен за крал на цяла Англия и управлява в Лондон. По това време се появява считаната и до днес за класически английски превод ,,King james Bible" (,,Библия на Крал Джеймс"). Предговорът на първото издание, е написан лично от крал Джеймс и съдържа бележки, които са насочени срещу папството и биха могли да се класифицират като пренебрежителни и язвителни. Конфликтът следователно е внесен дори в Библията (или поне в предговора).

Папа Пий VIII (1761-1830) публикува енциклика срещу масоните. Той е избран за папа през 1829г. и умира след едногодишен понтификат.

През 1738г. папа Климент XII издава папски декрет, който постановява, всеки присъединил се към масоните католик да бъде отлъчен от църквата.

Папа Лъв XIII издава на 20-ти април 1884г. енцикликата ,,Humanum genus" (,,Човешкият род"), в която заема позиция срещу масонството като антихристиянско движение. Той използва тежки думи и директно говори за ,,Царство на Сатаната.. под чиято власт са всички онези, които отказват да се подчинят на вечния Божи закон, пренебрегват Бога или действат против него.. (Враговете на Бога са) в съзаклятие помежду си за ожесточена борба под ръководството и помощта на съюза на така наречените Свободни зидари. Без да крият плановете си, те подстрекават срещу величието на Бога и открито и явно работят за унищожаване на църквата.."

Интересно е наистина да погледнем на света от гледната точка на църквата. Тя говори за Сатаната или Дявола - действащото лице зад кулисите дърпащо конците със злобните си ръце. Той предпочита малодушните хора, които са прегрешили и с греховете си лесно са се поддали на властта му и са станали негови слуги.

За делата си целенасочено използва верните му майстори и велики майстори на изкушението и злото срещу ръководните сили на противниковата страна, за да се добере до командния лост на властта и да упражнява върховно влияние в областта на църковните, религиозни, обществени, политически, културни и научни дела.

От почти двеста години действията на италиански масони от висока степен имат за цел да възкачат на трона на Св. Петър папа, който да отговаря на техните потребности. Доказва го документ от 1818г. със заглавие ,,Дългосрочна инструкция. Кодекс и наръчник на Върховните във висшето масонство". В инструкцията най-напред се говори за политическата цел, за освобождаването на Италия, което трябва да бъде последвано от освобождението на целия свят, ,,братска република и обединяването на човечеството". По-нататък се казва: ,,Нашата цел е... пълното унищожаване на католицизма и дори на църковната идея... Папата, който и да е той, никога няма да влезе в тайните съюзи; затова тайните организации трябва да направят първата крачка към папата и църквата с цел да ги оковат във вериги. Делото, с което сме се захванали, не е работа за ден, месец или година - може да продължи много години, може би един век... Това, което търсим и което трябва да чакаме, както евреите своя Месия, е папа според нашите нужди... Не се съмняваме във възможността да вложим всичките си усилия за постигането на тази крайна цел."

Хитрият проект за малко да успее през 1903г. След смъртта на Лъв XIII кардиналите щели да изберат за папа последния държавен секретар на починалия папа, високопоставеният масон и кардинал М. Рампола. Но на третия изборен тур на 2-ри август 1903г. нещастието - от гледна точка на църквата - все още можело да се предотврати. В крайна сметка на седмия тур на 4-ти август 1903г. като папа Пий Х е избран патриархът на Венеция, Джузепе М. Сарто. Фактът, че кардинал Рампола е масон от висока степен, става известно едва след кончината му, когато в наследството му са открити документи, потвърждаващи принадлежността му към ложата.

През септември 1978г. във Ватикана се появи списък със сто двадесет и едно имена, който попада в ръцете на папа Йоан Павел I. Две години по-рано, през лятото на 1976г., подобен списък се появява за първи път в свещените зали на Ватикана и съдържа имената на високопоставени духовници - архиепископи, епископи, прелати и някои християни без духовен сан, - както и съответната дата на встъпване в ложата. Документът е широко разпространен. И досега не е известен първоначалният източник.

Един от присъстващите в списъка е държавният секретар Жан Вилот, който реагира с опровержение. Френското списание ,,Lectures Francaises" публикува през 1976г. в септемврийския си брой споменатия списък с имена на масони и името на френския държавен секретар естествено не е пропуснато. В отговор Вилот предприема офанзива като шише писмо на директора на списанието, в което дословно се казва следното:
,,Кардинал Вилот, държавен секретар, изпраща на директора на ,,Lectures Francaises" най-сърдечните си поздрави. След като той неотдавна научи, че списанието е споменало името му в септемврийския брой на 1976г., и го представя като масон, кардинал Вилот декларира изцяло, че той никога, в който и да е момент от живота си не е имал и най-малко отношение към масонството, както и към никое друго смесено общество. Той винаги е на разположение за отсъждането на папите..."

Само след няколко години се установява, че Вилот е излъгал в писмото си. Също както в случая с неговия ,,брат" Рампола, след смъртта му на бял свят излизат решаващите доказателства.

