Последователи

сряда, 20 декември 2017 г.

Службите събират информация за всеки от Facebook

            


Конфиденциалната информация се получава като част от разследвания за различни престъпления като грабежи или отвличания
През първите шест месеца на годината българските власти са отправили до централата на най-голямата в света социална мрежа общо 14 искания за предоставяне на информация за общо 16 потребители на социалната мрежа.
В единия от случаите е ставало дума за спешно искане за предоставяне на данни, което е било удовлетворено от социалната мрежа, а останалите са в рамките на съдебни разследвания. Компанията е предоставила данни за 53,69% от тях.

Освен това Facebook е предприела стъпки за запазване на архивните документи във връзка с официални наказателни разследвания в рамите на 90 дни докато се получи официално юридическо искане от българските власти за още 7 искания, при които са замесени 23 акаунта – информира Investor.bg.
Това става ясно от деветия пореден доклад по прозрачността на Facebook, който бе представен късно в понеделник. Той показва също, че правителствените искания за предоставяне на информация за потребителитеп нарастват с 21% в глобален мащаб в сравнение с втората половина на 2016 г. от 64 279 до 78 890 молби.
Почти две трети от заявките за данни, които концернът получава от световните правителства, включват т. нар. „заповед за мълчание“. Това означава, че те включват директиви за неразгласяване, които пречат на компанията да съобщи на потребителя за искането.

От предния доклад стана ясно, че за втората половина на 2016 г. социалната мрежа е получила от властите в страната ни 14 искания за 20 потребители, като в две от исканията е ставало дума за спешни казуси. Удовлетворени са били 64,29% от исканията. Запазени са били данни по 5 други искания за общо 9 потребители.
Като част от официалните разследвания държавните служители понякога изискват данни за хора, които използват Facebook. По-голямата част от тези искания се отнасят до наказателни дела, като грабежи или отвличания. В много от тези случаи правителствата искат основна информация за акаунта, като име и продължителност на ползване на услугата. Исканията също могат да изискват регистрации на IP адреси или съдържание на профила.
Facebook Inc съобщи още, че e премахнала почти 3 млн. публикации, включително видеоклипове, реклами и други форми на съдържание, от услугите си през първата половина на 2017 г. след оплаквания за фалшифициране и нарушаване на авторски права и търговски марки.

Данните от световен мащаб за премахването на интелектуална собственост представляват нови разкривания за Facebook като част от шестмесечния ѝ „Доклад за прозрачността“, казва Крис Сондерби, заместник-главен юрист в компанията.
„Ние вярваме, че споделянето на информация за (интелектуалната собственост), която получаваме от притежателите на права, е важна стъпка към по-открит и ясен начин за защита на хората и бизнеса, които използват нашите услуги“, пише тя.
За споровете за интелектуалната собственост Facebook предлага инструменти за мониторинг, които предупреждават притежателите на права за подозрителни копия на техните видеоклипове и песни във Facebook и използването на тяхната марка. Притежателите на права могат да изпращат заявки за сваляне на данни за неоторизирани употреби на екип от анализатори на съдържание във Facebook

                       


Източник: temaonline.bg



Киберпрестъпления и ГДБОП заедно и с тези назначените от правителството тролове – модератори и администратори, които да следят за езика на омразата!

Прави впечатление, че има много държавна пара в тази посока!

Злите езици говорят след 10 януари правителствената машина под негласната заповед на ЕС да се наложи пълна цензура!



                 



Публичната група Простотията Българска,... ...ДАР ОТ МАФИЯТА ДС-ТОРА НОСТРА ЗА ПРОСЛУШВАНЕ НА ГОИТЕ


Няма коментари:

Публикуване на коментар