Пиер Комптън разказва в книгата си ,,The Broken Cross", как католическата църква е инфилтрирана с помощта на тайни общества. До такава степен, че неколкостотин водещи католически свещеници, епископи и кардинали са членове на тайни организации. Продължава с твърдението, че повече от седемдесет служители във Ватикана, между тях и частният секретар на папа Павел VI, генералният директор на ,,Радио Ватикана", архиепископът на Флоренция, прелатът на Милано, заместник издателят на Ватиканския вестник, няколко италиански епископи и абатът на Ордена на Св. Бенедикт, са членове на различни тайни общества. Въпросните лица са само тези, които стават известни в Италия, извън списъка на ложата P2 (P2 е съкращението на ,,Propaganda Due").

              




Полемиките за Исус

Идва ред да пристъпим към основния спорен въпрос! Образът на Исус, който църквата популяризира от около две хиляди години, по основни въпроси се различава от този, който антицърквата създава.

Най-напред се оспорва божествената същност на Исус, така, както я представя църквата. Исус не бил син Божи, а едва по-късно - след смъртта му - чрез политическа власт и целенасочена пропаганда църквата го провъзгласява за Спасител. Църквата на Исус няма претенции за абсолютност и в крайна сметка изгражда целенасочено своята организация и религия върху една лъжа.



Различни ложи застъпват становище, че Исус е сборен образ - ,,биографична сплав" - от няколко личности.
Други твърдят, че Исус е религиозен проповедник, който чрез своето обещание на Месия се стреми към политическа власт, за да постигне целите си. Той е посветен ученик на Йоан Кръстител, който по онова време има огромно влияние и е начело на свое движение. Исус навярно е принадлежал към вътрешния кръг на движението, но полага начало на собствено движение - това се случва най-късно след убийството на Йоан Кръстител. Към новия кръг - ,,движението на Исус" - принадлежи и Мария Магдалина (,,грешницата"). Тя обаче, противно на историческата традиция, е спътница на Исус, може би и негова съпруга, защото всички равини са били женени, а Исус е наричан Рави. Исус не е умрял на кръста, а по-късно може би се скрива в Южна Франция. Дори и да е приключил житейския си път на кръста, митовете за възкресението и възнесението са по-късна мистификация около личността му. След време Мария Магдалина заминава за Южна Франция и продължава живота си в изгнание в еврейските колонии, където основава династия (с дете от Исус) - меровингските крале и нейните наследници са потомци на династията, която води началото си от рода на Давид.
Друга теза разглежда авторът Холтер Керстен в бестселъра си ,,Исус в Индия". На базата на писмени предания той стига до извода, че Христос трябва да е пребивавал дълъг период от време в Индия и че се е върнал там отново по-късно, където накрая умира.




Освен това има литература, която се опитва да докаже, че Исус не е евреин, а келт, чиито предци са от Галия. Те кръстили новото място, където се заселили, Галилея, за да им напомня за земите, от които идват. Ето защо Исус е с руса коса, сини очи и висок ръст, за разлика от местното население.



Исус не може да е евреин, смятат тези критици, защото не говори еврейски, а арамейски език. В случая е намесена и плащаницата от Торино, която доказва - доколкото в действителност е автентична, - че Исус е имал северни черти на лицето. Учението на Исус е напълно чуждо на коренното население на Палестина, но не и на келтите, защото те застъпват в традицията си закона за причината и следствието.




Още по-спекулативно е твърдението, че Исус е имал брат близнак. Издадена е книга със заглавие ,,Двете момчета Исус" (автор неизвестен), в която се посочват много стари картини на Исус като дете, които в оригинал изобразяват двама Исусовци, които впоследствие са фалшифицирани и се вижда образът само на едното момче.



Друга версия твърди, че Исус никога не е съществувал и в действителност е германският бог ,,Один", който векове преди това също е бил разпънат на кръст и прободен отстрани с копие. Следователно тук става дума за възприети от църквата древни немски предания. Затова в по-късно време храмовете се строят върху германски места на силата и тамошната вода, която се върти по посока на часовниковата стрелка, се продава като ,,светена".
Има и версия, че личности от египетския регион са били подправени като евреи. По-късно ще хвърля подробно светлина на това твърдение.
Изброените по-горе аргументи са тежки обвинения срещу църквата и проповядваната от нея божествена същност на Исус. За много християни упреците естествено ще бъдат шокиращи, от друга страна, те са явни и официални религиозни мнения на назованите влиятелни организации. Можем да очакваме с интерес какво още ще продължи да излиза на бял свят в близко бъдеще по тази централна тема. Вниманието ни ще бъде насочено в еднаква степен към църквата и ложите - и двете страни трябва да направят своя ход, за да разяснят основните въпроси от тъмното минало.

illuminatibg.blogspot.bg/2016/08/3_26.html


Произходът на бог МитРа може да се проследи около 2000 години преди н.е. Митра е синът на бога-слънце, пратен на Земята да направлява битката срещу злото и да бъде спасителят на света. Жертва себе си, за да изкупи греховете на човешкия род. Слизайки в подземния свят, побеждава смъртта и възкръсва към живота след три дена. Това става в неделя, която се счита за негов свят ден. МИТРА = КРИШНА, МОЖЕ ДА Е ХРИСТОС НО НЕ И ОБРАТНОТО.


Митра и Гаруда




Кришна като Митра е с фригийска шапцица

Тази шапка не е само някакъв си аксесоар. Тя съдържа в себе си дълбок мистериен смисъл. Такава съща шапка, според Платон, са носели кралете на Атлантида/Тракия, когато са извършвали ритуално жертвоприношение на бик.
Митра е "цапцаратнат" и наречен Кришна - всепревличащ, името са плагиатствали от тракийската дума кръшен/кршна с кръшна всепревличаща снага.

       



Бикът представлява съществуващите, по-горе, това, което живее в свят, където Митра е роден - Голока Бриндавана( вечната обител на Кришна в кришнаизма) ... и съдбата му е да го убие? Тавроктонията започва, когато Mitra се посещава от гарвана/Гаруда, пратеник на Хелиос (Слънцето)



Митра и Сол


       




https://cdn.preterhuman.net/texts/alien.ufo/alieniemisteri/00777.gif

Да Митра е лош а Иешуа добряк...

  


Митра, с коня си, оковава двуглав демон. Археолозите се натъкнали и на друга картината, която никой не знае откъде намерена. - Това е представяне на Града на демоните, която затваря цикълът на религиозни картини. На нея се вижда че Митра убива демони с лъчите на Слънцето. 


        


https://lasindias.com/el-largo-ciclo-de-mitra

             


План на Mитреум в Hawarte/Сирия(вече унищожен)показано е къде може да падне светлината минаваща през процепа


Основна цел на войната в Сирия е унищожване на порталите - митреуми за слънчево въплащение на аБог Ра. Свешенниците - левити и друиди - на юдо-христиано- мюсюлманската цивилизация следят за такива случаи и ги ликвидират когато службите на съответната страна им докладват, например така бяха поръчни „ангелите от Лим”.



"Бико-убиец" по този начин, можем да предположим, че произхода и естеството на Митра е космическия бикоубиец. Така с убийството на бика, Митра символизира върховната си власт: а именно, властта да движи цялата вселена, което е демонстрирано чрез изместване на космическата сфера по такъв начин, че пролетното равноденствие се е преместило от Taurus - Бика.




Като се има предвид широкото разпространено влияние в гръко-римския период на астрологията и "астралното безсмъртие," бог притежава такава буквално световна мощност която явно във висша степен е достойна за поклонение: тъй като той е имал контрол над космоса, той автоматично ще има власт над астрологически силите определящи живота на Земята, и също би притежавал способността да гарантира на душата безопасно пътуване през небесните сфери и след смъртта.



Митра държи космическата сфера и върти зодиака


Това че Митра, притежава точно такава космическа енергия е всъщност доказано от редица произведения изобразяващи Митра по различни начини, но всички го показват като че има контрол над вселената. Например, една сцена показва младежа Митра/Кришна държащ космическата сфера в една ръка, докато с другата си ръка той върти кръга на зодиака.




Ицето единосъщен с Митра!?

Ицето използва Кръста по-скоро като оръжие господне - или тупалка за черги - отколкото да е мъчен на кръстачката. Четем на книгана му : Аз съм Пътят, Истината и Живота. То хубаво, ама що е настъпал ЛЪВЪТ-Майчината Закрила , която е неизменен символ на Богинята Майка - Кибела? Що е стъпил и на главата на Змията/Знанието ?




Я да си помислим малко : Що са съсипани и унищожени точно тези ИПОСТАСИ на стената на Мадара - Мадарският релеф. Да не би юдористиени да са светотатствали на Иконографията на Българската религия?!
А сега на втората картичка, да се застраховаме и презастраховаме...с изображение древно на Константин Велики : Коцето- дето ликвидирал митраистите с Кибела. Кибела благославя Коцето със златният венец, досущ като тракийски цар...ашкоусум!!!



През 376 година митреума, който е бил на хълма Ватикан е бил затворен от градският префект, а по-късно на негово място е построена базиликата Свети Петър.

В 380-та император Теодосий издава указ/едикт за засилване на позициите на християнството като държавна религия. От страна на християните започва активно преследване на езичници, унищожаването и затварянето на техните църкви/храмове. Жреците на митраизма в надеждата за връщане на старите времена зазиждали своите светилища. Но много от непримирилите се с хода на историята свещениците са били убити от християните направо в техните храмове, което означава, оскверняването на светите места за цялата вечност. Заедно с последните свещеници умира и самата памет за отминалото могъщество на Митра.

image

Няма коментари:

Публикуване на коментар